Dolgozik a Várőrség?

Dolgozik a Várőrség?

Törölt felhasználó #1170
2010. 03. 30. 9:28

 

Tegnap délután és ma reggel, a Gyakorló Általános Iskolánál, a Rendőrséggel egybenőtt Várőrség ellenőrizte a gyermekeket szállító szülőket! Mivel a városi közlekedési rendünkben, napjainkban is élvezhetjük a „Városépítőnk" áldásos kéznyomát .....

A Gyakorló Általános Iskolánál, a Sportcsarnok előtt egy behajtani tilos táblát helyeztek el. A tábla kihelyezése érthetetlen, mivel az utca kétirányú! Ha valaki a híd felöl akarja megközelíteni a Sportcsarnokot, az nyugodtan megteheti és közvetlenül leparkolhat a behajtani tilos tábla elé! Ha el akar indulni visszafelé azt a kresz szabályai szerint megteheti. De ha valaki a Sportcsarnok felöl érkezik, az nem hajthat be a kétirányú utcába. Tehát, úgy egy méteren múlik, hogy valaki szabályosan, vagy szabálytalanul akar a híd felé menni.

Azt tudnia kell a kedves olvasónak, hogy a gyermekeiket szállító szülők többsége nem veszi figyelembe ezt, a „városépítőnk" által bölcsen kihelyezett kresztáblát. Mivel teljesen logikátlan és értelmetlen!

A beírásom aktualitását az adja, hogy eddig a kedves Várőrség jelenléte mellett, a szülők nyugodtan vétettek a „Városépítőnk" közlekedési rendje ellen. Senki nem vette figyelembe a kihelyezett behajtani tilos kresztáblát. A „Városépítőnk" katonáit mindenki levegőnek nézte, tegnapig.

Tegnaptól annyiban változott a helyzet, hogy a Várőrök segítségül hívták a rend őreit, akik már büntetési jogosultsággal rendelkeznek. Azt el kell mondanom, hogy a rendőrök korrektek voltak és csak figyelmeztették az engedetlen szülőket!

Számomra érthetetlen, hogy a „Városépítőnk" miért kényszeríti a Gyakorló Általános Iskolájához igyekvő szülőket naponta kétszer városnézésre? Miért kényszeríti a központba, miért kell megnéznünk az Erzsébetházban lévő kihasználatlan önkormányzati tulajdonú mélygarázst, miért kell az így is zsúfolt Rákóczi téri közlekedési lámpáig bemennünk a központba? Miért kell megtekintenünk a kihasználatlan szigeti mélygarázst, miért kell látnunk a félkész betonhotelünket, miért kell mindennap kétszer megcsodálnunk a városunkban lezuhant zöld űrhajót (a veszteséges élményfürdőnket)? Miért kell kínlódnunk a híd előtti jobbra kanyarodással? (Mivel ilyenkor, a gyermekszállítás miatt oda-vissza megnövekszik a forgalom és az okosan odatervezett járdasziget és a szűk útkereszteződés nehezíti a ki és behajtást!)

Miért bünteti „Városépítőnk", a Gyakorló Általános Iskola tanulóinak szüleit???

http://www.szeretgom.hu/full/10838

 

2010. 05. 09. 9:56

Kedves Macilaci!

Szerintem valakivel nagyon összekeversz.Én nem jelentkeztem oda.Bár akkoriban munkanélkül voltam és páran felhívták a figyelmemet eme lehetőségre , NEM jelentkeztem.

Bár jelenlegi munkám sem szeretni való , én mégis elvagyok ott.Én legalább megdolgozom kőkeményen a pénzemért , nemúgy mint "hőn szeretett" város őreink.

Remélem kielégítő választ kaptál kedves "fun"-om :-)

2010. 05. 08. 11:02

Igen az a legszebb ebben hogy a MÉLYEN TISZTELT ALPOLGÁR MESTER ÚR!!  IS OT KÖZLEKEDIK A BEHAJTANI TILOS TÁBLA ELLENÉRE!! ÚGY látszik őt sem érdekli az a rendelet amit oly kegyesen hoztak.Ez az eset a héten történt, De látni hogy gyakorlata van ebben.Ő is úgy tartja be a tőrvényeket ahogy a szeretett főnökeMEGGYES TOMPIKA!!!És még ők papolnak a törvényről Elhúzhatnak a büdős na oda!!

