Meggyest nem érdekli a bírói végzés

Meggyest nem érdekli a bírói végzés

2009. 12. 10. 8:29

"Túszul ejtette a gyerekeimet" - újabb botrány a fideszes polgármester körül.

Sorozatosan figyelmen kívül hagyja Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere a válópere során született, a gyermekeivel folytatott kapcsolattartás szabályairól szóló bírói végzést. Aszerint ugyanis pontosan meghatározott időben és időtartamnra viheti el válófélben lévő feleségétől két kiskorú - 3 illetve 6 éves - gyermeküket.

A gyerekeket minden esetben este 19 óráig kell visszavinnie a bírói végzés szerint. Ezt az előírást Meggyes Tamás vasárnap, majd kedden is megszegte. Mint Kui Rózsa, a válófélben lévő, a gyermekeket nevelő feleség lapunknak elmondta: vasárnap csak a nagyobb gyereket, a lányukat vitte vissza Meggyes, a kisfiút másnap neki kellett elhozni az óvodából. Kedden este viszont már egyik gyermekét sem látta viszont Kui. A feleség beszámolt arról: abban előzetesen megegyeztek, hogy egy órával később viszi vissza Meggyes a gyerekeket, de 20 órára sem voltak ott. Kui szerint Meggyes semmilyen magyarázatot nem adott erre, s telefononon sem tudta elérni. Erre küldött egy sms-t, hogy kihívja a rendőröket, mire Meggyestől azt a választ kapta: ma este nála maradnak.

Az asszony felhívta a rendőrséget, ám a kiérkező járőr nem tehetett semmit, mert felettesei szerint "nem fognak kimenni és erőszakkal elhozni a polgármester úrtól a gyerekeket." Ismét próbálta hívni Meggyest, akivel ezúttal tudott beszélni, de azt a választ kapta, hogy a polgármester nem hozza vissza a gyerekeket, "jó helyen vannak." Elmondása szerint Kui akkor kezdett igazán aggódni, mikor másnap az óvodába se mentek a gyerekek. Ezután a gyámhivatalhoz fordult, ahol azt a választ kapta, hogy a hivatal csak a gyerekek és a szülők kapcsolattartásának megszervezésében tud segíteni, ha nem viszik vissza a gyerekeket, az ellen tenni nem az ő hatáskörük. Kui ismét a rendőrséghez fordult és beszélt a városi kapitánnyal, de tőle azt a választ kapta, hogy nem tehetnek semmit, mert a bírói végzés nem jogerős. Ez igaz, de tény, hogy a végzésben az is olvasható: "a végzés a fellebbezésre tekintet nélkül, előzetesen végrehajtható." Erre levélben emlékeztette Kui a rendőrkapitányt, de férjével - elmondása szerint - tegnap sem tudott beszélni. Meggyes Tamást lapunk is próbálta tegnap hívni, de a polgármester elérhetetlennek bizonyult.

 

Forrás: Népszava

2009. 12. 13. 11:30

POLGI!

Te többet tudsz a dolgokról mint mi, vagy csak a képzeleted játszik veled.

Honnan vetted, hogy csak később viszi vissza a gyetrekeket(5. nap):(

Miből gondolod, hogy a gyerekek jól érzik magukat.:(

 

2009. 12. 13. 10:17

Kedves polgi 2010

Nekem is meg van a külön véleményem erröl a témárol mégsem szólok hozzá .Legalább is ahhoz nem ami a belső magánügye .

 Ami a törvénnyel és hatalommal való visszaélést illeti már miért lenne magánügy .

Nem értem miért vergödsz ezen a kérdésen .Ne szolj hozzá és kész

Hogy világos legyek .Tegyük fel Meggyes feltör egy kocsit amit a tulaj észrevesz és bejelenti a rendőrségen .A járör odamegy de látja hogy a polgármester babrálja a zárat .

                              A járőr jelenti hogy mit lát mire a kapitány közli hogy hagyja a dolgot a fenébe mert Meggyes már bejelentette hogy ma kocsit fog lopni .

Na így lesz a magánügyböl közügy kedves polgi 2010,és ha a történet  ezen részét nem érted akkor neked teljesen mindegy hogy mi milyen "szinvonalú "

Temészetesen abban igazad van  hogy nem illik mások magánéletében vájkálni.Azért az szerintem a számodra sem új hogy ez közszereplők esetében nem egészen így működik .

Én sem örülök ennek ,de sajnos ez van ,és gondolj arra hogy veled is történhet olyan ami miatt a nyilvánosság segítségét kell kérned  .Kivánom hogy ne történjen .

