Megszületett az ítélet

Megszületett az ítélet

2009. 08. 28. 14:47

7 tanártól válik meg a mai nappal a Szent István Gimnázium. A nyár folyamán 5-en mondtak fel, a tanévet tehát 12 korábbi tanár nélkül kezdi meg az iskola.

A névsor:

Fodorné Farda Éva

Gyöngyös Péter

Holló Ervin

Sitkuné Fülöp Orsolya

Szabadiné Kutas Emese

Uzonyi Pálné

Zara Melinda

Az azonnali hatállyal elbocsátott pedagógusok munkaügyi bírósághoz fordulnak.

Kivégző: Kurnász László
A fegyelmi tanács elnöke: Szalma László
A fegyelmi tanács tagjai: Ivanov Mihály és Kálmán Sándor
Vizsgálóbiztosok: Németh József és Petrovics János

Folyamatosan frissítjük a hírt.

Kapcsolódó tartalmak: Bojkott 2.0

A diákság reakciója: szigmedia

2009. 09. 05. 23:13

Minden oldalági szerepeljen a tablón, Matyibácsi könyvének kiegészítésére! Ebből is múlt lesz, mégha nem is hiszik sokan!!

2009. 09. 05. 23:09

A hajnali dér, meg a nyilatkozat csípi a szemem!

Törölt felhasználó #43

2009. 09. 05. 22:56

Tatai-Tóth András 2009. szeptember 03. 17:38:33

Tisztelt Dobos!
Természetes figyelemmel kísérem az esztergomi Szent István gimnáziumból hosszú ideje érkező híreket. Meglátásom szerint törvénysértések sorozatának vagyunk tanúi. A legszomorúbb talán az, hogy a tragédiát is arra használták fel, hogy a tantestületet számukra kényelmetlen tagjaitól is megszabaduljanak.Nem hiszem, hogy van Magyarországon olyan bíróság, amely ezt a méltatlan eljárást törvényesnek találná. De sajnos nem ez volt az első, s nem ez lesz az utolsó törvénysértés, amely megaláz iskolaközösségeket, a szülőket, a diákokat.

Még 1991-ben az Alkotmáénybíróság megfosztotta az egyetértési jogtól a tantestületeket az igazgató kinevezése esetében. Amellett, hogy szolidaritásomról biztosítom az esztergomi kollégákat, az ősz folyamán törvénymódosítást fogok kezdeményezni, amely megakadályozza, hogy a fenntartók a tantestület, az alkalmazotti közösség, a szülői közösség és a diákönkormányzat véleményét semmibe vegyék.
Nem lehet alakotmányos ez a gyakorlat sem, amely egyre inkább általánossá válik.

Előzmény (#12) :
írta: dobos
Tisztelt Képviselő Úr!
Van-e Önnek tudomása az esztergomi Szent István Gimnáziumban történtekről?
Mi a véleménye arról, hogy a tanév kezdés előtt két nappal, fegyelmi eljárással eltávolított pedagógusok
további pályáját hogyan fogja befolyásolni a méltatlan eljárás?
Válaszát előre köszönöm!

Forrás: mszp.hu

2009. 09. 03. 16:46

Igen, a tanárok pénteken du. 2 után vették át az "elbocsátó szép üzenetet", és volt olyan kolléga, akit már néhány órával később "megtaláltak" mint utódot.

2009. 09. 03. 16:36

Hasznos lenne összeállítani egy iskolai tablót a Szent István Gimnáziumból Sitku Pál leváltása után eltávozott, vagy eltávolított tanárok fényképeiből. Akinek van ilyen tablóképe feltehetné, nagyon rövid kisérőszöveggel, pl.,.20 évet tanított a gimnáziumban,...véglegesen nyugdíjba vonult, kitüntetését visszaadta,.... fegyelmit indítottak ellene, felmondott,...fegyelmivel eltávolították,...stb.

