Megvezetve
2009.09.09. 12:15

Orbánt megvezette valaki. Nem kicsit, nagyon. A Fidesz elnöke a konyhán át lett becsempészve és kimenekítve, azért, hogy ne kelljen találkoznia azokkal az emberekkel, akik rá mint egy megváltóra vártak. Orbán félne? Nem hiszem. Nem akart találkozni a tőle segítséget kérőkkel? Nem hiszem.

Tekintet a kockakövön

Minő fura véletlen, hogy egy nappal a demonstráció előtt a KÉSZ konferencián egy olyan bejelentést tettek, amely a hallgatóság jó részének azt sugallta, hogy itt bizony a tüntetés az Elnök úr ellen fog folyni. Biztos vagyok abban, hogy ezek az információk nem a szervezők agyából pattantak ki, hanem valaki tájékoztatta őket a várható eseményekről. Hogy ez az info fals volt, arról nem a keresztény értelmiségiek tehetnek, hanem valaki más.

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy kitaláljuk azt, hogy kinek az érdekét szolgálta a Fidesz vezérkar félretájékoztatása. Nagyon egyszerűen átlátható, hogy ki szerette volna a politikai túlélését azzal biztosítani, hogy itt kérem nem engem nem szeretnek, hanem a Pártot és annak vezetőjét.
Volt persze egy B-terv is: szervezetten odaszállított ellentüntetők egy kis csoportja, akik a Bajnai-féle oktatáspolitika ellen akartak tiltakozni spontán, hogy aztán a baráti szaksajtó ebbe az irányba tolhassa el a hírt. Nem igazán jött be ez sem.

A tiltakozók véleménye és a transzparensek egyértelműen igazolták: szó sincs itt a Párt és Orbán elleni tiltakozásról. Meggyes az akivel a gondok vannak.

Az a Meggyes aki kemény munkával mindent megtett a Szent István Gimnázium szétverése érdekében a leghátsó sorban kapott helyet a konferencián. Aztán csodálkozott, hogy az Elnök úrnak esze ágában sem volt vele pózolni egyetlen fotón sem, sőt még egy kézfogás sem jutott ki neki tőle.

Nem csoda ez, Orbánnak bizonyára úgy hiányzik az Esztergomot és Meggyest folyamatosan körüllengő cirkusz, mint mókusnak az erdőtűz.

Az imázs nagydíjas város és vezetője hosszú ideje csak botrányokkal tud a sajtóba bekerülni.
Ha csak az elmúlt nyarat nézzük, akkor elmondhatjuk bátran, hogy nem igazán illik bele a Fidesz által hangoztatott értékrendbe sem az, hogy pajszerral megyünk az asszony lakásába, majd alaposan ellátjuk a baját egy szoptató nőnek, sem pedig az, hogy magasról teszünk a jogerős bírósági ítéletekre. Nem nevezhető konzervatív viselkedésnek az sem, ha valamit lebontunk amire nincs engedélyünk, meg ha megfenyeget az egyik „emberünk" valakit, de alaposan. Amúgy az iskolákat is Bajnai "szokta szétverni és ellehetetleníteni", nem pedig a Fidesz egy embere. Na Esztergomban sok minden más mellett mindez megtörténhetett. Aztán csodálkozunk, hogy a kézfogás a „sok szép közös terv" ellenére elmaradt?

Meggyes helyében elkezdenék azon aggódni, hogy az előbb felemlegetett tervek nehogy esetleg valaki mással váljanak valósággá. Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy Orbán ezt a nagy átverést nem fogja következmények nélkül hagyni.

2009.09.10. 17:45

Mosolyogva jegyzem meg, hogy bíztató jel a jövőre nézve, hogy a baloldali és liberális érzelmű hozzászólók, illetve az esztergomi demonstrálók összességében ennyire bíznak Orbán Viktorban.

2009.09.10. 10:04

Ide is kiírom. Ma délután (csütörtökön) 17 órától a Szent István Gimnáziumban rendkívüli közös szülői értekezletet tart a Kurnász.

Akinek van kérdése felteheti. Nosza....

2009.09.10. 6:42

Próbáltam továbbküldeni a MN-nek, de nem ment...

Esetleg valaki?

2009.09.09. 22:51

Ja, emlékszem, a kopasznak ez is lett a veszte a rendőrségi nyomozásban, nem?

2009.09.09. 22:49

Csak óvatosan: link

2009.09.09. 22:43

Emlékszem még amikor a tükört csinálta az egyik kopasz, akkor a Betonkemény tényfeltáró cikk elég hamar "moderálva" lett... :)

2009.09.09. 22:39

Tedd fel ide a linket légyszíves! Hagy olvassuk mi is!

