Ez történt 2009-ben – szeptember, október
Közélet
2010. jan. 9.

<p>Meggyes nap a parlamentben, "Viktor segíts!", Kolumbán a Széchenyi téren lövöldözik, tempera és skorpió. Esztergom 2009. szeptember, október.</p>

Szeptember

Szeptember 1. - Molotov koktélos támadás Esztergomban

- Tanévnyitó a tönkretett Szent István Gimnáziumban.

- Időszakosan megnyitják a Kis-Duna sétányt az autóforgalom előtt. A cél: az iskolakezdés miatti forgalmi dugók elkerülése.

Szeptember 2. - Így kormányoznátok ti címmel sajtótájékoztatót tart az MSZP az esztergomban is fellelhető politikai alvilági módszerekről. Téma: a mélygarázsvásárlás

- Kitudódik, hogy Meggyes Tamás polgármester, Knapp János Pál alpolgármester és Pataki István részönkormányzati tag közösen megalapította a MENTEST 2009. Kft-t, amelynek profiljába többek közt az elővárosi személyszállítás is szerepel.

Szemptember 3. - 40 rendőr határozott fellépésére volt szükség, hogy csend és nyugalom legyen Esztergom-Kertvárosban. Egy 50 fős roma társaság gyűlt össze az egyik családi háznál. Viselkedésükkel, hangoskodásukkal zavarták a szomszédokat, ezért ők a Rendőrségtől kértek segítséget, hogy végre pihenni térhessenek.

Szeptember 4. - Közel 900 napja nem hajtja végre a bírósági ítéletet Meggyes Tamás dr. Csomor Sándor jegyző ügyében - erről a Népszabadságban számol be a jegyző.

Szeptember 6. - A Jobbik által lefoglalt területen tüntetés kezdődik, amikor Orbán Viktor Esztergomba látogat. A „Viktor segíts" feliratok ellenére a Fidesz vezére nem mer a nép közé menni, többek közt azért, mert bizonyos személyek arról tájékoztatják, hogy ellene és a Fidesz ellen tüntetnek.

- A Lányi András vezette Élőlánc is felszólal a Szent István Gimnáziumért.

Szeptember 8. - Hivatali visszaélés bűntette ügyében rendelt el nyomozást az esztergomi önkormányzattal összefüggésben a Központi Nyomozó Főügyészség - tudta meg a Kemma dr. Fazekas Géza szóvivőtől, akit egy a 24 órában megjelent cikk kapcsán kerestek meg.

Szeptember 9. - Előzetes bejelentés nélkül lezárták a Vörösmarty utcát, forgalmi káosz a városban.

Szeptember 10. - Az ORTT másodfokon is elmarasztalja a TV2-t, mert egy Meggyessel készült interjújában a tvcsatorna sértette az objektív tájékoztatás elvét.

Szeptember 12. - A Széchenyi téren tartott Roma- és Esélyegyenlőségi Fesztivál után verekedés tör ki a Mikszáth utcában 40-50 roma közt, a szemtanúk szerint lövések is dördültek.

Szeptember 14. - Kiderül: Az első hét hónapban összesen nettó 3,235 millió forint bevétel képződött a mélygarázsban. Ez átlagosan havi 462 ezer forintot jelent. Ez 1/60-ad része a tervezettnek!

- Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszerveztének elnöke jószolgálati tevékenységet folytatott Esztergomban. Úgy véli, az egyik óraadó (dr. Kolumbán György képviselő) a közoktatási törvény értelmében nem taníthatna a Szent István Gimnáziumban.

Szeptember 17. - A Polgári Fórum meghívására Esztergomban tart előadást dr. Olofsson Placid bencés szerzetes szeptember 17-én „Hogyan jutottam haza a Gulágról?" címmel.

- Engedély nélkül kezdték meg egy tó létesítését Meggyes Tamás búbánatvölgyi háza előtt. Az esztergomi polgármester szerint nem is kell engedély. A beruházást az önkormányzat finanszírozza.

- Napvilágra kerül: a városházán a legsötétebb diktatúrákban bevett módszerekkel kikockázzák a Meggyes Tamás elleni tüntetéseken megjelentek fotóit és beazonosítják a tüntetőket.

Szeptember 21. - A Parlamentben is foglakoznak Meggyesel. Téma a Szent István Gimnázium és a jegyző ügye. Meggyes közbekiabálással zavarja a Parlament munkáját.

