Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006.09.28. 20:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

2018.09.03. 16:00

Nekem is a fecskefarkú, meg a nappali pávaszemes a kedvencem a hazai pillangók közül. Persze vannak jóval szebbek és nagyobbak a meleg éghejlatú országokban, azokat az állatkertben (fővárosi) lehet megnézni. A gyík nem krokodil, köze nincs hozzá... Oszt ugyan mekkrát tud "harapni".? Hisz még foga sincs szegénykének. A farka meg letörik valóban, ha veszélyben érzi magát, amúgy nem nagyon törik. És valóban visszanő. 

A békák valóban képesek fröcskölni, a varangy meg pláne, de hát nem kell őket fogdosni. Nem olyan szépek, hogy az ember markolássza őket. Amúgy a varangynak elég ocsmány váladéka van, enyhén mérgező és kifejezetten csíp. Nekem szerencsére nem volt találkozásom vele... 

2018.09.01. 17:53

Valami a kép vagy egyéb link körül lehet, mert ekkor szállt el az írásom az előbb. Így most külön küldöm a tanmesét, hátha valaki nem ismeri:

ESOPUS FABULÁI

Az békáról és az ökörről

.

Mikor a béka oly naggyá akarna lenni, mint az ökör, nagyon fel fúja vala magát. A fia mondton mondja vala neki, hogy ne vesződnék azon, mert a béka semmi volna az ökörhez képest. Amaz mégis fúalkodik vala, mondá neki a fia, ha még ugyan meg fakadnál is fel fúalkodásodba, még sem lehetsz olyan, mint az ökör. Akkoron sem fogada szót, hanem mind aggyig fúalkodék, míg nem meg hasada, és lelkét ki fúvá.

Értelme.

Kicsinnek kicsinségén meg kell elégedni,
És ereje felett nem kell senkinek erőlkedni,
Hogyha mint az béka, nem akar úgy veszekedni.


Képtalálat a következőre: „aesopus ókori író”

Aiszoposz elképzelt alakja egy 15. századi metszeten
........................
Sk. megjegyzés:
Szegény! Hát nem belepusztult a nagyra vágyásba!? :DDD


2018.09.01. 17:47

Na most üt meg az magos guta!
Megen elszállt az írásom! A fene egye meg!!!:(((
Nem tudok rájönni, miért csinálja ezt velem az oldal?!:(((

Tehát újabb nekifutás:

Ebben a topicban még nem reagáltam arra, hogy MIÉRT KELL FÉLNI a békától, de legalábbis ajánlatos csínján bánni vele, ha a közelébe kerülünk, mégha egy "ártalmatlan varangyról" is vala szó!
Szóval arról van szó, hogy gyerekkoromban ahol laktunk, volt pincénk, és a szellőző ablaka a szomszédék udvarára nyílt. Volt drótrács rajta, de a kisebb varangyos békák azért rendre lepotyogtak a pincénkbe, amely miatt a hugival egymásra hárítottunk, ha le kellett menni krumpliért.
Történt ugyanis egyszer, hogy édesanyánk a pince meszelése közben nem vette észre, hogy az egyik sarokban ott lapít egy varangy, s véletlenül hozzáért a meszelővel. A békának több se kellett, felfújta magát, megfordult, és olyan pontosan célozva szemen pisilte édesanyámat, hogy egy katonának is becsületére vált volna, ha így célozna a puskájával!
Sajnos, ez a vizelet mérgező lehet, mert még egy hónap is beletelt, mire látni tudott Édes azzal a szemével, amelyiket eltalálta a béka.

Tehát nem árt vigyázni ezekkel az állatokkal, hiszen nem veszélytelenek!
Aesopus állatos tanmeséi közt is ott van pedig, hogy mielőtt támad, felfújja magát:
Képtalálat a következőre: „felfújódott varangy”

2018.08.31. 23:09

Bizisten a csihari kitör ezektől a varánuszoktól! Hullamérgezést képesek okozni!:
Bizony, sokszor elgondolkozom, bizonyos élőlények MIÉRT is vannak a világon?! Pl. ezek a dögök!:(((

