Bevégeztetett
2010. 05. 13. 13:44

A mai nappal pont kerül Esztergom legrégebbi iskolájának, a Szent István Gimnázium történetének végére. Ma kerül a testület elé a több mint 320 éves intézmény megszüntetéséről szóló határozat.

Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2010. május 13-án (csütörtökön) 18 órakor a Városháza nagytermében tartja a következő napirendi pontokkal:


1. Javaslat az önkormányzati költségvetésről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól szóló 9/2010.(III..4.) esztergomi ör. rendelet módosítására (a 2010. március 31-ei állapotnak megfelelően) (az előterjesztést külön postázzuk)
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

2. Egyes önkormányzati fenntartású közoktatási intézmény átszervezése és alapító okiratának módosítása (az előterjesztést külön postázzuk)
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

3. Döntés a Szent István Gimnázium, Esztergom és a Petőfi Sándor Általános Iskola, Esztergom intézmények megszüntetéséről, megszüntető okiratuk kiadásáról, valamint a Bottyán János Műszaki Szakközépiskola, Esztergom alapító okiratának módosításáról (az előterjesztést külön postázzuk)
Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

 

Törölt felhasználó

2012. 12. 22. 12:27

Kedves Gigi!
A jelen kormányzata most építi le a középfokú oktatást, a szakmunkásképzést ellehetetleníti, szüntet meg nem egy általános iskolát, és visszafejleszti a felsőfokú képzést, gondolod, hogy pont az István jut eszükbe városunkban?
Hiszen szándékosan tették tönkre a Fidesz korifeusai!

2012. 12. 20. 18:19

Remélem, egyszer majd, egy jobb időben... nemsokára...

2012. 12. 20. 10:44

Sajnos nincs politikai akarat az iskola életre keltésére. Minden más piszlicsáré ügy fontosabb.

2012. 12. 20. 7:15

Lehet, hogy az iskola, mint épület, mint oktatási intézmény bevégeztetett. De akik az iskola lényegét jelentik, őrzik, képviselik, továbbviszik -  a folyamatosan változó diákságon kívül - , ők vannak, élnek. Ezt jelenti az "intézmény", és ez jelenti az "intézményt, ettől az az iskola, ami.

Remélem, egy jobb időben, egyszer majd az esztergomi Szent István Gimnázium újra az lehet, ami volt, azt jelentheti ami volt, képviselheti mindazt, ami miatt meg- és eltiporták. Remélem, a végrehajtók fölött is egyszer hasonlóan könyörtelen ítélet születik.

ht

Törölt felhasználó

2012. 10. 06. 20:52

2011. 05. 03. 15:00

Az Esztergomi Szent István Gimnázium Saga folytatása Budapesten egy másik iskolában. Tegnap Esztergomi Szent István Gimnázium, ma Janikovszky Általános Iskola és Gimnázium, holnap? Így csinál a politika, patinás, jól működő iskolákból, ahová szeretnek járni a gyerekek, olyan elitiskolákat ahonnan menekítik a szülők a gyermekeiket,  a jó tanárokból munkanélkülieket, mint ahogy az Esztergomban történt. Politikusok, el a mocskos kezekkel az iskoláktól! Video a tüntetésről:

http://index.hu/video/2011/05/03/ma_zozo._holnap_en/

2011. 04. 30. 0:28

„Az iskolákat tönkreteszik ugye?” Avagy az Esztergomi Szent István Gimnázium Saga folytatódik, máshol, más szereplőkkel, de az előadás ugyanaz. Van egy patinás, színvonalas iskola, nincs jelentkezőcsökkenés, elismert tanárok, a gyerekek szeretik, és akkor tönkreteszik, most éppen Budapest, Erzsébetváros.

http://janisuli.co.cc/

2010. 05. 21. 12:09

Az Istvánosokat nagyon sok megalázás, inzultus érte és éri. Ha például a városban, beszélgetésből kiderül, hogy Istvános diákok, idős hölgyek, a falhoz szorítva sziszegik a gyűlöletet, mit képzeltek, gyilkosok vagytok, meg gyilkos tanárok. Más iskolai tanárok hasonlóan, itt aztán nincs lázongás, ne merészeljetek megszólalni se. Holott pont a tanárok, az iskola tiszteletéről, a mellettük való kiállásról szólt az egész. Mindenki máshogyan reagál, de sokakat megviselnek az ilyen esetek, nem lehet elfelejteni, pláne parancsszóra. Vannak, akik meg se szólalnak, nehogy kiderüljön, hogy Istvánosok, mert védtelennek érzik maguk ennyi indulatos emberrel szemben. Ismert képviselőiket elkerülöm, rossz érzést vált ki a közelségük, mert tudom, hogy az arcuk mit takar. A régi István kívül, belül ütött, kopott volt, mállott a vakolat, mégis jó volt, miért?

