Magyar Gárda
Egyház
2009. szept. 21.

<p>Amióta létrejött, állandóan forr a levegő körülöttük. Sokak szerint nem kellett volna megalakulniuk, mások nagyon is helyeslik, hogy van ilyen szervezet.</p>

 

A minap épp ez utóbbi ellen született döntés, mint szervezet megszűnt, de mint magánemberek továbbra is felvehetik a ruhájukat. Pontosabban senki sem szól bele abba, hogy ma hazánkban ki hogyan öltözik, és hát történetesen ők egyidőben, egy helyen éppen egyformán öltözve jelennek meg.

Azt gondolom, egyrészt az egyháznak valamit hozzá kell szólni létezésükhöz, másrészt, ha Jézus ma élne, valamit biztosan szólna nekik. Biztosan odamennének hozzá, hogy úm. próbára tegyék. S erre Jézus valami olyat mondana, amin biztosan elgondolkodnának.

Jézus soha egyetlen szervezetre sem mondott nemet. Szervezetekre azok mondanak nemet, akik egy újabb szervezetet akarnak létrehozni. Ebből is látszik, hogy Jézus nem evilági csoportosulások szintjén mozog, ő mindenkiért életét adta, függetlenül az eszmei hovatartozásuktól. Az ő országa mindezek fölött áll.

Egy nép csak Jézus fényében tudja magát beazonosítani, nélküle biztosan nekiugrik a másiknak, vagy belső viszályok lépnek fel. Minél görcsösebb egy nép identitáskeresése, annál nehezebben jut el Jézus szintjére.

Ha magyarságot összefogja, és Jézushoz közelebb viszi, akkor szükség van a Magyar Gárdára, de jó, ha tudjuk, ha Jézus ma jönne el, biztosan nem mozgósítana senkit a Trianon előtti ország visszaállítására. Ő már átformálta az embert belülről, s ehhez képest másodlagos, hogy aktuálisan hol húzódnak egy ország határai. A bűnösök persze felelnek azért, amit tettek, de az időt nem lehet visszaforgatni.

Sánta János/Magyar Kurír

(forrás)