Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006. 09. 28. 20:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

jadzia

2021. 10. 17. 19:59

Lehet, hogy egy képregény erről: , szöveg, amely így szól: „Rendes asszony mindig minden pillanatba az urára gondol gaz DIV NE சி”

2021. 10. 16. 2:05

Hát nem erőltette meg magát Michelangelo, az biztos!:DDD ;o)

Vicc:
Történt egyszer, hogy egy válóperes bíróságon a feleség azért akart elválni a hites urától, mert hogy rövid és dundi a nemi szerve. Ő azt szeretné, ha olyan férje lenne, akinek inkább hosszú és vékony, mert az biztos jobb lehet...
A bíró elnapolta a tárgyalást, és otthon este elmesélte a feleségének, milyen ügyben kéne döntenie.
Erre a felesége azt mondta:
- Mindegy az, akármilyen hosszú és akármilyen vastag, a lényeg, hogy JÁTÉKOS legyen!
A tárgyaláson elmondta a bíró a felperesnek, milyen tanácsot kapott.
Erre az asszony azt mondta:
 - Hát nem tudom, ki mondta ezt a bíró úrnak, de jó nagy Q lehetett, az biztos! ;o)

2021. 10. 16. 1:42

Engedjétek meg, hogy ezzel a SZATÍR dologgal kapcsolatban elmeséljek egy IGAZ történetet, melyet a lányom mesélt a Győrben töltött diák éveiben történt mulatságos esetről:

Tudva lévő, hogy Győr diákváros, és sok diák albérletbe kényszerül lakni, s a város külsőbb kerületeiben lévő lakótelepeken ez olcsóbb, mint a belvárosban.
A lányom barátnője mesélte neki, mi történt vele egyik késő este, mikor gyalogolt hazafelé a főiskoláról "Ady-város" kihalt utcáin:
Elkezdte őt követni egy ilyen szatírféle fazon, aki szaftos dumával ecsetelte neki, mi mindent fog vele csinálni, ha utóléri.
Végül a barátnője megunta a pasi trágár dumáját, hirtelen megpördült, és az ürgével szembefordulva kezét csípőjére vágva a következőket mondta a váratlan mozdulattól meghökkent hapsinak:
- Idefigyeljen maga szerencsétlen!
Ha maga mindazt meg akarná csinálni velem, amiket itt előadott, mindketten meghalnánk!
Maga az erőlködéstől, én pedig a röhögéstől! Agyőőőőő!!!

S azzal tovasietett.
Az illető meg csak állt ott kővé dermedve, s még a cigi is kiesett a szájából a meglepetéstől!:DDD

Index - Belföld - Börtönbe kerülhet a győri szökőkútban szexelő pár
Győr, városháza esti fényben

jadzia

2021. 10. 15. 19:51

Lehet, hogy egy mém erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „-Gyere, Éva, népesítsük be a Földet! -Ezzel?!”

jadzia

2021. 10. 15. 19:49

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „RENDKIVÜLI HÍR A helyzet súlyosbodik! Egy kétszáz lelkes faluban,háromszáz tesztet végeztek és mind a négyszáz pozitív!”

jadzia

2021. 10. 15. 19:48

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és , szöveg, amely így szól: „Kinyitom a hűtőszekrényt, látom a puding remeg. Mondom:- nyugoggyá má meg a szalonnáért jöttem! BIKUCI”

2021. 10. 15. 11:32

A gond az, hogy ki honnan számolja a hetet. Van, aki azt mondja, hogy az az első hét, amelyiknek bármelyik napja már az új évben van. Azaz, ha január 1 péntekre esik, akkor is az az első hét. A másik felfogás, hogy az első teljes hét az első hét... Lehet válogatni...  

jadzia

2021. 10. 14. 19:31

Lehet, hogy egy képregény erről: szöveg

jadzia

2021. 10. 14. 19:30

Lehet, hogy egy képregény erről: ‎, szöveg, amely így szól: „‎Olyan hideg napok jönnek, hogy a szatír is csak elmeséli mi van a kabátja alatt. erlanet. هچ‎”‎

jadzia

2021. 10. 14. 19:30

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Mit akarsz itt, te vén kecske? Há' megnyalnám a sót...”

jadzia

2021. 10. 14. 19:27

Lehet, hogy egy képregény erről: szöveg

2021. 10. 14. 18:44

Nem tesz semmit, kedves Dmolnár!
Síkárkefe, vagy lányka sündisznó, oly mindegy, nem igaz?!
Mindkettő SZÚR!:DDD

Na szóval valóban, igazságod vagyon ebben a dologban:
 "Az év az meg egy veszett dolog. Az istennek se akar úgy működni, hogy jó legyen. Még szőkőévekkel sem. Mert még így se tökéletes a dolog, háromezer évente egy nap a tévedés még így is..."

Eszebe jutott ugyanis még valami pontatlanság az évvel kapcsolatban, még pedig a HETEK száma!
Van év, mikor 52 hét van, és van, mikor 53! És ez nem írható a szökőév rovására, nagyon nem!!!
Emlékszem jól a 2020. év végén arra a cirkuszra, hogy HÁNYADIK HÉT IS AZ UTOLSÓ abban az évben?!
Az 52. hét így nézett ki:
December 21. Hétfő, 22. Kedd, 23. Szerda, 24. Csütörtök, 25. Péntek, 26. Szombat, 27. Vasárnap.
Akkor most mi legyen a fennmaradt napokkal?!...
Hát kénytelenek vagyunk 53. hétnek nevezni! Igen ám!
De ez már át fog menni a KÖVETKEZŐ; 2021-es naptári évbe:
2020-ban az 53. hét tehát így nézett ki:
December 28. Hétfő, December 29. Kedd, December 30. Szerda, December 31. Csütörtök (Utolsó nap az évben, azaz Szilveszter!), majd Átmegyünk 2021. ÚJÉV napjára, azaz Január 1. Péntek, Január 2. Szombat, S végül a még 2020-as évhez tartoz 53. hét utolsó napja: Január 3. Vasárnap.
Hááááát...  Nos, szerintem ez így egy paradoxon! Mi lehetne más?!:(((
Fél hét oda, fél hét ide, de ez se pontos, hisz a 7 nem osztható félbe, illetve 3,5 az eredmény, de FÉL NAP NINCS a naptárakban! Így lett 4 nap oda, 3 nap ide! 

