Figyelmeztető áramszünet az Aquaszigeten

Figyelmeztető áramszünet az Aquaszigeten

2009. 11. 10. 16:49

Figyelmeztető céllal két órára kikapcsolták az áramot az esztergomi élményfürdőben. A tartozás 20 és 30 millió forint közé tehető.

Kell egy kis áramszünet

20 és 30 millió forint közötti áramszámla tartozást halmozott fel az E-on felé a 2008-as év élményfürdője, az esztergomi Aquasziget. Ezért ma a szolgáltató figyelmeztető jelleggel két órára korlátozta a fürdő áramellátását.
Már más esetben is megpróbáltak erre sort keríteni, ám az áramszolgáltató munkatársait nem engedték be az élményfürdőbe.

Az Orbán-kormány idején a Széchenyi-tervből megtámogatva épült fürdő - amelynek a megnyitóján az egykori kormányfő is részt vett - kifizetetlen számlái idén októberben mintegy 70 millió forintot tettek ki. Ezt az adósághalmazt tavaly nyár óta görgeti maga előtt a fürdő - tavaly júliusban még 88 milliót tettek ki a kifizetetlen számlák.

Az adósságból kb 30 milliót tesz ki az áram díja, de tavaly már Égáz-Dégáz Zrt. is 9,3 milliót követelt a fürdőtől.
Úgy tudni, hogy a jelenlegi 70 milliós tartozás is gáz- és villanyszámlákból áll.

A fürdő pénzügyi helyzete már az induláskor sem volt túl rózsásnak mondható. Az eredetileg 2 milliárdosra tervezett beruházás valahol 4 milliárd forint környékén állt meg. Külön érdekesség, hogy a városvezetés azt a Lengyel Józsefet bízta meg a beruházás bonyolításával, aki ellen korábban vádat emeltek -egy szegedi fürdőcég kapcsán - csalás és más bűncselekmények miatt.

Bár a fürdővendégek rendszeresen panaszkodnak az amúgy gázzal melegített víz hőfokára, a törött csúszdalépcsőkre (amely problémák szőnyeg alá söpréséről belső utasítás is rendelkezett) az Aquasziget elnyerte az Év Élményfürdője 2008 díjat a Business Traveller Hungary magazin szerkesztőségének idei döntése alapján.

Az Aquasziget korábban is küzdött pénzügyi gondokkal: mérlegeredménye 2006-ban mínusz 221 millió forint, 2007-ben mínusz 52 millió volt, és csak 2008-ban sikerült pozitívra fordítani - mindössze 742 ezer forinttal.

Az Esztergomi Fürdő SPA Szolgáltató Zrt. konszolidálására azonban már nincs pénze a súlyos likviditási gondokkal küzdő Esztergomnak. Már augusztusban váltó kibocsátását tervezte a város, mivel saját cégei felé is eladósodott.
Az élményfürdő éves bevételeinek egy negyede (~180 millió forint) az önkormányzattól származna, "ingyenes" úszásoktatás címszó alatt. A város valószínűleg erőn felül próbálja előadni a gazdag nagybácsi szerepét, hiszen már 2008-ban is 50 millióval maradt adósa az élményfürdőnek.

A be nem érkezett bevétel nem csak a közmű számlák kifizetésének elmaradásában érhető tetten, hanem a fürdő köztartozásai is halmozódnak. Az
Esztergomi Fürdő SPA Szolgáltató Zrt. jelenleg (2009. nov. 10.) is a végrehajtás alatt álló adósok feketelistáján szerepel az APEH honlapján.

Hogy mi lesz a történet vége, azt nem tudjuk. Balogh Zoltán igazgató ma igéretet tett arra, hogy a villanyszámla tartozását decemberig rendezi az élményfürdő.

A kérdés már csak az: miből? Nagy valószínűséggel faktorálni fogják a számláikat, ám ez sem megnyugtató megoldás, hiszen az így is maximum csak időt nyerhet a cég.

