Kurnász László legsúlyosabb tette

Kurnász László legsúlyosabb tette

2009. 09. 30. 16:29

Többször foglalkoztunk már a Kurnász László kijelentései és tettei között felfedezhető különbségekkel - az Önkormányzat által lefestett cukormázas képpel és a mögötte található keserű valósággal. Nemrég azonban az igazgató egy olyan tettére derült fény, melyen még mi magunk is komolyan meglepődtünk.

Történetünk majdnem egy évvel ezelőtt játszódik. 2008. október 11-én egy blogon olvasható információkra alapozva a Szeretgom közzéteszi, hogy a Szent István Gimnáziumban több tanár sem kapott engedélyt Kurnásztól szakkörök indítására. A hírt a szigmedia.com diákportál is átveszi, aminek következtében Kurnász is közleményt ír és ez október 15-én megjelenik a diákok honlapján. A válaszközleményre sokan reagálnak, az iskola több tanára is saját nevén megnyilatkozik és a Kurnász által írt közleményben foglaltakat cáfolja, helyesbíti. A vita egészen másnap estig folyik a saját, felismerhető néven író tanárok és diákok, valamint az ismeretlenként, vagy álnéven író, Kurnászt támogató hozzászólók között.

A vitát egyértelműen a saját nevüket vállaló felek nyerik, az igazgató döntését semmilyen módon nem sikerül igazolni. Mit tesz ebben a helyzetben egy egészséges lelkű, bölcs, megfontolt ember? Elismeri, hogy veszített és kijavítja hibás döntését? Talán valóban ezt tenné.

Kurnász László azonban nem ezt tette. Mivel vélhetően ő maga írt álnéven hozzászólásokat a saját védelmében, és a vele vitatkozók nagyjából ennek tudatában válaszoltak az ismeretlen beceneveknek, érezhette, hogy valahonnan támogatást kell szereznie harcához.

Ezért a nemrégiben kinevezett igazgatóhelyetteshez, Daróczi Józsefhez fordult - írásban - segítségért. Képzeljük el a helyzetet: egy új kolléga, éppen próbál beilleszkedni az új környezetbe, mire kap egy kérést a főnökétől, hogy ugyan, ha nem probléma, segítsen már elbánni ezekkel a tanárokkal és diákokkal a diákportálon. Gondolkodni sem kell, kedves beosztott, mert azt is megmondom, hogy milyen pletykákat, hamis színben feltüntethető tényeket tessék beírni álnéven a diákok honlapjára, hogy ezek a fránya diákok végre elgondolkodjanak azon, mennyire hamis is a kép, ami bennük él az iskoláról és a tanárokról. Majd mi megmutatjuk nekik, Józsi! Frappáns álneveket keresünk, és adunk a pofájukba tényeket milliókat lenyúló tanárokról! Ha ez kell nekik, megkapják!

Daróczi Józsefet - szerencsére - nem olyan fából faragták, mint Kurnász Lászlót. Főnöke kérésének nem tett eleget, kollégái lejáratásában, rágalmazásában nem akart részt venni. Viszonyuk a későbbiekben odáig romlott, hogy augusztusban önként elhagyta az iskolát.

Kurnász László jelenleg is a Szent István Gimnázium igazgatója, a város vezetésének feltétlen és mérhetetlen bizalmát élvezi.

A történetnek azonban még nincs vége...

2009. 10. 19. 17:00

Igazán fura tanárokat talált Kurnász:

Ő történelmet tanít állítólag...

2009. 10. 01. 9:54

Még az is benne van. Nála van a kulcs :-)

Törölt felhasználó

2009. 10. 01. 9:52

Befalazzuk.

2009. 10. 01. 9:45

S mi van, ha a választások bukása után sem hajlandó kijönni a Széchenyi tér 1-ből? Király

2009. 10. 01. 9:20

Két éve olvasom kb. "hogy ennek súlyos következményei" lesznek, országos botrány lesz.

Lett is sokmindenből, tulajdonképpen elmarasztaló döntéseket is hoztak a bíróságok szép számmal...

 

Csak épp nem változott semmi.

Még a jegyzőt sem tették vissza. Pedig ott már a jó Isten is kimondta a törvénytelenséget..

Minek kell még történni, hogy változzon is valami??

Ha a választásokig nem bukik ez a társaság, akkor nagyon nehéz lesz utána.

2009. 09. 30. 22:32

Hú de ciki! Vigyor

mellszélességgel mögötte...jaja, majd Kurnász felfogja a tojást, ezt-azt ami felé repül...arra kiváló lehet

aztán lehet tovább gondolkodni: ha  már nagyon piszkos lesz mint filter, és snassz mögötte állni akkor széttárja a kezét, hogy mekkorát csalódott ebben az emberben, pedig ő mindent megtett, de hát a Kurnász,  -biztos a tapasztalat hiánya meg a hirtelen jött nagy teher miatt csődöt mondott...

Nem lennék Kurnász helyében!

2009. 09. 30. 22:18

Ha jól emlékszem, valamelyik Mokka műsorban azt találta mondani Kurnász, hogy a polgármester úr tulajdonképpen az ő főnöke. Vajon a "főnök" továbbra is teljes mellszélességgel mögötte lesz?

2009. 09. 30. 21:08

Megérkeztek az ellendukkerek!

2009. 09. 30. 20:35

Ezen egy nagyon, de nagyon csúnya dolog!

2009. 09. 30. 17:59

Mivel tudjuk, hogy mindenért perre kell mennünk, nem állítunk olyat, amit ne tudnánk bizonyítani és mi jóhiszeműek vagyunk.