Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006.09.28. 20:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

2018.09.24. 10:11

Lehet, hogy azért nem száraz, mert sonkával és sajttal van töltve...
Amúgy pulykamell húst magában még sosem vettem...
Nem is értem, mi ez a nagy pulyka szokás "Hálaadáskor" Amerikában?!:(((

Képtalálat a következőre: „sült pulyka hálaadáskor”
Enékül ez az ünnep ott nem létezik! :DDD

2018.09.21. 19:46

Pedig ha van száraz hús, az a pulyka melle húsa... 

Templomok. Nos én is el tudok gyönyörködni a freskőkban és a szobrokban, sőt az orgna játékot is kedvelem. Habár materialista vagyok, ez nem számít, hiszen itt művészetről van szó. Sőt, némi meghatottsággal tudom szemlélni a réges régi feliratokat, amik némi helyesírási hibákkal tudósítanak a művész gondolatairól. Akárcsak a régi sírkövek...

2018.09.21. 18:31

Hát ez érdekes, mert én is megeszem minden baromfi mellehúsát (a szüleim megtanítottak nem válogatni, "háborús gyerek" vagyok!), de egyedül a tyúk, ill. csirke mellehúsát nem szeretem! Száraz, nyögve nyelős!:(((
A kacsáét meg kimondottan szeretem, ugyanis neki még a melle húsa is PIROS hús, és szaftos, nem száraz, mint a csirke.
A pulyka mellét is szeretem, pl. a cordon bleu-t, azaz a sonkával, sajttal töltött bepanírozott pulykamellet fagyasztva szoktam venni, mindig van itthon, egyfajta tartalék, ha végképp nincs itthon húsféle, csak kiveszek személyenként kettőt, és kisütöm. Nagyon szeretjük mindenféle körettel, salátával, és hamar megvan a vacsi vagy az ebéd.

Kapcsolódó kép

Templomba járás:
Gyerekkoromban képzeld, szerettem templomba járni, mert mindig megcsodáltam a freskókat, a szentek szobrait, na és imádtam hallgatni az orgonaszót, pláne, ha kórus is énekelt hozzá.
Pedig zongorázni csak 12 éves koromban kezdtem. Mint említettem, Kunszentmártonban nem volt zeneiskola, így csak akkor volt anyámnak pénze magántanárhoz járatni bennünket a hugival, mikor már 12 éves voltam.

Felnőttként, mint tudod, ateista lettem, de lehet, hogy kicsi koromból ered a templomok - mint épület! - változatlan szeretete. Vonzanak, mint a mágnes! Ha csak tehettem, minden településen, amin keresztül mentünk kocsival, megálltunk, és megnéztem a templomot, s ha nem volt zárva, az orgonát is. Sajnos, a műkincs tolvajok miatt ez egyre kevésbé volt lehetséges, mert zárva voltak egy ráccsal. Így előfordult, ha éppen mise volt, én beóvatoskodtam, s szépen lassan, egy-egy lépéssel előre menve csak szerét ejtettem, hogy mise közben megnézhessem az orgonát.
A férjem dühös is volt rám emiatt, hogy neveletlenség! De ez engem nem érdekelt! Nem én tehettem róla, hogy zárják a templomokat!!!
Az imádkozást viszont elfelejtettem, de úgy sincs már rég rá szükségem.

Az egyi kedvencem, láttam a valóságban is, úgy nyitották ki nekünk, hogy megnézhessem:
Kapcsolódó kép
Jáki templom hátsó nézetben

Kapcsolódó kép
Jáki templom elülső nézetben

Képtalálat a következőre: „jáki templom”
Jáki templom belseje

Kapcsolódó kép
Oroszlán szobor a jáki templom bejáratánál
Erre még mindig emlékeztem, pedig közel 50 éve láttam.

2018.09.20. 19:18

Na én meg a melle húsát szeretem. A combot is megeszem, szó se róla, de a melle számomra a fejedelmi kaja. Kacsánál is meg libánál is a melle húsát szeretem, de ez volt és van a szerencsém, mert a család többi tagja inkább combokat eszik. Viszont nekem jobb dolgom volt, mert sohase kellett templomba menni...

