Helyi adófizetés bojkott a Szent István Gimnáziumért!

Helyi adófizetés bojkott a Szent István Gimnáziumért!

2009. 08. 28. 18:32

A mai napon napvilágra került, a Szent István Gimnázium megbecsült tanárait érintő szégyenteljes fegyelmi döntések ismeretében a Szeretgom arra kéri az esztergomi lakosokat és Esztergomban adót fizető cégek tulajdonosait, ügyvezetőit, hogy a 2009. szeptember 15-én esedékes helyi adófizetési kötelezettségeiknek minél később, de lehetőleg mindaddig ne tegyenek eleget, ameddig a gimnázium tanárainak helyzete nem rendeződik.

Együtt megmutathatjuk a városvezetésnek, hogy mennyit ér a szavunk. A jelenlegi finanszírozási helyzetben a Városházán nagyon várják már az adófizetési határnapot. Várjanak hiába - mindaddig, amíg vissza nem vonják ezt a döntést és amíg pribékjeiket és a politikát ki nem vonják az iskolából! Ne látogassuk az élményfürdőt, ne parkoljunk a belvárosban, fizető övezetben, ha egy mód van rá egyetlen fillérrel se hosszabbítsuk meg az erkölcsi hulla önkormányzat közpénzekből folytatott bosszúhadjáratát az ártatlanul meghurcolt iskola ellen.

Adófizető polgárokként minden jogunk megvan a polgári engedetlenséghez. A legrosszabb ami történhet az, hogy egy kicsit később, valamekkora késedelmi kamattal fizetjük be ezt a pénzt - kérdés, hogy kinek?

Ne felejtsük: jelenlegi, hivatalára napról napra nagyobb szégyent hozó polgármesterünk még a várost is elhagyta, hajléktalanként szavazott, mert nem akart adót fizetni - és erre még csak különösebb oka sem volt. Nekünk most jó okunk van arra, hogy megtagadjuk tőlük az adóforintjainkat amíg ilyen erkölcstelen és jogtalan döntéseket hoznak ellenünk, esztergomi polgárok ellen!

Törölt felhasználó

2009. 09. 19. 9:34
Eredeti méret

2009. 09. 19. 8:38

gazdagabb vállalkozók (...) kizárólag külföldi rendszámú autókkal járkálnak, így is csökkentve a város adóbevételeit.

Csaknem arra a külföldi rendszámú autóval járó gazdag vállalkozóra gondolt, akitől aranyáron vásároltuk meg a szigeti mélygarázst?

 

Eredeti méret

2009. 09. 19. 8:27

Egy gyöngyszem Meggyes Puci szájából (kiemelés tőlem):

Meghirdették például azt, hogy ne fizessenek adót az esztergomi cégek most az iparűzési adó feltöltésének idején, szeptemberben. Nem mellékes, hogy ehhez a körhöz tartozó gazdagabb vállalkozók, az egyik volt képviselőtársunk is, kizárólag külföldi rendszámú autókkal járkálnak, így is csökkentve a város adóbevételeit. Közben pedig azt kiabálják, hogy én hajléktalan voltam annak idején azért, hogy ne kelljen a városnak adót fizetnem. Tehát miközben a legtöbb kárt okozzák és a leggusztustalanabbul lépnek fel a rend, a közösség és a város jövőjével szemben, a leghamisabb és legaljasabb vádakat fogalmazzák meg, éppen azokban a bűnesetekben, amiket ők maguk követnek el.

(http://www.hidlap.hu/news/view/botranyok-helyett-elitiskola-esztergomban)

Miért, talán nem így volt????????

Azt hiszem, az interjú többi részével is volna jócskán dolga az ügyvédeknek...

Törölt felhasználó

2009. 09. 18. 14:28

Könnyezek :)

Törölt felhasználó

2009. 09. 15. 21:02

Szerintetek etikus magatartás az, ha az egyik önkormányzati képviselőből "szolgáltatási igazgatót" csinálnak egy városi cégben?

2009. 09. 15. 15:35

Csal a tény rögzítése végett megjegyezném, hogy petro ismét és sokadszor elsumákolta a válaszadást az alábbi kérdésekre:

 

Majd felveszem a listáraKacsintás Amúgy persze, hogy igaz: az adó nem Meggyesé. De úgy bánik vele!!!!Üvöltés

Eredeti méret

2009. 09. 15. 14:05

Csal a tény rögzítése végett megjegyezném, hogy petro ismét és sokadszor elsumákolta a válaszadást az alábbi kérdésekre:

Az adózás elkerülése miatt hajléktalannak való bejelentkezés a törvényes rend iránti tisztelet kifejezése?

A kérdezés lehetőségének megtagadása egy részben önkormányzati cégtől a demokrácia iránti tisztelet kifejezése?

A befizetett adó nem kis részének átgondolatlan és veszteséges presztízsberuházásokba történő befektetése vajon okozhat-e a közvéleményben észlelhető nyugtalanság-ot, zavar-t?

Hogy a sumákolásának mi lehet az oka, nem tudom, csak sejtem: Mark Twain írásaiban hiába keresgél, azokban nem leli a választ.

 

2009. 09. 15. 11:19

Úgy látom a város is polgári engedetlenkedik - nem jelentek meg a honlapokon a városi cégek vezetőinek adatai...

Eredeti méret

2009. 09. 14. 8:03

Válasz még nem jött. Nincs ötleted, vagy nincs olyan dolog (...)

