HA MÁJUS, AKKOR EGÉSZSÉGNAP!
2010. 05. 29. 9:00
2010. 05. 29. 23:55

Leányvár,

Ismét eltelt egy év, újra itt a gyönyörű május, amikor a LENA Egyesület jobbnál-jobb programokkal, fellépőkkel, és egyre több szűréssel-tanácsadással várja (nem csak!) Leányvár minden lakóját.Ki hitte volna a kezdetek kezdetén, hogy annyira népszerű lesz ez a rendezvény, hogy ez évben immár nyolcadik alkalommal, 2010. május 29-én, szombaton újra megrendezhetjük a „Mozdulj rá!” Családi Egészség- és Sportnapot?!

Hasznos és ingyenes szűréseinken kívül – mint pl. koleszterinszint-mérés és vércukor teszt, nőgyógyászati rákszűrés, PSA szűrés, anyajegy szűrés - ebben az évben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a fiataloknak szóló felvilágosító-megelőző programokra. Elsősorban nekik, a 12-16 éves korosztálynak ajánljuk a „KIABÁL társasjátékot. A társasjáték célja: az áldozattá válás és bűnelkövetés megelőzése. A játék négy témája: bűnügy, drog, áldozattá válás és iskola/szabadidő. Valós, de elkerülhető veszélyhelyzetek felismerése, kérdések megválaszolása, őszinte, hasznos válaszok képzett szakemberek segítségével.

Tudják Önök, hogy világszerte a második leggyakoribb daganattípus a 15-45 éves korosztályú nők között a méhnyak-rák? És tudják-e azt, hogy mire a tünetek megjelennek, a betegség gyakran már előrehaladott stádiumánál tart? Mindez felvilágosítással, méhnyak-rák szűréssel megelőzhető lenne, sőt ma már oltással is lehet védekezni ellene. Minderről, valamint az AIDS-ről, a hepatitisről illetve az ellenük való védekezésről is sokkal többet megtudhatnak dr. Sinka Zsuzsa ifjúsági orvostól.

Természetesen idén is lehet majd vért adni, hiszen tudják: „Életet ment, aki vért ad!”

Amíg a felnőttek az orvosokkal és a tanácsadókkal konzultálnak, az ifjúságnak és a gyerekseregnek sportprogramokkal és színes színpadi műsorral szeretnénk kedveskedni. Lesz idén is görkorcsolya- és kerékpáros ügyességi verseny. futóverseny, sorversenyek, íjászat, aszfaltrajz verseny, sakkbajnokság és kézműves foglalkozások Ebben az évben is lesz a piciknek Manófalva, a kisiskolásoknak Sárkányfutam. Az eddig említett programokon kívül egész nap lesz ugrálóvár, vízi csocsó, póni lovaglás, lovaskocsikázás, arcfestés, tűzoltóautó bemutató, késő délután tombola és még sok egyéb esemény, amiért érdemes már reggel 9-től ellátogatni a Művelődési ház és a sportpálya körüli területre.

A már hagyományossá vált egészségnapot ez évben szeretnénk még emlékezetesebbé tenni: Retro party-t szervezünk este 8 órától. A jó hangulatot hastáncos lányok bemutatójával alapoznánk meg, majd fokoznánk egy éjjeli KOVÁCS KATI koncerttel. Akinek van kedve, a 70-es és 80-as évek zenéjére táncolva mulassa át velünk az éjszakát!

Reméljük, hogy az idei esztendőben is színvonalas, színes kavalkáddal, a család aprajának és nagyjának okos és tartalmas programot kínálva irányíthatjuk a figyelmet ismét az egészségmegőrzésre és az egészséges életmód népszerűsítésére.

Várjuk sok szeretettel május utolsó szombatján! Családjával együtt legyen Ön is a vendégünk!

Részletes programért kérjük kattintson ide!   A sportversenyekre a nevezési lapok itt találhatóak!

LENA egyesület