 

Egy ugyanilyen tablót azokról akiknek szerepe volt üldöztetésükben, a leváltásokban, fegyelmi bizottságokban, fegyelmi határozatokban,.., néhány mondatos életrajz, szerepük az eseményekben. Ahogy kurnász mondta, vállalják tetteik következményeit  ( ők is ) !

 

A gimnázium történelemkönyve és az utókor okulására szolgálna. A Szent István Gimnáziumban, nyugodt körülmények között  ez már csak egy iskolatörténeti érdekesség lenne, mi lett ezekkel az emberekkel később. A kommunista hatalmi téboly idején is ha jól emlékszem   csak két tanárt távolítottak el ilyen botrányos körülmények között a gimnáziumból és elhelyezkedésükről gondoskodtak. Talán Bányai tanár úr tudna erről mesélni.

2009. 09. 03. 15:08

Nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy mire megszületett a fegyelmi határozat, már le voltak szerződtetve az új tanárok. Ezek szerint előre tudható volt a fegyelmi határozat tartalma? Kurnász előbb tudott róla, mint az érintett tanárok? Nekem erről a Tanú c. film jut eszembe, nevezetesen: "virág elvtárs, ez az ítélet!" Még a tárgyalás kezdete előtt. Az írásba foglalt határozatot kikézbesítették már a tanároknak? Nem lehetne feltenni, hogy elolvashassuk az indokolást?

2009. 09. 02. 21:04

E projekt nem valósult volna meg a helyi üzletasszony szemét tanúskodása nélkül! Mi szülők erre neki nem adtunk felhatalmazást!

Láttátok volna a Madam 20 perc késéssel (Ő már tudta , hogy az évnyitó később kezdődik) Aranyszarvas társaságában szinházi köritéssel bevonult előre. Ilyent még Cannesben sem lehet látni!

Várom a  bizniszt közös hotel és ex-szemüvegkeret projektben a pajszerossal meg a pornossal. Ideje lenne, ha a hatóság is felfigyelne e véletlenekre.

2009. 09. 02. 19:47

Az a beszéd a délután csúcspontja volt, arra a pár percre mi is megálltunk.

egy stafftag

Most is szükségünk lenne ilyen emberekre, viszont attól félek, hogy nem csak a városban vagy a megyében, de már az országban sincs túl sok...

2009. 09. 02. 12:40

 Kurnász nyilatkozata: ".....A gimnáziumot most kezdő két osztályból viszont csak egy gyermek maradt ki, és a gólyatáborra sem vetett árnyékot az iskola körül kialakult feszültség."

Pedig a gólyatábort is az egyik kirúgott (Gy. Péter) tanárral csináltatta végig. Erre még jó volt szerencsétlen!

Más: Kedves Szülőtársaim! Mindannyian elgondolkozhatunk azon, hogy a fegyelmivel elbocsátott tanárok elhelyezkedésében tud-e valaki segíteni. Közalkalmazottként nem tudnak elhelyezkedni, de addig is a megélhetésükhöz szükségük lenne munkahelyre. Aki tud segítsen!!!!

2009. 09. 02. 11:02

Azt viszont le szeretném szögezni, hogy a tanév nyugodtan elkezdődött, van órarend, minden rendben zajlik.

No, ez sem teljesen így igaz. Nyugodtnak semmi esetre sem mondanám a tanévkezdést, ha csak a gyerekek és a tanárok lelkiállápotára gondolok. Nem tudom, ha olyan nyugodt volt minden, akkor miért volt kisírt szemű tanár és diák. Nem hiszem, hogy a vakációt siratták.

A 12. a-nak tegnap még nem volt órarendje, állítólag nem volt idő rá.

2009. 09. 02. 10:48

Az önkormányzat lehetőséget lát arra, hogy a most magukat kipróbáló tanárok közül a legjobbakat kiválogassa az iskolavezetés, így is hozzájárulva ahhoz, hogy a két évtizedes Szent István Gimnázium színvonala ismét a régi lehessen.

