Dzsesszmély
Közélet
2009. aug. 16.

<p>Szakcsi Lakatos Béla és Vukán György együtt ülnek zongorához az idei Dzsesszmély háromnapos koncertsorozatának első estéjén, augusztus 21-én, pénteken 20 órakor, a neszmélyi általános iskola aulájában.</p>
<p> </p>

A Dzsesszmélyt immáron tizenegyedik alkalommal rendezik A Duna menti településen. Szakcsiék után, augusztus 22-én este Joan Faulknerrel találkozhatnak a műfaj imádói a Meleges-hegyen. A fekete énekesnőt Csík Gusztáv és Fogarasi János kísérik. Érdemes a negyed hétkor kezdődő műsor előtt érkezni a hegyre - Hilltop Borhotel parkjába - mert a Duna magyarországi szakaszának erről a pontjáról élvezhető a leggazdagabb panoráma; tiszta időben látható 35 km távolságban lévő esztergomi Bazilika is.

A vasárnapi koncert helyszíne és kezdési időpontja a péntekivel egyezik. Ezen az estén Borbély Mihály balkán-projektjét hallhatják a Neszmélyre látogatók. Idén is lesz kiállítás a teleházban. A Dzsesszmély közel másfél évtizedes történetét összefoglaló fotó-tárlatot Szilas Zoltán újságíró nyitja meg a fesztivál első napján, pénteken 18 órakor. A kiállítás szombaton és vasárnap is nyitva lesz 10-18 óra között.

 

Részletes program: http://www.bumm.sk/32295/vilagsztar-fellepok-ujra-a-neszmelyi-jazz-napokon.html

 

 

(forrás)