Tájkép csata után

Tájkép csata után

2009. 09. 01. 15:15

Jelentős vérveszteséget szenvedett tanári és diákcsoportok. A megmaradt tanárok erősen megviselt idegállapotban, hölgyeknél helyenként kisírt szemek. Ránézésre száz diákkal kevesebb, mint év végén. Lezajlott a Szent István Gimnázium 323. és a helyi oligarchia által utolsónak nyilvánított  tanévének megnyitója.

Gyuri bá' megszerzi a transzparenst

A tegnapi napig körülbelül 60 diákot vettek ki szülei a Szent István Gimnáziumból, de még ma reggel is több osztályfőnök kapott olyan értelmű hívást, hogy a gyerek nem az iskolában kezdi a tanévet.

Az iskolai ünnepségre Kurnász László késve érkezett, mert a TV2 Mokka című adásában járt meghívott vendégként. Az összegyűlt, várakozó tömeg végül tapssal fogadta érkezésének tényét. A megnyitót Kurnász egyből azzal kezdte, hogy nem lehet nem beszélni a történtekről, amire a válasz bekiabálás és füttykoncert volt az összegyűlt diákok és szüleik soraiból. Az új tanárok bemutatása következett - többen meg sem jelentek a tanévnyitón közülük - a hallgatóságból Kolumbán György nevének említése váltotta ki a legélénkebb reakciót.

Kurnász megpróbálta az év végén át nem vett jutalomkönyveket kiosztani, de senki nem ment ki értük a megjelentek közül.

A háttérben, - talán a lelki tisztaságot szimbolizálandó  - kissé viseltes fehér ingében megbújva Knapp alpolgármester Úr is élénken figyelte a magas színvonalú ünnepségben testet öltött eseményeket. Amikor a szülők az igazgató eszmefuttatására a szabad véleménynyilvánítás eszközével reagáltak, mögülük előlépve, elriasztásként békára emlékeztető testtartást (bufo-bufo) produkálva rájuk ripakodott, hogy "ilyen szülők láttán nem csodálkozik a gyerekek viselkedésén, és jó, hogy nem a Himnusz közben hangoskodnak".

A Szent István Gimnázium jogelődjét Esztergom 1683-as török alóli felszabadulását követően Széchényi György esztergomi érsek alapította jezsuita gimnáziumként. A tanítás először a Rákóczi szabadságharc idején szünetelt, de a politika többször is beleszólt a gimnázium működésébe és működtetésébe: a jezsuitákat a bencések követték, akik II. József rövid szekularizációs törekvéseit leszámítva az iskola államosításáig működtették a gimnáziumot. A bencés gimnáziumban alakult az első vidéki cserkészcsapat Magyarországon 1913-ban, a tanítást azonban kettétörte az első világháború: tanárok és diákok egyaránt harcoltak, meghaltak vagy hadifogságba estek ezekben az években.

A 323 éves gimnázium jogutód nélküli megszüntetéséről 2009 nyarán döntött Esztergom jelenlegi, Fidesz többséggel rendelkező városvezetése.

Az ünnepség végén Kolumbánt körbevették a szülők és közel egy órán keresztül szóval tartották. Az általa elmondottakból kiderül, hogy szent meggyőződéssel hisz a saját igazában, nem tartja magát kirekesztőnek bár elismeri, hogy utálja "a kommunistákat, a liberálisokat és a buzeránsokat". Testi sértés nem történt.

Az egyik szülő időközben kitett egy "KURNÁSZ TAKARODJ" feliratú lepedőt az OKTÁV kerítésre. Ezt meglátva Kolumbán azonnal intézkedett és letépte a kerítésről a feliratot, majd kihívta a Városőrséget és megpróbált náluk feljelentést tenni. Az állampolgári ismeretek oktatására kiszemelt nyugdíjas, kamarából kizárt ügyvédet a városőrök világosították fel arról, hogy nekik semmilyen jogkörük nincs ezzel kapcsolatban és feljelentést sem tud náluk tenni a szülő véleménynyilvánítása miatt.

A városőrök figyelmét időközben felhívták Kolumbán háromkerekű mopedjére, mellyel szabálytalanul a járdán parkolt, teljesen elzárva a gyalogosforgalmat.

Album a tanévnyitó képeivel: http://www.szeretgom.hu/content/56880-botranyos-tanevnyito

2009. 09. 03. 20:05

Barátaim, lassan kiderül, hogy miért költöztem el jóapám bérlakásából inkább bárhová évekkel ezelőtt.

 

amúgy meg: képes semmi tudomást sem venni semmilyen körülményről, és boldogan mosolygva fog oktatást színlelni de közben megpróbál majd fegyelmezni, majd ordibálni, és fenyegetőzni fog.

 

Istvánosok: videós telefonokat bekészíteni az órákra!

 

 

2009. 09. 03. 17:04

De az is jó megoldás lenne,ha a mezre ráírnák a" Mi meg,  vagyunk a jövő nemzedék" mondatot!

2009. 09. 03. 16:38

Be kell szerezni kb. 100 db 13-as számú  focimezt, amit a diákok akkor vennének fel, ha nevezett úr megjelenik az intézményben, mintegy emlékeztetve őt a társadalomismeret azon jelenkori ökölszabályára, melyben 13 szavazattal is lehet politikai karriert indítani úgy, hogy a végén az "a város én vagyok" küldetéstudatban fogalmazódjon meg....