Vagy elfogyott a megbízási díj, vagy most nem ér rá, mert éppen adótfizet a postán? Kacsintás

2009. 09. 14. 7:58

Látom, te is részt vettél azon a kommunikáció-szakos órán, amelyen mt  - "hogyan tereljük el a figyelmet a beszédtémáról?" - , mert Jánosnak erre a kérdésére

 

Neked milyen ötleted van amivel a polgárok nyomást gyakorolhatnak a képviselőtestületre (beleértve az öcséd), hogy térjen vissza az Alkotmány szabta keretek közé?

 

valahogy nem sikerült válaszolni. Nos?

 

 

Válasz még nem jött. Nincs ötleted, vagy nincs olyan dolog véleményed szerint, amivel a polgárok nyomást gyakorolhatnának a képviselőtestületre.

NOSNOSNOSNOS???? Vigyor

2009. 09. 13. 22:13

 

Ismerőseimet is tudatva, én /mi/ is késve fogom befizetni a szept.15-i helyi adót majdnem 40.000,-Ft , a nyugdíj 17-én jön...kibírom a késedelmi pótlékot...

2009. 09. 12. 19:29

Nagyon "tetszik", hogy egy olyan országban folyik vita az adó be nem fizetésének pontos verbális minősítése ügyében, ahol komoly tömegek egyáltalán nem fizetnek adót, vagy utánuk nem fizetnek adót, ill. járulékot...

2009. 09. 12. 16:38

Látom, te is részt vettél azon a kommunikáció-szakos órán, amelyen mt  - "hogyan tereljük el a figyelmet a beszédtémáról?" - , mert Jánosnak erre a kérdésére

 

Neked milyen ötleted van amivel a polgárok nyomást gyakorolhatnak a képviselőtestületre (beleértve az öcséd), hogy térjen vissza az Alkotmány szabta keretek közé?

 

valahogy nem sikerült válaszolni. Nos?

2009. 09. 12. 1:06

Kerestem neked pár hasonló bűntettet, hátha segít:

http://index.hu/kulfold/engmozgv0202/ - A Fidesz kordonbontása és a nemzetközi körkép

http://koczianpeter.blog.hu/2007/02/02/title_2481

Ha tényleg érdekel a téma, és nem csak velem akarsz kötözködni:

http://www.polc.hu/konyv/walden__a_polgari_engedetlenseg_iranti_kotelessegrol/107477/

 

 

2009. 09. 11. 13:55

Máshol is vannak nemes lelkü fideszes városvezetők, nemcsak itt nálunk! Ettől még nekünk nem lesz jobb sajnos!

ez van

2009. 09. 01. 9:17

Szomorú tény, de választott képviselőről van szó. Tehát az esztergomi többség őt akarja. Hogyha a város nem fordul ellene egy emberként ,és nem talál egy hiteles lokálpatriótát aki hitelesen képviseli a város ügyeit, és méltó a feladatra akkor ... +4 év.

(Luk 6:44  Mert minden fa az õ tulajdon gyümölcsérõl ismertetik meg; mert a tövisrõl nem szednek fügét, sem a szederindáról nem szednek szõlõt.

Luk 3:9  Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: minden fa azért, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tûzre vettetik. )

Tamás jó gyümölcsöket tud felmutatni?      Család?      Munka?    Isten?-félelem

2009. 08. 30. 16:30

Hogy miért nem tesz semmit Orbán? Talán azért, mert 2002 óta irdatlanul nehéz (kormányzati szerepből kiesve) feltölteni a pártkasszát. :) Így ez a szerep a Fi-Death kezében lévő önkormányzatokra hárul (Húha: összeesküvéslemélet! :):):))

Tomika pedig igencsak jeleskedik ebben. Szerintetek hova tünnek el azok a bizonyos milliárdok? Egy részük abba a bizonyos feneketlen zsebbe :( Mondom úgy, hogy nem vagyok baloldali provokátor és nem szimpatizálok a szocikkal. De a messiásváróknak is üzenem, akik hiszik, hogy 2010 tavaszától kolbászból lesz a kerítés, meg a válság közepén egy olyan országban, mely gyakorlatilag semmi világpiacon értékesíthetőt nem termel, mindenkinek lesz munkája: nem biztos, hogy a Vezérlő Tábornok tud vizen járni.

Akkor aztán meglátjuk, mit tesznek Tomikával. Reméljük: a mór megtette kötelességét, a mór menni fog. ("Érdemei elismerése mellett új, felelős beosztásba." :( )

2009. 08. 30. 16:27

Én már évek óta bojkottálom,mert késve fizetem be a gépjárműadót,de  még mindíg itt van ,a jó emberek meg a börtönben!/mind a négyen!!!/Értitek?!!!!

2009. 08. 29. 11:07

Szerntem Orbán mindenröl tud .

Nem a Meggyestől és az sem biztos hogy örül annak ami itt folyik de tud róla .Sőt azt is érzi hogy nincs minden rendben és sűlyedni látszik az egyik zászlós hajó.

Ugyan az a taktika mint a szociknál .Kikormányozni az időt minden áron .Egy előre hozott választás nagy presztizsveszteséggel jár .

Ráadásul jó esélyűk van a győzelemre ezért kínos ez a helyi balhé Orbánnak .

Felejtsd el hogy kitagadják vagy lemondatják ,ahhoz túl sokat tejelt .

Teljen le a ciklus aztán megkínálják valami zsíros felűgyelői állással esetleg valami semmitmondó de jól fizető párttisztséggel azt ezzel ki is van fizetve meg el is van távolítva .

Már csak az a kérdés hogy a nagyfőnök kit nézett ki helyette ,vagy talál e a város valakit  aki a vezérkar számára is elfogadható.

Így megy ez sajnos ebben a híres "ungarise" demokráciában,Szerintem .

2009. 08. 28. 19:15

Gandhinak bejött. Az apartheid ellen működött. Demokráciadeficit esetén nagyon hatékony lehet. És békés.