10 év pró és kontra

10 év pró és kontra

2009. 11. 09. 10:47

1999. november 9-én ügyvezető polgármester lett Meggyes Tamás, miután dr. Könözsy László lemondott tisztségéről.
Nézzük meg, mi történt az elmúlt 10 éveben, pró és kontra!

Meggyes érdemeit összefoglalta a saját maga mellett tartott tüntetésen, a kihelyezett transzparensen ezek a sikertörténetek szerepeltek:
- Nagycsaládosok támogatása, Romaprogram, HPV elleni védőoltás, Gyarapodás Programja, Szent Miklós Program, Élményfürdő, Út és csatorna építési program, Fesztiválnyár, Esztergom a Kárpát medence magyarságáért, Cégkoncepció, Holding, Játszótér felújítás, Ister-Granum Eurorégió létrehozása, Idősek napi támogatás, Mária Valéria híd, Városőrség, Homlokzat felújítási program.

A hibákat kicsit hosszabb listán lehetne sorolni, de csak néhányat emelnék ki:
Élhetetlen Széchenyi tér, Veszteséges városi cégek, Jegyző ügy, A bírósági ítéletek figyelmen kívül hagyása, Szent István Gimnázium, A helyi média kisajátítása, Értelmetlen pénzszórás, Veszélyes mértékű eladósodottság, Mélygarázs ügyek, Reumatológiai pavilon beruházás, Parkolási gondok, A belvárosi kiskereskedelem agóniája, UD ügy, Regia-Civitas beruházás, Személyi kultusz, Botrányos magánéleti problémák

Kíváncsi lennék: szerinted minden pozitív, ami a "jó" dolgok közt szerepel és minden negatív, ami a "rossz" oldalon áll? Bővítsük a listát!
Neked mi jut az eszedbe az elmúlt 10 évről, a Meggyes korszakról?

 

2009. 11. 15. 21:33

amit ott az ügyvezető kap, hogy milyen produkció után, az persze titok.

 

Nem olyan nagy titok, pont a napokban volt ott az E-on.....

2009. 11. 15. 19:44

Miután én munkakapcsolatban állok más önkormányzatokkal pontosan tudom hogy zajlanak bizonyos dolgok .Így kizártnak tartom hogy bizonyos dolgokat úgy meglehet csinálni hogy minden ellenzéki képviselőt kihagynak a folyamatból .

Ha nincsenek is benne de tudniuk kell róla .Hogy nem tudják bizonyítani a disznóságokat ok okozati összefüggéseket az lehet de hogy tudnak róla az szinte biztos.

Ha valóban nem tudnak róla az még nagyobb hiba .

Mindjárt kiderül remélem . 

2009. 11. 15. 19:27

Néhány dolg a teljesség igénye nélkül

Minap végigsétáltam a főtéren  .Megdöbbenve tapasztaltam hogy amerre csak láptem szinte minden kő mozog .Erre tényleg nem kéne autókat de megkockáztatom hogy lassan már gyalogosokat sem ráengedni.

Körülnéztem és azt láttam hogy egy csomó emeleti lakás lakatlan a téren a leg frekventáltabb helyen.Vajon miért ? Kinek a tulajdonában vannak ezek a lakások ?Ha véletlenül a városé akkor mi lesz a sorsuk ?Netán már a bérlők is megvannak ?

Jó nevű vállalkozó közterületet vásárol a városban jó helyen .Az eredeti szerződést ne firtassuk rég volt tán igaz se volt .Beruház, épitkezik, dolgozik,aztán egy szépnapon aváros rájön hogy hibázott mégis csak kell neki a korábban eladott ingatlan így sebtiben visszavásárolja .

Még jobb helyen kétszer akkora ingatlant ad cserébe és még némi készpénzt is rádob a motorháztetőre nehogy sírvafakadjon az a szegény vállalkozó . Hogy minden rendben legyen olyan szerződés készül hogy a csere a készpénz ellenére a kisajátitott ingatlanban lévő üzlet a mai napig dübürüg tovább .

 

Szóljon aki máshogy tudja .Biztos valami félreértés nem hiszem hogy korrupció mert ha az lenne az Obersovszky már rég lehozta volna az ETV-én,gondolom én b.........