2009. 12. 12. 16:44

Jobb képet nem találtál róla Gábor ? Valld be hogy direkt kerested ezt a cinikus mosolyt .

Vigyorog mint a tejbetök .

2009. 12. 12. 16:23

Hú Logice,ehhez csak azt tudom mondani,hogy ismerem azt a rendőrt ,aki gyorhajtás után tisztElettel elengedTE.A mocskot!

2009. 12. 12. 11:44

Szóval Meggyest nem érdekli a bírói végzés .

Aztán ebben mi az újdonság ?Eddig se nagyon hatotta meg túlzottan az a tény hogy jogállamban élünk .

 Meg is értem ,"félistenként " nem egyszerű ám eligazodni a jog útvesztőiben.Most ez vonatkozik rá vagy esetleg az .

Egyszerű a történet ,rá semilyen törvény nem vonatkozik ,ebbe legalább nem lehet belebonyolódni .

 

Én azt is megértem hogy a rendőrkapitány nem akar a polgármesterrel  konfrontálódni Azt már kevésbé értem hogy miért nem szégyenli magát legalább egy kicsit

A Rozsának meg azt üzenném ennél kisseb dolgokért is állitottak  már fel rendőri vezetöt ebben a városban csak utánna kell nézni ,no meg be kell vállalni hercehurcát.

 

2009. 12. 11. 19:16

Én nem kérdőjelezem meg, mert hiteltelen. Ebben egyetértünk.Nevetés

Én csak szimplán ilyen magánéleti dolgokra nem vagyok vevő.  Semmi haszna nincs.

Ha vmivel, akkor ezzel biztosan nem lehet megbuktatni egy polgármestert, hogy nem viszi időre haza a gyerekeket... Akik eddig utálták MT, ezután is utálják, aki meg a választója, az vagy nem hiszi el az ilyet, vagy neki ad igazat, és az ex feleségét szidja.

 

2009. 12. 11. 16:53

Én azért Meggyes hitelességét is megkérdőjelezném!

Egy hiteles közszereplő magánügye is valamilyen szinten közügy, amivel persze nem illik visszaélni. Egy olyan embernek azonban, aki hatalmával folyamatosan visszaél, rendre sárba tiporva embereket, miért kellene tiszteletben tartani a magánéletét, amikor ő sem tartja tiszteletben az emberekét? Az ő esetében már neveteséges az "illik-nem illik"-ről vitázni.

Ráadásul ilyen alapon a háza felgyújtása is magánügy kellene, hogy legyen!

 

Bocs a kekeckedésért! A Népszava médium. A média = médiumok vagyis a „médium" többes száma

 

 

2009. 12. 11. 11:07

 

Mint olvashattad, a kislány sírva telefonált, hogy haza szeretne menni, de apu azt mondta, hogy még egy éjszakát ott kell aludni.

Ezt most sem cáfolni nem tudom, hogy így volt, sem megerősíteni. Az hogy a Népszava leírja, bocs de nekem az messze nem hiteles...... Kicsit elfogult média, ahogy a Magyar nemzet is.

Viszont jól hangzik, az tény , és a cél, hogy minél szinesebb legyen a történet, és meghökkentőbb. Bulvárosabb. Már a cím is: "Túszul ejtette" ......neeeeeeee. Ezt hagyjuk meg a Blikknek, Borsnak.

Nyílván majd a Hídlapon megjelenik egy másik verzió amit majd a Meggyes közöl. Mint annak idején a Rózsa interjú kapcsán. Az sem érdekel, hogy Ő változatában mikor hívta a Rózsát, hány óra hány perckor járt az óvodánál és így tovább. Leszenk sokan akik az Ő változatát fogják elfogadni.

Lesznek egyébként  még cifrább történetek is, még csak 3-6 évesek a gyerekek...Nem maradnak hír nélkül a valóságshow kedvelők!!

 

2009. 12. 11. 10:40

Ha a gyerekek jól érzik magukat, akkor ebben semmi kivetnivaló nincsen.

Mint olvashattad, a kislány sírva telefonált, hogy haza szeretne menni, de apu azt mondta, hogy még egy éjszakát ott kell aludni.

 

A családja, a gyerekeivel való viszonya meg magánügy.

Mint már többször is kifejtettük itt, senkit nem érdekelne (sajnosRosszall), hogy mit művel a családjával, ha nem lenne polgármester, ha nem lenne ogy. képviselő., ha nem tenne nagy ívben a törvényekre, ha nem úgy viselkedne minden egyéb fórumon - legyen az hivatalos, vagy magánéleti -, ahogyan teszi. Vele kapcsolatban, aki a családbarát,  keresztényi elveket is hangoztató párt egyik képviselője, minden ilyen esemény is hírértékű ebben a harmincezres városban, az ország egyházi "fővárosában". Reméljük, valaki végre egyszer észreveszi a "kígyótmelengetakeblén" helyzetet.

