"Esztergom gazdálkodása rémtörténetbe illő"

"Esztergom gazdálkodása rémtörténetbe illő"

2009. 10. 25. 15:34

Az MSZP-s Szabó Zoltán szerint Esztergomban katasztrofális a jogi, gazdasági, politikai és morális helyzet, mivel a hatalom ellenőrzés nélkül maradt.

A Fehér torony ura

Állatorvosi lónak nevezte Esztergomot budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán. A szocialista országgyűlési képviselő szerint katasztrofális gazdasági, jogi, politikai és morális következményekkel járhat, ha egy településen a hatalom ellenőrzés nélkül marad.

Szabó Zoltán szerint Esztergom gazdálkodása "rémtörténetbe illő", és az egyfős Fidesz-többség megingathatatlanul viszi keresztül a polgármester akaratát, tekintet nélkül a józan észre, az ellenvetésekre vagy a törvényekre.

A politikus elmondta, az önkormányzati cégeket egy holdingba vonta össze a városvezetés, és azon keresztül, átláthatatlanul költenek el szinte minden forrást. A helyi közszolgáltatásokra kiírt közbeszerzést, valamint a legtöbb helyi fejlesztést ezek a holdingba tömörült társaságok nyerik, ellehetetlenítve ezzel a piaci versenyt.

Szabó Zoltán hozzátette azt is, hogy a város költekezésének nincs fedezete, ezért hitelfelvételekre szorul. Korábban már volt egy 8,8 milliárdos kötvénykibocsátás, most azonban egy újabb, 6,5 milliárdos kölcsön felvételét tervezi az önkormányzat. Ha ez sikerül, akkor a város 14 milliárdos éves bevételével szemben csaknem 15,5 milliárdos hitelállomány áll majd.

Szabó Zoltán szerint Meggyes Tamás polgármestert Orbán Viktor tudná "megállítani", ő azonban azt nyilatkozta, hogy tehetetlen az ügyben.

 


 

Az MSZP tájékoztatója: http://mszp.hu/belfold/bovebben/az-allatorvosi-lo

A FIDESZ válasza: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=140383

 

2009. 11. 08. 8:22

Orbán Viktor csak most tehetetlen, vagy úgy általában..........?

2009. 11. 05. 18:04

 AZ MSZP-KAMPÁNY ELEMEI (ÉS CÁFOLATUK) A KÖVETKEZŐK:
 Azt állítja az MSZP, hogy a távhő áfájának csökkentése 17 milliárdot hagy az embereknél, a kormány azonban a költségvetéssel 55 milliárd forintot vesz el a fűtéstámogatásból. Tehát az embereknek többet kell fizetniük innentől kezdve, közben pedig azt hazudják, hogy a távhőáfa-csökkentéssel könnyebb lesz az embereknek.
 A "segély helyett munkát" szlogenjükben van némi diszkrét báj éppen most, amikor 10,3 százalékra nőtt a munkanélküliség.
 A szocialisták szerint több fizetés marad az emberek zsebében, miközben az idei év sorozatban a sokadik, amikor csökken az emberek reálbére.
 Azt mondják, hogy nő a közbiztonság. Ilyet csak olyan ember mond, aki vagy elvesztette a józan eszét, vagy nem itt él.
 Az MSZP a hitelesek megsegítéséről beszél, miközben sorra zajlanak a kilakoltatások.

Greiner úr, néhány rövid mondatban reagálna ezekre a felvetésekre, témánként, mint kongresszusi tag.

2009. 11. 05. 10:01

Hát ez hihetetlen! Nem tudom elképzelni, hogy ez törvényes, hiszen ez állami pénz meghatározott feladat ellátására. Elképzelhetelennek tartom, hogy ezt törvényesen fel lehessen használni a város által felvett hitel törlesztésére. A kórházigazgatónak haladéktalanul feljelentést kell tennie az Állami Számvevőszéknél és az Ügyészségen!!!

Eredeti méret

2009. 11. 04. 19:52

Egy elgondolkodtató eszmefuttatás olcasható az egominfón.

2009. 11. 04. 12:58

Mikor mivel.