Az egértől nem félek... Vályog házban laktunk, és a padláson kukoricát tartott a gazduram... Hallottuk, ahogy szóródott be a falba az egerek rágta lyukakba a kukorica, árpa, búza... És hol itt, hol ott lettek még a szobánkban is egérlyukak.
Egyik este épp vacsoráztunk, és egyszer csak látom, a lábamnál egy kis egér eszegeti a leszóródott morzsákat. Olyan aranyos kis rózsaszín kerek fülecskéi voltak!
Képtalálat a következőre: „kisegér”
Egy másik alkalommal meg a nagy rekamiét mikor este nyitottuk ki, ott szaladt egy a hátsó támlán!
Azért éjjel a fejünkre húztuk a paplant, nehogy megharapjanak álmunkban, vagy a hajunkba pisiljenek!:(((

A gyík, az más!
Említettem, hogy mindig voltak macskáink. Az egyik előszeretettel vadászott a virágoskertben a sziklakert kövein napozó gyíkokra. Azok meg szerencsétlenek menekültek volna, és a szájukkal megharapták a macskák mancsait. Az elengedte volna őket, de olyan szorosan csimpaszkodtak a mancsukba, hogy inkább hagyták letörni a farkukat a gyíkok, minthogy elengedják a macskák mancsát. Az meg keservesen nyávogott, és le agarta rázni a kéretlen satut! Nem volt nekik gond a letört farok, mert képzeld, visszanőtt! Csak sötétebb színű lett.
Így tudtam, ha sérülést nem is okoznak a harapásukkal, de azért alaposan megszorítják az ember ujját is. ezért féltem főlük.
Olyanok, akár egy igazi krokodil, csak picik! Hasonlítanak is rájuk, nem?
Kapcsolódó kép

Egyszer ugyanis egy hatalmas kukac, az éjjeli pávaszem kukaca belecsimpaszkodott a copfom végébe gyerekkoromba, a bátyám szedte le onnan, míg közben én meg visítoztam!
Képtalálat a következőre: „éjjeli pávaszem kukaca”

Nagy ám ez! A valóságban még tán vaskosabb is!:(((
EZ ITT a hernyó lepkéje:
Képtalálat a következőre: „éjjeli pávaszem”

Viszont a kedvencem a nappali pávaszem:
Kapcsolódó kép
Egyszer nekem is sikerült lekapnom egy őszirózsámon! :)))
Vigyázat! Az interneten gyakran összekeverik az éjjelivel!
Pedig ez biztos nappali, mikor még volt ún "lepkefám", azaz nyári orgonám, azon gyakran találkoztam vele, mikor napfényben pompázott a bokor, tele volt különféle lepkékkel.
A harmadik kedvencem is vendégeskedett rajta, Ő pedig a fecskefarkú. Itt egy csodásan jól sikerült felvétel róla, sajnos, nem az enyém:
Képtalálat a következőre: „fecskefarkú lepke”2018.08.31. 19:46

A komodói varánusz nem azért undorító (számomra) mert nagy és ragadozó. Hát mit egyen, füvet? De az a baj, hogy a harapása erősen mérgező. Pontosabban a nyála tele van hullaméreggel és bármilyen sérülést ejt, ott a tetanusz azonnal... Borzalmas vég...

Ellenben a mai napig nem értem, pedig láttam sokszor, hogy lehet egy gyíktól, vagy egy békától, vagy egy egértől félni. Mert ártalmatlanok, és a maguk módján aranyosak, kivéve tán a varangyos békát, mert az egy kicsit csúnyácska.

Liszt. Hát az az igazság, hogy azért maradt elég "éléskamra" az elcsatolások után is. Amúgy amikor nagyon jó volt a bácskai búza, az akkor volt, amikor még nem volt nemesítés. De azután a teméshozam és a minőség tekintetében, no meg árban, magasan rávert a hagyományos búzákra az amerikai import, sőt később a többi nemesített búza. Bizony a régi 16-20 mázsás termésátlagok helyett ma 40-45 mázsás átlagok vannak. A világ halad.... 

2018.08.31. 17:42

Az az igazság, hogy a kopasz macskát én se kedvelem, hisz a macskának éppen az a puha bundája az ékessége, és valójában éppen ez is az, ami vonzóvá teszi őket még az egészen pici babák számára is. 
Lásd: Azt a történetet, amit éppen Te tettél fel régebben az ŐS macskáról, hogy az asszony azért engedte bemenni a lakhelyükre, mert a kisbabáját megnevettette azáltal, hogy a farkincájával megcsikizte a baba állacskáját.
És hát a macska még ma is megőrizte önállóságát is, hisz magányosan szeret kószálni a "ringó-rengeő rengetegben":

Azonban az empátiám nem engedi, hogy a kopasz macskát ne kedveljem, hiszem szerencsétlen állat nem tehet róla, hogy ez a bolond ember ilyenre "nemesítetette" azok számára, akik allergiásak a macskaszőrre! És akkor szívja meg szegényke az embernek ezt a hiányosságát!:(((
Disznóság, és nem etikus egy állattal szemben.

