HVG: Aligha adják ki a többször feljelentett Meggyes Tamást
Közélet
2010. febr. 9.

<p>Az Országgyűlés Mentelmi, Összeférhetetlenségi és Mandátumvizsgáló Bizottságának hétfő délutáni budapesti, nagyobbrészt zárt ülésén úgy határozott, hogy egyetlen képviselő mentelmi jogának sem javasolja a fölfüggesztését. Döntés egy hét múlva, az Országgyűlés hétfői, plenáris ülésén várható. Meggyes Tamás esztergomi polgármestert följelentették és ő is följelentett.</p>

Meggyes Tamás esztergomi polgármestert hárman is följelentették. Egy esztergomi magánszemély, Kovács Géza azért, mert Meggyes az Echo TV-ben „személyét sértő, rágalmazó, becsületsértő" kijelentést tett. Meggyes azt állította Kovácsról, hogy 1989-ben besúgó volt és jelentett róla a Belügyminisztériumnak. Meggyes nem említette név szerint Kovácsot, de a MIÉP volt helyi, illetve a MIÉP Ifjúsági Tagozatának országos elnökéről beszélt, s ezek alapján Kovács - a följelentés szerint - egyértelműen beazonosítható.

Szintén följelentést tett Meggyes ellen az ugyancsak esztergomi Horváth Mihály, aki Meggyesnek egy október 16-i beszédében elhangzott mondatokat sérelmezte. Meggyes - az őt támogató szimpátiatüntetésen - az ellene acsarkodó állítólagos merénylőkről egyebek mellett azt mondta: „Fölrémlik egy arc, aki régóta sejlett a sötétből és a bűnök mögül. Ez az arc: Horváth Mihály. Tanúk vannak arra, hogy Misznéder János elmondta, a ház fölgyújtására tízmillió forintot költött és ezt a tízmillió forintot Horváth Mihálytól kapta".

A bizottsági ülés pikantériája, hogy Meggyes - formálisan Esztergom Város Önkormányzata, melyet azonban ő képvisel - viszont Szabó Zoltán szocialista képviselőt jelentette föl, amiért a kormánypárti politikus a Népszabadság 2009. október 5-i számában ezt írta: „Ha nagyobbat akarunk szakítani, durvább módszerek kellenek. Esztergom városa 200 millió forintért adott el egy telket, az azon épített mélygarázst pedig 1,4 milliárd forintért vásárolta vissza. [...] A mélygarázsban egy gépkocsibeálló értéke 1 millió és 1 millió 250 ezer forint közé tehető, de a város darabját több mint négymillió forintért vásárolta meg. Ezután egy másik mélygarázsban, ahol az eladó 2,5 millió forintért hirdetett egy parkolóhelyet, 55 darabot vett a város 277 millió, azaz darabonként 5,04 millió forintért. A fennmaradt 83 helyhez 348,6 millióért jut hozzá a város - ez már csupán másfélszeres túlfizetés, alkalmi vétel..."

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható.

 

(forrás)