Nyílt levél Winkfein Csaba képviselő úr részére!

Nyílt levél Winkfein Csaba képviselő úr részére!

2009. 10. 30. 22:50

A mai hírekben hallottam, hogy együtt demonstrált a Fideszes Czomba Sándor és az  MSzP-s Szép Béla országgyűlési  képviselő, a Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti vasútvonal bezárása ellen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón.

Szintén mai hír az is, hogy Félpályás útlezárással tiltakozott Táton az Almásfüzitő-Esztergom vasútvonal bezárása ellen a Vasutasok Szakszervezete.

Remélem, csak az újságírók hibáztak, hogy nem említették az Ön nevét, mert szeretném hinni,  hogy   Ön is ott volt a tüntetők között.

Ha esetleg mégsem lett volna ott, akkor ugye éppen a kormánynál lobbizott a vasútvonal bezárása ellen?!

Tisztelt képviselő úr!

Ön már több alkalommal bizonyította, hogy igazi lojális pártkatona. Úgy lép, ahogy a vezetői fütyülnek. Most ismét ütközik a pártérdek és az Ön által képviselt (?) esztergomi polgárok érdeke.

Talán még él önben valamiféle emlékkép azokról az emberekről,  akik Önre szavaztak, talán még most is Önre szavaznának.
Ezek az emberek azért döntöttek akkor úgy, hogy Ön kap lehetőséget, mert bíztak Önben, bíztak abban, hogy Ön ténylegesen képviselni fogja az érdekeiket.

Most itt a lehetőség, hogy megmutassa, Ön mennyire esztergomi, mennyire lokálpatrióta.

Az esztergomi Jobbik nevében felszólítom, hogy ezúttal végre az esztergomiakat képviselje a kormánnyal szemben, és álljon ki a vasútvonal megmaradásáért.

Amennyiben ezt nem képes megtenni, akkor Ön sajnos nem több mint egy marionett báb.
De ha így lenne, akkor azonnal mondjon le képviselői titulusáról, hiszen ebben az esetben ezt a megnevezést Ön, immáron alaptalanul használja.

Ön  sem korábbi levelemre, sem a Jobbik petíciójának Önnek  címzett részére, a mai napig nem  válaszolt, de a  televíziós vitára sem jött el. Nem tudok másra gondolni mint arra, hogy  Ön fél a Jobbiktól, fél a megmérettetéstől.

Viszont  ezúttal a saját választóit, az Önre szavazott embereket is érintő kérdésben kellene végre igazi lokálpatriótaként szembeszállnia kenyéradó pártjával.

Itt a lehetőség, hogy eldöntse ki a fontosabb Önnek: a választói és a többi esztergomi polgár érdekeinek képviselete, vagy pedig a párthűség.
Mivel ezek jelen esetben totálisan ellentétesek egymással, ezért most nincs mese:  választania kell!


Zentai Plajner Zsolt
Az esztergomi Jobbik elnöke

2009. 11. 04. 1:37

A szárnyvonalak valóban lassúbbak. Hogy miért ugye már kitárgyaltuk? De azért van olyan hely ahol a vonat másfél óra, a kiváltására beállított busz négy óra alatt ér célba.

Az idén összesen kettő alkalommal vettem igénybe a "szabadjegyet". Remélem ezzel nem okoztam túl nagy "veszteséget"? Tőlünk nyugatabbra is létezik a kedvezmény. De egye fene, kifizetem a teljes árat, de az úniós árakhoz kérnék szépen úniós fizetést, nyugdíjat. Tudom ez tiszta demagógia, mint ahogy a lakásrezsi kifizetése, azért némi élelmiszer megvétele, és ha marad egy-egy ruhadarab vásárlása. Azt még megjegyzem, hogy tudtommal néhány cég ingyen szállítja be-haza a dolgozóit. A malév dolgozói rendszeresen kapnak ingyen repülőutat(ha még megvan), a BKV dolgozói szintén ingyen utaznak,stb.

"Lehet, hogy ha az a rengeteg vasutas mind kifizetné az igénybe vett szolgáltatás árát, és nem fizetgetnének egymásnak 100 milliós végkielégítéseket, mást mutatna a mérleg." - egyetértek a fenti kiegészítésekkel.

