Rogyadozó hotel-álmok

Rogyadozó hotel-álmok

2010. 01. 14. 10:59

Bajban van a Hotel Aqua építője az Aquaplus Kft. A válság miatt állnak a cég szállodafejlesztései, köztük az esztergomi beruházás is.

György Zoltán ügyvezető a turizmus.com weboldalnak elmondta: az elmúlt egy évben nem sikerült hitelt szerezniük beruházásaikra, így egyikhez sem tudták lehívni a pályázati támogatást sem.

A bankok olyan indokokkal utasították vissza egyébként a hitelkérelmét, hogy szállodafinanszírozásban nem szeretnének most részt venni, nem tudják, hogyan érinti majd a turizmust az elhúzódó válság, az üzleti tervben említett évről évre növekvő, 40, majd 50 és 60 százalékos kihasználtság szerintük túl kockázatos, bizonytalan a válság miatt a forintárfolyam és a betervezett költségek (például energiaárak) alakulása is, illetve a fenntartás.

Az esztergomi beruházás saját erőből 50 százalékos készültségen áll, a folytatáshoz megpróbálnak szlovák befektetőket bevonni.

A Prímás szigeten lassan haladnak a Mária Valéria Hotel munkálatai is. A vak is látja, hogy nehezen készül el az információs táblán látható 2010. április 31-es (!) dátumra. Annak ellenére sem, hogy a Mélygarázs megnyitóján olyan ígéretek hangoztak el, hogy 2009. szilveszterén már a szállodában ünnepelhetik az új év beköszöntét a polgárok.

2009. októberében az esztergomi képviselőtestület 401 millió forintos váltó kibocsátásáról döntött, melyet a Mária Valéria Hotelt is építő Giegler Kft felé fennálló tartozásunk kiegyenlítésére költ a város, mivel az indoklásból kiderül: enélkül veszélybe kerülhet a szállodaberuházás.

Informátoraink szerint itt is a bankfinanszírozás meghiúsulása áll a beruházás megtorpanása mögött.

A harmadik nagyberuházás a Fürdő szálló felújítása az elmúlt egy évben egyetlen lépést sem haladt előre. Az okok itt az előkészítés szabálytalanságaira és mint informátorainktól megtudtuk: szintén anyagi okokra vezethetők vissza.

 

Nem szorosan kapcsolódik az új beruházásokhoz, de mindenképpen ide kívánkozik az a szomorú hír is, hogy Esztergom-Kertvárosban január 5-tel bezárt a Hotel Oktáv.

A szállodában 150 férőhely volt, valamint étterem is üzemelt. A nagyon alacsony kihasználtság miatt nem volt értelme a további üzemeltetésnek, így most az épület új vevőre vár.

 

2010. 02. 22. 11:24

Az egy dolog mennyiből csinálták meg, valószinűleg AZ veszteséges sem lesz Hajdúszoboszlón.

2010. 02. 21. 20:33

Elkészült az élményfürdő szolgáltatására épülő Hotel Aqua sokadik országos konkurenciája:

4,8 milliárdból az hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdő, 2,25 milliárd uniós támogatás mellett...

Az élményfürdő 15000 m2, 1600m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas.

Kialakítása: 2 pályás állószörf a  vízi sportok szerelmeseinek, uszoda, trópusi fürdő, jégbarlangfürdő, mozi-fürdő, Pávai termálfürdő, barlangfürdő, Római fürdő, Gangesz fürdő, tengeri fürdő bébi- és anyuka medence, bébi úsztató medence, gyermekfoglalkoztató, gyermekpihenő-terem, pelenkázó helyiség a legkisebbeknek családi medence, pezsgőmedence és 2 gyermekcsúszda a nagyobb gyerekeknek, finn szaunák, gőzkamrák, infra szaunák, masszázs zuhany, merülő medencék 3 db privát fürdő egység jakuzzival, finn szaunával  kondicionáló terem, aerobic terem, 2 db squash pálya az aktív pihenés kedvelőinek Beauty szalon : fodrász, kozmetika, manikűr, pedikűr Fekvő és álló szolárium, thai masszázs, alternatív masszázsformák, akupunktúra egy kis kényeztető wellness érzésre vágyóknak. Snack bár, önkiszolgáló étterem, kávézó, a finom falatok kedvelőinek

http://www.hajduszoboszlogyogyfurdo.hu/index.php?action=category&ctid=3958

 

2010. 02. 19. 14:10

Értem.