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 04. 12:19

a szeretgomot a meggyes.tamas@fidesz.hu címről szokta zargatni


Mivel?Meglepett

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 03. 21:42

Előtte köszön? Vigyor

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 03. 21:35

a szeretgomot a meggyes.tamas@fidesz.hu címről szokta zargatni

2009. 11. 03. 19:28

Egy idézet a Magyar Nemzet OnLine híreiből.

 

„Fidesz: ne sújtsa a szegedi városvezetés a helyi vállalkozásokat!

 

A szegedi önkormányzat közbeszerzési gyakorlatát bírálta a Fidesz pénteken, mert az ellenzéki párt szerint az nem kedvez a helyi cégeknek.

Nem kedvez a helyi cégeknek a szegedi önkormányzat közbeszerzési gyakorlata, ráadásul több esetben plusz költséget is jelent az adófizetőknek - közölte Hüvös László, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője egy szegedi sajtótájékoztatón. Elvárható lenne, hogy a város a közpénzek felhasználása során, a jogi keretek figyelembevételével, előnyben részesítse azokat a cégeket, amelyek helyben fizetnek adót és biztosítanak munkalehetőséget - mondta a politikus.

Az elmúlt hónapokban több olyan eset is előfordult, amikor a közbeszerzési kiírás lényegében lehetetlenné tette szegedi vállalkozások indulását, vagy az eljárás során zártak ki helyi céget a tenderből - közölte a frakcióvezető. Juhász Gyula, a KDNP önkormányzati képviselője egy konkrét esetet említett, amikor az önkormányzat a közösségi közlekedés fejlesztésével kapcsolatos pályázat elkészítésére írt ki közbeszerzést. A tenderen induló szegedi vállalkozást a hiánypótlás és a nyilatkozattétel jogát megtagadva kizárták a tenderből, a megbízást pedig egy csaknem kétszer drágább ajánlatot adó fővárosi cég nyerte."

2009. október 30.

(MTI)

 

Ezzel a véleménnyel, ellenvetéssel úgy gondolom egyet is lehet érteni, hiszen segíteni kell a helyi vállalkozásokat a pályázati eljárások során.

Csak néhány eset a városi közbeszerzései pályázatokból. Aki tudja, tovább is folytathatja a felsorolást. Vajon miért szeretik egyes vidéki polgármesterek ennyire fővárosi vállalkozókat?

 

Tevékenység

Nyertes cég telephelye

Városi közétkeztetés

Budapest

Városi intézmények takarítása

Budapest

Városi informatikai kellékanyagok beszerzése

Budapest

skorpioarc

2009. 11. 01. 21:07

Szerencsétlen, közpénzből mennyit kapnak Obersovszkyék?

2009. 11. 01. 21:06

Venci!

Te annyit értesz a gazdasághoz , mint a példaképed Bayer Zsolt meg a "tisztességes" polgármesterünk a megélhetéseivel együtt. Nem vetted észre, hogy már nem 300 ember MT ellensége, hanem a teljes magyar média, az ECHOTV kivételével. Elég primitiv vagy már most is, ne hülyitesd tovább magad.

2009. 11. 01. 21:02

Szegeden Botka mszp-s polgármester 18.000.000.-Ft/ db áron vett parkolóhelyeket!

Vergőgni lehet kedves Miavecz úr barátjával Haller úrral de közeleg, nagyon közeleg a végelszámolás. És nem 10 év után lesz az első tárgyalás mint az 52 rendbeli bűncselekmény elkövetésekor.

Az Akkori parlamenti alelnök mondta :" Haller egy maffiózó,gengszter" . (ezt a kijelentését jelzem most is felvállalja)

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 01. 20:57

Szóval a HVG - ben pár száz ezerért lehet cikket iratni. Ki fizette ezeket??? Mert volt elég sok???

A 24 órában is ilyen tarifák vannak?? Vagy Raffael úr olcsóbb??

Törölt felhasználó #43

2009. 11. 01. 20:52

Azt mondja m1s hogy a a kutya sem kiváncsi a jópénzért megvett Bayeren kívül rá... :) Ez legalább igaz.