Apropó ETV .A korábbi vezetés jól szituált bőrfejű és társai összehordott hetet havat meg néhány milla hiányt a városi melegedőben .Hogy mennyit az nem túl publikus én 20 millárol tudok ,ha valaki pontosan tudja kérem javitson és ha már visszafizette valaki akkor is szóljon .

Kirúgták ugyan a vezérkart ,de a lóvé ettöl még hiányzik .Az már rég nem érdekel hogy hol van de hogy hová lett elkönyvelve az érdekelne .Biztos ez is csak egy félreértés mert ha korrupció lenne már rég megírta volna a Híd lap.

Apropó Hid lap.........EHIR.........mélygarázs .......Erzsébet ház......stb...stb....

 

2009. 11. 15. 19:22

Tisztelt Képviselő úr!

Az is a közpénz - szerintem törvénytelen - eltüntetése, ha reprivatizálunk, mint ami a városunkban történik. Pajszeros Tomink visszahozza a kommunizmust, elővehetjuk újra  régi jó egyetemi jegyzeteinket, melyeket akkor sem értettünk, nevezetesen a szocializmus politikai gazdaságtanát. Akasztófa humorú , ami pont a mi városunkban történik.Saját cégeink vannak, e cégekbe aportáljuk a csókosokat, haverokat, stb. és költségben kivesszük a közöst. Én nagyon jól tudnám pl. az élményfürdőt üzemeltetni, ha közpénzből ilyen olyan ürüggyel több százmillió HUF összeggel megtámogatnak. Lenne időm új közgazdasági fogalmak megalkotására, mint pl. "üzemi nyereség" . Ilyen magyarázatot a város polgárainak el lehet adni!? Nekem is jól jönne az a fizetés, amit ott az ügyvezető kap, hogy milyen produkció után, az persze titok. A családomon keresztül például az élményfürdő - teljesités nélkül - 4 főre jutó fejkvótát kapott. A kb. 30000 fős városunkban történő ilyen módon való finanszirozás az nem lopás kategória? Véleményem szerint az ilyen módon való támogatás illegális is, miután az ellenoldal semmiféle teljesitést nem tud igazolni. Hasonlóan az élményfürdőhöz a többi városi vállalkozás is támogatásra szorul (HIDLAP,Strigónium, Városőrség , UDZ RT, Kikötői cég, amerkai Off Shore tulajdonossal, stb.) Csak a felsoroltak milliárdos nagyságrendet tesznek ki.

2009. 11. 15. 18:20

 

A lopásról: a korrupciót az átláthatósággal lehet leginkább féken tartani. Nézzük meg városunk közbeszerzéseit! Egy „normális" sincs. Meghívásos, gyorsított, stb., az van.

 Sebaj megnézzük a város honlapját, majd abból kiderül, ki mit nyert és mennyiért. Na ez hiú ábránd! Kíváncsiságból bementem Kiskunfélegyháza honlapjára. Ez a város kb. esztergomi nagyságú (és a polgármesterét a közismerten hazudós MSZP adta). Érdekes módon az ÖSSZES TESTÜLETI ÜLÉS KEGYZŐKÖNYVE olvasható rajta. De Gyöngyös városban is megnézhetjük a közbeszerzéseket. Ennyit az átláthatóságról.

Egy esztergomi példa: A bánomi áttörés ismertető tábláján ott díszelgett a kötelezően ráírandó befejezési határidő: „2009..." Nem mondom ilyen határidőt könnyű teljesíteni. Maga az építés a szervezetlenség mintapéldája volt. Most ne mondja senki, hogy oké! elmúlt, felejtsük el, mert Esztergomban minden építkezés ilyen volt-van-lesz (pl. régebben a forgalomterelés teljes mellőzésével épült a körforgalom a Hősök terén, de ilyen volt a bánomi áttörés is, ahol mindenki úgy autózott és botorkált gyalog, ahogy éppen tudott.)

A sikerekről:

  • - A Széchenyi térről: ennyi pénzből (vagy kevesebből???) jól is megépülhetett volna. Miért nem lehet kiszolgálni (lakók garázsai, mentők, tűzoltók, rendőrök, szemétszállítók, hullaszállítók /bocs!!/??) Miért kell kábelkötegeken bukdácsolni?? Persze, ha a szakhatóság szóvá tenné, hogy a faágak között vezetett kábel kicsit életveszélyes, rögtön kiderülne, hogy MSZP-s áskálódásról van szó. Jól nézne ki egy olyan, ma épített irodaház, ahol a számítógép kábelein kell lépkedni. Az egész olyan, mintha valaki építene valamit, de nem tudja, mit fog benne csinálni. Mindez azért, mert a polgármesterünk képtelen más véleményét meghallgatni.

