Megvezetve
2009.09.09. 12:15

Orbánt megvezette valaki. Nem kicsit, nagyon. A Fidesz elnöke a konyhán át lett becsempészve és kimenekítve, azért, hogy ne kelljen találkoznia azokkal az emberekkel, akik rá mint egy megváltóra vártak. Orbán félne? Nem hiszem. Nem akart találkozni a tőle segítséget kérőkkel? Nem hiszem.

Tekintet a kockakövön

Minő fura véletlen, hogy egy nappal a demonstráció előtt a KÉSZ konferencián egy olyan bejelentést tettek, amely a hallgatóság jó részének azt sugallta, hogy itt bizony a tüntetés az Elnök úr ellen fog folyni. Biztos vagyok abban, hogy ezek az információk nem a szervezők agyából pattantak ki, hanem valaki tájékoztatta őket a várható eseményekről. Hogy ez az info fals volt, arról nem a keresztény értelmiségiek tehetnek, hanem valaki más.

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy kitaláljuk azt, hogy kinek az érdekét szolgálta a Fidesz vezérkar félretájékoztatása. Nagyon egyszerűen átlátható, hogy ki szerette volna a politikai túlélését azzal biztosítani, hogy itt kérem nem engem nem szeretnek, hanem a Pártot és annak vezetőjét.
Volt persze egy B-terv is: szervezetten odaszállított ellentüntetők egy kis csoportja, akik a Bajnai-féle oktatáspolitika ellen akartak tiltakozni spontán, hogy aztán a baráti szaksajtó ebbe az irányba tolhassa el a hírt. Nem igazán jött be ez sem.

A tiltakozók véleménye és a transzparensek egyértelműen igazolták: szó sincs itt a Párt és Orbán elleni tiltakozásról. Meggyes az akivel a gondok vannak.

Az a Meggyes aki kemény munkával mindent megtett a Szent István Gimnázium szétverése érdekében a leghátsó sorban kapott helyet a konferencián. Aztán csodálkozott, hogy az Elnök úrnak esze ágában sem volt vele pózolni egyetlen fotón sem, sőt még egy kézfogás sem jutott ki neki tőle.

Nem csoda ez, Orbánnak bizonyára úgy hiányzik az Esztergomot és Meggyest folyamatosan körüllengő cirkusz, mint mókusnak az erdőtűz.

Az imázs nagydíjas város és vezetője hosszú ideje csak botrányokkal tud a sajtóba bekerülni.
Ha csak az elmúlt nyarat nézzük, akkor elmondhatjuk bátran, hogy nem igazán illik bele a Fidesz által hangoztatott értékrendbe sem az, hogy pajszerral megyünk az asszony lakásába, majd alaposan ellátjuk a baját egy szoptató nőnek, sem pedig az, hogy magasról teszünk a jogerős bírósági ítéletekre. Nem nevezhető konzervatív viselkedésnek az sem, ha valamit lebontunk amire nincs engedélyünk, meg ha megfenyeget az egyik „emberünk" valakit, de alaposan. Amúgy az iskolákat is Bajnai "szokta szétverni és ellehetetleníteni", nem pedig a Fidesz egy embere. Na Esztergomban sok minden más mellett mindez megtörténhetett. Aztán csodálkozunk, hogy a kézfogás a „sok szép közös terv" ellenére elmaradt?

Meggyes helyében elkezdenék azon aggódni, hogy az előbb felemlegetett tervek nehogy esetleg valaki mással váljanak valósággá. Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy Orbán ezt a nagy átverést nem fogja következmények nélkül hagyni.

2009.09.17. 20:51

Esztergom és Meggyes a Fidesz állatorvosi lova - hát én nem örülnék ennek a kijelentésnek Orbánék helyében. De hát a STOP ezt írja.

 

2009.09.16. 23:54

"Ha valakinek számolnia kell azzal, hogy ha egy politikai megmozduláson, demonstráción részt vesz, és azt regisztrálják, jó eséllyel nem kíván majd azon részt venni. Ebben a bizonytalanságban lassanként lemond szabadságjogainak gyakorlásáról.
Az egyén önkorlátozása nem csak személyes kár, nemcsak az egyén szabadságainak beszűkülését jelenti, hanem az együttműködési készséget, szolidaritásérzetet, a társadalom szövetét károsítja." - tasz.hu

Eredeti méret

2009.09.16. 23:03

Meggyesék mi az izé alapján elemezgetik a tüntetéseken készült fotókat

Mi alapján, mi alapján! A pallosjog alapján! És még örülhetünk is, hogy csak a fényképeken teszik ezt, és nem használják a pallost!

2009.09.16. 22:54

Én egyre komolyabban kezdek gondolkodni azon, hogy Meggyesék mi az izé alapján elemezgetik a tüntetéseken készült fotókat, hiszen még a rendőrség igazoltatási gyakorlatával kapcsolatban is kimondta az állampolgári jogok országgyűlési biztosa azt, hogy: 
„Akkor kerülhet sor adatok rögzítésére, ha az szabálysértési-, illetve büntetőeljárás céljából szükséges, vagy ha az adatok rögzítését egyéb releváns körülmény indokolja. Amennyiben tehát ezek a feltételek nem állnak fenn, úgy a kép- és hangfelvétel kezelésére sincsen törvényes jogalap"

Az, hogy Meggyes számolgasson, valamint politikai hovatartozás (Értsd: szeret - nemszeret) alapon besorolja a tüntetőket, mindenképpen sérti a személyes adatok védelméhez fűződő jogot, hiszen:

"számítógépes vagy más adatfeldolgozás és adatkezelés a személyhez fűződő jogokat nem sértheti; személyes adatok között megkülönböztetjük a különleges adatokat, ezek: politikai meggyőződés, felekezethez tartozás, büntetett előélet, pártállás, nemzeti hovatartozás, szexuális élet, kóros szenvedély, egészségi állapot"

 

Ez meg egy kis bónusz:

 

 

Eredeti méret

2009.09.16. 22:11

Puci mondta:

"Azt hiszem hogy mégis ezek a fegyelmik is összességében jó irányba hatnak (...)"