Erről már tettem fel egy hírt:

http://www.szeretgom.hu/content/59097-szallodapiac-helyzete

50 km-es körben hány olyan szálloda van mely konferenciákat is szervez? Szerintem túl nagy a konkurencia.  Ráadásul a belföldi konferenciák általában hétvégékre szólnak, tehát a kihasználtság szemszögéből kevés. Csak a nemzetközik egy, vagy több hetesek. Ráadásul úgy, hogy Budapestet előnybe részesítik az üzletemberek (repülőtér, 10 út forgalma, kiegészítő programok hiánya, stb). Tehát a kihasználtságot csak akkor növelné, ha minden második héten fulra töltenék a szállodát és akkor is csak 50%os lenne (ami a minimum).

 

Facebook

2010. 02. 19. 10:30

Ez azt mutatja, hogy Visegrádon elég egy nagy ( Termál Hotel Visegrád )...., persze egy eladást azért több minden is motiválhat...

Másrészt a Silvanus Wellness-része nem versenyképes sem szolgáltatásban, sem pedig minőségben...a Silvanus a kilátás szempontjából jobb csak...

A külföldi üzleti partnereim csak akkor " kényszerültek" a Silvanusba, amikor a Termál Hotel Visegrádban nem volt hely...

 

Tehát ahogy korábban is írtam: A kérdés az, hogy mennyi ilyen ( konferenciaturizmusra ) is alkalmas szállodára van szüksége egy-egy településnek...és ha mondjuk itt Esztergomban lesz majd egy, akkor attól a szálloda kapuján kívül nem kell várni semmi egyéb extra "fellendülést"....

2010. 02. 19. 9:00

 

Lehet, hogy igazad van, de érdekes módon a Szilvánus sem tudja magát működtetni önmagát a jelenlegi helyzetben... Ezt támasztja alá, hogy tudtommal eladó:

http://www.expressz.hu/ingatlan/ipari/hotel/hirdetes-17332203/

(Egyébként szakvéleményt is kikértem az esztergomi hotelekre és nem látja működőképesnek!)

gömbicica

2010. 02. 18. 17:52

Példa egy-egy ilyen konferenciás napra:

I. Tréning sorozatunkat ajánljuk mindazon kezdő és gyakorlott vezetőknek, akik szeretnék magukat tovább képezni, szeretnék minél hatékonyabban megoldani a vállukra súlyos teherként nehezedő munkahelyi problémákat. Az öt alkalommal azokat a témaköröket járjuk körül, amelyek elsajátítása a „jó vezető" fontos feladata. Trénereink rengeteg gyakorlati feladaton keresztül segítik résztvevőinket a hatékony kommunikációban, tárgyalás technikában, a mindennapi stressz leküzdésében. A képzés kis csoportos a létszám maximum 15 fő. A tréning 10-17 óráig tart. Regisztráció 9 órától.

Témakörök:

 Mi a stressz? ▪ A stressz kialakulása, ennek okai ▪ Tartós stressz, s ennek hatásai ▪ Megküzdési stílus, lelki harcmód-mit is tegyünk? ▪ Pozitív példa: a megküzdésben győzelemre esélyes, ellenálló személyiség ▪ Stressz helyzetek elemzése és megoldása ▪ Munkahelyi feszültségeink, vezetői stresszhelyzetek ▪ Időgazdálkodás és célmeghatározás ▪ Konfliktus-kezelés ▪ Sikeres kommunikáció ▪ Önérvényesítés: hogyan érvényesítsük érdekeinket mások megbántása nélkül? ▪ Relaxációs technikák bemutatása és megtapasztalása ▪ Konzultáció: igény szerint e-mailen történő személyes tanácsadás, illetve coaching