A városőrség ruházatáról csak annyit az az egyenruha tövénysértő.A vagyon védelmi törvény kimondja mihez nem szabad hasonlítani egy egyenruhának.Sok idegen rendőrnek nézi őket a ruházatuk alapján.vállap-mint a tiszti iskola elsőéves hallgatóinak egy aranysáv ,igaz nekik sárga,de a hasonlóság nagyaz egyenruházatuk teljesmértékben a rendőri ruhára hasonlít. Meg sok apróság,

Erre is költik a város pénzét de ezekből a jöttment emberekből összeverődött csapat jó pénzért vegetál a városházán.

Adj ezeknek Tamás!! Meg a cigányoknak majd megvédenek ha szorul a hurok!!

 

2010. 04. 09. 9:55

esetleg bevezthetné a "főnök" a megyyes szavazóknak behajtani nem tilos KRESZ táblát, Esztergomban úgysem számít a törvény.

2010. 04. 08. 17:13

Kedves György! Én úgy tudom, hogy Te is jelentkeztél "rettenthetetlen" Városőrnek, de már az első fordulóban elbuktál!

2010. 04. 07. 7:06

Meg kell kerülni a Sportcsarnok mögötti füves területen.

Egyébként meg aki kirakatta oda azt a táblát az tegye magát oda , ahova gondolom :-)

 

Lenne nekem 1 nagyon fontos kérdésem : Az esztergomi rendíthetetlen városőrök maradnak majd a helyhatóságii választások után is? Lakat a száján

2010. 03. 31. 20:54

Egy másik helyre szeretném felhívni a közlekedők figyelmét, ahol csak dolgozott a városőrség. A Bánomi-áttörés építésekor a forgalmat a Berényi Zsigmond utca, Kis_duna sétány útvonalra terelték. A Kis-Duna sétányt a terelések végeztével vasoszlopokkal lezárták. A Berényi Zsigmond utca két végén továbbra is kint van a mindkét irányból behajtani tilos és a lakó-, pihenőövezet tábla, amit a közlekedők igen nagy ívben lesajnálnak és továbbra is előszeretettel használják. Kedves Közlekedők ha már behajtotok a tilosba, akkor legyetek kedvesek legalább a 20 km/h -ás sebességhatárt betartani és ne 50-60 km/h-ás sebességgel elszágukdani a házak ablakaitól, bejárataitól fél-egy méterre! Azonkívül jön a turistaszezon a Macskalépcsőről kilépőket semmi nem védi ( kirándulásba belefeletkezett, szaladgáló gyerekek, bámészkodó túristák) a baleset csak idő kérdése. Sajnálom, hogy a városőröknek csak addig volt fontos ez a terület, amíg a tilosba kellett az autókat beterelni.

Facebook

2010. 03. 31. 8:30

Ezt megtették a Honvéd úton is, ott az ovi előtt...sőt...

Szerencsére reggel nyolcra nem érnek oda az őrök, délután meg már lejár a műszak...

2010. 03. 31. 6:06

És még arról a gyalázatról nem is beszéltünk, hogy reggel a déli városrészből egyetlen busz megy be az iskolához, a 6 óra 55-kor induló 7-es helyi járat. Amikor nem tudom elvinni kocsival a gyereket, negyed 8-tól 8 óráig szerencsétlen háromnegyed órát várakozik a tanítás kezdetéig. Mert neki ilyen gyermek és családbarát polgármestere van. A busz meg városnézőst játszik visszamegy a körforgalomhoz még egyszer végigcsattog a Kossuth Lajos utcán. 

2010. 03. 30. 19:53

A Gyakorlóiskola tanulói szüleinek ráadásul még különadót is kell fizetniük. Tavaly fizetővé tették az iskola előtti parkolóhelyeket, így aztán a kisiskolásokat hozó, vagy hazavivő  szülőknek naponta ott kell hagyni százötven-kétszáz forintot. Ilyen a családtámogatás meggyesi modellje.

2010. 03. 30. 19:16

Komolyan az embernek ettől forr az agyvize minden nap. Hogy tudna reggel 20-25 perc alatt több száz autó a Kossuth Lajos utcából bekanyarodni a sziget felé amikor 3-maximum 4 kocsi tud átmenni egy zöld lámpán? A körforgalomig állna a sor ha mind arra járnánk, de megérdemelnék addig csinálni ezt amíg le nem veszik a spori mellet a behajtani tilos táblát.  Örülnének inkább, hogy mi nem növeljük reggel a belváros forgalmát, a szigeten közlekedünk. Biztos vagyok benne, hogy ennek valami oka van. A Gyakorlót is el akarják lehetetlníteni, fáj a foguk a területre. Valószínű észrevették, hogy az új szállodából gyönyörű kilátás lesz az iskola tornatermére.