És az a bizonyos jó irány: amíg Tompika a polgármester, addig a városi alkalmazottaknak pofa be, ha jót akarnak!

2009.09.16. 21:27

Ebben az egy interjúban 8-10 rágalmazás és hivatali visszaélés miatt Meggyes ellen indítható eljárást látok.

2009.09.16. 21:24

Lehet, hogy kint van hivatalban a falon mindegyik képe,

munkahellyel, születési adatok, anyja neve stb, mint a rendőrségen a nyomozóknak...

 

Eszement beteg egy társaság ez!

2009.09.16. 21:10

Kapaszkodjatok :) 

"mi 180 tüntetőt számoltunk meg a fotókon" - mondja Meggyes Tamás... 
Ezek szerint valóban létezik Esztergomban a kikockázás...

 

2009.09.15. 16:34

Csak tudnám, az a kis sunyi Kósa hogyan csinálja? Na persze, neki ott van a Loki meg a Tankcsapda. Úgy könnyű városimázst építeni.

http://holdrablo.blog.hu/2009/09/15/az_utolso_ulesszak_b_elso_hangjai

2009.09.13. 16:38

http://atv.hu/videotar/090906__orban_viktor_csak_mellebeszel_.html

Nem vezette Őt meg senki! nagyonis tisztában van az események folyamával! Társtettes Ő is!

Hajrá! Szép jövő lesz mondhatom, de én nem kérek belőle!

2009.09.13. 0:24

Eszméletlen jó ez a videó!! Gratulálok.

2009.09.12. 9:23

Nektek nem furcsa hogy egyre több fideszes- polgármester botrány van?

Persze gondolom az lesz a vége, hogy ez is az mszp ármánykodása, de nem lehetséges, hogy ha kormányon lesznek nem lenne már kényelmes nagy arányban győzni az önkormányzati választásokon is, mert megdőlne az az érv, hogy a kormány veszi el az önkormányzatoktól a pénzt és így lehetetleníti el a településeket? Lehet hogy csak szerepcsere lesz? Azontúl azt fogjuk hallani, hogy a kormány mindent megad, de a helyiek nem tudnak élni a lehetőséggel és rosszul gazdálkodnak ?

2009.09.11. 20:06

A Stumpf video az M1-ről:

2009.09.11. 18:10

Lehet tippelni mennyi ideig lesz kint az a cikk. Szerintem ennek az elintézését nem bízzák a Bajnaira...

Na, aki azt tippelte, hogy ma már nem lesz kint, az nyert:).

2009.09.11. 13:19

Figyelmetekbe ajánlom ezt a hozzászólást:

......érdekes jelenség: a Fidesz és a sajtó viszonya. A Fidesz nem vitatkozik, hanem kinyilatkoztat, Orbántól a legkisebb vidéki sameszig bezárólag. A politikai keménykedéseket, nagy tömeg előtt, pulpitusról vagy sajtótájékoztatón szokták előadni, ahol vita, ellentmondás nincs, csak érzelmileg azonosuló közönség vagy jegyzetelő sajtómunkás. Orbán és a Fidesz politikusok többsége a nyílt viták elől legtöbbször kitérnek, ha nem, akkor hamar kiderül, hogy nincsenek érveik, vitakultúrájuk és hogy a tömegnek szánt lózungok egy nyílt vitában használhatatlanok. Ezért kell megregulázni előre a sajtót, hogy az egyoldalú interjúban jól kérdezzen Ez történt Meggyes esetében is. Az ilyen politikus fent és lent, - ha hatalmat kap, - elhiszi önnön nagyságát és hamarosan eltávolítja maga mellől azokat, akik ellenvéleménnyel vagy kritikával illethetik, és körbeveszi a talpnyalók és a machiavellista végrehajtók közössége. Így megszűnik a kontroll és a versenyhelyzet, amely helyzet a diktatúra születésének melegágya. A Fideszben, mint pártban, már előállt ez a helyzet. Orbán újra hatalomra jutva, ezt a párton belüli szisztémát ki fogja terjeszteni a társadalom egészére. Ehhez tapsol majd a hívek tábora és egy ideig asszisztál majd a társadalom csendes többsége. Pontosan úgy, mint az esztergomi gimnázium esetében, ahol a nagy mű bevégeztetett, az ellenség felszámolva, hívők kinevezve, az iskolának viszont közben annyi lett.

 

Teljesen igaza van!

2009.09.10. 20:23

Nem hinném, hogy fél, inkább csak taktikázik. Ahogy egy pártpolitikushoz illik.

2009.09.10. 20:11

Csak valahogy fura, hogy 60% körül attól kell félni, hogy mit reagál az mszp... nem?

2009.09.10. 20:02

tiszta sor

2009.09.10. 19:27

Jó, egyébként ne legyünk naívak: ha kijön OV és átvesz valamit, akkor az MSZP azt a beszédét vette volna elő, miszerint összenőtt ami összetartozik, tessék megnézni itt a jövő Fidesz-Jobbik összeborulása. Ugyanakkora f.sság lett volna ez is, mint az amit emígy elővett.

Az egészben ez a legszomorúbb: sem a média, sem a politikusok nem tudják elképzelni, hogy emberek ne pártok, hanem ügyek mentén álljanak ki a térre. Ha valami, akkor ez ennek az országnak a legnagyobb rákfenéje.