Kick-box: Junior Full-contact Magyar bajnoki döntő 2. forduló Szegeden
Sport
2009. szept. 12.

<p>Három megyei induló- három megyei aranyérem!</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>A Magyar Kick-box Szakszövetség és a Szeged Tigers Kick-box Szakosztálya Szegeden rendezte meg a junior országos bajnoki döntőt és a felnőttek full-contact, low-kik és K-1 szabályrendszerű 2. fordulóját.</p>
<p><span style="text-decoration: underline;">Junior Full-contact, férfiak:</span></p>
<p>81 kg Hertlik Péter I. hely Esztergom</p>
<p><span style="text-decoration: underline;">Junior K-1:</span></p>
<p>75 kg Pokorni Ádám II. hely Esztergomi Kertváros Kempo</p>

Forrás: http://www.monokli.com/rovid-hirek/kick-box-ringes-fordulo-szegeden_1_9429.html

 

 

 

Zrínyi Miklós összefoglalója:

 

Junior Full-contact Magyar bajnoki döntő

Három megyei induló- három megyei aranyérem! Ez volt a megyeiek termése az elmúlt hét végén Szegeden megrendezett full-contact magyar bajnokság döntőjén. A tét a bajnoki cím eldöntésén kívül az Utánpótlás Európa Bajnokságon történő részvételi jog megszerzése volt.

A lányok 52 kg-os súlycsoportjában Kocsis Bianka a döntőben egyhangú pontozással győzött nyíregyházi ellenfelével szemben. Ezzel a győzelmével feledtette az Esztergomban megrendezett light-contact bajnokságon nyújtott kissé halovány teljesítményét. – mondta Zrínyi Miklós a csapat mestere.

A fiúknál a 60 kg-ban klubtársa szintén magabiztos pontozásos győzelmet aratott a Fontana KBSE versenyzőjével, Kis Sixtus Sámuellel szemben. Tamás már a light-contact bajnokságon is legyőzte addigi mumusát, ám a mostani teljesítménye még inkább meggyőző volt. Okosan, higgadtan küzdött, és egy pillanatra sem hagyott kétséget a felől, hogy ma győzni érkezett Szegedre.

A 81 kg-osok mezőnyében az esztergomi Hertlik Péter következett, aki a mérkőzés végére egy kissé elfáradt, ám az addig nyújtott teljesítménye alapján az Ő kezét emelte fel a mérkőzést vezető bíró.

Remek teljesítményt nyújtottak a fiatalok, remélhetőleg az Utánpótlás Európa Bajnokságra sikerül megőrizni a most mutatott formát. Az EB előtt még egy kemény edzőtábor vár a gyerekekre, aztán hajrá, hajrá- mondta a szakember.

 

Eredmények:

52 kg 1.Kocsis Bianka Dorogi ESE

60 kg 1.Buják Tamás Dorogi ESE

81 kg 1.Hertlik Péter Esztergomi KBSE

(forrás)