 

  • - A belvárosról: a napokban kezembe akadt a 2008.11.22-diki Hídlap. Érdekes olvasmány! „Parkolóból ásatási helyszín" a cikk címe. Megmagyarázza, miért kellett lóhalálban eltüntetni a Bástya melletti parkolót (na nem azért, hogy a szerencsétlen szigeti parkolóházba tereljék a jónépet!!). Idézem a lapot: „ Mint ismeretes a Regia Civitas Kft a városközponi parkoló és a Zöldház területén a Fürdő Szálló és a Szent István strand, illetve a területén lévő műemlék épületek rekonstrukciójával egy időben 2011 tavaszára egy 245 szobás konferencia- és welness-szállodát épít kétszintes mélygarázzsal." „A Bástya áruház és egyéb üzletek áruszállítási forgalma zavartalan marad.". „Meggyes Tamás polgármester azt kérte, hogy...tegyék lehetővé a területen ideiglenes, murvával leszórt parkolók kialakítását..." Hát igen! Ezt az ígéretet, még egy hétvégi ripsz-ropsz rámpabontással is megsegítette a város. No comment! Tovább olvasva: „A régészeti munkálatok előreláthatólag 2009. február végén fejeződnek be, amikor a jövő év márciusában... megkezdődhetnek a kivitelezési munkák a Zöldház bontásával, ezért az épületet február 28-ig szükséges kiüríteni. A most még az épületben működő vállalatok és szervezetek elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik, az új helyek átalakítása részben zajlik" (tetszenek figyelni!? Jövő év, azaz 2009-ben). Biztos tudnának szépeket mesélni, az „elhelyezésről" azok, akik nem voltak szimpatikusak a polginak.

 

  • - Ugyanott: „Nyit az első esztergomi mélygarázs". „ A Mária Valéria Hotel az utolsó lehetőség arra, hogy Esztergomban a városvezetés további parkolási lehetőséget biztosítson. Éppen azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van erre: az esztergomiaknak-fogalmazott Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere" Már csak az a kérdésem, hogy miért van, hogy Tatabányán, Tatán, Kisbéren, Nyergesújfaluban, Oroszlányban, hogy csak megyénk városait említsem, mindenhol ingyen parkol az „esztergomi polgár" is, csak a saját városában fizet. Pedig, ha meg lehetne nézni a városi bevételeket, biztosan elhűlnénk. NEM FOLYTATOM, csak rá akartam villantani...

 

  • - Marics

 

 

 

 

 

 

2009. 11. 13. 11:47

Ha valaki konkrét esetet tud kenőpénzről, kérem jelezze nekem. Ígérem utána fogok járni!

Nagyon fontos lenne, hogy  ezekről tudjunk. Elég sok gyanus esetet észlelek...... Bizonyíték azonban nincs :--(, a dolgok természetéből fakadóan...

2009. 11. 11. 19:22

Az a szomorú hogy eltelt 34 év és csak a kenőpénz nagyságrendje változott .Akkoriban korrupciónak hivták ma érdekérvényesítésnek nevezik .

2009. 11. 11. 15:35

1974,ben úgy kaptam meg a lakhatási engedélyt,a nem  teljesen befejezett  házamra ,hogy tízezer forintot fizettem az akkori építési osztály vezetőjének.Persze a lakásán.Úgy látszik csak az összeg nagyságrendje változott.

2009. 11. 10. 17:04

Vencinek abban igaza van hogy Meggyes nagy dolgot vitt véghez ebben a városban .

Sikerült tíz év alatt úgy hazavágni Esztergomot hogy húsz évig fogja nyögni az adósságot.

Ez az "érdem "nem teljesen az övé mert ezt a pusztítást a Venci félék nélkül nem tudta volna véghez vinni .

Sajnos én nem hiszek abban hogy valaha is kiderül mennyire szüntette meg Meggyesünk a lopást mondjuk az élményfürdő építésénél vagy a Bánomi áttörés beruházásánál vagy a Budapesti utca rekonstrukciójánál.