2018.09.19. 20:09

Gyerekkoromban nem is ettünk rántott csirkét, csak vasárnap. Méghozzá főleg nyáron, hisz többnyire nyáron volt csirke, ősszel már legfeljebb az ún. tarlós-csirke volt, ami azt jelentette, hogy aratáskor keltek ki a csibék, és a kotlóssal kihajtottuk őket a learatott tarlóra elhullajtott kalászt szedni. Ezek nőttek meg rántani való méretűre őszre.
Szóval vasárnap reggel korán keltünk, és aznap vágtuk őket le, hisz nem volt hűtőgép, de még pincénk, vagy mély ásott kút sem az udvarban!
Így abszolut frissen vágott állatot ettünk délben.
A csirkepaprikásnak valók már inkább olyan jérce nagyságúak voltak. 
Tehát a vasárnapok is be voltak osztva:
Kelés reggel 7-kor, gyors reggeli, csirkefogás, (csirkefogóságból a fiú unokatesóim igen jók voltak!:DDD) csirkevágás, pucolás, majd 10-re irány a templom misére. Keresztapám kántor volt, ő már ott volt a templomban a 7-es misén a keresztanyámmal együtt, aki 10-kor átvette tőlünk a megpucolt csirkéket, és főzni kezdte a vasárnapi ebédet, míg mi templomban voltunk.
Hát eeeegen... Ennek vége lett, mikor Debrecenbe költöztünk.
Mert ott már se templombajárás, se friss csirkéből rántott csirkecomb nem volt.
 
Egyébként én is szerettem a csirke farhátat, most is szeretem!
Amit nem szeretek, nem fogod elhinni!
Az a száraz mellehúsa! Azt nem szeretem! Még jó, hogy édesapám meg azt szerette...
Mivel mindmáig nem szeretem a mellehúsát, egész csirkét ritkán veszek, csak ha töltött csirkét akarok csinálni.
Annak azért lesz finom szaftos a mellehúsa, mert a bőre alá tömök a májas töltelékből, és attól jó lesz az íze is.
Képtalálat a következőre: „töltött csirke”
2018.09.19. 17:02

Hát ugye a rántani való csirke azér volt az, mert csirke volt, azaz még nem nőtt meg teljesen. Persze, hogy egy öttagú családnak egy csirke nem volt elég (ma se elég). Ami a hátát illeti, nem fogod elhinni, de a lányom azt preferálja. Se melle, se combja nem kell, ha van hát. 

Amúgy miért ne ehetnél igazi tyúkhúslevest? Ki kell menni valamelyik tanyára és venni egy jóképű tyúkot. A piac már rizikósabb, de ha egy tanyán látsz a ház körülkapirgáló jószágokat, nyert ügyed van. Vagy, ha valamelyik kertes házban látsz ilyesmit (kötve hiszem, de hátha).

2018.09.19. 11:08

Hát elég disznóság, hogy stikában még manapság is kapnak a baromfiak hallisztes tápot, csak a piacra dobás előtt kapnak más, kevésbé szagos takarmányt.
A helyzet az, hogy én még MA IS felismerem a kukoricán nevelkedett csirkéket, más a húsának az íze, és a csontjaik stabilabbak, és fehérek, nem puhák, nem pirosak!

Igaz, azokat nem lehetett nagyobb korban már kirántani, csak levesnek és pörköltnek voltak jók.
Külön volt tehát még a piacon is a rántani való csirke, melyet párban árultak, mert olyan kicsik voltak, hogy egy 5 tagú 3 gyerekes családnak vasárnap nem lett volna ebédre elég egy darab csirke!
Gondolj bele! 3 gyerek, egy máj, egy zúza, két comb és két szárny!:(((
A hátát és a nyakát így is édesanyám ette meg, mondván, ő azt szereti... Na persze! Így visszagondolva mindik könnybe lábad a szemem...

Egy tanulságos kép a csirkefejlődésből:
Képtalálat a következőre: „rántani való csirkék az 50-es években”Anyósomnál még volt módunkban enni ilyet a 70-es években.
Ő keltette, és kukoricával etette, amit ők termeltek a háztelek folytatásában lévő kukaricásban.
Így az én kislányom is evett, "mama-levesnek" hívta a tyúklevest, amilyet már rég nem ehetünk!:(((

 

2018.09.18. 19:44

Hát döglött halról szó nincs, megbüdösödöttről meg pláne. A halliszt sajátságos illatú, és ha azzal etetik a csirkéket, hát bizony büdös halszagú és ízű. Ma már persze ez nem megy, így pár héttel a vágás előtt rendes takarmánnyal etetik őket, hogy az ízük ne legyen olyan...

Különben a füstölt angolna isteni... Angliában ettem, mennyei... Ha már a rákot megpróbáltad, akkor ez se lenne nehezebb. A baj az, hogy itt nem lehet kapni..