Részvételi díj: 65.000 Ft + ÁFA + 410 Ft IFA

 

II. Sorozatunkat ajánljuk mindazon kezdő és gyakorlott vezetőknek, akik szeretnék magukat tovább képezni, szeretnék minél hatékonyabban megoldani a vállukra súlyos teherként nehezedő munkahelyi problémákat. Az öt alkalommal azokat a témaköröket járjuk körül, amelyek elsajátítása a „jó vezető" fontos feladata. Trénereink rengeteg gyakorlati feladaton keresztül segítik résztvevőinket a hatékony kommunikációban, tárgyalás technikában, a mindennapi stressz leküzdésében. A képzés kis csoportos a létszám maximum 15 fő. A tréning 10-17 óráig tart. Regisztráció 9 órától.

Témakörök:

A tárgyalás mint konfliktuskezelési eszköz ▪ Hatalmi harc vagy érdekkülönbségen alapuló tárgyalás ▪ A tárgyalások nyereségalapú megközelítése (expanzió vagy osztozkodás) ▪ Harvard tárgyalási modell ▪ A munkahelyi tárgyalási interakciók elemzése, szituációs gyakorlatok ▪ Partnerfüggő tárgyalási technikák

Részvételi díj: 65.000 Ft + ÁFA

 

Ezen árakban bennefoglaltatik:

Elhelyezés: Kényelmes ülőhelyekkel és asztalokkal berendezett konferenciateremben.

Ellátás: Kávé, tea, reggeli sütemények, ebéd.

 

.... úgy  a helyi vállalkozások ( kivétel az adott szállodában szolgáltatók ) ne ettől várják a Messiást...

 Pedig szerintem ettől várták. Most végiggondolva egy ilyen napot. Reggeltől estig végigseggelek egy hablatyot, fizettem érte  130.000 + Áfa + 410 Ft  Ifa (?) -jó esetsben a munkáltató fizeti- örülök, hogy egyszer hazaérek, nemhogy még csellengjek jó turista módjára a városban. Szóval ettől tényleg nem lesz nagy durranás szerintem.

Mellesleg jól szervezetten müködnek ezek a konferenciaszervező cégek. Volt időszak, mikor rendszeresen este 10-11 felé megcsörrent a telefonunk, majd átváltott faxra, oszt tolták oldalszámra az ajánlatokat. Hát nagyon hiányzott az ilyen ébredés.Üvöltés Aztán gyerekecském egyszer beleolvasott, és volt olyan információ, hogy ha nem kérem a szolgáltatást, le lehet mondani. Na megtettem. Pár hétig csend volt, tegnap megint kezdte valaki más.

Ennyit a konrferenciákról.

Mellesleg a fenti konferenciát tudtam volna kinek, kiknek MELEGEN ajánlani!!!

Facebook

2010. 02. 18. 15:12

Alapjában a konferenciaturizmussal nincs gond, még akkor sem, ha visszaesik, hiszen a mögötte álló fizetőképes kereslet ( céges büdzsé ) bár recesszióban van, de nagyságrendekkel erősebb, mint a magán pénztárcák ereje...

Mint szegmens pedig nélkülözhetetlen a turizmusban, vendéglátásban...

A kérdés, hogy egy-egy településen mennyi ilyen orientáltságú, erre alkalmas szálloda működiik és mennyire van szükség.

Meg kell nézni Visegrádot, hogy ott a két nagy ( Silvanus és a Thermal Hotel Visedrád ) mellett a "kicsik" ( Hotel Visegrád , Honti, Royal Club Hotel ) is erősen koncetrálnak erre a szegmensre és főleg a két nagyban folyamatosak a céges rendezvények...

A konferenciaturizmus sajátossága még a "fogyasztásban" is jelentős eltérést mutat a hagyományos ( városnéző, családi, stb. ) turizmus fogyasztásához képest...