Ezt nem értem kikből akarnak válogatni és mikor? Tiszta téboly ez az egész.

2009. 09. 02. 0:39

Jaj annak, aki megbotránkoztatja a kisdedeket...


"A botrány mindig hangos, széles

hullámokat vet a közösségben. De épp

ezért ártalmatlan is, hiszen mód van a

megbeszélésére, a belőle fakadó tanul-

ságok levonására. A megbotránkoztatás

ezzel szemben alattomos, csendes és

észrevétlen. Apránként mételyezi a

lelket, és lépésről lépésre veszi be a hit

hadállásait. A megbotránkoztatás a szó

és a cselekedet ellentéte: a farizeusi

magatartás. Ha valaki a szájával hívőnek

vallja magát, ha látványosan gyakorolja

a vallását, ám a cselekedetei pogá-

nyabbak a pogánynál. Még a felnőttek

hitét is szét tudja morzsolni az ilyen

rossz példa, hát még a világra

rácsodálkozó, kellő tapasztalattal még

nem rendelkező gyerekekét. (...)


A gyermekek: a jövőnk. Aki megbot-

ránkoztatja őket, elveszi a hitüket, és Isten

egyházának jövőjét pusztítja."


Forrás:http://209.85.135.132/search?q=cache:L8Og-gOa0joJ:www.communio.hu/pestszentimre/pohl/2006_10_2.pdf+megbotr%C3%A1nkoztatja+a+kisdedeket&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

2009. 09. 01. 23:53

Nem olyan régen beszéltem egy tüntetésen, ahol a következőket mondtam:" ... ez az ügy nem Sitku Pálról szól..." Néhány hete 22 tanár ellen indult a koncepciós per, tizenketten már nem tagjai a Szt. István Gimnázium tantestületének.

 

Akkor egy megyei gimnázium tanáraként mutatkoztam be "...hogy egy újabb - tanárok ellen induló -  koncepciós pernél azonosítható legyek..." Ma már nem vagyok tanára annak az iskolának. Egyáltalán, pedagógus sem vagyok.

 

Említettem egy történelmi párhuzamot is a némák cinkosságáról. Kedves Nem Istvános Pedagógusok! Hallgattatok, amikor Sitkuért jöttek, mert nem értetek harcolt... Akkor sem szóltatok, amikor Barsit és a közalkalmazotti jogot alázták... Ha most sem szóltok, akkor nem lesz kinek szólni, ha majd értetek jönnek!

 

Ha azt hallom, hogy Esztergom, iskola, pedagógus, szegény Nyilas Misi mondata jut eszembe: .." Igazgató Úr, kérem, én már nem akarok debreceni diák lenni..."

 

Tudom, én egy jöttment senki vagyok, de ne feljtsétek el: ".. Cassandrának igaza volt..."

2009. 08. 31. 22:34

Vastapsot nekik!

 

Nem mintha nagyon aggódnék értük, de milyen hosszútávú terveik lehetnek a történtek után Esztergomban,  illetve Kurnász Lászlónak a pedagógusi pályán?

 

Eredeti méret

2009. 08. 31. 21:58

Na mégegyszer:

Kivégző: Kurnász László
A fegyelmi tanács elnöke: Szalma László
A fegyelmi tanács tagjai: Ivanov Mihály és Kálmán Sándor
Vizsgálóbiztosok: Németh József és Petrovics János

És mindenek előtt: Meggyes Tamás

És még a további bűnsegédek:

Eck Alajos
Kinál Katalin
Kiss Tamás
Knapp János Pál
Kolumbán György
Osvai László
Mihályi László
Pócsföldi József
Petróczi Gyula


 

Törölt felhasználó #43

2009. 08. 31. 20:40

Törölt felhasználó #43

2009. 08. 31. 20:32

Vagy itt: http://klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=94059

 

Érdekes módon az esztergomi lakájmédiának nem hír ez. A kézivezérlés az kézivezérlés.