 

Kit érdekel, hogy mikor viszi, hozza a gyerekeit?

Tudod, még normális körülmények között (úgy értem: nem válófélben lévő családban) is meg szoktuk beszélni egymással, hogy a gyerekek mikor és hová mennek, ki, mikor és honnan hozza vagy viszi el őket. Ha valami közbejön, illik telefonálni, hogy késünk, változott a program, ésatöbbi, ésatöbbi. Egy - szerintem - "botrányhősnek", aki a figyelem középpontjában áll több okból is, szerintem kiváltképpen ügyelnie kellene arra, hogy abszolút felesleges hibát ne kövessen el. Mert a gyerekek időre haza-nem-vitele pontosan ebbe a kategóriába esik. Szerintem.

2009. 12. 11. 10:18

Az megint más kérdés..

De ha ennél 100X nagyobb dolgokért nem zavarták el, akkor ezért sem fogják.

2009. 12. 11. 10:13

Tudom, nem vagyunk ott, de az USA-ban már kevesebbért is elzavarták volna, mint polgármester, vagy politikus, stb.

2009. 12. 11. 10:11

NEM azt mondom, hogy nem kell betartani a törvényt, hanem azt hogy engem hidegen hagy a családi ügye.  Ezt intézze el a feleségével, családsegítő szolgálattal, babyszitterrel, nagyszülőkkel, és azokkal akikre tartozik.

 

2009. 12. 11. 9:47

A törvény betartása szempontjából nincs olyan, hogy valaki magánember, vagy polgármester.

2009. 12. 11. 9:46

Akkor ezek szerint Neked is az a véleményed, hogy mindenki "tojjon" a bírósági ítéletekre, végzésekre?

Gratulálok!

2009. 12. 10. 22:19

 

Esztergom Géniuszának jelölését ezek szerint tényleg megerősítették, különben nem lenne ekkora arca. Lehet, újabb négy évig neki már mindent lehet, és ez csak a kezdet.

2009. 12. 10. 16:57

Polgi2010!

Te nagyon nem normális ember vagy.A hír igaz és mint gyermekes szülő mondom,hogy a TV-t be kell tartani.Az apai jogait a bíróságon bővítheti ha tudja és nem ez a megoldás.MT.egy agyatlan ,nem normális ember!!

2009. 12. 10. 13:51

ez az ember elme beteg!!!- ez már biztos

mire kellett a színészkedése a játszótér avatásánál???

idegileg tönkreteszi az ártatlan kisgyermekeket akik semmiről sem tehetnek.

egy tetűt nem mernék rábízni, nem még két gyermeket.

hol van ilyenkor a segítséget nyújtható hivatali szerv.

Törölt felhasználó

2009. 12. 10. 13:19

2009. 12. 10. 12:47

Én is csak ezt tettem.

A szomszédom magánélete sem érdekel,  a Meggyesé sem,de még a Benkőé sem.

Ítéljék meg a munkája alapján ( az engem is bosszant egyébként ) de hogy hogy veszett össze a feleségével, ki hol csalta meg a másikat, ki milyen viszonyt kezdett, K.Rózsás interjúk, fröcsögések, sms-ek, bulvár, ez nem egy szeretgom szint szerintem. Ahogy a Kolumbán-féle családi vita sem az iwiwre való, azt is szánalmasnak találom.

2009. 12. 10. 12:27

A családja, a gyerekeivel való viszonya meg magánügy.

Kit érdekel, hogy mikor viszi, hozza a gyerekeit??

 

A szülőknek a gyerekkel való viszony valóban magánügy egy olyan családban ahol ezt elfogadják és nem kérnekjogi segítséget ezek korlátozására.

A gyermek elhelyezés, a láthatás sajnos gyengíti  az ehhez való jogot. A gyermek érdeke azt kívánná, hogy a szülők ne hangulatuk szerint, egymást és a gyereket is kizárva döntsenek a napi ügyekben. Ha nem tudtak-tudnak megegyezni akkor tartsák tiszteletben a bírói döntést.

Ha valaki pattogatott kukoricát árul és így bánik családjával akkor sem helyeslem de gyarló módon azt mondom nem érdekel.

De ha ezt egy választott képviselő, tisztviselő teszi akkor igenis érdekel és véleményt fogok alkotni róla.