Az István kivégzése hatására értettem meg igazán a golgota üzenetét. Kell egy helytartó, farizeusok, emberek, akiket bántani lehet, és a tömeg, aki önfeledten kiáltozza, feszítsd meg, a gazembert meg mentsd fel! A golgota története évezredek óta ismétlődik, ez maga a történelem, és még mindig nem értjük.

2010. 05. 17. 11:06

Nem Vonnegutosan - hanem Göre Gábor Bíró Uramosan: ö.m.a.f.  Azazhogy ögye mög a fene ...

2010. 05. 17. 10:35

Kedves Teddy!

 

Mindenben igazat adok Neked, csak a zárással nem tudok mit kezdeni, mert fogalmam sincs, mit jelenthet:

Nem Vonnegutosan: ö.m.a.f.

Megköszönöm, ha adsz egy kis segítséget... Nevetés

2010. 05. 17. 10:21

Kedves Clara,

 

maradhat-e ez így... most az van, hogy a Szent István Gimnázium necű intézmény cca 45 nap múlva végképp a múlt részévé vált, lévén 07.02.-től Szent Imre Nagyon Elit Intézmény nevű jogutódmányba leend beintegrálódva. Kispecsét, nagypecsét, pont. A jogutódmány funczutsága még várat magára, minő okból is - na nem most, majd augusztusban - leend majd egy Döntnökök Tanácskozása Önkormányzatilag, ahol is majd - na nem most - meghatározzák, hogy hát, mekkora egy tanári kar is kell egy ilyen Szent Imre Nagyon Elit Intézménybe.

 

Erről majd - na nem most, majd augusztusban - előírásszerűen tájékoztatják a jogutódmány elit vezetését, akik mást nem tudván tenni, végrehajtják az Új Elit Tanári Kar kialakítását, bővítését - valószínűbben karcsúsítását. Hogy mely tanárok nem kellenek majd státusba, azt nem tudni, és nem is lehet így, most, elmondani. Lesz majd pár nem kellő hely, ami felől az új elit vezetés belátása szerint gondoskodik, igen...  Igazis: hogy miért nem most, a döntéssel egyidőben van a Döntnökök Tanácskozása Önkormányzatilag? Miért lesz az csak augusztusban, akkor is minél kitoltabban? Hát, nehogymár nyáron munka után lehessen nézni a kis oktondiaknak, majd évnyitó előtt pár nappal lesz a Meglepi, amikor lehet hamar-hamar szaladgálni állás után :) Ez az ajándék még benne van a partiban.

 

Nem ismerős az eljárás és a mögötte rejlő kedveskedés? Esetleg ... ezt sem hiszitek el, kedves érintettek? - mint annak idején oly sok egyebet, ami mellesleg mind-mind összejött? Mellesleg nagyjából ez a mentalitás vezetett idáig. Ezek után, kedves Clara - maradhat ez így? Vonnegutosan: hehe... Nem Vonnegutosan: ö.m.a.f.

2010. 05. 16. 23:58

2010. 05. 15. 11:36

Kedves fókusz!

 

Attól tartok félreértettél. :) A szülői választást én rákényszerítésként gondoltam, nem tanácsnak. Szerintem az már régen rossza, ha egy szülő úgy iratja be a gyerekét valahova, hogy ő azt ellenzi. Egyszerűen nem tesz jót semmilyen szinten. A tanácsokkal és segítségekkel semmi baj nincs, sőt! :)

2010. 05. 15. 8:35

XY olyan arcot vágott, amit XX jól ismert. Sértett gőg, duzzogás és egy öszvér makacssága keveredett ebben a nézésben. Gyerekkorában akkor volt ilyen, ha ellenállásba ütközött. Ilyenkor megpróbálta ráerőltetni a többi gyerekre az akaratát. Ha nem sikerült, toporzékolt, aztán hazaszaladt. Nem kizárólag azért csinálta, mert mindig a maga feje után akart menni. XX úgy vélte, hogy XY megalázónak tartja, hogy más vélemény is létezhet az övén kívül, mintha elviselhetetlen sértés lenne, ha valaki azt feltételezné róla, hogy tévedett. Akármi volt is a magyarázat, XX rögtön tudta ebből a pillantásból, hogy XY nem lesz hajlandó az eszét használni.

....

- Nem másítom meg azt, amit elrendeltem - szögezte le XY - Gyenge színben tüntetne fel.

Szóval ez az igazi baja, gondolta XX. Fél, hogy a városiak nem tisztelnék, ha visszavonná a döntését. Paradox módon azért ilyen makacs, mert gyáva.

 

Idézet egy regényből.

2010. 05. 15. 8:23

Kedves Clara!

Nem is szabad elfelejteni soha de soha ezt az aljasságot!

A Te és diáktársaid, valamint tanáraid szíve mos sok sok sebből vérzik,

ez a seb ha be is gyógyul, a heg  azonban ,ÖRÖKRE megmarad!

de ne feledd a JŐVŐ a TI kezetekbe kerül, lesz lehetőségetek,

ezeket a hitvány embereket elszámoltatni!

