Éjféli mise a szabadban
Egyház
2009. dec. 22.

<p>A Szent János-kúti kápolna karácsonyi szabadtéri éjféli miséjével Varga Lajos atya két évvel ezelőtt egy egyedülálló, sajátos atmoszférájú, meghitt karácsonyi szertartást indított útjára városunkban, melyre idén is december 24-én, este tízkor kerül sor.</p>

Már hosszú évek óta hagyomány, hogy a „nyári szezonban" ( június-szeptember között ), a szabad ég alatt, a százéves gesztenyefa árnyékából szóló harangszó jelzi a misét, ahol a hívek egy kellemes délelőtti sétával kötik össze minden héten a vasárnapi ebéd előtt kapott lelki táplálékot.


Varga Lajos atya két évvel ezelőtt a hívekkel együtt döntött úgy, hogy ez a sajátos hangulat és meghittség a tél folyamán se merüljön feledésbe.


Így indult útjára egy új hagyomány, a Szent János-kúti kápolna karácsonyi szabadban tartott éjféli miséje.


A bensőséges és egyedülálló atmoszféra, a hely varázsa az esetleges hideg ellenére is bőségesen kárpótolja majd a résztvevőket...


Így mindenkit arra bíztatunk, hogy az esetleges zord idő ellenére is jöjjön el, és élje át a Szent János-kúti éjféli miséjének semmivel össze nem hasonlítható, egyedi hangulatát és meghittségét, melyet e hagyomány elindítója már csak mennyből követhet majd nyomon.

(forrás)