Meggyanúsították dr. Kolumbánt
Közélet
2010. jan. 19.

<p>Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítja a rendőrség Kolumbán György fideszes esztergomi önkormányzati képviselőt, tájékoztatta a Népszavát a sértett Darázsdi László ügyvédje, Tóth Gábor László.</p>

Tavaly októberben megírtuk, hogy a hídünneppel egybekötött nosztalgiakoncert alkalmából Kolumbán és Darázsdi egymásnak estek a nyílt utcán. A tettlegességgel fűszerezett nézeteltérésnek az vetett véget, hogy a fideszes képviselő gázpisztollyal arcon lőtte a nyugdíjas Darázsdit. Akkor többen politikai hátteret kerestek az ügy mögött, de rövid időn belül egyértelművé vált: a két férfi egy hölgy miatt „kakaskodott" egymással. Darázsdi László az eset után kórházba került, mivel kis híján szemét vesztette. Megoperálták, de a gázpisztoly nyomát csak további műtéttel tüntethetik el az arcáról.

Tóth Gábor László elmondta: hétfőn szerzett tudomást róla, hogy Kolumbán immár gyanúsítottként szerepel az ügyben. Ez a két fél szembesítése előtt derült ki, amikor is az önkormányzati képviselő megtagadta a szembesítést.

Forrás: Népszava

(forrás)