2018.09.18. 18:28

Hát ezt én momentán az angolnákról nem is tudtam!
Szegényeeeek! Bár én még sosem ettem angolnát, riasztott az a kélgyó formájuk!:(((

Húúúú, ne is mondd a tehéntejet! De pocsék újfű íze van kora tavasszal, mikor először hajtják ki őket a legelőre! Szinte ihatatlanul zöld ízű!:(((
A csirkéknél meg régi rossz emlékeim közé tartozik, mikor hallisztes tápot adtak nekik a TSz-ekben, és tisztára döglött halízű volt a rántott csirkecomb!
Bár az is igaz, hogy nem élő halat darálnak lisztté, de azért nem kéne addig várni vele, míg a hal megbüdösödik! :DDD

Jut eszembe a tehénről egy vicc.
Hátha valaki még nem hallotta! 
Tabi Lászlónak volt a régi Népszabi hétvégi számának a hátulján egy rovat ezzel a címmel:
"Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek. Egy újszülöttnek minden vicc új!"

Tehát a vicc:
Egy festmény tárlaton esett meg a dolog:
Két kép volt egymás mellett a falon.
Az egyik csupa fekete volt, a másik csupa fehér.
Kérdezik az alkotót, aki ott állt mellettük:
- Mit jelent ez a fekete kép?
- Kialudt a lámpa a nyolcas tárnában.
- És ez a fehér mit ábrázol?
- Legelésző tehenet.
- De hol a fű?
- Megette a tehén.
- És hol a tehén?!
- Hát megette a füvet, és elment..

Ez itt nem az a kép, de ezen is van mit nevetni! ;o)
Képtalálat a következőre: „milka tehén”

2018.09.17. 16:21

Hát azt én honnan tudjam... Valószínűleg így jött ki a lépés a természetes kiválasztódás során. Ott költ, ahol akkor bővében van a táplálék. És amikor ott elfogy, akkor elmennek oda, ahol éppen sok van. A lazacokat, meg angolnákat viszont én sem értem, de tény, csak édesvízben képesek szaporodni. Pedig abban igazad van, hogy alapvetően az első vizek tán sósak voltak. A lazacok külseje valóban elváltozik, de nemcsak a külseje, hanem a teljes belső szervrendszerük (elsorvad és nem vesznek táplálékot magukhoz), az angolnák ellenben a tengerben fejlődnek ki (ott szaporodnak), majd felnőtt korukban felmennek az édesvizekbe, ott elvannak, mint a befőtt, majd, amikor eljön az ideje, akkor lemennek vissza a tengerbe, lerakják az ikrákat, és megdögölnek...

A hal húsa átveszi a víz ízét. Ahogy a tehén teje is változik attól függően, hogy milyen takarmányt kap, vagy akár a csirke húsa. A pocsolya ízú hal olyan vízből származik, amelyik túlterhelt a szennyező, bomló anyagokkal, és amelyiknek a szaga a mocsáréra emlékeztet, azaz kicsit büdös.  

2018.09.15. 22:16

Többezer kilométeres vándorlás egy rovar részéről?!
Hihetetlen!:(((

Én a vándormadarakat is csodálom!
Mire jó az, hogy itt fészkelek, fiókákat nevelek, amott meg csak vegetálok?

Vagy a halak... Pl. a lazacok:
Képtalálat a következőre: „lazac”

Miért úsznak fel ívásra az édes vizekbe a tengerből? Fel nem foghatom!
Vállalni a hosszú, veszélyekkel teli utat, s mindezt miért? A szaporodásért!
Ráadásul úgy tudom, még a fejük külleme is elváltozik, félelmetesen randák lesznek közben! Vajon miért?
A tenger miért nem elég jó szaporodási célra nekik is, mint MÁS halaknak?!
Hisz - ha meggondolom -, talán volt olyan időszak is a Földtörténetben, mikor még nem is voltak a mai értelemben vett folyók, azaz édesvíz, csak sós tegner... A tenger, az ÉLET bölcsője!

Bevallom, én nem is szeretem a tengeri halakat, csak az édesvízieket.
Viszont!
Érdekes, mikor elkezdték szabályozni a folyókat, és lettek ún. "holtágak", az abban lévő halak íze kellemetlen "pocsolyaízű"  az élő folyamban lévőkhöz képest. Ez is érthetetlen, miért más az íze?
Legalábbis EZT tapasztaltuk a Hármas-Körösben halászott halak esetében.

A Bodrog holtágainak térképe:
Képtalálat a következőre: „folyók holt ágai”2018.09.14. 20:14

Példának okáért néztem valamikor a National Geographicon egy filmet az Apollo lepkék több ezer kilóméteres vándorlásáról...

