Orbán Viktor az MLSZ-t és a szövetségi kapitányt bírálta

Orbán Viktor az MLSZ-t és a szövetségi kapitányt bírálta

Törölt felhasználó #1805
2009. 10. 27. 7:46

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, s egyben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szokásához híven a helyszínen tekintette meg a Videoton bajnoki mérkőzését. A Debrecen elleni találkozó után éles kritikát mondott a magyar válogatott szövetségi kapitányáról, s egyben a Magyar Labdarúgó-szövetségről. 
   

A Videoton honlapján látható videointerjúban a következőket mondta: "A három nullás győzelmet nem kell megmagyarázni. A bajnokot vertük meg! A Debrecen nagyon jó csapat, mi pedig helyzeti előnyből indultunk. Fiorentina, Lyon, Liverpool, Videoton, ez nagy terhelés egy csapatnak. No, de nem ők veszítették el a mérkőzést, hanem mi nyertük meg. A Videoton is építkezik."

Ez nem egy kicsúszott, nem egy meglepetés-győzelem volt. Két komoly csapat férfiasan egymásnak feszült, s a jobb állapotban lévő kerekedett felül. Úgy hiszem, a magyar futball sokat nyert ezzel a mérkőzéssel, jól láthatta ország és világ, hogy most már nem csak egy kiemelkedő csapata van a bajnokságnak, hanem legalább kettő, s akkor még ne feledkezzünk el az Újpestről, a Győr is talán összeszedi magát. Lesz ebből jó kis bajnokság! Ha minden évben tudnánk öt-hat ilyen mérkőzést játszani, akkor semmilyen nemzetközi megmérettetéstől nem kellene tartanunk.

Azt el kell mondanom ugyanakkor, hogy fájlalom, hogy a szövetségi kapitányt nem láttam itt, továbbra sem érzem, hogy a magyar válogatott jó kezekben lenne, nem látom, hogy azok a játékosok, akik itthon hétről hétre megfeszülnek, fiatalok, tehetségesek, ilyen terhet is el tudnak viselni, mint amilyen a mai volt, azokra odafigyelne valaki a válogatott háza táján. A klubok rendben vannak, sőt inkább rendben vannak, mint a válogatott. Egész egyszerűen méltatlan, hogy egy ilyen rangadón nincsenek itt, akiknek egyébként az lenne a dolguk, hogy a legjobb magyar játékosokból álló válogatottat összeállítsák.

Alakul a hangulat a lelátón is, de ez még csak amolyan bemelegítés, ráhangolás. Majd ha annyian leszünk, mint fiatal koromban a Manchester United elleni mérkőzésen, vagy mint Karsaiék idejében a Fradi elleni rangadókon, amikor a bajnoki címért viaskodtunk, az lesz az igazi

2009. 10. 27. 14:56
Ebben 100%-ig igaza van Orbánnak! Kistelekinek már rég takarodnia kellett volna! Kovács Géza

2009. 10. 27. 12:55

Most ennek a hírnek mi is az esztergomi vonatkozása?Meglepett