Viszont azt a komodói varánuszt nem állt módomban ismerni, hát megkerestem:
Képtalálat a következőre: „komodói varánusz”

Ráadásul nem elég, hogy ilyen ocsmány szegény, még kegyetlen ragadozó is!:(((

Egyébként sejtettem, hogy valami gyíkféle, de én még a kicsiktől is félek!
Mikor még csak vőlegényem volt a későbbi férjem, itt a hegyekben egy kis gyíkkal a kezében kergetett le a Nagy-Kopasz hegy tetejéről egy meredek, sűrű fás területen!:(((
Azt hittem, a szívem kiugrik, úgy meg voltam ijedve...
Csak később vettem észre, hogy a "vicces kedvű vőlegény" jócskán lemaradt az én gyors-postás futásom közben, ugyanis úgy rájött a röhöghetnék, hogy leült egy fa tövébe, és MÁR ÜRES KÉZZEL csak nevetett, nevetett!
Én meg majd megfukkadtam a méregtől, hogy így megszívatott. Alig tudtak a szülők megbékíttetni vele, úgy felkaptam a vizet.
Legalább láthatta, hogy milyen sértődős vagyok, és nem vagyok megalkuvó se! :P

Egyébként sokan nem is tudják, milyen különleges kilátó található a Nagy Kopasz hegy tetején! 
Itt egy cikk róla képekkel a kilátóról, és a környék csodás tájaitól:
http://karpatutak3.blogspot.com/2015/07/a-devenyi-antal-kilato-nagy-kopasz_18.html

Dévényi Antal erdész-erdőmérnökről (akit volt szerencsém személyesen is ismerni, nagyon kedves ember volt!) elnevezett "jenga" formátumú kilátó:
Képtalálat a következőre: „piliscsaba környéke”

Más:

Liszt és búza:
Igazad van, valóban nem tudhatjuk, honnan valók... A párom azt állítja, hogy a déli szomszédaink (Jugoszlávia, Horvátország, Szlovénia) területén volt Magyarország "éléskamrája", azaz ott teremtek a jó gabonafélék, kukoricák, s teremnek is mindmáig. Itt talán a Csallóközi búza a legjobb minőségű.

2018.08.29. 20:28

Aranyosak, szó se róla... Én, amúgy, mint állatkevelő ember, majd minden állatot kedvelek. Van amelyik iszonyat csúnya (nekem) hát azokat nem, mint például a kopasz macska, vagy a komodói varánusz

A baj az, hogy a felirat, komáromi, vagy más, általában csak a malmot jelöli, azt nem, hogy hol termelték és milyen fajta búzából. A durum tészták is jók, mondjuk azokban nincs tojás, de valóban a germelyi jó.

2018.08.28. 23:59

Mi nem daráltuk, hanem csak összetörtük, és szétszórtuk a tyúkudvaron, így is megették.
Valóban, sajnos, a lisztről se tudjuk, honnan való. Azt írják a zacsekra, gútai, meg az a szám... de ugyanez a szám van a Tecoson is. Hogy hol termelték, és őrölték, ki tudja?
Régebben a szomszédasszonynak mindig a komáromi malomban őrölt "lovas rajzos" finomlisztet kellett hoznunk. Azt tartotta a legjobbnak sütni, de olyat már rég nem láttam.
Jó a gyermelyi is, de az nagyon drága!:(((
Ugyanis nekik van saját tojó tyúkfarmjuk is.
Emiatt viszont a tésztáik is jók, de azok is sokkal drágábbak, mint a máshonnan hozott száraztészták.
Rájöttem, teljesen mindegy, honnan van, a legolcsóbb se rosszabb, mint a drágább. Az viszont igaz, hogy jó a lisztet leszitálva a lisztes dobozba rakni, bár kosz (egérszar) általában nincs benne, de előfordul, hogy csomós, és a szitálástól lazább lesz az állaga.
Itt egy kopasznyakú tyúk, és egy "gatyás" kokas:
Képtalálat a következőre: „kopasznyakú tyúkok”

Ez pedig búbos:

Képtalálat a következőre: „kopasznyakú tyúkok”
Hát nem aranyosak? :)))

2018.08.28. 20:01

Bizony, a tyúkoknak fontos a mészpótlás, és ha az nincs, akkor tojás héja se lesz erős. Az én nagymamám a tojáshljakat ledarálta és áztatott kenyérrek keverve kapták a tyúkok. 