Valóban, meg kell szüntetni az indokolatlan potyázást. Meg kell vonni a képviselőktől a szabadjegyet. Meg kell szüntetni a médiáknak adott rengeteg éves bérleteket. Meg kell szüntetni a "haveroknak" adott éves bérleteket - szabadjegyeket. De azok a vasutasok, aki vidékről járnak be dolgozni, ugyan már hagy utazzanak ingyen!

2009. 11. 04. 1:07

Igen. De nem én találtam ki, hanem a "zöldek" szakértői.

 

Eredeti méret

2009. 11. 03. 17:27

Nagyságrendekkel kisebb a környezet-terhelése.

Ebbe beleszámoltad a vonatok közlekedéséhez szükséges energia előállításával kapcsolatos környezetterhelést is, amely valahol máshol jelentkezik? És a "beleszámolásnál" figyelembe vetted a nagyságrendekkel szó jelentését?

2009. 11. 03. 13:53

Kedves Pepe! Fókuszáljunk!

 

„Nagyságrendekkel kisebb a környezet-terhelése. Utas/km-re számítva a legbiztonságosabb. Ma már sok esetben gyorsabb mint a busz. Hosszabb távon pedig összehasonlíthatatlanul kényelmesebb. Olcsóbb a fenntartása(már ha ésszerűen lecsökken az "inproduktív" létszám;"

 

Ezek az állítások akár még igazak is lehetnének.

Bár én olvastam olyan statisztikát, ami kimutatta, hogy ezek a szárnyvonalak lassúbbak, mint 40 évvel ezelőtt voltak.

De hát ez csak egy szépséghiba, végül is értem én Pepe hadakozását, minthogy Ő is egy vasutas.

Méghozzá nyugdíjas vasutas, akinek aztán az egész családja ingyen utazgathat Budapestre oda meg vissza akár hányszor, a többi vasutas kollégájával együtt.

No meg vannak talán diákok, esetleg nyugdíjasok, de olyanok, akik fizetnének is pláne teljes áru mentjegyet, hát olyanok nem nagyon vannak.

Érdemes lenne bevezetni azt, hogy a volt és a jelenlegi vasutasok azok hozzátartozói családtagjai is fizessenek a szolgáltatásért, mint ahogy a répa termelő nem kap ingyen cukrot, árpa termelő nem kap ingyen sört, a hentesnek meg fizetni kell a kolbászért.

Lehet, hogy ha az a rengeteg vasutas mind kifizetné az igénybe vett szolgáltatás árát, és nem fizetgetnének egymásnak 100 milliós végkielégítéseket, mást mutatna a mérleg.

Akár gazdaságos is lehetne.

Javaslom Pepének küldjön levelet Winkfein Csabának szüntessék meg a vasutasok megalapozatlan és indokolatlan potyázását.

Ez akár a Parlamentben is téma lehetne. Több százezer emberről, így több milliárd forintról van szó, ami biztosan hiányzik a mérlegből.

2009. 11. 03. 3:13

http://szazvasutat.blog.hu/2009/11/02/izekre_szedik_az_al_vasutreformot

Európa számos országában rájöttek ezekre az összefüggésekre, és az egyetlen józan megoldást választották: a vasúti gerincvonalakon legalább órás ütemű menetrend szerint járnak a vonatok, és ezekre ráhordó busz- és vonatjáratokat indítanak. Így nincs párhuzamosság, ugyanazzal az eszközparkkal jóval több utas, magasabb színvonalon kiszolgálható. Miért nem természetes hazánkban az, hogy a buszjáratok a vasúti csomópontokra hordjanak rá? A válasz az egyes volánvállalatok számára kötelezően előírt nullszaldós üzleti tervében van. (...) arra vannak kényszerítve, hogy bármilyen áron utasokat szerezzenek (pl. vasúti utasokat), nem törődve a nemzetgazdaságossági eredménnyel.

Ha egy viszonylaton az állam valamilyen okból fenntart egy vasútvonalat, akkor a költségek szempontjából szinte teljesen mindegy, hogy hány vonat, s a vonatokat hány utas használja. A bevételek szempontjából viszont nagyon nem mindegy a vonalat használó utasok száma.

