Esetleg névvel nem lehetne?

Esetleg névvel nem lehetne?

2009. 10. 05. 12:22

"Lassú munkához idő kell" - írtuk még nyár elején, amikor az ifjuesztergom.com címen új esztergomi közösségi honlap indult útjára egy amerikai szerverről. A portált, melynek sajátossága, hogy a teljes névtelenség homályába burkolózik, múlt heti számában már a városházi szócsővé nemesedett Hídlap is megemlítette.

Az ifjuesztergom szerzői bizonyára nem fognak örülni annak, ha megtudják, hogy az általuk használt szoftver egyik tulajdonságát nagyon egyszerűen fel lehet használni arra, hogy bárki ellenőrizze: regisztrált tagja-e az adott oldalnak egy bizonyos e-mail címmel rendelkező felhasználó.

Elég csak a jelszóemlékeztető modulra mutató linkre kattintanunk, beírni egy e-mail címet, majd egy gombnyomásra meg is mondja nekünk a portál, hogy az adott e-mail cím regisztrált-e már a honlapon, vagy sem.

Ezzel a módszerrel eddig három személyről tudható biztosan, hogy regisztrált felhasználója az ifjuesztergom.com-nak:

  • Takács István, Esztergom önkormányzatának sajtóreferense
  • Steindl Balázs, a Fidesz Esztergom városi elnöke
  • ifj. Pócsföldi József, ismereteink szerint az EHIR Kft.-nél az esztergom.hu weboldallal kapcsolatos teendőket ellátó személy

Ha sikerül újabb személyekre bukkanni a fenti módszerrel, bővítjük a cikket.

Update: a fenti három személy e-mail címét 3 órával később már nem jelenti vissza a szerver.

Update 2: miután kikerült egy újabb cikk az ifjuesztergomra, Takács e-mail címét újra pozitívan jelzi vissza a rendszer. Csak nem ő lenne az "Ifjú Spártai"?

Update 3: másnap reggelre Pócsföldi e-mail címe is újra működik, ha jól látom egy engem és családomat szapuló blog komment került fel újonnan - ezek alapján ő lenne "Csegevara"?

Update 4: Takács így reagált "odaát":

"Tisztelt IfjúEsztergomot Olvasó Közönség!

Örömmel köszöntöm az IfjúEsztergom fejlesztőit és üzemeltetőit, valamint a Tisztelt Olvasókat! Szeretném megnyugtatni a konkurens portál olvasóit, szerkesztőit, íróit, fenntartóit, hogy nem kompetenciám az IfjúEsztergom szerkesztése, kommentjeinek, híreinek, blog- és más bejegyzéseinek elkészítése, megjelentetése. Ugyanúgy, ahogy a másik, baloldali portál hasonló tartalmait sem készítem - leszámítva néhány, tavaly kelt hozzászólásomat, ami után egyszerre támadt nekem a képviselő-testületből 2006-ban kibukott Láposi Elza, a közismerten szélsőbalos Népszava lapigazgatója, és Kovács Géza, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, valamint a Sakk Klub elnöke. Erre külön büszke is vagyok.

Sajtófelelős vagyok Esztergom Város Önkormányzatánál, ezért regisztráltam saját nevemmel és e-mail-címemmel az IfjúEsztergomon, hogy adott esetben az önkormányzat álláspontját hivatalosan is megjelentethessem. Nem is kívánok sem Bejó Gábor ezzel kapcsolatos hisztériájára, sem Miavecz Jenő, Kovács Géza, Greiner Zoltán véleményére, továbbá a baloldal portáljáról névtelenül felbuzgók mocskolódására bővebben reflektálni. Amennyiben bármelyikük jogellenesnek gondolja regisztrációmat, kérem, jelentsen fel minél előbb, hogy jogerős ítéletekkel támaszthassam alá igazamat. Amennyiben bármelyikük más, jogsértő cselekedettel kíván megvádolni, amit én itt, az IfjúEsztergomon követtem el, ám tegye meg feljelentését, szeretnék a szemébe nevetni a bíróságon, ha lehet kérnem, minél hamarabb. Ha Bejó Gábor a későbbiekben érdemi információkkal tud Önöknek szolgálni, olvassák őt a baloldal médiáján, ha az Önkormányzat kíván érdemi hozzászólásokkal szolgálni, majd jelentkezem. Egyben kérem az IfjúEsztergom Tisztelt Szerkesztőit és Adminisztrátorát, hogy regisztrációmat állítsák helyre.

