A Mária Rádió Világcsalád vezető testületébe választották a magyar Mária Rádió
Egyház
2009. nov. 2.

<p>A Mária Rádiók ma már minden földrészen szólnak. Csodaszámba megy, hogy semmi mással nem, csak Isten dolgaival foglalkozva, non-profit, civil szervezetként, egyesületi formában, kizárva a hirdetéseket, nem szolgálva a politikát, az önkéntesek munkájából és a hallgatók adományaiból, a semmiből előlépve a világ talán legnagyobb rádiós hálózata lett alig húsz év alatt.</p>

A Mária Rádió családmodellként működik

A Mária Rádió hallgatói közössége itthon is egy család, és az egész világon is egy hatalmas család. Család, amelyiknek óriási közös célja van: Istent hirdetni egy Istenről megfeledkezni akaró világban.

Azt szolgálják, hogy Égi Édesanyjuk, Mária segítségével hazahívják az elkóborolt, vagy eltévedt gyermekeket, keressék az elveszetteket, kiszabadítsák a rabokat, együtt legyenek a magányosokkal, imádkozzanak a betegekkel. S hirdessék, hogy Isten törvénye szerint jobb, szebb, emberibb az élet.

Családon belül nem kérdezzük, ki mit miért kap. Kap, mert szüksége van rá. A Mária Rádióval példát látunk a szolidaritásra Itt természetes az együtt érzés a szegényebb országokkal, így Afrika rádióival, támogatják azokat.

A vezető testületben a Magyar Mária Rádió

A Mária Rádió Világcsalád (RMWF) a nemzeti rádiók egyesülete. A családban azok döntenek, akik a legtöbbet teszik a másikért, s akik legjobban megteszik a kötelességüket, mert azoknak van nagy tekintélye.

Óriási megbecsülés, hogy a magyar Mária Rádió a Világcsalád vezető testületének tagja lett. Ipoly atya, a Mária Rádió műsorigazgatója képviseli ott a Mária Rádiót.

A magyar Mária Rádió három évre lesz tagja a RMWF igazgató tanácsának. Ebben tíz rádió van jelen. A magyar Mária Rádiót azért érte ez a megtiszteltetés, mert gyors és látványos a fejlődése, mert kiegyenlített a működése, mert önfenntartó és önfinanszírozó, és mert segíti a másik magyar nyelvű Mária Rádiókat Szerbiában, Szlovákiában és Romániában.

 

(forrás)