Elutasították Meggyes kérését a Szeretgom szerverének lefoglalására - viccek miatt perel a polgármester

Elutasították Meggyes kérését a Szeretgom szerverének lefoglalására - viccek miatt perel a polgármester

2010. 04. 23. 21:12

Április 21-én meghozott határozatában a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság elutasította Meggyes Tamás kérését a Szeretgom szerverének lefoglalására és domain nevének törlésére.

A Meggyes Tamás válóperében is a polgármestert képviselő dr. Regász Mária által jegyzett ideiglenes intézkedés iránti kérelmet elutasító határozat letölthető teljes terjedelemben szerverünkről: 4p20110-20107.pdf

A határozattal együtt újabb igen terjedelmes beadványhalmaz érkezett, melynek digitalizálása még tart. Amint készen leszünk vele, ezt is publikálni fogjuk.

Első rész: regasz1.pdf

Második rész: regasz2.pdf

2010. 07. 21. 15:44
A mai parlamenti ülésen elindult a folyamat, miáltal ehárulni látszik az akadály!
A FIDESZ egyéni előterjesztésben L.S.P. lesz olyan törvény, ami akár a gondolat
szabadságát is korlátozni fogja, de mindenesetre a tényszerű tájékoztatás majd
lehet bűncselekmény, legalább is a FIDESZ akarata szerint.

2010. 07. 01. 1:29

A Magyar Kalózpárt aggályosnak tartja azt is, amikor egy szervert az azon a szólásszabadság alkotmányos jogával élve véleményt nyilvánító felhasználók személyes adatainak megszerzése céljából foglalja le a hatóság,

http://bodoky.blog.hu/2010/06/30/a_kalozpart_tiltakozik_a_szerverlefoglalasok_ellen

2010. 06. 03. 0:45

 

Úgy látszik, vannak még politikusok, akik nem szeretik a viccelődést és bíróságra mennek.

http://index.hu/kulfold/2010/06/02/ficot_gunyolo_oriasplakatok_arasztjak_el_szlovakiat/

2010. 05. 15. 2:05

Tegnap az engem kihallgató rendőrnek volt egy elszólása, amit szerintem észre sem vett: a gyanúsítottkénti kihallgatás során ugyanis nagyon szerette volna rögzíteni a vallomásomban azt, hogy az ominózus adófizetés elhalasztásról szóló cikk megtalálható-e az itthoni számítógépemen. Mondtam, hogy nem, mivel böngészőben írtam, nem szövegszerkesztőben, egyből a szerverre került, még csak tranziens módon sem rögzült a számítógépen. Láthatólag megkönnyebbült ennek hallatán, mert - ő mondta így - akkor mégsem kell kijönniük foglalni... mert az ügyésznő külön utalt a számítógépeim lefoglalására, mert - és ez volt az elszólás - a főügyészség is már érdeklődött erről nála...

Viccesen közöltem, hogy csak óvatosan ezzel a lefoglalással, mert minősített adatokat (konkrétan államtitkot) kezelek egy konkrét munkám kapcsán, és nem igazán hiszem, hogy örömmel töltené el a fővállalkozóimat, ha harmadik személyhez jutnának azok a hozzáférési kódok amikkel rendelkezem... Úgyhogy ennyiben maradtunk.

De legalább elmondhatom majd magamról, hogy ugyanazzal vagyok meggyanúsítva, amivel a Parlament előtti kordont lebontó fideszes képviselők:).

Jövő héten találkozom a Társaság a Szabadságjogokért tagjaival, majd mesélek...

2010. 05. 15. 0:27

„egy mérnökkel vitatkozni (vagy épp pereskedni)”

Rossz hírem van, közgazdásszal sem. Egy közgazdasági egyetemen a közgazdász informatikusoknak, csoportosan, konkrét informatikai jogi esettanulmányokat kellett prezentálni, netes példák alapján. Az egyik csoport (nem esztergomiak) esettanulmánya, Meggyes Tamás polgármester cenzúrázni illetve le akarja foglaltatni a szeretgom portáltettek!, az ott megjelenő vélemények miatt. Az ügy kapcsán tett megállapítás: Az eset alapvető alkotmányos jogismeret hiányról tanúskodik, semmiféle speciális informatikai jogi szabályozás nem merül fel az üggyel kapcsolatban. Így terjed a hírünk, már esettanulmány vagyunk. No comment!

2010. 04. 29. 10:10

Sőt, olyan is van, ahol egyértelműen nem róla szóló kijelentéseket vesz magára.

De tudjuk, hogy ezeknek a pereknek a kifárasztásom a céljuk. Pedig mint tudjuk egy mérnökkel vitatkozni (vagy épp pereskedni) olyan, mint malaccal a sárban birkózni. Csinálhatod egy darabig, de csak arra jössz rá, hogy a másik még élvezi is.

2010. 04. 28. 22:47

Mellesleg az ügyvéd olyan bátran hivatkozik az új Ptk-ra, hogy külön öröm lehet, hogy azóta kiderült: mégsem lép hatályba.

Aztán a kiollózott véleményekben nem találok személyét sértő kifejezést, hogy ő ilyen meg olyan lenne.

Szánalmas ez az egész.

2010. 04. 25. 21:28

Jani!Készüljünk!Megyünk a sittre,MT király már intézkedik.Ha eddig támadgatott,most majd radírozni fog!

2010. 04. 24. 8:15

Javaslom MT nek, ha már nem sikerűlt a szerver lefoglaltatása újabb beadványt fogalmazzon meg, hogy ESZTERGOM 50 km -es

körzetében kerűljenek begyüjtésre a számítógépek. Így Esztergom polgárai nyugodt körűlmények között élhetnék életüket.NevetésNevetésVigyor

 

Eredeti méret

2010. 04. 23. 23:01

Ez csak úgy az eszembe jutott:

Akinek humora van, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes. (Peterdi Pál)