Rögbi hírek
Sport
2009. szept. 15.

<p>Múlt szombaton a Nagyváradi Spartans rögbi klub fogadta az Esztergomi Vitézek I. csapatát. A bajnoki fordulóban a Vitézek célja a bíztos győzelem volt. Mivel ugyanezen a napon az esztergomi klub II. csapata is fordulót játszott a Szegedi Gorillák ellen, ezért a Szöllösi-Suiogan edzőpárosnak fejtörést okozott a játékosok megfelelő szétosztása.</p>

Az elmúlt években a Vitézek több saját nevelésű, nagyon fiatal játékost építettek be a felnőtt keretbe és a mostani bajnoki rajton ezt a hagyományt tovább folytatták. Nagyváradon négy fiatal került a keretbe, Princz Ádám, Csépke Tamás, Kelemen Krisztián és Rab Richárd, akik kíváló teljesítménnyel teljes értékű játékosai voltak a Vitézeknek. Érdekesség, hogy Rab Richárd korábbi nevelőedzőjével Koller Zoltánnal most előszőr játszott együtt tétmérkőzésen.

A vendég Vitézek magabiztos játékot mutatva biztosan nyerték a mérkőzést.

A Vitézek összeállítása: Heckel, Hock, Sinkovics, Marosi, Madarász, Princz, Koller, Szöllösi, Viola, Bíró, Haspel, Mészáros, Kelemen, Remsik, Kontics, Juhász, Rab, Csépke.

A másik fronton a Vitézek II. csapatának nem sikerült legyőznie a vendéglátó Szeged csapatát és 50-32 arányú vereséget szenvedtek. A szintén több fiatalat és veteránt felvonultató Vitézek II. csapata most hétvégén az Elefántok ellen bizonyíthat, vasárnap az esztergomi Ferences Gimnázium pályáján, 15.00. órakor kezdődő összecsapáson.

A Vitézek I csapata ezúttal is vendégként szerepel szombaton, Leányfalun a Budapest Exiles otthonában.

(forrás)