2009. 11. 02. 20:44

Azért még működik néhány gyár. A viszkoza helyén is műkszik valami cég(ha nem tévedek). Na meg tán a suli is megvan. És a timföld ugyan megszünt, de helyette van egy Suzuki. Nem arra, hanem erre. És tán a papírgyár megszünése is indokolná a sokat emlegetett "mobilitást"

2009. 11. 02. 20:39

Szerintem ez senkit sem érdekel, de leírom: Néhányan, megrögzött vasutasok összedugtuk összes fejünket. Mivel régóta, nagyon sokat jártunk, dolgoztunk a vonalon kialakítootunk egy "alapkoncepcíót" hogy miképpen lehetne a forgalmat növelni az utazási szokásokhoz, igényekhez igazodva. Ez azt hiszem mindenkinek hasznos és jó lenne. De félek, hogy mi bármit akarunk - megszüntetik a személyforgalmat. Aztán majd jön ÖBB és átveszi. Már a pletykák szerint át akarta venni. Csak azt nem értem: ha nekik megéri, nekünk miért nem? Ők tudnak valamit? Vagy az öbb-t tényleg hozzáértő emberek irányítják?

skorpioarc

2009. 11. 02. 20:35

Igen. Valóban volt Tábor néven. A nyomai talán még megvannak.

2009. 11. 02. 20:33

Kicsit bővíteném azt a mondatot amely a láss csodát után következik! Szóval kellett egy MENETREND,ami igazodott a dolgozók munkakezdéséhez, és kellettek munkahelyek! Pl. a timföldgyár,ugye ami miatt sok volt az oda utazó! De ugye a gyár megszünt,megszünt a viszkoza is! Egyébként a többi az szintiszta igazság amit írsz! A bővítést nem a megszüntetés okaként írtam,csak az utasszám csökkenés egyik magyarázataként.

2009. 11. 02. 20:26

igen. Arról is volt szó. Ott már régen is volt megálló Esztergom Tábor néven. Most hogy kiépülőben van a környék - szerintem - hasznos lenne egy megálló.

2009. 11. 02. 20:24

Ja kérem, most gyorsan valami mást? máskor miért nem? Azért én várom Greiner úr válaszát.

Az új (azt hiszem) megalapozott téma alant olvasható.

Remélem ez nem "kellemetlen" mert akkor félek újabb "megalapozott" témát kell keresnünk.

2009. 11. 02. 20:22

Mintha arról is lettek volna tervek, hogy a Grante-nél létesüljön megálló. Erről tudsz valamit?

2009. 11. 02. 20:17

Pepe tényleg megmondta a frankót. Csabinak kéne valamit reagálni. Bár mindegy is.

2009. 11. 02. 20:17

Köszönöm. Egyébként mivel 1974 - től dolgoztam a cégnél 2008 dec 30 -i g(nyugdíj, nem kirúgás) meglehetős rálátásom volt-van.

2009. 11. 02. 20:14

Még valami a vasútbezerásokhoz: Vajon kinek(kiknek) az érdeke(miért és mennyiért) a bezárás? Winkfein képviselő úr: nem kellene tiltakoznia ez ellen? A kérdés a többi "képviselő"-höz is szól! Tisztelt fidesz, mszp, szdsz, mdf, lmp, itt az idő. Mit akarnak tenni, és azt miért nem?

Winkfein képviselő úr! Nem azért kellene kapányolnia, hogy a Suzukinál épüljön egy megálló és a buszok többnyire csak a vonatokra vigyék az embereket(+ egy ilyen menetrend), és hazafelé is így működtetni? Talán kisebb lenne az utak terhelése!? Ez miért nem jó önnek(önöknek)?

2009. 11. 02. 20:05

Igen, nagyjából erről van szó.

2009. 11. 02. 20:02

A vasútbezárások margójára: Esztergom - Almásfüzitő vonal

Egy kis történelemmel kezdeném (csak mióta én ismerem, tudom): Anno 1974 - től. Akkoriban még eleinte gőz, majd diesel mozdonyok vontatták a személyvonatokat. És láss csodát: tömve voltak. Ehhez kellett egy MENETREND ami igazodott a dolgozók munkakezdéséhez, az iskolásokhoz, a kereskedelemben dolgozókhoz, és a később kezdő "irodista" dolgozókhoz. Orvoshoz, kórházba menőkhöz. Piacra menőkhöz(meg a piacozó őstermelőkhöz-állandó poggyász-szállítás). Ez munkába(stb) menet - jövet fennált. Igazodott a komáromi gyógyfürdő nyitásához - zárásához. Közvetlen (pár perces) várakozás után el lehetett jutni tatabányára(B.P.-re) a hivatalok félfogadásának kezdetére. Visszafelé ugyanúgy. Szintén szinte közvetlen csatlakozás volt Győr felé. Kissé macerásabb volt a Székesfehérvári csatlakozás, de még az is viszonylag rövid időn belül volt. Esztegom(kertváros)-ban pedig mindig közvetlen csatlakozás volt. Na meg a naponta egy vonat kora délelőtt Budapest - Komárom, késő délután pedig Komárom - Budapest közvetlen járatként közlekedett. A napi kétszeri "kisáru" szállításról nem is szólva. Még félve megjegyzem, hogy autóbusz-közlekedés akkor is volt. És mégis.......