és ennek egyik legfőbb eleme, hogy a statisztikák szerint e szegmens fogyasztása az adott szálloda szűk környezetében realizálódik, ergó az adott város, település az idegenforgalmi adón kívül nem nagyon részesül a szegmens tagjainak költekezéséből, mivel az a szállodán belül marad ( szállás, étkezés, wellness, stb.,stb. )

Tehát a amennyiben majd lesz a városban egy ( és egy azért legyen, hiszen ez most teljesen hiányzik ) megfelelő színvonalú konferenciaturizmusra alkalmas szálloda, úgy  a helyi vállalkozások ( kivétel az adott szállodában szolgáltatók ) ne ettől várják a Messiást...

 

2010. 02. 03. 17:14

 

 

Még egy érdekes hír!

Tavaly az első háromnegyed évben 168 nemzetközi konferenciát szerveztek Magyarországon, 52,7 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - derül ki a Magyar Kongresszusi Iroda honlapján közzétett összeállításból.

Ha jól emlékszem, Esztergom városvezetése a konferencia túrizmusra akart elsősorban építeni (de lehet, hogy rosszul emlékszem)!

A teljes cikk: http://www.hotelem.hu/index.php?action=open&id=2911

 

2010. 02. 03. 16:48

Nem talált még vevőre a sikondai hotel-termálfürdő!

Az ingatlanokat és eszközöket nettó 1,66 milliárd forint helyett egymilliárdért dobták piacra, annak érdekében, hogy kelendőbbek legyenek. Az ingatlancsomagban egy teljesen felszerelt, jelenleg is működő fürdő, 38 szobás szálloda, étterem és kiszolgáló létesítmények találhatók. A több mint huszonötezer négyzetméteres fürdőingatlan mellett egy csaknem tizenötezer négyzetméteres beépítetlen területet is meghirdettek. A termálfürdőt 1,4 milliárd forintos beruházással, támogatásokból és hitelből valósította meg a Sikonda Kft., amelyet a komlói önkormányzat, a tulajdonában lévő Komlói Fűtőerőmű Zrt., valamint több cég és magánszemély alapított. A válság következtében a vendégszám is csökkent. A cég 2008-at már több mint 200 millió forintos veszteséggel zárta, végül 2009 márciusában elindult a felszámolása. A hitelezők több mint 1,5 milliárd forintot követelnek a cégtől.

A teljes cikk: http://www.hotelem.hu/index.php?action=open&id=2865

 

Törölt felhasználó #43

2010. 01. 20. 17:20

Ma kikerült egy előterjesztés a testületi ülésre, ebből idéznék.

Az Aquaplus Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft. és az Investor'2005. Befektetési és Marketing Tanácsadó Kft. Konzorciuma elkezdte a szálloda építését, mely jelenleg szerkezetkész állapotban van.
Az Önkormányzat és a Konzorcium között létrejött Együttműködési megállapodás, Együttműködés a szálloda-beruházás megvalósítása során rész 5. pontja értelmében a Konzorcium vállalta, hogy a szállodát legkésőbb 2010. január 31-ig felépíti és arra ezen időpontig jogerős használatbavételi engedélyt szerez, illetve ott a rendeltetésszerű működést megkezdi. Ez a határidő közös megegyezéssel, egy alkalommal, 6 hónappal meghosszabbítható. Ugyanezen feltételek találhatók meg az Önkormányzat és a Konzorcium között létrejött Használati jogot alapító szerződés, Felek megállapodása rész 11. és 12. pontjában.
Tekintettel arra, hogy a szálloda megépülését biztosító, VÁTI Kft.-vel, 295.000.000 Ft összegre kötött projektszerződés 2010. január 18-án került aláírásra, a kivitelező önhibáján kívül nem tudta a vállalt határidőre befejezni a munkálatokat, így az Önkormányzatnak célszerű a szálloda megépülésének időpontját 6 hónappal meghosszabbítani.

