A Vitézek Prágában
Sport
2010. márc. 11.

<p>Szombaton Prágában lépett pályára az Esztergomi Vitézek csapata a Cseh Bajnokság éllovasa a Richányi csapata ellen a CEE kupában. Váratlanul beköszöntött zord időjárás (fagy, havazás) közepette léptek pályára a csapatok. Richányi-Esztergomi Vitézek Suzuki 26-10 (14-10)</p>

Esztergomi Vitézek: Heckel, Sikovics, Nagy, Novák, Madarász, Princ, Koller, Deli, Bíró, Maftei, Böhm, Köbl, Fehér, Collet, Ladányi

Csere: Gódor, Adrián, Siroki, Mészáros, Kontics, Juhász,

Célok: Deli 10.

Játékvezető: Andreas Schwab (Osztrák)

Az első játékrészben a 22. percben szereztek vezetést a vendéglátók. A 33. percben a Vitézek tolongása értékesített egy helyzetet és szépített a helyzeten. A 35. percben egy gyönyörű richányi támadást követően újabb célt kaptak a Vitézek. A nehéz talaj ellenére is a Vitézek tolongása újabb célt eredményezett a 39. percben. A második félidő 10. percében egy labdaejtést követően kihasználták a lehetőséget a csehek és 21-10-re növelték előnyüket. Hiába támadott az esztergomi csapat a 76. percben szintén egy vitézi labdavesztést követően újabb céllal állították be a richányi játékosok a 26-10-es végeredményt.

Összességét tekintve a Vitézek nem vallottak szégyent hiszen a második játékrészben a kissé gyengélkedő osztrák játékvezető a vendégek csapatából Heckelt Madarászt, Bírót, és Juhászt is kiállította 10-10 percre, indokolatlanul.

A Vitézek számára a CEE Kupa befejeződött 2010.március 20-án már az Interliga keretén belül a horváth bajnok Split csapatát fogadják hazai pályán.

 

(forrás)