Az önkormányzat nem csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási pályázat 2010. évi fordulójához

Az önkormányzat nem csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási pályázat 2010. évi fordulójához

2009. 10. 28. 15:43

Bursa Hungarica Felőoktatási pályázat.

Az önkormányzat nem jeletkezett a Bursa Hungarica Felsőoktatási pályázat 2010. évi fordulójához.

Esztergom Város Önkormányzata a kormányzati intézkedések, és a gazdasági válság miatt nem csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőokatatási pályázat 2010. évi fordulójához.
Válság van..... Esztergom város diákjainak támogatásásra nincs pénz, de meseparkra, csónakázó tóra (a polgármester háza előtt), mélygarázsra,  és a Gyarapodás Programja című könyv kinoymtatására van.

2009. 10. 30. 15:44

Hát tudod, én 20 évig dolgoztam eddig a szakmámban, de a tegnapi napig 6 hónapon keresztül álláskereső voltam. Hétfőtől újra kezdem a munkát, de senkinek sem kívánom, hogy a mai világban az álláskeresők közé kerüljön... Felsőfokú végzettséggel és nyelvvizsgával, 20 éves gyakorlati tapasztalattal, de 45 évesen igen nehéz visszakerülni a munkaerőpiacra... Ez is csak úgy sikerült, hogy 1990-2002 között egy bizonyos termékcsaládot az alkalmazottaimmal együtt én építettem fel Magyarországon és most sikerült bejutnom ahhoz a céghez, amelyik 2 éve átvette a forgalmazást az egykori munkahelyemtől... (Szerencsére fontosabb volt nekik a 12 éves tapasztalatom, mint az, hogy "öreg" vagyok...)

2009. 10. 30. 9:33

Gerendás János az Oktatási Iroda vezetője.

Köztisztviselő. Alkalmazott, aki végrehajt.

Ő nem tett mást, csak  válaszolt egy kérelemre. A válaszban szereplő lózungok leírása kötelező feladat ma Esztergomban egy köztisztviselő számára. Azt nem írhatja, hogy nem ért egyet a Bursa elutasításával.... 

A döntés nem az ő kezében volt és van.

Ne csináljunk bűnbakot azokból, akiknek más bűne miatt kell elvinnie a balhét!

 

2009. 10. 30. 6:48

Igen, de ezzel azt is elismeri, hogy képzettsége/tudása/képessége alapján máshol biztosan nem találna magának ilyen munkát.

2009. 10. 30. 6:36

Alapvetően igazad van, de manapság azért ezeknek a cselekedeteknek erősen gátat szab a gazdasági válság egzisztenciális viszonyokra gyakorolt nem csekély hatása...

2009. 10. 30. 6:00

A Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer 3 részből tevődik össze. Települési, megyei és állami támogatásból. Mindenki egyharmad résszel finanszíroz. Amennyit ad a település, annyit ad a megye és annyit ad az állam is. 

Komárom Esztergom megye közgyűlése duplájára emelte a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer  támogatását, Völner Pál, a közgyűlés  elnöke javaslatára. A közgyűlés ellenszavazat nélkül szavazta meg az előterjesztést.

Megyénkben a legkisebb falvak is támogatják ezt a kiváló, és egy- egy település számára legjobb befektetést nyújtó kezdeményezést.

Reméltem, hogy mivel petíciónkban (tudjátok, a majmoknál is antipatikusabb, tüntető esztergomi polgárok petíciójára gondolok) külön kiemeltük ennek, a  város granKacsintásdiózus költségvetéséhez képest, rendkívül szerény összeget igénylő ösztöndíjrendszer támogatásának kérelmét, talán kedvező fogadtatásban részesül.

De az esztergomi polgárok kérése ismét süket fülekre talált. CSAK AZÉRT IS!!! 

 Esztergomban a diploma nem érték, sőt lassan kifejezetten hátrány. Kivéve persze, ha majd kiváló BSC informatikai karunkon szerzik azt meg!

Nem is csodálom mindezt a Századvég elhíresült tanulmánya tükrében, mely egyértelműen mutatja a polgármester" támogatottsági szintjét" az értelmiség körében. Hasonló kiváló döntésekkel ez még "javulniKacsintás" fog!

Minden pályázó  esztergomi egyetemista elnézését kérem, mint az esztergomi  képviselő testület tagja, az önálló döntésre képes képviselők nevében. 

Mindenesetre arra büszke vagyok, hogy a valóban demokratikusan dolgozó, és döntő KEM-i Közgyűlés képviselője is lehetek.

Nem is értem, hogyan lehet, hogy ott fideszes, mszp-s, mdf-s és a többi.. mindenki képes alkotóan vitatkozni, és valóban a megye érdekében dönteni?

Talán ennek záloga Völner Pál a közgyűlés  fideszes elnöke ?

