Október 19 Vasúti sztrájk
Közélet
2009. okt. 18.

<p>Hétfőn senki se menjen vonattal, mert kiszámíthatatlan lesz a vasúti közlekedés.</p>
<p>Hétfőn üzemkezdettől sztrájkolnak a vasutasok, és még nem született megállapodás a MÁV-val az elégséges szolgáltatásokról sem - jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján a VDSzSz Szolidaritás elnöke. Gaskó István azt tanácsolja, senki se menjen vonattal, mert kiszámíthatatlan lesz a vasúti közlekedés.</p>


a teljes cikk:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.senki_se_menjen_vonattal_-_hetfon_megint_sztrajkolnak_gaskoek.127154.html


Itt informálódhat a sztrájkról, a vasutakról
A MÁV-START a hirszerző szerkesztőségünknek megküldött közleménye szerint "a munkabeszüntetés vonatközlekedésre gyakorolt hatásairól, az aktuális vasúti közlekedésről a www.mav-start.hu oldalon folyamatosan frissített információkat olvashatnak. Emellett a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat megerősített szolgálattal várja az érdeklődőket a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon." 

"Nagyobb állomásainkon a sztrájkkal érintett területeken személyes utastájékoztatási feladatokat ellátó kollégák segítik majd utasainkat az informálódásban. A színes, MÁV-START Információ feliratú mellényt viselő dolgozók az utasterekben, peronokon tájékoztatják az utasokat az aktuális vasúti közlekedési helyzetről, a díjszabási tudnivalókról, a késésekről, járatkimaradásokról, az egyéb utazási lehetőségekről" - írta a vasúttársaság.
(forrás)