2018.09.13. 18:27

Mondjuk a pillangófákat sem lepik el ennyire a lepkék, mert az már invázió lenne...
Visont nagyon szép ez a sok pillangó így egy rakáson, nem tudtam a fajta nevét.. Hogy Te honnan tudsz ennyi mindent, fel nem foghatom!
Én kevés lepkefélét ismerek a nevéről...
A fehér káposztalepkét viszont ismerem, igen csúnyán összerágja a káposzták levelét a kukaca!:(((
Parádéznak a káposztalepkék a veteményes kertben, mint az elsőbálos fehér ruhás bakfis lányok:
Kapcsolódó kép

A káposztalepkék hernyói már nem ilyen esztétikus látványt nyújtanak! :(((
Kapcsolódó kép


2018.09.12. 19:27

Hát hogy csődülnek, az azért túlzás, a képen látható pillangó tömeg valószínűleg vándorlásban lévő Apolló lepkék, akik kihasználták az alkalmat. De ettől függetlenül valóban szívesen rájárnak az édes levekre, cukor, gyümölcs szirup, méz...

2018.09.09. 0:22

Mikor még megvolt a pillangófám, az a rengeteg lepke úgy le volt foglalva a szipuzással, hogy rám se retyetyéztek, szinte meg lehetett volna simizgetni őket.

Ezek sem zavartatják magukat:
Képtalálat a következőre: „nyári orgona sok lepkével”

Ezt meg el se tudom hinni!
Csak cukros lét kell tányérba tenni, és özönlenek is a szebbnél szebb pillangók:
Kapcsolódó kép


2018.09.06. 20:48

Az az igazság, hogy két dologra is gyanakodtam. Az egyik, hogy csomó gyümölcs volt kitéve és hát lehet, hogy icipicit berúgtak. A másik pedig az, hogy ott csak és kizárólag olyan emberek voltak, akik nem csapkodtak, nem sikoltoztak, nem kapkodtak a pillangók után, csak csendben és nyugodtan mozogtak, ha ugyan nem ugyanolyan bambán vigyorogva álltak, mint akkor mi...

2018.09.06. 20:07

Én egy filmben láttam őket a tv-ben, a címére nem emlékszem, de azt tudom, nagyon szelídek voltak, és rászálltak a gyerekek kezére, fejére, rengetegen voltak.
Ezek nem azok, de ők is szépek:
Kapcsolódó kép


2018.09.05. 20:24

Ó igen, az a kék lepke óriás... Gyönyörű. Egyszer voltunk a lepkeházban az állatkertben, és ott volt jó pár darab. Eszméletlenül szelídek voltak, ott álltunk a gyerekekkel, mint a fabálványok, széttárt karral, és 

2018.09.05. 17:53

Nagyon régen voltunk a lepkeházban, de már nem emlékszem, milyen pillangókat lehetett látni. Van egy hatalmas kék szárnyú az egzotikus tájékról, az valami csodás:
Kapcsolódó kép

Ha jól találtam meg, ez egy Kék Morphofalter, azaz Azúrlepke.

Tudom, hogy a gyík nem krokodil, de a testfelépítése erősen hasonlít hozzá. Viszont foga télleg nincs, de szorítani tud az állkapcsaival, mert a macsek hiába rázta a mancsát, nem tudta, csak nagy sokára kiszabadítani a lábát a gyík szájából, amikor valamihez odacsaphatta, s így annak a farka letörött. Akkoriban sok töröttfarkú gyíkot találtunk a sziklakertben, nagy gyíkcsíszár volt az Umme, ahogy a macsekot hívtuk.

A varangyosbéka sztory igaz volt, édesanyám volt az elszenvedője... Azóta én bizony, ha nem is félek ezektől az "elvarázsolt királyfiaktól", de azért óvatos vagyok velük, nehogy megharagítsam őket. A kecskebékák a Körösben sokan voltak, olyan ricsajt csaptak sokszor, hogy csak na!
A strandon a fiúk előszeretettel vagdosták szegényeket a lányokhoz, azok meg visongtak4 Nem úgy a húgom! Ő felkapta a békát, és a dobó fiú fejéhez vágta! :DDD

Bár itt ritkán látni békát, csak ha esős nyár van, akadhat a kertekben, mert ez itt kertes családiház lakótelep.
Elvannak azok a békucik a Palatinusz bányatóban, amiről már mutattam képet.


2018.09.03. 16:02

Bár ugye a mese az emberekről szól, mert önnmagát kipukkasztó békát még nem láttam...