Bemutatkoztak az MSZP jelöltjei

Bemutatkoztak az MSZP jelöltjei

Törölt felhasználó #1805
2009. 11. 27. 15:16

A Fidesz szerdán mutatta be a IV. számú körzet képviselőjelöltjét. Csütörtökön az MSZP huszadik születésnapját köszöntő ünnepség előtt Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke pedig megnevezte a szocialisták egyéni jelöltjeit a következő parlamenti választásokra a megye valamennyi választókerületében.

A Magyar Szocialista Párt megalakulásának huszadik évfordulóját csütörtök este Dorogon is megünnepelték. Miközben a születésnapra érkezők lassan megtöltötték a nagytermet és a hűtőszekrényekből az asztalokra került a sok-sok kis, 20 feliratú - ránézésre - csokitorta, a sajtó munkatársai az egyik kis teremben a jövőről kaptak információkat.

 

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, az MSZP alelnöke, Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke és dr. Tittmann János, a térség országgyűlési képviselője, dorogi polgármester, illetve Winkfein Csaba, az MSZP esztergomi és Baranyai Lőrinc dorogi pártelnök ült az U-alakú asztal rövidebb oldalán. Lukács Zoltán nem sokat cifrázta a dolgot, bejelentette, kik a párt országgyűlési képviselő-jelöltjei:

Az I. számú választási körzetben (Tatabánya) Kilián Géza, a II. számúban (Tata) Szaniszló Zoltán, a III. körzetben (Oroszlány) Keleti György, a IV. számúban (Komárom) Nagy Zoltán, az V. körzetben (Esztergom-Dorog) Winkfein Csaba.

Lukács Zoltán elmondta azt is, hogy annak az is oka, hogy az öt körzetben négy új jelöltje van a pártnak, hogy Dr. Schvarcz Tibor, Zatykó János és dr. Tittmann János nem kívánt indulni a következő esztendei országgyűlési képviselő választáson. Munkájukkal eddig becsülettel képviselték körzetüket, köszönet illeti őket ezért. Mindannyian segíteni fogják reménybeli utódaikat a választási kampányban.

Kiss Péter felhívta a figyelmet arra, hogy új, fiatal, de politikai tapasztalatokkal rendelkező megyei jelöltekkel is készülnek a választásokra. A jelenlegi kormány megteremtette, megteremti az esélyt a bíztató folytatásra, a jövő magyar valóságával kell foglalkozni, nem a bajok forgatókönyvét tovább lapozgatni.

A Kemma.hu kérdésére a miniszter elmondta, Winkfein Csaba meghívását örömmel fogadta el. Az V. számú választási körzet szocialista párti jelöltje Esztergomban önkormányzati képviselő, Doroghoz többek közt egyik nagyapja bányász múltja is köti, és a bányászok mindig is karakán értékválasztó emberek voltak.

Kiss Péter megemlítette azt is, hogy emlékszik még arra, amikor nem volt teljes az összhang az esztergomi és a dorogi MSZP alapszervezet tagjai között. Személyes közreműködése is szerepet játszott abban, hogy ez már a múlté, sőt baráti szálak is kötik már a térséghez.

2009. 12. 11. 13:42

Osztanak-szoroznak, hogy hogy buknak kisebbet a választásokon.

2009. 12. 11. 13:35

Egyébként nem tűnt fel nektek, hogy fura CSEND van az MSZP "házatáján"?...

Csak nincs valami probléma az elnökjelölttel?... Nagy a hallgatás körülötte, neeeem?

Háttér vitát sejtek.

 

 

 

 

2009. 12. 07. 4:17

KÖSZIKE! Vigyor

 

 

2009. 12. 06. 7:46

A különbözet a közös indítványok száma, amit más képviselőkkel együtt nyújtottak be.

2009. 12. 06. 1:55

Előre is bocsika tájékozatlanságomért, de mit jelent az, hogy Összes indítvány, és önálló indítvány?
A KÜLÖNBÖZETET KI(K) INDÍTVÁNYOZTA?

 

 

2009. 12. 05. 17:10

Ifjúsági,szociális és családügyi bizottság alelnöke

 

 

2009. 12. 05. 17:00

Néhány adalékot szeretnék én is hozzátenni a helyi képviselők 2006 óta tartó parlamenti munkájához, sallagmentesen, tényszerűen, szigorúan abc rendben.

Forrás: www.parlament.hu

Meggyes Tamás

Felszólalások száma: 4

Összes indítvány: 37 (önálló 15)

Bizottsági munka:önkormányzati és területfejlesztési bizottság tagja

dr Tittmann János

Felszólalások száma:4

Összes indítvány: 91 (önálló 1)

Bizottsági munka: egészségügyi bizottság tagja

Winkfein Csaba

Felszólalások száma:56

Összes indítvány: 110 (önálló 21)

Bizottsági munka: kábítószerügyi eseti bizotság elnöke, Ifjúsági,szociális és családügyi bizottság alelnöke, környezetvédelmi bizottság tagja

 

 

2009. 12. 02. 14:00

Hát igen, kedves Polgi, ez így van...