 

                                                                    dr Jónás László KEM Közgyűlés képviselője, szociális ügyekért felelős tanácsnokNevetés

                                                                                           Esztergom Város Önkormányzatának képviselője  Zavarban van  


 

Lukasenko

2009. 10. 30. 6:00

Egy ilyen levelet aláírni egyenlő az aláíró önmagára irányuló szembeköpésével. Erkölcsi tartással rendelkező ember ilyenkor becsukja az irodája ajtaját, titkárnőnek kiszól: "Irénke, 10 percig senki se zavarjon, még a polgármesternek sem veszem fel a telefont." Megírja vezető tisztviselői beosztásáról szóló lemondást, Irénke iktatja, majd személyesen beviszi a polgármesternek és jegyzőnek, átveteti, aztán nekilát pakolni a karton dobozába a személyes dolgait.

Ennyi

 

skorpioarc

2009. 10. 29. 20:05

És ezt a pénzt a város már kifizette, vagy csak ígérgeti? Nem vagyok biztos benne, hogy megkapta a pénzt az egyetem.

Eredeti méret

2009. 10. 29. 20:01

Tudomásom szerint /a HÍDLAP-ban olvastam/ 10 éven keresztül 100 millió forinttal támogatja a város a Pázmány Egyetem ide helyezett informatikai karát.

Még ha így lenne is, de ráadásul nem így van, hanem mégígyebbül:

(...) Esztergom saját költségén nemcsak felújítja és berendezi a képzés helyszínéül szolgáló épületet, hanem 2030-ig évente százmillió forintos rendszeres támogatást is ad a képzéshez, valamint laboratóriumi felszerelésének létrehozására.

(...) a hallgatók esélyegyenlőségének növelése érdekében a karra felvett és beiratkozott tanulók mindegyikét egy-egy laptoppal ajándékozza meg az egyetem a város támogatásának köszönhetően, ezzel segítve elő, hogy a felsőoktatásban való részvételt ne a családok pénztárcájától kelljen függővé tenni, hanem minden fiatal egyenlő esélyekkel indulhasson és vehessen részt az oktatásban.

(http://www.hidlap.hu/news/view/index-melle-laptop-jar)

Szóval van itt pénz dögivel arra, amire akarják!

2009. 10. 29. 19:30

Hajaj, Völner, Jónás, fideszes, mszp-s, mdf együtt, most már mindent értek.

2009. 10. 29. 18:37

Várjatok, most, hogy Tomcat nem vállalta, azt a havi 300 ezret esetleg Bursara is fordíhatná a város.

2009. 10. 29. 15:33

Na, ez éppen ide kívánkozott, dehát vannak kevésbé tájékozott jámbor lelkek itten , mint én is, pldául. A templomok felújítására a hívek Esztergomban nagyon gyakran gyűjtenek, de nem sok futja abból a kis nyugdíjból, meg aztán a Meggyes féle 5 000 ft-ból sem lehet sokat szegény nyuggereknek megspórolni. A többi megtévedt templombajáró oktalan meg nem a top 100 tagja, többnyire. Ezek a szerencsétlen flótások, akiket itten híveknek titulálnak, valahogy nem tudnak annyit felhalmozni, nem a  rendszerváltás nyertesei., amilyük meg van, azt az unokákra, meg a nagycsaládra költik, úgy kell nekik. Az egyház meg hiába tolja a pénzt a templomokba, mert túl sok a templom, annyi pénz meg nincs, hogy elég legyen. Ez egy feneketlen kút. Lehet, hogy néhámyat le kellene bontani, minek ennyi, úgyis öregszik az egyház, nem? Esztergomban is túl sok templom van. A sok mamlasz, meg nem csak imádkozni jár oda, hanem még hangversenyeket is rendeznek ott, de minek?A túristák nagy része is a templomok miatt, meg a Keresztény Múzeum miatt jár ide, bár abba sem ad pénzt a város, pedig lassan többet lesz zárva, mint nyitva, mert alig kap valami működési támogatást, a városi vezetők meg azt sem tudják, mekkora értéket őriznek ott, abban a múzeumban, több stampedlit fognak meg évente, mint ahány kép van ott elrakva.. Az élményfürdőt meg a túristák alig látogatják, pedig abban van városi pénz rendesen.

Lehet, hogy igazad van, előbb lássák el tökéletesen a közfeladatokat, az valamikor ott fog sikerülni, ahol a párhuzamos vonalak találkoznak, csak aztán tegyenek ezekbe a lepattant templomokba 500 000 ft-ot. Ha meg nem tesznek, legfeljebb összedőlnek. Biztosan nem fogunk a városunkba látogatók előtt szégyenkezni miattuk, beküldjök őket bambulni az élményfürdőbe, meg a meseparkba. Az kell a népeknek, nem holmi barokk templom, vagy micsoda.Oda csak járjanak a nyuggerek imádkozni, amíg rájuk nem szakad.

2009. 10. 29. 14:37

Ez a lépés hogyan egyeztethető össze azzal, hogy állandóan arra hivatkozik a pm, hogy Esztergom nagymúltú iskolaváros.