2009.09.09. 22:31

Lehet tippelni mennyi ideig lesz kint az a cikk. Szerintem ennek az elintézését nem bízzák a Bajnaira...

2009.09.09. 22:28

Orbán azt tette, amit az előzetes beharangozás alapján tennie kellett. Valaki a tüntetők ellen hangolta őt. A pofonért senki nem megy a nép közé. Jó, volt egy ember, aki kéjes élvezettel hallgatta a demonstráción, hogy a nép mennyire szereti őt, de hát a tisztelt szóra sem érdemes úrról nem érdemes most beszélni. Szerintem neki kellett volna elbújnia. Mindegy is.

A nagy helyzet az, hogy az a valaki, aki Obánt megvezette, elvesztett minden kontrollt, amit a saját érdekében be kellene tartania.

Ma egy- magát esztergomi közösségi portálnak definiáló - oldalon, most valakinek az utasítására éppen a Magyar Nemzetet gyalázzák.

Nem lehet sikeres ember az, aki úgy próbál jobboldalinak látszani, hogy magára rántja a Párt lapját... 
Persze mi szurkolunk, jó kis boxmeccs lehet még ebből, viszont az esztergomi versenyzőnek a fogadóirodák nem sok esélyt jósolnak.

 

2009.09.09. 18:53

Úgy gondolom Orbán Viktor és az őt biztosító stáb biztonságiak ,piárosok ,stb.... ,értik a dolgukat .Nem gondolom hogy ne lennének napra kész információjuk egy "Fideszes "városról .

Én tüntetésnek sem nevezném .Inkább megmozdulés sorozatnak hívnám ,figyelemfelkeltésnek melyet néhány aggódó Istvános szülő és egy helyi civil szervezet munkatársa kezdeményezett.

A politikát azért hagynám ki a történetből mer korábban ezek az emberek azt sem tudták hogy a gyerekeik egy iskolába járnak nem hogy ki milyen pártállású ,mégis sikerült több mint 300 jóérzésű az István sorsával szolidalitást vállaló embert a Bazilika lépcsőire szólitaniuk .

Ugyanők hivták a városháza elé az enbereket énekelni és nem tüntetni .Nem a világot akarják megváltani csak aggodnak a gyerekeik jövőjéért és egy iskola sorsáért .Kizárólag a polgármester és csapata próbál poltikai sszinezetet adni  a dolognak.

Az Orbán látogatás is itt merült fel először hogy oda is elmennénk énekelni ,figyelem felkeltés céljábol.Területfoglalás meg azért nem történt a részükröl mert szerintem fogalmuk nem volt hogy kell e és hogy hogyan kell kérni .

Miután mindkét megmozdulásnak komoly sajtója volt Orbán és csapata pontosan tudhatta hogy nem ellene irányuló dolog .Későbbi nyilatkozatábol is kiderül ,pontosan tudja miröl van szó.

Miután sem a Bazilikánál sem a városházánál nem zevart el bennünket senki szerintem vasárnap sem gumibotoztak volna meg a rendőrök ha csak mi vagyunk ott .

A dolog kiszivárgott a Jobbik politikai rendezvény ként kommentálta mi meg elmentünk rá mert mi találtuk ki .A rösztvevők arányábol azt hiszem egyértelműen kiderült .Egyébként nagyon normálisan viselkedtek ami persze nem azt jelenti hogy holnaptol közösen demonstrálunk mindenhol.

 

2009.09.09. 17:03

Szerintem:

A KÉSZ nem tudhatta előre, hogy egész pontosan miféle tüntetés készül és mi lesz a kimenetele.

Minden bizonnyal az országos szervezet biztonsággal akarta megtartani az előre meghirdetett, régóta eltervezett vasárnapi rendezvényeit. A tüntetés "rászerveződött".

Orbán helyzete sem lehetett egyszerű, frontvonalban a saját emberével (polgármester), a JOBBIKKAL, a lesben álló balliberális ellendrukkereivel és egy helyi oktatásügyi problémával (ami nyilván nem egy pártelnök közvetlen hatásköre).

A biztonsági emberei, a politikai és média tanácsadói feltehetőleg a lehető legnagyobb semlegességet javasolták: nem találkozott közvetlenül sem a tüntetőkkel, sem a helyi polgármesterrel (!).

 

Ebből az következik, hogy a kérdés nyitott maradt a polgármester jövőbeli Fideszes támogatottsága ügyében. Egyelőre ezzel a biztató jellel érdemes beérni. Biztosan lesz politikai folytatás a gimnáziumtól teljesen függetlenül is.

2009.09.09. 14:17

Nagyon jó a párhuzam! Gratulálok!

2009.09.09. 13:35

A Búbánatvölgyi háza körül levő botrányt ne hagyjuk ki.