A kiemelt részt összevetném a cikkben is megjelölt forrással, ahol ez olvasható:

Nem tudtak egyelőre célba érni az Aquaplus Kft. szállodafejlesztései. György Zoltán ügyvezető kérdésünkre elmondta: a válság miatt az elmúlt egy évben nem sikerült hitelt szerezniük a három szállodaberuházáshoz (Hotel Aqua - Esztergom, ability hotel - Tamási, wellness szálloda - Siklós), és egyikhez sem tudott emiatt lehívni pályázati támogatást. Csak remélni tudja, hogy újraszerződhet a fejlesztésekre, s az eredetileg előírt 2 éves megvalósítási idő kitolható 3 évre.

Na akkor most mi is van? Nem számít önhibának, ha valaki úgy fog neki egy beruházásnak, hogy nincs biztosítva a pénzügyi háttér? Esetleg fogjuk a VÁTI-ra?

 

2010. 01. 20. 12:43

Én innen azt látom, hogy nagyon nagy a baj Esztergomban.

2010. 01. 20. 9:16

Vannak szakértők, akik  foglalkoznak az esztergomi épülő szállodákkal.

Kíváncsian várom a Turizmus Panoráma c. havilap januári számát...

2010. 01. 20. 9:04

 

Tavaly márciusban itt a szeretgomon Cserép János feltett egy kérdést, a mai napig ez a véleményem:

"Mi a véleményed általában az önkormányzati ingatlanfejlesztésekről?

Szerintem nekik is várakozó álláspontra kellene helyezkedniük. A pénzügyi válság szűkíti az önkormányzatok mozgásterét. Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy várhatóan az iparűzési adóból befolyó összegek nagyban lecsöknek, akkor erre ez is elég érv. Ráadásul a bevétel csökkenés mértékét még kiszámítani sem lehet. Tehát teljes bizonytalanság van a bevételi oldalról, a kiadás meg fix. Egy elkezdett fejlesztés viszont nagymértékben növelné a kiadásokat. Már az is nagy kérdés lesz az elkövetkezendőkben, hogy az önkormányzatok a felvett hitelek és a kibocsátott kötvények kamatait és törlesztő részleteit miből fogják majd előteremteni. Gondoljunk bele, hogy egy város napi működtetése milyen összegeket emészt fel. Ha valamelyik önkormányzat most belekezd ingatlanfejlesztésbe, nagyon tudnia kell, hogy mit csinál. Nagyon jó pénzügyi háttérrel és piaci ismerettel kell rendelkeznie. Szerintem egy önkormányzati fejlesztés azért is kockázatos, mert a végső döntéseket nem a fejlesztők, hanem a sokszor kevés információval és szakértelemmel rendelkező képviselők hozzák. Ráadásul nekik nincs anyagi felelőségük, személyes kár nem éri őket, nem mennek tönkre egy hibás döntés miatt. Egy ilyen válságban, ha valaki belevág egy beruházásba, nagyon ismernie kell a kiválasztott fejlesztési területet. Mert ha nem találják el a megcélzott piacot, iszonyú veszteségeket kell elkönyvelniük. Nem véletlenül várnak ki az ingatlanfejlesztő cégek, ők a bőrüket viszik a vásárra. Szerintem a kulcsszó jelenleg a kivárás. Ma a világban mindenhol kérdőjelek vannak, így nem lehet látni, hogy a jövőben mi lesz a jó beruházás. A válság után, az önkormányzatoknak át kell gondolniuk a fejlesztési elképzeléseiket, nem szabadna ragaszkodniuk a rossz projektekhez. Fel kellene vállalniuk a változtatás nehézségét és új piacképes beruházásokat kell megcélozniuk...."

 

Sajnos úgy látom, hogy a fent leírtakhoz képest nálunk még rosszabb a helyzet, mert nálunk a kiadás növekszik és a bevétel csökken!