Tudomásom szerint /a HÍDLAP-ban olvastam/ 10 éven keresztül 100 millió forinttal támogatja a város a Pázmány Egyetem ide helyezett informatikai karát. Ebből a pénzből nem lehetne mondjuk 1%-ot /1 millió forint/ átcsoportosítani a Bursa Hungaricára? 99 millió is elég szép pénz lenne egy kihelyezett tagozatra évente.

Valamelyik közelmúltbéli testületi ülésen 500 ezer forintot szavaztak meg valamelyik templom felújítására. Én úgy gondolom a templom felújítását /ilyen ínséges időkben/ oldják meg a hívők saját felajánlásaikból, ne a köz pénzéből. Ez nem jelenti azt, hogy vallás ellenes vagyok, de aki imádkozni akar a templomban, az nyissa ki a bukszáját is, ha kell! Azt sem bánom, ha ad bele az önkormányzat, de csak akkor, ha a közfeladatait már mind tökéletesen ellátta.

skorpioarc

2009. 10. 29. 13:55

Csatlakozva a demagógokhoz:

 

1. A segítségre szoruló polgármester kamatmentes hiteléből hány tehetséges egyetemista támogatására tellett volna?

2. A Széchenyi tér hanyagul és igen drága, de pocsék minőségű anyagból lerakott burkolatának 100 négyzetméteréből hány ösztöndíj lenne finanszírozható?

 

Továbbra is öntsük a megalomán presztizs beruházásokba a pénzt, ami hamarosan úgyis lerohad, a karbantartásra pénz úgysem marad, a humán fejlesztéseket meg hanyagoljuk. Ha a segítségre szoruló polgármesternek nincs diplomája,  akkor a csóró, de tehetséges fiatalok se kapjanak támogatást. Ja, van Szent Miklós Alap, amiből majd tanulhatnak? Odáig el is kell ám jutni, egyelőre azt sem látjuk, hol aza a pénz.Aztán meg előbb fizessük ki a villanyszámlát valamiből.

A segítségre szoruló polgármester tanulmányaira azért futotta, igaz? És sokat nyert rajta a város, mármint a segítségre szoruló polgármester tanulmányainak finanszírozásán, ugye.

2009. 10. 29. 12:50

Nürnbergben is próbáltak védekezni páran azzal, hogy "csak parancsot hajtottam végre". Ez nem érv. A családot el lehet tartani becsületes munkából is.

2009. 10. 29. 12:09

A köztisztviselő is ember. Akinek van döntési képessége és akarata. Ha akarja aláírja, ha akarja nem írja alá. Minden döntésének vállalja a következményeit.

Egyébként tényleg nem neki kellett volna aláírnia, hanem a polgármesternek, kár volt megtennie. Ez is egy kissebb csalódás.

Egyébként ennél nagyobb hibákat is elkövetnek vezetők a városházán, ez csak egy csepp a tengeben.

2009. 10. 29. 11:59

A levél aláírója köztisztviselő, akinek végre kell hajtani a felettese utasítását. Senkitől nem várható el, hogy "hős"-ként viselkedjen, mindenkinek van családja, meg kell élni és sajnos olyan dolgokat is meg kell néha tenni, amivel nem értesz egyet. Én inkább azt tartom felháborítónak, hogy nem Meggyes Tamás polgármester írta alá ezt a levelet, hiszen az önkormányzat döntött úgy, hogy nem vesz részt a Bursa Hungaricában. Márpedig az önkormányzat képviselője a polgármester, nem az osztályvezető! Tompika megint gyáván viselkedett.

2009. 10. 28. 20:45

Egy szóval tudom jellemezni a hivatal hozzáállástá és Gerendás levelét:

pitiáner

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 28. 19:06

csönd! 

Konkrét ügyekről szólva a fideszes képviselő és polgármester kijelentette, azért vett fel kétéves kamatmentes hitelt saját építkezésére, mert az MSZP-s milliomos-milliárdos képviselőkkel, vezetőkkel ellentétben neki szüksége van a segítségre. - nyilatkozta Meggyes a Magyar Hírlapnak...

 

Eredeti méret

2009. 10. 28. 19:00

Meggyesnek hány éve is fizetjük közpénzből a tanulmányait? Abból a pénzből hány diák - ráadásul olyan, aki Meggyessel ellentétben el is végezné az adott iskolát - kaphatna Bursa Hungarica ösztöndíjat? Vajon hány fideszes város lehet, ahol a "kormányzati intézkedések bla-bla-bla" ellenére is van BH ösztöndíj?

Azért szegény ügyinzézőt sajnálom, akinek ezt a levelet meg kellett írnia...

2009. 10. 28. 17:37

Nehogy már a sok kölöknek diplomája legyen , míg másnak meg nincs! Micsoda világ lenne akkor itt a városban! Hogy is  ne, még pénzt is nekik! Nem volt elég egy embernek adni, az se fejezte be... Ez a szép befektetés a jövőbe!