Amúgy igen, a lisztet ma már nem nagyon tudjuk, honnan jön és vajon melyik táj, melyik évjárata. Az van ráírva B55 és kész. Esetleg a malom neve, de hát az is mindegy, mert órli, amit kap valahonnan...

2018.08.27. 23:27

Pedig a süteménykészítésnél a legfontosabb a friss tojás!
Éppen ma bosszankodtam, hogy a hűtő ajtjában lévő tojástartóból ki se tudtam venni két tojást, pedig pár napja, mikor betettem, még semmi bajuk nem volt, azaz épek voltak, akkor hogy a fenébe ragadhattak be?!
Odavittem a tartót a mosogatóhoz, mert már az idén jártam így, s gyanútlanul próbáltam erősebben megfogva kivenni (akkor egy volt beragadva), hát ne tuddd meg! Összeroppant. És ott volt nekem a takarítani való! :(((
És most is, alig tudtam kikaparni az aljából a tojáshéj maradékokat... Be kellett áztatnom, és kézzel fellazítani a héjjakat.

Szóval érdekes, mert látszólag semmi bajuk nem volt, se büdi nem volt, se elváltozott színűek a tojások, csak éppen a héjuk szivárgott... Ilyet azelőtt soha nem láttam. Nekünk is volt gyerekkoromban tyúkunk, de az ilyesmi elképzelhetetlen volt... Szakajtóban tartottuk a tojásokat az élésamrában egymáson. Igaz, a tyúkudvar felőli istálló fehérre meszelt fala tavaszra mindig le volt rágva a tyukecok által...
Állítólag azért, mert abból a mészből lett nekik a tojásaik héjja.

Házi tojás tojástartó kosárkában:
 Kapcsolódó kép

Való igaz, a liszt is fontos, hogy jó legyen a sütemény szempontjából. Emlékszem, édesanyám sokszor bosszankodott, mondván: Ez a liszt lágyít!:(((
Hát az biztos, hogy a szomszéd asszony nagyon jó sütikészítő volt fiatalabb korában, és mindig tudta, melyik malom lisztje a legjobb a környékbeliek közül, és én is olyat vettem, mint ő. Most?... Senki se tudja, melyik a jobb! Nem mindig a legdrágább, sőt! Gyakran az olcsóbb jobb, mint a drága "Nagyi titka"! :P
Bizony, vannak manapság olyan titkok, amik régen nem voltak titkok!...


2018.08.27. 16:24

Egyrészt sok a macera, másrészt sajnos az alapanyagok, elsősorban a liszt és a tojás, nem állandó minőségűek. Így azután a szokott recept szerint készítve elég sokféle dolog jöhet ki belőle, jobb is, meg sokkal kevésbé jó is... Sajnos nem tudom miért lett a liszt olyan, amilyen, mert elméletileg a cimke alapján jónak kéne lennie. A tojás már érthetőbb, ki, mikor és milyen táppal tömte szegény tyúkokat. Azután vagy megette a fene az egészet, legfeljebb keménytojásnak jó, vagy tényleg jó minőségű, csak hát azt kívülről nem lehet látni.

2018.08.27. 16:20

Köszi, már majnem tiszta... Majd próbálkozom, ha lesz mit feltenni

2018.08.24. 23:23

Valamikor még szerettem süteményt sütni, pl. bejglit, de már elég fárasztónak találom!:(((


2018.08.24. 23:17

Saját képet úgy tudsz ide betenni, ha előbb egy képfeltöltővel feltöltöd a netre, és berakod a saját képes mappádba. Onnan már két kattintással ide tudod hozni a hozzászólás ablakba.
Na ilyenkor szúrom el a dolgot, mert ha nem vagyok elég ügyes, eltünik az addig írt szöveg, és kezdhetem előlről.
Lásd: Hintás kép esete...
Ezért inkább nem a szöveghez teszem a képet, hanem külön hozzászólás ablakba. Persze van, amikor sikerül, csak jómagam is elfelejtem, hogy csináltam.
Itt fenn a hsz ablak feletti menüsorban a Kép beszúrásra klikkelek, és feljönnek a képes mappák. Az enyém a Saját képek feliratú. Arra klikk, és már tallózhatsz is. De óvatosságból most is külön ablakba teszek majd valamit, nehogy elszálljon az eddigi írásom...
Vigyázni kell az "időlimitre" is, amit nem tudok, hány perc...

