Biobrikett Sztojkától
Gazdaság
2010. febr. 11.

<p>A Roma Foglalkoztató helyett Sztojka Attila cégétől vásárol a város fabrikettet. A Meggyes Tamás melletti kiállás kifizetődő ebben a városban.</p>

Az önkormányzat a látványos beruházások mellett kiemelten támogatja a nehéz élethelyzetűeket, többek között a Roma Kht. bevonásával - nyilatkozta Meggyes. Legyen! - mondtuk mi, hisz a nehéz helyzetűeket támogatni kell.

Aztán Meggyes folytatta:

Azt segíti a közösség, aki a közösséget azzal tudja viszont segíteni, hogy a gyermekeivel a következő időszakról, nemzedékekről, a jövő magyar és esztergomi gazdaságáról gondoskodik. Tehát a gyermeket nevelőket próbáljuk majd segíteni ezzel a tüzelőanyaggal.
Ehhez tartozik egy fejlesztés, amit a Roma Foglalkoztató Kht. indított el. A zöldhulladékokból, gallyakból, nyesedékekből olyan biobrikettet lehet gyártani, ami a fához hasonló, de jobb hatásfokkal égő, korszerű fűtőanyag. Azt reméljük, hogy ezt minél többen fel fogják használni szociális segélyként, vagy vásárolni is fognak belőle. Emellett a saját intézményeinket is megpróbáljuk átalakítani, a következő időszak nagy feladata lesz az energiatakarékosság. Hihetetlenül magasak a gázárak és a geológiai, földrajzi adatok sem kecsegtetnek semmi jóval a jövőt illetően. Ennek okán át kell alakítanunk ezeket a rendszereket úgy, hogy döntően saját magunk, Magyarországon vagy a közvetlen környezetünkben megtermelt energiákból próbálunk megélni, az ipart vagy a háztartásokat működtetni. Nyilván lesznek házszigeteléssel kapcsolatos programok, és lesznek az energia előállítására vonatkozó korszerű, környezetbarát programok is. Szerintem egy önkormányzatnak az állami programok mellett saját kísérletekkel is kell rendelkeznie. Ilyen például a biobrikett gyártása is. Szerencsésnek tartom, hogy ezt a Roma Foglalkoztató Kht.-n keresztül látjuk megvalósulni.

Hangzatos szavak. Szerencsés és környezettudatos elgondolás, emellett kampányfogásnak sem utolsó, de ez most nem lényeges.

A Roma Foglalkoztató egy 100%-osan az önkormányzati vagyonkezelő holding tulajdonában áll. Ügyvezetője egy bizonyos Sztojka Attila - aki hevesen tüntetett Meggyes Tamás mellett még októberben is - nem mellékesen a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöki tisztségét is betölti.

Valahogy aztán mégsem ez a cég kapta meg a munkát. Hiába tartotta szerencsésnek ezt még decemberben is Meggyes Tamás, a sors és valamiféle érdekrendszer átírta ezt a nagyszerű tervet.

A 100%-os önkormányzati cég helyett egy olyan nyerte meg, amelyben hipp-hopp többségi tulajdonrészt vásárolt a városi vagyonkezelő Strigonium Zrt, de rajta kívül kisebbségi tulajdonosként a már említett kisebbségi vezető Sztojka Attila magánszemély szerepel.

Ez a cég nem más, mint DUNA TRAINING Kft. Az önkormányzat a látványos beruházások mellett kiemelten támogatja a nehéz élethelyzetűeket... ugye? Akkor itt most ki a nehéz helyzetű? A roma vezető Sztojka Attila? Hiszen őt juttatta helyzetbe ezzel a megbízással Esztergom önkormányzata.

Hogy mindez mekkora üzlet? Potom 36 millió forint + áfa. Baráti áron.

Forrás: meggyesahibas.blog.hu

 

(forrás)