Már akkoriban tisztában voltak (és még ma is ez a vélemény), hogy a vasút kiépítése olcsóbb mint az autópálya. Nagyságrendekkel kisebb a környezet-terhelése. Utas/km-re számítva a legbiztonságosabb. Ma már sok esetben gyorsabb mint a busz. Hosszabb távon pedig összehasonlíthatatlanul kényelmesebb. Olcsóbb a fenntartása(már ha ésszerűen lecsökken az "inproduktív" létszám; kisebb a "szakértő" vezetői létszám; szóval normális szintre csökken a vízfej). Kevesebbet lopnak(végkielégítés, hatalmas "szakértői"díjak, feladatok kiszervezése többszörös árért). És itt álljunk meg egy pillanatra: A létszámcsökkentés "érdekében" sok feledatot kiszerveztek: feleslegesen hatalmas pénzekért. Például: A takarítást átadták, rögtön 3-4 szeresébe került. Ugyanez a hazása a szakágak szétválasztásának, külön zrt - k be szervezésének. A nagy duma, hogy átláthatóbb lesz: egyszrűen hazugság. Például: kiég egy égő valahol. Értesíteni kell az illetékes szerelőket - kijönnek, felmérik a munkát - megrendelő(láttamoztatni,engedélyeztetni) - elküldeni - jönnek cserélni(jó esetben ez néhány nap) - elismerni a munkát - iktatni - "felküldeni"(statisztika, díjátutalás, stb) Ilyen egyszerű. De ugyanez van egy csőtörésnél is! Azelőtt(nosztalgia) szóltunk a szerelőnek - jött,cserélt,szerelt -  munkalap aláírva - kész.

Visszatérve a vonatokhoz: Egyszer csak nekiláttak a menetrendek "ésszerűsítéséhez". Nagy munkával(tényleg nagy munka kellett) elérték azt, hogy senkinek se legyen jó. Vagy nagyon korán, vagy késve érhessen be a munkahalyére, iskolájába, irodájába. A közvetlen csatlakozásokat (tatabánya,győr) eltolták (hagy várjon, majd leszokik a vonatról). A "pályasebességet" sok esetben indokolatlanul lecsökkentették. Viszont érthetelenül megemelték az árakat. Megszüntették az "utipoggyász"-szállítást, "kisáru"-szállítást. Természetes, hogy ilyen feltételekkel alig van utas. Úgymond nincs rá igény. Így nincs. De normális menetrenddel, sebességgel - szent meggyőződésem - lenne. Megállók igény szerinti áthelyezésével, újak építésével rövid időn belül visszatérnének az utasok. Csak két példa: A Viscosa akart egy megállót építeni a dolgózói és az ott múködő iskola számára. A vasút hülye, mondvacsinált indokkal visszautasította. A következő egy ausztriából ellesett példa: A vonatra a környékbeli településekről buszokkal (vasúti tarifákkal, menetrenddel) hozzák-viszik az utasokat.

2009. 11. 02. 19:53

T. Stukko!

Pedig olyan egyszerű!

A Jobbik MSzp-vel kapcsolatos megszólalásait leközli a Hídlap.
A Fidesszel kapcsolatos Jobbikos híreket azonban nem mindig.
A petíciónkra adott polgármesteri levélre, mi egy nyílt levéllel reagáltunk. (A szeretgomon ezt a levelet akár el is olvashatta)
Na ez a levél, valamiért viszont nem került fel az oldalra.

2009. 11. 02. 19:18

Én már tényleg nem értem, hogy mit tudhat az esztergomi Jobbik... 

http://hidlap.hu/news/view/a-jobbik-nyiltlevele-winkfein-csaba-orszaggyulesi-kepviselohoz

2009. 11. 02. 14:24

Valószinűleg több szavazatot hozna a térségből, mint az egyre alpáribb hangvételű és gyengébb színvonalú Hídlap.