Képefeltöltőt már rég nem használtam, még régről elég sok kép van a fotótáramban.
Mostanában meg nem is teszek fotót a gépemre...


2018.08.24. 23:06

A képbeszúrást egyszerű bemásolássak szoktam a gugli képeiből választva téma szerint. 
Feljön a tematika szerinti KÉPEK oldal. Ráklikkelek a szükséges képre.
Akkor kijön egy ablakban. Ráviszem a kurzort, és klikk.arra a képre, amelyik tetszik. Kijön egy ablak, ahol a kép nagyobb lesz. 
Ráviszed a kurzort, ismét klikk, s feljön egy lista, mit szeretnél tenni a képpel:
Kép másolása, vagy képcím másolása (ezt akkor szoktam, ha túl nagy, 1000 alatt másolásra klikkelek).
A megfelelő szövegre klikkelve megjeleni a kép (vagy a linje) ott, ahová a kurzor vonalat tetted, hogy ott legyen a kép.
Pl. broméliák bemásolva:
Képtalálat a következőre: „broméliák”

Broméliák képcímének bemásolása:
http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/noveny/bromelia8.jpg
/Ne félj, hogy fekete a link, ha a Hozzászólás mentése-re klikkelsz, kékre fog változni, mikor bemegy a hozzászólásokhoz, legalábbis nekem így szokott.

Vagy fönt a menüsorban a link beillesztés ikonra klikk, (na ez nem mindig műxik!), ha mégis be tudod tenni a keretes részbe a link címét, akkor tovább mégy a név részhez, és ott a NINCS -re klikk, kijön két sor, és az ÚJ ABLAKRA klikk, s végül a Rendben-re, és ott lesz a link a helyén:
http://www.zoldstudio.viragcenter.hu/noveny/bromelia8.jpg


2018.08.24. 17:12

Bromélia bizony. Onnan zudom, mert egyszer vettem a nejemnek és megmondta....

2018.08.24. 17:11

Lópokrócban gerincsérültet? No azok se profi mentők voltak az már biztos. Ilyet még nem is hallottam. Olyat igen, hogy vákumágyban, meg olyat is, hogy leszíjazva (mozdulni ne tudjon), de hogy lópokrócban.... Ha nem te mondod el nem hiszem.

2018.08.24. 17:09

Sose bánkódj, én például képtelen vagyok képet beszúrni, nem sikerül az istennek se, bár azt se tudom, hogyan kellene....

2018.08.24. 9:27


Ez a vitorla virág azért érdekes, mert mindig csak egyetlen virágot hoz, de az jó magas szárba szökken, olyan, mint egy fő vitorla!:)))
A konyhában van a hűtő tetején egy fikusz társaságában, amelyből azóta négy cserép virág lett szétvágásból kifolyólag!
A drapp nagy kaspós virág nem tudom, mi volt, már nincs meg, elpusztult vala:(((
Asszem, egy szál piros virágja volt, lehet, hogy bromélia... Ja igen! Az volt! Csak a növény közepébe (tölcsérébe) volt szabad vizet önteni, de ott mindig kellett lennie, mégis beadta a kulcsot!:(((
Ilyen volt:
Képtalálat a következőre: „bromélia virág”
Sajnáltam, de nem maradt meg, és többször nem virágzott!:(((

2018.08.24. 9:13

Megpróbálok hozni külön belőlük ide képet:

Ezek egy sajnos meddő meggyfán lógnak, amely a lombja miatt van meghagyva a kútnál.
A hintaágy mellett egy "törpe" cseresznyefa van, amely csak annyiból törpe mára már, hogy a törzse kb. fél méter, de a koronája akkora lett, hogy becsületére válna egy nagy (nem törpe!) fának is. Az a jó benne, hogy az alsó gallyakról könnyű leszedni a cserit. A fa tetejére senki se merészledik fel, pedig van 3 részes kitolható fém létrám, de a cseresznye nem ér annyit, hogy valaki leessen miattuk.
A szomszéd fiút meggyszedéskor a mentők vitték el lópokrócban, mikor leesett, és a gerince megsérült!