Jelölti kampánnyal indul az MSZP kampány
Közélet
2010. jan. 15.

<p style="margin-bottom: 6pt; text-align: justify;">Komárom-Esztergom megyében is a mai nappal indul el az MSZP kampánya. Kampányunkban a jelöltek személyét és elképzeléseinket fogjuk a középpontba helyezni. Nem leszünk partnerek a személyeskedő, lejárató típusú kampányban, de ha kell, ki fogjuk emelni ellenfeleink programjának negatív hatásait. Ezt a választók tisztánlátása érdekében tesszük.</p>

Fontos, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, mennyi minden épült, fejlődött az elmúlt évek alatt környezetükben.

Két dolgunk van ezzel a Komárom-Esztergom megyében és helyben megtapasztalt haladással-fejlődéssel. Egyrészt be kell mutatnunk, fejlesztésről-fejlesztésre el kell mondanunk az itt élőknek, emlékeztetni kell rá minden választót. Másrészt nem kell szemérmesnek lennünk abban, hogy elmondjuk: mindezek a fejlesztések bizony nem valósulhattak volna meg a mi politikusainak, képviselőink, önkormányzati képviselőink, kormányzati munkát ellátó politikustársaink és a polgárok összefogása nélkül.

A fejlődés, ami Komárom-Esztergom megyében mindenki számára nyilvánvaló nagyrészt az MSZP munkájának köszönhető.

El fogjuk mondani az embereknek, hogy aki egy türelmesebb, erőszakmentes, kirekesztés nélküli Magyarországot akar, az az MSZP-re szavazzon, különben fennáll a veszélye, hogy elvész a szavazata. A politikai változásnak ugyanis ez az egyik fontos következménye: aki tavasszal nem az MSZP-re szavaz, az a Fideszre szavazott. Akár otthon maradt, akár másra adta a szavazatát.

Tájékoztatnunk kell az embereket a várható veszélyekről, ugyanis a titokban tartott Fidesz program egy-egy részlete máris napvilágot látott, és sok köszönet nincs benne.

Az egyik gazdasági hetilapban jelent meg az az interjú, amelyben fény derült a titkolt Fidesz program egy fejezetére, a nyugdíjrendszerről szólóra. Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere elmondta, hogy a Fidesz az ún. svéd modellre térne át a hatalomra kerülése esetén.

Érdemi cáfolat azóta sem érkezett, miközben mára az interjút készítő újságíró is megerősítette, hogy Varga Mihály valóban azt nyilatkozta: a Fidesz a svéd modellt választaná.

A hírek szerint nem is egyedül. Az MSZP szomorúan tapasztalta, hogy az MDF is csatlakozna a Fidesz által favorizált ún. svéd modellhez a nyugdíjrendszer átalakítása kapcsán.

A Magyar Szocialista Párt azonban továbbra is úgy gondolja, hogy a Fidesz-modell Magyarországon nyugdíjkatasztrófát okozna: a nyugdíjkorhatár akár 70 évre emelkedhetne (amit – ismerve a magyarok várható átlagos élettartamát – a férfiak nagy része meg sem érne), míg a nyugdíjak értéke 15-20%-kal csökkenne, ráadásul nemcsak az új belépők, hanem akár a ma nyugdíjasok járandóságát illetően is.

Dolgozz tovább, kevesebbért – ez a Fidesz-modell lényege.

Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz és az MDF olyan államot képzel el, amely felmondja a nyugdíjasokkal vállalt szolidaritást és a nyugellátások finanszírozásához egyetlen forintot sem tesz hozzá.

Ma a nyugdíjak mintegy 20%-a a befizetéseken túli állami kiegészítésből származik, így túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Fidesz-modell Magyarországon nyugdíjkatasztrófához vezetne. Ezért az MSZP nevében fontos leszögezni: mindent elkövetünk a ma és a holnap nyugdíjasainak védelmében, és megakadályozzuk, hogy akár a Fidesz, akár nyugdíjügyi szövetségese, az MDF bevezesse hazánkban a svéd modellt.

 

Az elkövetkező hetekben várhatóan sor kerül a választás kiírására és megkezdődik az ajánlószelvény gyűjtés. Kampányunk célja, hogy ennek idejére felkészítsük és tájékoztassuk a választókat, hogy felelős döntést tudjanak hozni már a kopogtatócédula leadásakor.

A kampányunk jelölti kampánnyal kezdődik. Megyénkben is megjelennek azok az óriásplakátok, kiadványok, amelyeken bemutatjuk jelöltjeinket, elképzeléseinket.

 

Komárom-Esztergom megyében a 2010-es országgyűlési választások egyéni képviselőjelöltjei:

I. választókerület – Tatabánya: Kilián Géza

II. választókerület – Tata és térsége: Szaniszló Zoltán

III. választókerület – Oroszlány, Kisbér és térsége: Keleti György

IV. választókerület – Komárom és térsége: Nagy Zoltán

V. választókerület – Esztergom, Dorog és térsége: Winkfein Csaba

Lukács Zoltán

megyei elnök

 

 

(forrás)