20 éves cserkészjubileum
Közélet
2009. szept. 15.

<p>Az esztergomi 14-es Holló Cserkészcsapat múltja közel száz éves. Ám ahogyan a magyar cserkészet története, úgy az egykori bencés gimnázium remek csapatának históriája is megszakadt a második világháború után. A cserkészmunka folytatására az esélyt a rendszerváltás hozta, és immár 20 éve annak, hogy 1989-ben hivatalosan újjáalakulhatott a 14-es Holló Cserkészcsapat.</p>

A jeles évforduló kapcsán, szeptember 26-án, szombaton az Esztergom Belvárosi Szent Péter és Pál Plébánia kertjében nagyszabású ünnepi találkozót szerveznek, ahová nagy szeretettel hívják és várják az elmúlt két évtized 14-es Holló cserkészeit, valamint a csapat támogatóit.

„Húsz év hosszú idő, ám visszatekintve cserkészélményeink mintha csak tegnap történtek volna. Hálásak lehetünk a Teremtőnek mindazért, ami és ahogyan történt csapatunk életében, mert végül minden a javunkra vált. Nem volt hiábavaló csapatalapítóink munkája, nem veszett kárba a cserkészeinkre szánt idő, és így a visszanézés jóleső érzéssel tölt el mindannyiunkat." - fogalmazott Barna János, a csapat jelenlegi parancsnoka.

Részletes program és információ a csapat honlapján: www.cserkesz.hu/14/jubi címen olvasható.

 

(forrás)