Kick-box Light-Contact OB - 7 esztergomi érem, ebből 4 arany!
Sport
2009. szept. 16.

<p>Szept. 12. Füzesgyarmat, Magyar Bajnoki döntő, tét a bajnoki cím és az októberi VB-részvétel.</p>

 

Szeptember 12-én szombaton Füzesgyarmaton került megrendezésre a 2009.évi Magyar Bajnoki döntő, melynek tétje a bajnoki cím megszerzése mellett az októberi Világbajnokságon való részvétel volt.

 

A döntőn csak az előzetes kvalifikációs versenyeken súlycsoportonként a négy legtöbb pontot szerzett sportoló vehetett részt.

 

Megyénk kickboxasi ismét jól teljesítettek, hiszen Esztergomból heten, Dorogról és Nyergesújfaluról pedig hárman-hárman verekedték be magukat a döntőbe.

 

Először a selejtezőket, majd délután háromtól a döntőket rendezték meg. A selejtezők során az is kiderült, hogy a hölgyeknél 50 kg-ban és 70 kg-ban , valamint a 63 kg-os férfiak mezőnyében házi döntő játszottak majd sportolóink . 60 kg-ban Busa Gabriella remekül teljesített, ám a mérkőzés végén megdöbbenve láttuk, hogy ellenfele kezét emelték a magasba. Sajnos az utóbbi versenyeken mintha átok ülne Gabin, de nincs idő a kesergésre, hiszen nemsokára jön a full-contact Országos Bajnokság, ahol szintén érdekelt.

A 69kg-os férfiak között a még junior korú Quintz Norbert elkövetett egy apró taktikai fegyelmezetlenséget, ami a döntőjébe került.

- Talán nem is nagy baj ez- nyilatkozta Zrínyi Miklós a megyeiek edzője, ugyanis Norbi a szeptember végi Utánpótlás Európa Bajnokságra készül, így nem kell megosztania a figyelmét és felkészülését.

 

89 kg-ban két sportolónknak is szurkolhattunk. Közülük Hargitai Viktor szoros küzdelemben alulmaradt, ám Molnár Szabolcs a döntőbe jutott.

Három órakor megkezdődtek a döntő küzdelmei. Először Világ-és Európa bajnokunk Krempf Réka csapott össze Németh Jankával. Győzött Réka rutinja. 55kg-ban Molnár Mónika magabiztosan verte örök riválisát a békéscsabai Erdei Dórát. 70 kg-ban Európa bajnokunk, Fenyvesi Márta könnyedén győzte le az esztergomi Szikszai Diánát.

A férfiaknál 63 kg-ban Hirsch Viktor remek csatát vívott a feltörekvő ifjú nemzedékhez tartozó( szintén az Utánpótlás EB-re készülő ) dorogi Buják Tamással. A mérkőzés harmadik menetében Tomi nagyot küzdött, ám Viktor nem véletlen az egyik legrutinosabb sportolónk, már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. 84kg-ban világbajnokunk Novák Jenő könnyedén vette az akadályt, simán győzött.

89 kg-ban Molnár Szabolcs kissé visszafogottan kezdett, ám szerencsére a továbbiakban elmúlt a görcsössége, így a végén nyugodtan vártuk az eredményhirdetést, ahol az ő kezét emelte a magasba a vezetőbíró.

 

Eredmények:

 

50kg 1.Krempf Réka Esztergomi KBSE

2.Németh Janka Zoltek SE

55kg 1.Molnár Mónika Esztergomi KBSE

60kg 3.Busa Gabriella Esztergomi KBSE

70kg 1.Fenyvesi Márta Zoltek SE

2.Szikszai Diána Esztergomi KBSE

63kg 1.Hirsch Viktor Zoltek SE

2.Buják Tamás Dorogi ESE

69kg 3.Quintz Norbert Dorogi ESE

84kg 1.Novák Jenő Esztergomi KBSE

89kg 1.Molnár Szabolcs Esztergomi KBSE

3.Hargitai Viktor Esztergomi KBSE

 

 

(forrás)