Korán kellett nektek felnőtté váni, elvették,tönkretették, diákkorotok szép éveit!

Mindezt tette egy műveletlen, bosszúálló agressziv p.m és hitvány társai!

 

 

 

 

2010. 05. 14. 23:52

 

Úgy gondolom a topic a Szent István Gimnáziumról szól. Csak annyit szeretnék mondani, hogy szégyelljék magukat ezek a gonosz, gyűlölködő emberek és támogatóik! Soha nem felejtem el, amit az Istvánosokkal tettek.

Törölt felhasználó

2010. 05. 14. 18:25

Valami olyan történt meg, aminek soha nem szabadott volna megtörténnie. Ez kellett a városnak. És itt csak a Bukás című filmet tudom idézni: "a nép maga választotta ezt a s orsot! hát most átvágják a torkukat..."

2010. 05. 14. 15:34

Kedves Szpáhi!

Summa summarum!

A demokrácia sem mindenható, tehát az sem old meg mindent, ráadásul jelenleg nincs is demokrácia Magyarországon, de ha az lenne akkor sincsen meg annak működtetéséhez szükséges emberanyag.

Tehát „rendszerváltás" ide, „rendszerváltás" oda nem jött el a Kánaán, továbbra is dolgozni kellene, a kizsákmányolás és a népbutítás nem ért véget.

Tehát:

 

„Vannak hamis próféták, akik

Azt hirdetik nagy gonoszan,

Hogy már megállhatunk, mert itten

Az ígéretnek földe van."

 

De azért még ez is aktuális. Igaz?

2010. 05. 14. 9:08

 Kedves LFC!

 

Nem lesz attól senki jobb szülő, hogy a gyereke hol tanul, mert azt ő dönti el és nem szülei (remélhetőleg)."

 

Az biztos, hogy attól még nem lesz jobb szülő, hogy a gyereke mondjuk az Istvánban tanul.

De az biztos, hogy attól se lesz jobb szülő, ha azt mondja a 14 éves gyerekének, eredj fiam/lányom, találd ki hova akarsz menni, mit akarsz tanulni, mi akarsz lenni.

Aztán az iskolák elvégzése után meg ott van munka nélkül, aztán szidják a kormányt meg mindenkit, hogy miért nem hoznak létre olyan munkahelyeket, amit az ő kisfiacskája tanult, amit ő szeretne csinálni Vigyor

Szerintem a jó szülő igen is irányítja és ha kell jelentősen befolyásolja a gyereke sorsát, attól lesz jobb szülő„(remélem)".

Tehát régen rossz, ha egy gyereknek önállóan kell eldönteni minek tanuljon.

De azt hiszem nem ez a fő probléma - legalábbis itt Esztergomban - hanem az, hogy a szeretgom szereplői és a lakosság is csak futnak az események után és teljesen képtelenek előre gondolkodni.

Harcolni pedig akkor kellett volna, amikor valakiknek az agyából kipattantak a jelenlegi haszontalan, veszteséges, átgondolatlan, giga beruházások.

Minthogy azt minden gondolkodó ember tudja, hogy a városnak csak egyetlen büdzséje van és mindent abból kell finanszírozni.

Tehát ha a pénzt elköltjük „böszmeségekre" akkor nem marad az értelmes dolgokra.

Ez történt Esztergomban.

De aggodalomra semmi ok, mert ez az iskola összevonás csak a kezdet.

Az esztergomi lakosok el sem tudják képzelni, hogy mi mindent kell ahhoz bezárni, megszüntetni, felszámolni, eladni, stb. ( megjegyzem ebben jók vagyunk), hogy a mínuszból nullára kerüljön a költségvetés(ha egyáltalán ez lehetséges).

Úgyhogy késő az ármánykodás, az elégedetlenség, a háborgás.

„A vonat elment", lehet futni utána?Vigyor

Azt pedig kellő önmérséklettel tudomásul kell venni, hogy a választó körzetünk országgyűlési képviselője M1es Tamás lett, meggyőző fölénnyel.

Mint ahogy azt is tudomásul kell venni, hogy az önkormányzati választásokat is megnyeri, mert a többség így akarja, demikrácia pedig erről szól.

A következményeket pedig nyöghetik a választók, minthogy a demokrácia erről is szól.

Tudniillik mindenkinek joga van "hülyének" lenni.

Sőt, még a többségnek is.

 

 

 

 

2010. 05. 13. 23:38

S ami a legszomorúbb,hogy mindez egy olyan párt jóváhagyásával történik,

aki azt hazudták ,hogy kiállnak a GYERMEKEKÉRT, a CSALÁDOKÉRT,a TANÁROKÉRT az ISKOLÁKÉRT!

Nincs már lejjebb!

SZÉGYELJÉK MAGUKAT! SZÉGYELJÉK MAGUKAT!

Nagyon szomorú jövőkép !