Üdvözlettel Takács István"

Update 5: Pócsföldi így reagált "odaát":

Hát már miért ne regeltem volna!? Ez is egy portál a sok közül. Tucatnyi más oldalon felhasználó, fórumozó vagyok (lásd iwiw), itt miért ne lehetnék?! Nem is értem mi olyan nagy szenzáció ebben. Meglettem volna a "szeret"gomon is talán, ha nem olyan durván egyoldalú és megtűrik a polgári jobboldali véleményt is. Komcsikra és a velük összekacsintókra valahogy nem vagyok kíváncsi.

Update 6: Az "admin" elismerte, hogy minden anyagot egy számítógépen írnak:

Természetesen egy szövegszerkesztővel készül és természetesen minden fontos anyagot, különösen a híreket adminként ellenőrzünk.

Update 7: Steindl Balázs reakciója:


A gyűlöletkampány folytatódik A gyűlölgom csapata tovább folytatja munkáját. Honlapjuk azt akarja sugallni, hogy nekem, Steindl Balázsnak, a Fidesz esztergomi elnökének azzal, hogy felhasználóként regisztráltam a Ifjuesztergom.com című portálra, közvetlen közöm van az említett hírforráshoz. Tisztelt Gyűlöletkeltők Társasága! Azzal, hogy valaki felhasználóként regisztrál egy internetes oldalra, nem válik automatikusan az adott honlap készítőjévé. A nevezett portálon kívül más internetes hírforrásokon is rendelkezem már felhasználói kulccsal. Azért jelentkeztem felhasználóként az Ifjuesztergom.com-ra, mert a későbbiekben szándékomban állt rendezvényeinkről, programjainkról a portált és olvasóit tájékoztatni, illetve fent szeretném tartani a lehetőségét annak, hogy egyes tartalmakkal kapcsolatosan, NEVEMET VÁLLALVA, hangot adjak személyes véleményemnek. Soha nem szoktam álnéven írogatni, ez nem az én stílusom, aki ismer az pontosan tudja, ha van véleményem mindig a nevemet vállalva mondom el. Steindl Balázs Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke

Lukasenko

2009. 10. 10. 0:27

Az esztergomi Hagyó Miki megint adja magát.

2009. 10. 09. 11:02

Villy írta:

Ez jó: http://www.etvonline.hu/etv/index.php?dir=videotar_egy_video_oldal&videoID=1337

Az alpolgármester "feladata" a portálokat figyelni... egy stábbal. Beszarás. Szerintem ez lehet a legbiztonságosabb munka a városházán, ezek nem kerülnek utcára :)

Na azok után, hogy elmondja, hogy erre "stáb" van körülötte, kijelenti, hogy fizetett emberek írnak a szeretgomra, biztos az emberek pénzén.

2009. 10. 08. 23:59

Megélhetési.

2009. 10. 08. 23:40

Most nézem, ezek a nagytudásúak nem értik, hogy ennek a cikknek a címe nem a felhasználók nevére vonatkozik, hanem az üzemeltetőkre... Tudjátok gyerekek, azt az embert kéne kiírni valami impresszum feliratú oldalra, akit be lehet idéztetni a rendőrségre a cikkeitek kapcsán. Valahol ott kezdődik ugyanis a tartalomszolgáltatás és a hitelesség...

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 08. 23:31

Sző, fon, nem Takács, mi az?:)

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 08. 23:18

Ma a városháza gépéről "Góman" és "diszkrimináció" kifejezésre kerestek valakik 11 óra magasságában.

Ma megjelent 13 óra után egy böffentés a sárga lapon amiben történetesen szerepel Góman is... és a roma munkavállalás.

Hát én nem hiszek ezekben az ismétlődő véletlenekben.

 

2009. 10. 07. 21:48

Az előbb ide akartam írni: hogy Pócsföldi úr milyen gyorsan felejt! lám, lám!

2009. 10. 07. 13:11

Én idáig minden alkalommal kiadtam minden rendőrségi megkeresésre (utánunk nem kell Interpollal nyomoztatni) az adott fórumozó/cikk író IP címét - a felhasználói feltételekben (mert itt ilyen is van) foglaltak szerint minden ide regisztráló tudomásul veszi, hogy az anonimitása addig tart, amíg valami olyan cselekményt nem követ el, ami miatt felelősségre akarják vonni. És az anonimitás is önkéntes: egy klikk és máris mindenki láthatja a megadott nevet. Eléggé transzparensek vagyunk azt gondolom.

 

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 07. 12:55

Persze. De nem is folyik olyan szinten a fekália, mint ott. 
Akik pedig vállalják itt a nevüket, azok már fejből tudják, hogy merre van a Tatabányai Városi Bíróság és egyéb műintézmények. Közben ők meg vigyorognak az ámerikai offshore szerverük vélt biztonsága mögött... 
Szerintem.

