A hullámvasút perverz bája
Közélet
2009. okt. 27.

<p>Meggyes felültette kirendelt rajongóit az esztergomi hullámvasútra. Ám ennek is - az ő szavajárását idézve - megvan a maga "perverz bája".</p>

"Itt van - nem csak a régi elvtársakon keresztül - az előző rendszer romlott erkölcse és szelleme is, ami nyomasztja és a mai napig tönkreteszi Magyarországot, itt van az elszabotált rendszerváltás és a hatalomban lévő régi elit." - mondta Meggyes Tamás október 16-án a Széchenyi téren, miközben felsorolta ellenségeinek családi kapcsolatait az átkos rendszerig visszamenően.

A fröcskölődés elkezdése előtt azonban nem ártott volna, ha Meggyes visszagondol az elmúlt rendszer utolsó éveibe.

1999. november 9-én, dr. Könözsy László lemondása után Meggyes ügyvezető polgármester lett. Napra pontosan a nagy esemény előtt 16 évvel, 1983. november 9-én a Dolgozók Lapja a VIII. országos úttörővezetői konferenciáról beszélgetett Komárom megye három küldöttjével.

Ki mit vár az úttörővezetők legmagasabb szinű fórumától? - ez volt a nagy kérdés.

A mi kis hullámvasútunk a harmadik megszólaltatottnál érte el a csúcspontot, aki nem más volt mint Meggyes Miklósné, Meggyes Tamás édesanyja.

Erősíteni a kapcsolatot a családdal

Meggyes Miklósné az esztergomi József Attila iskola igazgatóhelyettese, városi és megyei elnökségi tag.

- Ritka, amikor egy iskola vezetője az úttörőmozgalomból is kiveszi a részét. Hogyan egyeztethető össze e kettős feladat?

- A kettő összeforrt számomra, egymásra épülnek, nem alá-, vagy fölérendeltségi köztük a viszony. Szívügyem az úttörőmozgalom. Sokat töprengek a szabad idő hasznos eltöltéséről. Erősítenünk kell a kapcsolatunkat a családokkal. A lakóterületeken a Hazafias Népfront segítségével lehetne értelmes szünidei programokat szervezni.

- Mi foglalkoztatja az esztergomiakat?

- Tudvalevő, hogy Esztergom iskolaváros, s egyre inkább kiütköznek a tanteremgondok. Erre közösen kell megtalálnunk a megoldást. Sokat fejlődött a demokratizmus. Jók a kapcsolataink a közművelődési intézményekkel - erről beszélnék, ha kapnék szót az országos fórumon.

Amikor ezen sorok nyomtatásba kerültek, Meggyes Tamás 16 éves volt, tehát az emlékekben már élnie kell erősen annak, hogy anyuka és apuka mivel foglalkozott.
Innentől kezdve viszont teljességgel hiteltelen az, hogy a "régi elvtársakat" ostorozva emlegeti fel az előző rendszer romlott erkölcsét és szellemét, hisz ennek a nyomasztó múltnak, amely tönkreteszi a mai Magyarországot szerinte, aktív részesei voltak az ő felmenői is.
A múltat el kell fogadnunk, még akkor is, ha az egykori úttörővezető anyuka ma már a Keresztény Értelmiségiek konferenciáján próbálja kommunistázni a megjelent tüntető tömeget.
Amennyiben más szemében Meggyes a szálkákat keresgéli, akkor a tükörbe tekintve vegye már észre a saját szeméből kilógó mestergerendát is!

 

(forrás)