A Demokratikus Esztergomért
Közélet
2009. aug. 25.

<p>Esztergomban 2009. augusztus 24-én megalakult a "Polgári Fórum" civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy fórumot teremtsen a városért tenni akaró, konzervatív értékrendet valló polgároknak.</p>

Várjuk mindazokat, akik kritikus, de jobbító szándékkal figyelik az esztergomi történéseket és tevékenyen részt szeretnének venni Esztergom jövőjének alakításában.

A "Polgári Fórum" össze kívánja fogni Esztergom polgári erőit, az egyesületeket, alapítványokat, együttműködni kíván egyházi csoportokkal, más társaságokkal, közösségi formációkkal, hogy Esztergom több száz éves hagyományainak megfelelően a város közösségi, szellemi, politikai élete megújulhasson.

Ne valaki ellen gyűljünk össze, hanem a demokratikus Esztergomért!

Lebegjen a szemünk előtt Orbán Viktor hétvégén elhangzott gondolata: "Egy diktatúra, legyen az akár barna vagy vörös, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje. Ha mégis ez a látszat keletkezne, akkor mi, demokratikus politikusok rosszul tesszük a dolgunkat".

Első lépésként javasoljuk Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke országos kezdeményezéséhez kapcsolódva, hogy a kitelepítések megkezdésének 60. évfordulóján, jövőre fel kell állítani az 1950-es évek kitelepítettjeinek esztergomi emlékművét. Ehhez várjuk a korabeli esztergomi szemtanúk, elhurcoltak, s azok leszármazottainak jelentkezését e-mail címünkre: polgariforum.esztergom@gmail.com

 

Az alapítók

 

(forrás)