Én nem vagyok meggyőződve arrol hogy kizárólag a város érdekei lettek figyelembe véve,de én csak egy roszindulatú fanyalgó vagyok .

Abban is biztos vagyok  az sem fog kiderülni soha hogy a főtér miért került annyiba amennyibe ,és hogy mennyi pénzt szortak el feleslegesen .

Egyszerűen azért mert nincs rá mód .

Ha arra bármi lehetőség lenne hogy felelősségre vonjanak valakit nem volna épeszű ember aki így merne gazdálkodni a közvagyonnal .Gondoljunk csak bele .

Van némi rálátásom az önkormányzatok gazdasági mehanizmusára.Nagy külömbság nincs köztük .

Minden egyes nagyberuházás avval kezdődik hogy megtalálják a kivitelezőt. Aztán megnyeri a pályázatot .Hol is van ebben a két mondatban hogy a városnak mi az előnyös és mi nem az ?Aztán egy kítűnő jogász stáb hó fehérre papíroz mindent persze szigorúan házon belül .

Ezután üzleti érdekekre hivatkozva titkositják az egész folyamatot ,döntéstöl a szerződéseken át a kifizetésekig .Kineveznek egy önkori biztost  aki felügyeli a munkálatokat.

Álltalában a résszámlák 10-15% fizeted vissza .Ha véletlen elfelejtenéd a következő havi teljesítési igazolásodra igen nehezen fog rákerülni a biztos aláírása. A munka már el van végezve számlázni meg nem tudsz . Sakk -matt  .Persze hogy "senki" ne járjon rosszul (csak a város )pótmunkák cimén módositják az alapszerződést 10-15 %-al .

Elnézést hogy elkanyarodtam a témátol ,de így megy az a "megakadályoztuk a lopást "majdnam mindehol

Egy milliárdos projektnél ez 100 milla .Max négy "fontos "embernek kell egy ilyet  aláírnia.Nem túl bonyolult  matek  bizonyítani annál nehezebb .,de nem lehetlen

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 10. 16:44

Na a sofőrnek egy megbízható hírforrás, hátha nekik elhiszi: http://www.echotv.hu/?akt_menu=16&r_id=32&hir_id=139167

2009. 11. 10. 15:55

A mások lopásának talán. De az övéi tovább lophatna,köztük te is.

2009. 11. 10. 13:44

"Talán még megvett itélet is van benne."

 

Ezt kérem értelmezze, milyen ítéletre gondol?

 

Kovács Géza

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 10. 11:02

Úgy lett itt megállítva a lopás, mint a válság a városkapuban...

2009. 11. 10. 10:50

A felsorolt "hibák" valamennyi mondvacsinált , kreált és bőven tartalmaz rágalmazást.Talán még megvett itélet is van benne. Egyszó mint száz tanui lehetünk Esztergom páratlan fejlődésének az utólsó tíz évben.

Igaz a polgármester MEGÁLLJT parancsolt a lopásnak,trükközésnek de ezt az eredményt csak így lehetett elérni.

Különben meg úgy fanyalogtok ahogy akartok.

2009. 11. 09. 12:13

Ki mer ma Esztergomban bírálattal illetni a képviselőtestület " dolgaival " kapcsolatos témákban, akinek  megélhetési gondjai vannak, és tart

a " hivatal "ellehetetlenítésétől?

Szerintem az, aki K Ö Z I S M E R T az egy picit védett a realitás talaján álló közvélemény álltal.

Aki " CSAK " egy " szürke kis " városfia, az meggondolja a nyilt szembemenetelést. Na de lehet titokban szembemenetelni, és véleményt

nyilvánítani?

Mivel engem már kidobtak az egyik hivatali helységből, és azóta éreztetik velem, hogy " s z e m  e l ő t t " vagyok, tartok a bármilyen mérvü, és mértékü

megtorlástól, maradok a majdani választáskor adódó lehetőségemnél.

Együtt élek a város dolgaival. Itt lakva csak mértékkel adhatok hangot véleményemnek, amiből kitetszik személyiségem, amivel természetesen a reális

értékrendet képviselők számát próbálom gyarapítani.

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 09. 11:46

1999-től 2009-ig összeadva a költségvetés kiadási fő számait, 130 milliárd forintról van szó.

2009. 11. 09. 11:44

Mennyibe került nekünk ez a rengeteg jó?
És mennyibe a sok rossz?