2009. 11. 01. 20:41

Bayer Zsolt a mélygarázsügy lezárásaként megállapította: "Szabó Zoltán mszp-s képviselőben soha az életben nem volt egy szemernyi tisztesség sem!"  Igazad van Zsolt!!

Cserép úr nem akarja ezekután levonni a következtetést? és megpróbálni az igazak útjára lépni??

2009. 11. 01. 20:30

ECHO tv-N: Bayer Zsolt műsora Meggyes Tamással. Választ lehet kapni a többek között itt is elhangzó hazugságokra!!

Mélymagyar!

2009. 11. 01. 15:39

Szabóék még mindig napirenden tartják az esztergomi ügyeket:

"A Fidesz is lop!" szocialista válasz a korrupciós ügyekre"

AZ MSZP feljelentéseket is tesz

 

http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_fidesz_is_lop_szocialista_valasz_a_korrupcios_ugyekre.127881.html

2009. 10. 30. 6:56

"miért ne érné meg" életérzésből

 

A gond az, hogy ezt az életérzést kőkeményen fizetjük. Itt van a pontonos eset. Megszületett a gondolat: miért ne érné meg? Került fűrész, lett kerítés, szakadt verdák, egymással szemező kuverosok végül saját cég pár évig. Mennyi hasznot hozott,ezért  mennyi adóforintot költöttünk rá? hááá mé ne érné meg?

 

Vagy nézzük a te esetedet! Nézd már milyen jól megy a Cserépnek, miért ne érné meg a városnak! Lett is minden hamar hamar! Pénz ,paripa ,fegyver. Tanulmány pár milláért, honlapok ki tudja mennyiért, beszivárgók főállásban, alpárblogok, újságírok, savokádóhonlap hamis adatokkal, támadás a szeretgom ellen, stb stb. Mi lett a vége? Szórólappal, főnöki utasítással (bocs! ajánlással), hangos bemondós autóval kellett toborozni a népet egy kis szimpátiára.

Csak erre a két életérzésre mennyi ment eddig el? Futná belőle a Bazilika kivilágítására, Bursa Hungaricara? Vagy nem? Ez nem érné meg ( amellett, hogy ez jóval inkább az önkormányzat dolga)? Tanulni egy kicsit, hogy ne csak az irigység legyen.....

2009. 10. 29. 11:42

Kedves Emarci!

A magánbefektető a saját pénzét kockáztatja, tehát 100-szor is átszámolja, megéri-e neki befektetni. Az önkormányzat a mi pénzünkön "játszik", és ha nem jön be, a döntéshozóknak semmilyen anyagi felelősségük nincs!! Ezért ne építsen az önkormányzat se élményfürdőt, se szállodát, se meseparkot, hanem azon igyekezzen, hogy a városlakó polgároknak minél jobb és minél olcsóbb közszolgáltatásokat nyújtson! Pl. a szemétszállítást pályáztassa meg, és végeztesse azzal, aki a legolcsóbban vállalja, ne saját tulajdonú, felkészületlen cégét erőltesse rá a lakosságra több mint duplájára emelve a díjat. A magánbefektetőknek teremtsen megfelelő feltételeket és körülményeket, azok végezzék a beruházásokat és ha működik, az munkahelyeket teremt és még  iparűzési adót is fizetnek. Ez biztosabb bevétel, mint a milliárdos hitelekből finanszírozott hazárdjátéknak is beillő beruházások. A város egyébként olyan jól áll pénzügyileg, hogy a felém fennálló 18.000,- Ft-os tartozásukat több mint egy hónapja nem utalják át pénzhiányra hivatkozva.

Egyébként vitatkozni nagyon nehéz olyan emberrel, aki - mint te - előre kijelenti, hogy neki van igaza. Egy vitában lehet, hogy senkinek nincs igaza, de az érvek ütköztetése sokkal előrébb visz, mint a kinyilatkoztatások. Amit fent írtam az is egy vélemény, nem kell, hogy mindenki egyet értsen vele, ergo: nem biztos, hogy igazam van, de ez a véleményem. Lehet velem vitatkozni!