Utánpótlás Magyar Bajnoki Döntő Esztergomban
Sport
2009. szept. 13.

<p>27 egyesület 205 8 és 18 év közti fiatal kickboxosa küzdött az elmúlt hét végén az esztergomi Dobó gimnázium tornacsarnokában</p>

A verseny tétje- túl azon, hogy eldőlt a Magyar Bajnoki cím- nem kisebb volt, mint a szeptember végi pulai utánpótlás Európa Bajnoki csapatba történő bekerülés.

Megyénk sportolói a megszokottnál kissé gyengébben szerepeltek. Ennek legfőbb oka, hogy volt egy generációváltás- mondja Zrínyi Miklós a csapat edzője. Ugyanis a tavaly még junior korú versenyzőink jó része most már a felnőtt mezőnyt erősíti. Az utánuk következő generáció még nincs olyan szinten, mint ők voltak.

Mindezek ellenére az eredmények elfogadhatónak minősíthetők, bár volt néhány sportolónk, akitől lényegesen többet vártam-folytatja a szakember.

Buják Tamás, Quintz Norbert már a felnőtt mezőnyben is letette névjegyét, várható volt, hogy most is jól szerepelnek. A többieknél azonban voltak komoly hiányosságok, melynek okát még keressük. Túl vagyunk két nagyon kemény edzőtáboron, talán elfáradtak a fiatalok. A másik ok, hogy a sportcsarnokban az árvíz utáni használhatatlanság miatt nem tudtunk edzeni, ezért Dorogra, Nyergesre kellett járni a versenyzőinknek. Ez sem a legideálisabb felkészülési forma.

Eredmények:

Aranyérmes:     Buják Tamás (Dorogi ESE)

Ezüstérmes:     Kocsis Bianka, Quintz Norbert, ( Dorogi ESE )Bus András, Hertlik Péter, ( Esztergomi KBSE)

Bronzérmes:     Ébelle Fruzsina, Szabó Tamás,( Esztergomi KBSE) Scheirich Réka (Zoltek SE )

 

(forrás)