 

  • a kemma.hu és a Népszava írásai alapján

 

 

gömbicica

2010. 01. 28. 13:00

Kikapcsolták az áramot a debreceni Aranybika szállodában

Mintegy 30 millió forint áramdíj-hátralékot halmozott fel a debreceni Aranybika szálloda az utóbbi időszakban, az E.ON-nal folytatott tárgyalások pedig nem vezettek eredményre, ezért a szolgáltató csütörtökre virradóra kikapcsolta az áramot - írta a Hajdú-bihari Napló.

http://www.origo.hu/itthon/20100128-debrecen-kikapcsoltak-az-aramot-az-aranybika-szallodaban.html

 

Hupuczi László, a szállodát üzemeltető Cívis Hotels Zrt. vezérigazgatója tárgyalásokat folytat az áramszolgáltatóval.......

Azt hittem, hogy ez a nemfizetősdi helyi szokás.

A debreceniek  nem olvassák az esztergomi hireket??? Nálunk van a megoldás kulcsa. Tessék gyorsan az esztergomi ötletet ELADNI jólárasitva! .Nincs valami debreceni kapcsolata a városnak? A butuskák még a végén kifizetik.

Lukasenko

2009. 11. 14. 1:27

Azt hallom, hogy már nem csak villannyal, hanem egyéb díjak, munkák kifizetésével is gondban vannak. Arra vagyok kíváncsi, hogy az vezető elvtársak a büróban mikor nem fogják megkapni a bérüket. Konkrétan a Janira, meg a Zolira gondolok.

2009. 11. 12. 11:34

Érdemes elolvasni a Fidesz képviselők beadványát, melyben felsorolják a szerintük alaptalan vádakat mellyel a szocialista képviselők illették őket a fürdő építés ideje alatt..

A pert persze elvesztették, de a "vádak" sajnos ma is megállják a helyüket.

www.egominfo.hu/node/1349

 

 

2009. 11. 11. 19:00

T.Boldi Bácsi!

Átolvastam a linket.Problémim a következők.Mivel az új áramszolgáltatónak háttérhálózatot kellene kiépíteni,ezért nem kapkodnak a lakossági energiáért.2./A számlákkal szintén várnunk kell,mert az Eu.csak most szólította fel Mo-t,hogy érthető,olvasható,értelmezhető számlákat kell kibocsátani/jelenleg ma ,sokan csak úgy megyünk el rajta,hogy letesszük a földre és végig megyünk rajta/.Az E-on 6,5 %-al emelt /tudja,hogy kurens/ a többi 1.5-től.Sajnos nekünk marad ez.

Az egyik barátom ott dolgozik /E-on/ és a következőt mondja:"nyereség az idén és 15oo milla felett van,de ez ki is megy az országból.A fejlesztés 5 %.

A link egyébként hasznos és érdemes mindenkinek lementeni,mert sok mindennel tisztába lesz.

Tisztelettel:Nodeip

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 11. 17:54

köszi. javítottam! Orbán örök :)

2009. 11. 11. 17:28

És még milyen számlák lehetnek amiről senki nem beszél!!!!

2009. 11. 11. 15:51

Szerintem patinásított de mi van az eredeti hírrel ?  Vigyor

2009. 11. 11. 14:57

Nem baj ha bezár az élményfürdő.Addig is spórol.Persze csak kínomban mondom ,mert az a f.....z polgink és megélhetési csapata a nyakunkba zúdította ezt is.Bár én Párkányba járok fürödni,de ezt én is megszopom.Köszönjük Meggyes,és nektek is piszkos tizenkettő.

2009. 11. 11. 13:23

Én 2 napja kaptam az internet-szolgáltatómtól egy október 8.-án kelt levelet, melyben felszólítottak, hogy fizessem ki az október 26.-i esedékességű számlát...

2009. 11. 11. 12:58

Az Orbán-kormány idején a Széchenyi-tervből megtámogatva épült fürdő - amelynek a megnyitóján az akkori kormányfő is részt vett -

Csak annyi észrevételt had tegyek, hogy a megnyitón az akkori kormányfő(Orbán Viktor) csak mint pártelnök tudott részt venni nem? Merthogy 2005- ben adták át. Ha nem tévedek!! Ha igen elnézést!

 

Az pedig, hogy az élményfürdő gazdasági csőd már akkor világos volt amikor még "csak" 2 millirád Ft- ért tervezték megépíteni. Az hogy milyen cégeket sikerült megtalálni a kivitelezéssel az pedig végképp önmagáért beszél.

2009. 11. 11. 12:31

ez borzasztó, ebben sincs igazság!!!

ha Én 100.-Ft-tal is tartozom valamelyik szolgáltatónak rögtön kikapcsolják addíg,míg tartozásom nem rendezem.