Esztergomra kivetítve: A városvezetés (a fidesz frakció) nem fogadja el hozzáértők jó tanácsát, pedig nem ártani szeretnénk! Jött a válság és nem állították le a beruházásokat, hanem „előre menekültek". Ezt csak akkor lehetet volna megtenni, ha anyagilag biztos lábakon áll a projekt (tőkeerős az önkormányzat) és a fejlesztés befejeztével nyereségesen el tud indulni a hotel (tehát profitot termel) - lássuk be, erre még tavalyelőtt sem volt remény! Mivel ezek az alapfeltételek jelenleg nem adottak, így sajnos kínlódás lesz az egész beruházás - ahogy mindenki láthatja. Véleményem szerint itt most meg kellene állni és nem szabadna továbbgerjeszteni a város adósságállományát. A fenti hírből viszont kiderül, hogy a nagybetűs élet (a tőkehiány) automatikusan leállítja a projektet. Továbbiakban a kérdés az, hogy a várható politikai presztízsveszteség megelőzése miatt, meddig megy el m1s és csapata. Tudnak e valahonnan hitelt szerezni? Az is kérdőjel számomra, hogy Orbánék a választások után egyből kisegítik Esztergomot, vagy csak később lesz rá lehetőségük. Minél később trükköznek ide pénzt, annál nagyobb a városi csőd kockázata. Véleményem szerint, már önmagában a fürdő is megdönti a város költségvetését, nem beszélve a mélygarázsról, a hotelről (hotelekről) és a késleltetett hiteltörlesztésekről!

 

A városi jövő számomra csupa kérdőjel!!!

2010. 01. 20. 0:29

Mária Valéria Hotel helyett így lesz Mária Valéria Hitel.

2010. 01. 20. 0:18

Minden leírt mondatoddal egyetértek.

Sajnos az Esztergomot rombadöntő m1s lufikat ereget, rózsaszín álmokat kerget,

és nincs egy szakértő a városházán, aki kijózanítaná, hogy Puci, bilibe lóg a kezed...

Aki ért valamihez, azt már rég elüldözte m1s.

Esztergom sajátosságai a félbehagyott beruházások, a félkész vasbeton szerkezetek, a feltúrt belváros.

M1s majd a bankokat teszi mindezekért felelőssé, úgy mint az EON-t.

Rémes jövő elé néz Esztergom!

2010. 01. 19. 23:45

A KSH adatai alapján Magyarországon a 4* szállodáknál, 2009 január és szeptember között a szállodai kihasználtsága ~ 16,5 %-ot zuhant a tavalyi évhez képest, ezt elsősorban a külföldi turizmus visszaesése okozta. Idén, tehát 2010-re jósolják a belföldi túrizmus visszaesését (a kafetéria juttatások megadóztatása miatt is). 2008-as 4* szállodai kihasználtság 50-55% volt, tehát Hotel Aqua üzleti tervében szerepelt 40-50-60%-os gyors fejlődés, főleg Esztergom túrizmusát figyelembe véve elég optimista volt. Ráadásul úgy, hogy a szálloda bevezetés előtt áll (még nem ismert) és tudtommal nem csatlakozik franchise-ként sehova. Az elmúlt hónapban volt szerencsém két hotelfejlesztéssel találkoznom, sajnos mind a kettő más-más ok miatt elhibázott fejlesztés. Az egyik tavaly szeptemberben nyitott a Balaton partján (frekventált terület) és az azóta eltelt hónapok alatt azon kínlódót, hogy ne legyen veszteséges hónapja. Itt a beruházás költségének a felét sem érte el a hozamérték, pedig a hotel 2010-es üzleti tervéből indultam ki. A másik hotel 70%-os készültségű és megakadt a projekt, itt egy Bp.-i cég 2007-ben készített DCF számítást egy külföldi befektetőnek. Ezt a számítást küldték át nekem, sajnos ez is túl optimistára sikeredett (már 2007-ben is) és a bank megakasztotta a projektfinanszírozást. Pedig ez az épület Budapestnek egy nagyon-nagyon frekventált utcájában található. Egyébként itt a tervezést is elhibázták, nem szállodát kellett volna kialakítani, hanem más jövedelemtermelő üzletágat. A szállodaipar a világon mindenütt nagyon nagy gondban van és a vendégekért itthon is iszonyú nagy a harc. Ezt bizonyítja a Hilton megállított lepencei beruházása is, inkább leálltak a kivitelezéssel, csak ne legyen veszteségtermelés. Mindenki láthatja ezt, aki Visegrád felé megy! Esztergom önkormányzatának a Hotel Aquával majd ebbe az élethalál harcba kell beszállnia, ha egyáltalán belátható időn belül megvalósul ez a projekt. Ennek a fejlesztésnek a válság előtti időszakban sem láttam a versenyképességét. Nem láttam az előnyét a többi magyarországi 4* hotellel szemben, sőt. De így a válságban tényleg katasztrófa az egész - szerintem. Ha valaki megnézi az internetet és beüti azt, hogy eladó szálloda, hihetetlen mennyiségű hotel fog kiugrani. Ez is mutatja a szegmens bizalmát a jövővel szemben. Sajnos ezt a negatív jövőt a bankok is látják, így a projektfinanszírozást általában megakasztják, menekülnek ezektől a finanszírozásoktól!