2009. 10. 07. 12:54

Névvel, arccal vállalom, szerintem nem állítanak igazat!


Takács, te, aki 2008. augusztus 22-én a Szeretgomon raktad fel Meggyes Tamás közleményét, feledve a Btk.-t. Aki azt a szófordulatot használtad kétszer is, ami megjelent a megélhetési gyűlölethírportálotokon!

Foglalkoznék veled, ( Knapp, Meggyes után) téged is a vádlottak padjára ültethetnélek, mert megérdemelnéd.

 

-Steindlről nem gondoltam volna, Pócsföldit nem ismerem.

Fiúk, pár nap és nagyon rossz hír érkezik. (Kérlek benneteket ehhez kapcsolódik, névvel, arccal még több helyen ügynöközzetek!)

 / Egyszer a kérdésekre és a felvetésekre válaszolnátok, olyan jó volna. Mert ti "kereszténygyerekek"  c s ak  a"dagadékig és a III/III-ig juttok"...ez jellemez benneteket!/

Kovács Géza



2009. 10. 07. 12:53

HA MÁR NEVEKRŐL VAN SZÓ AZÉRT ITT IS CSAK PÁRAN VÁLLALJÁK A NEVÜKET NEM IGAZ?

Mikk A.

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 07. 12:27

Na várj, mert a végén még ezt is majd a nyakunkba akarják varrni... Szánalom a köbön. 
Az Esztergomi Tükörről is kiderült végül, hogy kinek a műve. Hamarosan ő is a bíróságon magyarázhatja majd, hogy nem is úgy gondolta, amikor név nélkül vetette papírra szavait.

A Tükör akkor be is halt, aztán most jött ez a hányinger, melegváltásban. Csak gratulálni tudok!

 

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 07. 12:23

Egyébként, honnan tudták Bazsiék, hogy az ifjuesztergom.com-ot megtévesztésül például nem te, vagy én csináltuk? Simán bérelhettünk volna mi is amcsi szervert, onthatnánk magunkra a szennyet - ezzel is szimpátiát ébresztve a szeretgom iránt a normálisan gondolkodó esztergomiakban. Egy deka e-mail cím vagy egyéb elérhetőség nincs fent az oldalukon - miért bíztak meg ebben a noname, politikaipornó oldalban, hogy minden fideszes kis- és nagycsávó regisztrált rá - ha nem ők maguk, párton belül szerkesztik?

Ez bizony nagy blama.

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 07. 12:20

Ja, az se semmi, ahogy kioktat: "Azzal, hogy valaki felhasználóként regisztrál egy internetes oldalra, nem válik automatikusan az adott honlap készítőjévé" - miközben a Szeretgomra regisztrálni, vagy akár csak tagnak maradni is komoly bűnnek számít bizonyos körökben - legalábbis nem egy korábban itt a nevét vállaló személy törölte magát (Ister-Granum, Regia-Civitas körökre tessenek gondolni).

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 07. 12:17

Tudod az olyan vicces, hogy egy okádékot szóró lapra azon nyomban késztetést éreznek regisztrálni ezek a magukat marhára konzervatív jobboldalinak érző egyedek. Persze mindegyikük csak hozzá híreket és eseményeket akar feltenni. 

A szeretgomon nagyon nem akarnak megszólalni a helyi nagyságok. No comment.

 

2009. 10. 07. 12:10

Természetesen büntetőfeljelentést teszek a pribékek mocskolódásai miatt.

A pereket nem a Hídlapban és nem a kalózoldalon kell megnyerni fiatalok.

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 07. 12:09

Tök jó, végre valaki, aki névvel akar írni. Viszont a honlapot üzemeltető elvtársaktól ő is elfelejtett elhatárolódni úgy látom.

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 07. 12:07

Steindl Balázs is megszólalt a másik oldalon. Betettem a cikktörzsbe.

Törölt felhasználó #43

2009. 10. 06. 22:50

Ez sokkal szebb beismerő vallomás: 

#84 Tajszon 2009-10-0614:26:41
A szeretgomosok csak gerjeszteni akartak egy újabb pletykát! Befeketíteni, mocskolni, ahogy szoktak. Bolhából elefántot!

 

Tömören: ha valaki tagja annak a valóban hányingerkeltő meggyesista honlapnak, az számára égés... Valóban! :)

 

Eredeti méret

2009. 10. 06. 22:29

Hoppá, most látom, hogy már fent van a hírben is!