Felcsúti szál Búbánatvölgyben
Közélet
2010. ápr. 9.

<p>Az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémia elnökének cége végzi az esztergomi Búbánatvölgyben zajló csatornafektetést - tudta meg a Népszava.</p>

Az engedély nélküli munkák most éppen Meggyes Tamás fideszes polgármester háza előtt tartanak, és azt igen diszkréten végzik. A tavalyi tavi munkálatok miatt a közelmúltban bírságot szabtak ki az önkormányzatra, de fennmaradási engedélyt kapott a már elvégzett átalakítás és a tóbővítésnek zöld utat adott az elsőfokú vízügyi felügyelet.

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnökének cége végzi azokat a csatornafektetési munkálatokat, amelyeket Esztergom város önkormányzata a közelmúltban kezdett Búbánatvölgyben - tudta meg a Népszava. A Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonos-cégvezetője Mészáros Lőrinc, az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke is egy személyben.

A csatornafektetést a futballbarát Mészáros Lőrinc cége a Duna Aszfalt Kft. alvállalkozójaként végzi. Mészáros az engedéllyel kapcsolatban nem tudott nyilatkozni, mivel alvállalkozóként ebben nem kompetens. Mint mondta, a Duna Aszfalt székesfehérvári üzemigazgatóságával állnak szerződésben - utóbbit nem értük el. Nincsen jogerős engedély a vízellátásra, csatornázásra - tudtuk meg ugyanakkor az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél.

A teljes cikk a Népszava oldalán olvasható.

 

(forrás)