2010. 01. 15. 8:18

Nehéz helyzetben az önkormányzati fürdők

Bérbe adja élményfürdőjét Balatonszemes önkormányzata, mert a jelenlegi gazdasági helyzetben az évi 2-3 millió forintos deficitet is megérzi, szeretné ezt lefaragni, s a fejlesztés költségeit se akarja egyedül vállalni. A Népszava cikke szerint az élményfürdő bérleti jogát még valószínűleg januárban meghirdetik nyilvános közbeszerzési pályázaton, de állítólag két érdeklődő már most is van. Rosszabb helyzetben van az esztergomi Aquasziget, ahol a szolgáltató pénteken kikapcsolta az áramot. Erre az adott okot, hogy az élményfürdőt működtető Esztergomi Fürdő SPA Szolgáltató Zrt. a régóta kifizetetlen számláira - októberben 70 millió forintra rúgott az összeg - kapott fizetési határidőt nem tartotta be. Ahol az önkormányzatok anyagilag nehéz helyzetbe kerülnek, ott természetes, hogy a fürdők támogatását mérséklik, így ezek az intézmények könnyen bajba kerülhetnek - nyilatkozta a lapnak a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Több olyan önkormányzati tulajdonban lévő fürdőről van tudomása, ahol a tavalyi év veszteségei most komoly problémákat okoznak.

 

és


Csődeljárás alatt a Pólus Palace

A Pest Megyei Bíróság elrendelte a gödi Pólus Palace Vendéglátó, Szabadidő, Sport Szolgáltató Zrt. csődeljárását, melynek kezdő időpontja 2009. december 10. Az adós a Magyar Nemzetben közzétett hirdetmény útján egyezségi tárgyalásra hívja meg valamennyi hitelezőjét január 22-én 10 órára a Pólus Palace Hotelbe. A csődkérelem és annak mellékletei az adós székhelyén megtekinthetők.

 

( Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2010/10 )

 

2010. 01. 14. 21:20

Az elvetemült bankok máshogy számolják a megtérülést, mint Kolunbán, aki szerint minden azonnal megtérül, mert az vagyontárgy. Különben is Horn Gyula a hibás, mert privatizálta a bankokat. Mától kezdve bővül az „esztergomi önkormányzat hadban áll” lista a bankokkal.

2010. 01. 14. 17:27

Én attól tartok, hogy a város akar majd a segítségére sietni ezeknek a hamvába holt hoteleknek.

2010. 01. 14. 14:36

Mintha ezt már vizionálta volna korábban itt valaki hogy 2010 -ben mind a három szálloda beruházás nagy valószínűséggel be fog állni.

Az sem rózsás ha tisztán magánerős beruházás ként dőlnek be, de ha ezer szállal kötődnek a város költségvetéséhez az több mint aggasztó .

Miután ezek a testület által megszavazott döntések eredményei a felelöségre vonást el lehet felejteni ,külömben is az önkormi csak jót  akart nem tehet semmiröl .

Aki ezt nem hiszi bizonyitsa be az ellenkezőjét.

Ebbe megint a Bajnai libás Gordon meg a rohadt bankok kezét sejtem ,akik  géppisztolyos fekete motorosok segítségével próbálják aláásni Meggyes ezerszálrózsás Tamás áldásos" városépítő "tevékenységét .Kacsintás