Sorháztűz Esztergomban

Sorháztűz Esztergomban

2009. 10. 31. 11:39

Egy körülbelül 140 négyzetméter alapterületű lakóépület tetőszerkezete gyulladt ki pénteken este Esztergomban.

Sorház teteje égett Esztergomban

Erdélyi Krisztián tű. százados, az esztergomi tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetője elmondta: a Basa utcai sorház teteje a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. Az oltást nehezítette, hogy sorházak lévén az épületeket összeépítették és tűzfalakkal választották el, ám az égő épület tetőszintjén szabálytalanul, a kiépített tűzfal meg volt bontva és egy ajtó volt beépítve. Így a tűz szabadon terjedhetett a szomszédos ház tetőszerkezetére, ahol szintén kárt okozott.

A tűz oltásában az esztergomiak segítségére voltak a nyergesújfalui tűzoltók is.

 

2009. október 31., szombat 08:59
[Lánglovagok.hu]

2009. 10. 31. 20:22

drkgy nem tűzoltó, hanem tüzelő ..................(gázos pb).......II. fokon...

2009. 10. 31. 19:37

PÓTVIZSGA-

PÓTÓRA

kéne a tűzbiztonsági meg egyéb tanfolyamaimból. Ha a búbánati tizmilla kes hitelbe, akkor ez a nyilatkozat hét-nyolc millában is akkora kérdőjel, hogy ihaj! Égető kérdés a számítás, meg a füst!

2009. 10. 31. 18:45

MT hasonló problémát - félálomból - egy vödör vizzel megoldotta! Itt nem volt jelen!

A tüzoltók - öt percen belül a helyszinen voltak -  öt autós egységgel több óráig dolgoztak megfeszitett munkával. Az eredmény látható.

Ebben a sorházban több MT ellenzékének nyilvántartott család lakik! Ez nem volt politikai, vagy gazdasági ügy?

Várom MT magyarázatát! Mindenesetre, ha a két tüzeset műszaki tartalmát összahasonlitjuk - MT esetében egyidőben két helyszin és jóval nagyobb távolság, hajnali időpont - akkor elgondolkoztató, hogy az ő esetében jelentéktelen kár keletkezett, összehasonlithatóan szerényebb, mint a tegnapi esetnél.

Várom továbbá DRKGY inditványát, mely a károsultak kamatmentes megsegitésére irányul. Elsősorban az idős néni ügyében feltétlen segitség szükséges.