"Tisztesség, szakértelem, lendület" szocialista módra
Közélet
2010. jan. 20.

<p><strong>Az alábbi dolgokkal rukkoltak elő az esztergomi Fideszesek!</strong></p>
<p><br />Tisztelt Winkfein Csaba képviselő úr!</p>
<p><br />Engedje meg, hogy gratuláljak a napokban megjelent óriásplakátjaihoz. Mint az a fotón is látható nagyon szépen mutat a havas fenyők előtt a piros-fehér-zöld színekben pompázó plakát. Szinte öröm rá nézni. Fiatal, vidám politikus mosolyog le ránk, akinek láthatóan semmire sincs gondja. A piros sávban látható „Winkfein Csaba" felirat szinte vonzza az ember szemét. Csak a zöld sávban található három szóval nem tudok mit kezdeni: „TISZTESSÉG, SZAKÉRTELEM, LENDÜLET".</p>
<p> </p>


Tisztelt Winkfein Csaba képviselő úr!


Engedje meg, hogy gratuláljak a napokban megjelent óriásplakátjaihoz. Mint az a fotón is látható nagyon szépen mutat a havas fenyők előtt a piros-fehér-zöld színekben pompázó plakát. Szinte öröm rá nézni. Fiatal, vidám politikus mosolyog le ránk, akinek láthatóan semmire sincs gondja. A piros sávban látható „Winkfein Csaba" felirat szinte vonzza az ember szemét. Csak a zöld sávban található három szóval nem tudok mit kezdeni: „TISZTESSÉG, SZAKÉRTELEM, LENDÜLET".


Tisztelt képviselő úr, kérem segítsen nekem mert nem nagyon értem, hogy mire gondolt a „TISZTESSÉG" szó kapcsán. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy önnek a „TISZTESSÉG" szó mit jelent. Lehet, hogy a hírhedt „Hazudtunk reggel, éjjel, meg este" című gyurcsányi remekre gondolt? Vagy a szintén nagyon tisztességesen hangzó „nyílvánvalóan végig hazudtuk az elmúlt másfél-két évet"-re? Esetleg a „börtön jellegű szoclibeket": Zuschlag Jánost, Hunvald Györgyöt, Kaszab Csabát, Orbán Istvánt? Annyira „elbizonytalanodtam ", hogy már a Magyar Értelmező Szótárt is felcsaptam a „tisztesség" szónál, de sajnos nem segített, mert így aztán végképp nem értem, hogy mit keres a „TISZTESSÉG" szó az ön plakátján.

Tisztelt képviselő úr, kérem segítsen nekem mert nem nagyon értem, hogy mire gondolt a második szó kapcsán ami nem más, mint a „SZAKÉRTELEM". Kérem árulja el, hogy önnek a „SZAKÉRTELEM" szó igazából mit is jelent? Azt, hogy a magyar társadalomnak szinte nincs egyetlen olyan területe sem, ami ne került volna az elmúlt 8 év szocialista kormányzás eredményeként mély válságba? Vagy azt, hogy szintén az önök kormányzásának köszönhetően az euro bevezetésétől „fényévekre kerültünk"? Esetleg az ózdi szocialista polgármester „szakértelmére" gondol, aki hosszú éveken keresztül állította, hogy rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal, aztán nemrég kiderült, hogy soha nem is volt neki? Higgye el, tényleg nem értem pedig a Magyar Értelmező Szótár elég röviden és egyértelműen fogalmaz, hogy mi is az a „SZAKÉRTELEM". A biztonság kedvéért ezt is bemásoltam ide önnek.

Végül kérem adjon némi felvilágosítást, hogy az ön értelmezésében mit jelent a „LENDÜLET" szó. Netán a „dübörgő gazdaságot", a lerokkant pannon pumát? Esetleg a lendületesen emelkedő törlesztő részleteket, államadósságot, munkanélküliséget? Vagy a bíróság előtt lendületesen szabadkozó Gyurcsány Ferencet és Mesterházy Attilát? Nem tudom, hogy erre gondolt-e, éppen ezért bemásoltam a „LENDÜLET" szó definícióját is önnek.

 

Végezetül nézze el nekem, hogy itt értetlenkedem és nem akarom megérteni az ön remek kampányüzenetét: „TISZTESSÉG, SZAKÉRTELEM, LENDÜLET".

De árulja már el a fent említett „urak" nem az ön egykori és aktuális főnökei, párttársai és kollégái, akikkel ön az elmúlt 4 évben együtt szavazott a parlamentben?

 

forrás:

 

 

(forrás)