Óriási csata várható az Esztergom ellen
Sport
2010. jún. 10.

<p>Alig másfél hét van hátra a rögbi NB I küzdelmeiből, melynek talán legfontosabb mérkőzéseire, az elődöntőkre kerül sor most szombaton. Az egyik ágon szinte csak formalitás lesz a mérkőzés, hiszen a Bulldogokat vajmi kevés eséllyel tudja majd idegenben megszorongatni a Nagyvárad Spártai „serege", a másik páros esetében azonban óriási csata van kilátásban.</p>

A Kecskeméti ARC azt az Esztergomi Vitézeket fogadja, akikkel idén már két ki-ki mérkőzést játszott az alapszakaszban és az utóbbi években rendre nagy küzdelmet hozott találkozásuk. A bajnokságban eddig ősszel és tavasszal is ugyanaz az eredmény született egymás ellen, nevesül mindig a pályaválasztó csapat nyert 6-3 arányban.

A tavasz a kecskemétiek átütő fölényét hozta, hiszen minden ellenfelét legyőzve, egyedüli veretlen csapatként a második helyen sikerült zárnia az alapszakaszt. A két héttel ezelőtti negyeddöntőt mindkét gárda akadály nélkül vette, a Vitézek a Bulldogok második csapatát búcsúztatták (31-9), a KARC pedig a Szegedi Mogorva Gorillákon gázolt át (50-5) idegenben. További pikantériája a mérkőzésnek, hogy tavaly nyáron szintén az Esztergommal küzdött meg a KARC a döntőbe kerülésért, akkor azonban idegenben alulmaradt a felvidékiekkel szemben, idén viszont hazai pályán mutathatják meg a Hírös városiak, hogy övék az egyik, ha nem a legjobb csapat ma Magyarországon. Az eddigi remek szereplés, a szezonbeli javuló forma és közönségszórakoztató játék viszont csak akkor ér igazán valamit, ha szombaton legyőzi ősi riválisát Vacaru mester csapata és bejut a június 19-i bajnoki fináléba. A sorsdöntő összecsapásra június 12-én szombaton 18 órától a Széktói Stadion 4-es pályáján kerül sor.

Rögbi NB I Bajnoki rájátszás
Elődöntő
2010. június 12. szombat 18 óra
Kecskeméti ARC - Esztergomi Vitézek RK
Széktói Stadion 4-es pálya

Forrás: kesport.hu

(forrás)