Éppen ezért MÁR MOST el kellene kezdeni a puhatolódzást a képviselőjelöltekkel kapcsolatosan is, ki az, akit az emberek el tudnak fogadni, s ki, akiben nem bíznának, mert SZEMÉLYESEN is ismerik. Valamint kik a jelenlegiek közül, akik nem a város érdekeit figyelembe véve döntöttek, kik törleszkedtek... stb.

Nem akkora nagy város Egom, hogy ezt az emberek ne tudnák!

Ez egy NAGY előnye a helyi választásoknak az OGY választásokkal szemben, ki kéne használni. NINCS ÁM MÁR SOK IDŐ, csak úgy tűnik, egy év... NEM!...

De mit is papolok itt?

Én "csak" szoríthatok neketek... Mert SZERETEM ESZTERGOMOT!Csók

 

 

2009. 12. 02. 13:15

Igen, ez igaz, de ahhoz hogy érdemben is dolgozni tudjanak, ahhoz még egy életképes testület is kellene, és ez már nagyon sok elkötelezett embert jelent :-)

Mert ha lesz egy "tökös" polgármesterünk, mögötte egy olyan képviselőtestülettel, akik állandóan betesznek neki, akkor csöbörből-vödörbe kerülünk.

2009. 12. 02. 13:00

Kedves Polgi!

 

Igen... Tehát ahogy utolsó mondatomban írtam: aki alkalmas, nem vállalja, aki vállalná, nem alkalmas...Rosszall

 

Na de...

Valakinek azonban mégis lennie kell! Választani KELL!
Éshát a puding próbája ugye az evés!
Esztergom pedig jóideje "gyomorrontásban" szenved...Nyelvöltés

 

Mi lenne a megoldás, nehéz eldönteni...

Azonban én úgy vélem (s körömben hallottam is ilyesféléről beszélni), hogy ideje lenne már - s ezzel tudom, gyufát húzok ki, tán még a Holdat is megdobálják majd egyesek  KacsintásNevetés- nem azzal foglalkozni, hogy kivagyiságból, hiúságból, vagy mittudomén, miből, de MINDEN magára valamit is adó párt indítson KÜLÖN jelöltet, mert csak szétaprózzák ezzel is az ERŐT! Hanem össze kéne fogni akár a jobboldallal is, bizonyos kompromisszumok árán KÖZÖS JELÖLTET állítani. 

Azaz...

 

Ha az MSZP nem azt nézné, hogy milyen színű valaki, hanem csak azt, hogy ALKALMAS-E, és felsorakozna mögé, s a választói körét is igyekezne meggyőzni, szavazzanak rá, nem baj, ha nem emeszpés ... De becsületes, HOZZÁÉRTŐ EMBER legyen.

 

 

2009. 12. 02. 12:30

Kedves Holdfény!

 

Nem azt mondom, hogy nincs egyetlen  olyan személy a városban, aki nem lenne alkalmas a polgármesteri címre...Van sok, én is tudnék mondani kb. 5-öt, de Ők nem vállalják.

Én az eddigi felhozatalra gondoltam, akik ből választhattak a kedves lakosok..

És való igaz, ez nem egy személyről szól, hanem a pártjáról is ami mögötte van... Ha nincs és elvileg "független" (ami eleve hülyeség, mert valahová majd idővel kiderül, hogy húzódik) akkor meg esélytelen.

Egyébként Dorog sokat fejlődött az tény, de tittmannak sem volt komoly ellenfele, meg egy többnyire MSZP-s városban felesleges is. Ez olyan hogy Esztergomban sem lesz soha egy MSZP-s polgármester. Legalábbis nagy esélyt nem látok rá.

2009. 12. 01. 9:33

Azért Tittmann-ból ne csináljunk áldozati bárányt....

Kb. mint Meggyes. Egyik 19 a másik egy híján 20.

2009. 11. 30. 12:11

És mi van Tatai Tóth Andrással, a II. körzetből?
Ő nagy segítség volt az elmúlt ciklusokban az OKTATÁSÜGY (ezen belül a művészetoktatás) szempontjából...

Ő miért lett "lecserélve"? Rosszall

 

 

 

 

2009. 11. 29. 23:54

Az azért jelzés értékű, hogy ennyien nem jelöltették újra magukat... Főleg Zatykó lepett meg, ő ha jól tudom, 1994-től képviselő a 4. körzetben. Utódát nem hiszem, hogy ismerik az emberek... Tittmann okait nem tudom, de lehet, megunta azt a sok mocskot, amit annyiszor rászórtak... Én személy szerint roppantul sajnáltam a gyerekeit, mikor lehajtott fejjel mentek iskolába kapmányok idején...

Kívánom Csabának, ERŐSÍTSE MEG A LELKÉT, mert biztos randa kampány vár rá is... De legalább nem lesz olyan megosztott a döntésben a "kétszomszédvár", mint eddig még mindíg...

 

Ami pedig a választást illeti...

Én úgy gondolom, az MSZP esélye bizony elég kicsi, szinte csak az EGYÉNI képviselőjelöltjeinek van esélye a parlamentbe jutásra...

ITT kellene erősíteni...