Szeptember 24. - Köztisztviselői és közalkalmazotti létszámcsökkentésről is szavaznak egy rendkívüli ülésen. Esküt tesz Juhász István az MVMP új képviselője.

- Fegyveres rablás egy esztergomi boltban.

Szeptember 26. - Rendkívüli gyermekvédelmi támogatást utalnak ki Meggyes gyermekeinek, mivel a polgármester nem hajlandó gyerektartást fizetni.

- Dr. Kolumbán György fideszes képviselő gázpisztolyával lövöldözött a Széchenyi téren.

Szeptember 30. - Első fokon pert nyer a szeretgom, a Meggyes által megtagadott közérdekű adatkikérés ügyében.

Október

Október 1. - A Jobbik petíciót ad át Meggyesnek.

- Takarékosságra hivatkozva megszüntetik a díszkivilágítást a városban. A Bazilika fényeit is lekapcsolják.

Október 2. - Magáncélú titkárnő használat. Meggyes a titkárnőjét használná arra, hogy feleségének eljuttassa a tartásdíjat.

Október 3. - Banános tüntetés Meggyes és politikája ellen a város főterén.

Október 6. - Nyilvánosságra kerül Balogh Zoltán, a Strigonium Zrt vezérigazgatójának belső levele, amelyben felszólítja beosztottjait a Meggyes Tamás mellett tartandó szimpátiatüntetésen való részvételre.

Október 7. - Több havi hátralék miatt a szolgáltató két napra kikapcsolta a villanyt Esztergomban a Balassa iskola cukrász tanműhelyében - közölte az E.ON.

Október 8. - Csúfos kudarcot vallott a realitásokat figyelembe nem vevő, pazarló Meggyes-féle gazdaságpolitika. A város és a cégeink eladják tartozásaikat, új bankot keresünk számlavezetésre és mintegy 6,5 milliárd forintnyi újabb hitel felvételére.

Október 9. - A Nemzeti Közlekedési Hatóság büntetést szabott ki a Regia Civitas Kft-re, a Bástya mögötti parkoló engedély nélküli elbontása miatt.

Október 12. - Greenpeace aktivisták hatalmas "Stop Mochovce" feliratú bannert lógattak le a Mária Valéria Hídról.

Október 14. - Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője tagadja, hogy pártnak bármi köze lehetne a Meggyes melletti „szimpátiatüntetéshez".

Október 15. - Esztergomban a demokrácia megcsúfolása zajlik - mondta az MDF esztergomi elnöke. Jónás László azt állítja, hogy a Fidesz "pártállami módszerekkel" szervez propagandatüntetést péntekre Esztergomban.

- Meggyes Tamás esztergomi polgámestert zaklatásért feljelentette a felesége, mivel három- és hatéves gyermekük előtt megfenyegette, bántalmazta, majd megrongálta autóját.

- Összesen 701 millió forintos hitelfelvétel előkészítéséről döntött a képviselőtestület. A pénzből 401 millió forintot a Mária Valéria mélygarázs esedékes idei törlesztésére költünk, mely nélkül az előterjesztő szerint az egész szállodaberuházás veszélybe kerülne. A másik 300 millió a város likviditási gondjainak enyhítésére szolgáló lombard hitel, melyet 6 hónap időtartamra vesz fel Esztergom.

Október 16. - Csekély részvételű „szimpátiatüntetés" Meggyes mellett. Meggyes önmaga elleni merényletkísérletet jelent be.

- Támadás éri a szeretgom.hu szerverét.

Október 21. - Új műsort indít az ETV, mely "Esztergom ellenségeit" lesz hivatott bemutatni. A kamerák a mai napon megjelentek dr. Csomor Sándor budai háza előtt. A műsort az Echo TV-ről importált Obersovszky Péter vezeti.

Október 25. - MSZP-s sajtótájékoztató a Meggyes féle gazdálkodáspolitikáról.

Október 26. - Autóval leszakították az épület ajtajára szerelt rácsot, majd baltával sikertelenül próbálták meg feltörni Esztergomban egy pénzváltó páncélszekrényét.

- Meggyes nap a Parlamentben.

Október 29. - Tomcatet próbálták beszervezni Meggyesék egy lejárató portál szerekesztésére.

- Ítélet született dr. M.G. és társai ügyében a Veszprém Megyei Bíróságon. A vád szerint önkormányzati bérlakásokkal történtek különféle visszaélések.

 

(forrás)