Eredeti méret

2009. 09. 03. 15:38

Nem értem mit akar elérni a tanár úr...

Ha Kolumbánra gondolsz, akkor

1. Nem tanár;

2. Nem úr.

Tüntetünk!

2009. 09. 03. 14:17

Nem értem mit akar elérni a tanár úr... mármint, azt értem, miért van itt (hittérítés...) na de hogyan akarja megvalósítani? Főleg ha ennyire utálja az Istvánt?

Ehhez nekem kicsi a fantáziám...

2009. 09. 03. 13:40

"Lesznek majd jogi alapismeretek: hogyan hívjuk ki a városőrséget, hogyan vegyünk rá egy tanárt, hogy próbáljon meg besurrani egy diák kollégiumi szobájába, stb......"

........megtanítja azt is hogyan lehet érettségi dolgozatot eltüntetni........

2009. 09. 03. 9:04

Azért jó lett volna, ha a szerkesztő nem következetesen Szent Imre Gimnáziumot emlegetett volna. Jelenleg (még) nem az!

Eredeti méret

2009. 09. 03. 7:34

Erre az iwiw-es beírására nem emlékezett déerrkágyé (szerintem csak szimplán letagadta):

 

"Kolumbán György [doki+1] Link | 2008. június 12., 20:35
4137: Ha ez egy egészséges és nem megtört lelkű nemzet lenne már valamelyik országzászlón lógnál, hazaáruló defetista debil genetikai törmelék., akinek van pofája Trianon mocskát dicsőíteni. Szar senkiházi vagy. Szt István népének elfajzott alja, a nemzet sötét fekete luka.
Előzmény - - [-] 2008. június 12., 16:47"

2009. 09. 03. 7:16

Most hallottam a Kossuth rádión egy elég hosszú riportot. ( Bejó, Zara M. ) Már rég hallottam MT-t szólani. Nagy élmény volt. Nem tud valaki Dedalont kölcsön adni?

Törölt felhasználó

2009. 09. 02. 21:10
Jaj Szőrmók, necsináddmááá.... most hogy fogok aludni? Olvasok itt nagy nyugodalommal és odafigyeléssel és akkor ez a dolog fincsormányolódik a képem közepibe bele? Úgyis telehold van.... vérfarkas nem kellett volna mellé... Knapp erősítésnek és felmentő csapatnak volt kint, Kolombén pedig röndfönntartó vót - a Háromkerekű Villám volt a motorizált alakulat, lévén ez egy gyorsreagálású elit alakulata a Féniksségnek. Gyorsan is reagált, senki nem szólhat semmit... Másfelől: nem eszik azt a kását olyan forrón.... Egyre több jele van annak, hogy a Tisztőtt Uraságok nagyon elszámolták most magukat. Nem túl sokáig tart már ez a se nem pünkösdi se nem királyságuk.

2009. 09. 02. 19:20

Ezek szerint beismerte? :)

Lehet, hogy inkább megkérdezem tőle, mostanában úgyis sokat látjuk egymást.

2009. 09. 02. 14:05

Némi pontosítással: akit nem véd eléggé a munkaviszonyát szabályozó törvény, az repül...

2009. 09. 02. 13:46

Ez a vicc nagyon ide illik:

              A munka jelképe a sarló és kalapácsról megváltozott.

              Új jelkép

              Fagyi galambbal--aki nem nyal, az repül!  Nyelvöltés

Törölt felhasználó

2009. 09. 02. 13:28

Az ETV lehet, hogy nem ugyan arról az évnyitóról beszél, mint mi... 

2009. 09. 02. 13:04

Szeretnék szeretgomos pólót, és birka vagyokosat is!!

2009. 09. 02. 12:31

Tényleg. Akkor viszont Knapp, egyértelműen.

2009. 09. 02. 12:23

Tegnap Meggyes Tatabányán volt, Endrédi per...Takács és Gulya Győrben, Gál Kálmán per...Ebből adódik, marad a nagyszerű Knapp és Pataki!...Olyan "magas" színvonalú fröcsögések, hogy Pataki után a helyesírási hibák kijavítása után, a portás ( elnézést) is felrakhatta. Illetve különbet is írhatott volna...

2009. 09. 02. 11:40

Elnézte, hogy lopás bűncselekményét kövessék el. Az ilyesmit úgy hívják, hogy bűnpártolás:

244. § (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna

a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,

b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik,

c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,

vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2009. 09. 02. 11:26

elnéző voltam akkor is, amikor eltűnt két érettségi dolgozat. Azt hittem, hogy ha békésen végzem a dolgom, mindenki megnyugszik.

 

Jó kis mondat. Tehát a "békésen végzem a dolgom" és elnézem, hogy "két érettségi dolgozat eltűnik", azt jelenti, hogy akkor jól végzem a munkámat, és mindenki megnyugodhat.

 

Kérdés kl-hoz: HOL VANNAK AZ ELTŰNT ÉRETTSÉGI DOLGOZATOK????? MI AZ, AMIT ELNÉZETT????

2009. 09. 02. 9:41

Viszont ez a tegnapi cikk nagyon árulkodó. Jobban belegondolva tényleg 90% feletti a valószinűsége annak, hogy Knapp a szerző.