Erdő Péter konfráteri diplomát kapott
Egyház
2009. nov. 11.

<p>Esztergomban, a Szent Adalbert központban tartja összejövetelét az Európai Piaristák Fóruma 2009. november 9-11-ig.</p>

 Ez a szervezet 2007-ben jött létre, és lényegében az európai rendtartományok tartományfőnökeit fogja össze a generálissal és az európai kerületekért felelős két asszisztenssel együtt. Tanácskozásaikat évente tartják, legutóbb Firenzében jöttek össze.

A Kegyes Iskolák Rendjének 46. egyetemes káptalanja nemrégen, július 4-én választotta meg a rend általános elöljárójává Pedro Aguadót a spanyolországi Peralta de la Salban. A hazánkban tartózkodó, ötvenkét éves generális Bilbaóban született. Mostanáig a spanyolországi Emmausz Provincia tartományfőnöke volt, korábban pedig a Baszkföldi Provinciáé.

A találkozó első napján a fórum résztvevői látogatást tettek Erdő Péter bíborosnál a budavári Prímási Palotában. Ennek során Pedro Aguado generális konfráteri diplomát adományozott a bíborosnak, ami annyit jelent, hogy a rend tiszteletbeli tagjává választották.

"Minthogy számtalan alkalommal önzetlenül segítetted a Piarista Rendet, és tanúságot tettél iránta való őszinte szeretetedről, barátságunk és hálánk jele ez a Konfráteri diploma. Ennek adományozásával befogadunk a piarista atyák lelki családjába. Ez a testvériség legyen biztos záloga annak, hogy egykor a mennyben Istenünk nagy családjának is tagjai leszünk, együtt mindazokkal, akik az egyházban Kalazanci Szent Józsefet tekintik atyjuknak!" - olvasható az oklevélben.

 



(forrás)