Ennyi tartozás esetén csak 2 órás figyelmeztetés dukál???

nem értem!!!!!!!!

2009. 11. 11. 8:16

Olyan szomorú ez. Nyilvánvaló, hogy egy vállalkozó a saját pénzéből soha nem épített volna Esztergomban ekkora és ilyen élményfürdőt, hiszen az látszott, hogy nem lehet olyan üzleti tervet mögé tenni, ami komolyan vehető. "Merjünk nagyot álmodni" - ez önmagában szép, csak hozzá kell tenni, hogy ma Magyarországon bárki csak közpénzből mer nagyot álmodni. Viszont ha közpénzből egy kicsit kisebb kisebbet tetszettek volna álmodni, sok kicsi előbb-utóbb ment volna valamire. Hiszem én - fenntartva a tévedés jogát.

2009. 11. 11. 6:48

Ki csodálkozik?

Miért nem sikerült találnom egyetlen konkrét megvalósíthatósági tanulmányt sem a fürdőről,

Miért nem jelentett fel Lengyel J. (Kacsa , aki már azóta megtanult repülni) engem hamis vád miatt , amikor feljelentettem és megszüntették ellene a nyomozást? Talán csak esetleg be tudtam volna bizonyítani ezt-azt?

Nem ugyanez a gond a mélygarázzsal? Hol vannak azok a hangzatos megtérülési számítások? Ki a hülye, aki elhiszi , hogy volt döntés a bérletről, vagy aki kritizálni merészeli a "Zseni"-t?

Miért nem csináltak hatástanulmányt a Szent Miklós Alapról?

Mi van a megszavazott polgári részvényprogrammal a jólmenő cégekből?

Hány cég költözött el az utolsó pár évben?

Hol van az az irdatlan pénz , amit beszedett a város iparűzési adóból?

Esztergomban tényleg kisérlet zajlik , a demokrácia próbája, azaz ki tudja megállítani mutatóujjával az elszabadult hajóágyút?

2009. 11. 10. 23:38

Akkor ez tényleg nagy átverés. Bár a valódi rezet meg már lelopták volna az erre szakosodott megélhetésiek...

Epiteszforum.hu írta amúgy: "Zöld, patinázott rézlemezből szerelt homlokzatán csupán néhány piros folt, meg egy hosszabb vízszintes csík, valamint ablakfelületek tagolják."

http://epiteszforum.hu/node/671

2009. 11. 10. 23:35

Saccra hány tonna réz borítja az élményfürdőt?

 

Az a réz nem annyira réz mint aminek látszik. Vas lemez, ami egy csomó helyen már rozsdásodik, ( fotót legközelebb mellékelek).

Úgy mondták patinázott lemez. Azért egy kicsit utánanéznék ennek a,  gondolom jóárasított kamu réznek. Szerintem drágább volt mint ha valódi rézlemez borítás lenne. Nem adok neki tíz évet és kuka...

 

2009. 11. 10. 21:00

Ne csak fanyalogjunk, nézzük mihez lehet kezdeni.

Saccra hány tonna réz borítja az élményfürdőt? Mennyi most a réz világpiaci ára? Ha jól látom valamivel egy millió forint fölött van tonnánként...

2009. 11. 10. 20:59

Ha én lennék a fürdő helyében, nem hazudnék műszaki problémának egy pénzügyit.

Az emberek meghallják, hogy műszaki probléma, mire gondolnak? Na már megint a mérnökök tehetnek róla.

2009. 11. 10. 20:56

Nem értetlenkedek. Értem amit mondasz, de próbáld beleélni magad a fürdő helyébeZavarban van. Na, ugye, hogy műszaki a probléma?! (Hogy mi miatt áll fenn a műszaki probléma, az már egy másik kérdés....Vigyor) Mindenesetre ha délelőttönként műszaki probléma miatt zárva lesznek, hogy jutok el a fodrászhoz?MeglepettÜvöltés Lehelgetik a hajamat hajszárítás helyett?????

2009. 11. 10. 20:51

Ne értetlenkedj már ennyire. Nem a városnak megy az áramszámla, hanem a fürdőnek. Ha jön az eon lekapcsolni nemfizetés miatt az áramot, az nem műszaki probléma, nem üzemzavar, nem meghibásodás...