Így történhetett, hogy 2021-ben az ELSŐ HÉT 4-ével kezdődött!:DDD

Sajnos, nem lehet ezzel a problémval mit kezdeni!!!
A 7-es szám eleve prím szám, méghozzá a faramucibbak közül való!:(((

Elosztottam a 365 napot 7-el:
365:7= 52,142857...
Ha szökőév van, akkor se lehetünk "boldogabbak":
366:7=52,285714...
Mert mindkét esetben "Végtelen tizedestörtek"-et kapunk, vagyis "irracionális" számokat!:(((

Ez az egész probléma most jött csak elő az én esetemben, mikor ebédet rendeltünk, ugyanis ők a megrendelő lapon HETEKBEN számolnak, és így lett a vita, hány hét is van 2020-ban?!
Bevallom, EZ a probléma eddig sosem merült még fel nálam a gyakorlatban, s igen meglepődtem, hogy vannak ilyen "NEM MINDEGY" DOLGOK a heteket illetően is!:(((

2021. 10. 14. 11:16

Kedves holdfény!

Köszi... Teljesen elhülyültem. Persze, hogy 360 fok a kör... De ettől függetlenül ettől még úgy van, hogy a kőrt 12 felé osztani gyerekjáték, tízfelé meg nem megy pontosan. 

Az év az meg egy veszett dolog. Az istennek se akar úgy működni, hogy jó legyen. Még szőkőévekkel sem. Mert még így se tökéletes a dolog, háromezer évente egy nap a tévedés még így is...

A többiről meg szót se... :0))

2021. 10. 13. 15:29

Kedves Dmolnár barátom!

Bocsánat, de nem 365 fok a kör fokainak összege, CSAK 360 fok:
360:12=30
Biztos az év napjainak számával keverted össze, előfordul az ilyesmi.
"TÉVEDNI EMBERI DOLOG!" - mondá a sündisznó, a többit tudod!
És hát ugye a 365 nem osztható se 12-vel maradék nélkül, de 2-vel se egyformán még szökőévben sem két egyforma félévre, mert az ELSŐ félév csak 182 nap, a MÁSODIK félév 184 nak = 366 nap.

Egyébként érdekes, amit sokáig nem tudtam, hogy az a bizonyos SZÖKŐNAP nem február 29-e, hanem február 24-e:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B6k%C5%91nap#Mi%C3%A9rt_%C3%A9ppen_febru%C3%A1r_24._a_sz%C3%B6k%C5%91nap?

Idéznék belőle:

Miért nem február 29. a szökőnap?

A válasz naptártörténeti okokra vezethető vissza, melynek alapja az a rossz felfogás, mely szerint szökőévben a február hónap egy toldaléknapot kap. A valóság azonban az, hogy a február 23. napja megduplázódik, így a szökőnap közbeékelődik a hagyományos év február 23. és 24. napja közé (tehát az eredeti 24-éből 25-e lesz és így tovább), ezért Mátyás névnapja és az azt követő februári névnapok mind egy nappal eltolódnak, mely „Mátyás ugrása” néven is ismeretes. Ennek következtében február 24. napján a szökőévekben senki sem ünnepli a névnapját.

Miért február 23. után van a szökőnap?

Egyrészt az ókori római naptár iránti hagyománytisztelet az oka, a szökőnap neve annus bis sextus volt, ami annyit tesz: a március kezdete előtti „másodszori” hatodik - ugyanis akkoriban a hónap kezdetéhez képest számoltak. Eredetileg amikor Numa Pompilius i. e. 700 után beemelte a téli időszakot is a számlálásba, szökőévekben a február 23 naposra rövidült, tehát addig volt állandó. Ekkoriban két évente egy 22-23 napos szökőhónapot (mercedonius néven) illesztettek be, mivel az alap év 355 napból állt. Később i. e. 46-tól az időnként beiktatott szökőnapnak is 25-26 között maradt a helye, mivel a római adórendszerben fontos hónapkezdő nap (Kalendae) közelségét akarták ezzel elkerülni.

Miért éppen február 24. a szökőnap?

Miután a rómaiak szerint a február 23. napjának megduplázásával és közbeékelésével kapjuk a szökőnapot, felmerül a kérdés, miért nem február 29. a szökőnap? A válasz szintén az ókori rómaiak naptárrendszerére vezethető vissza, melyben a hónapok napjait nem előre, hanem a következő hónapból levonva számolták vissza. Így pl. február 23-a március kalendaejának 6. napja, azaz a március 1. előtti 6. nap. Február 24-e március kalendaejának 5. napja. Miután szökőévben ez a nap (a sextil, tehát a 23-a) megduplázódik, ez külön nevet kap: "március kalendaejának bissextilje" elnevezéssel, az ezutáni nap pedig a rendes évben is megszokott március kalendaejának 5. napja (ami közönséges években február 24-e, szökőévben 25-e), így az ismételt nap valójában nem február 29., hanem 24-e. Pontosabban február 23-a megduplázva lesz 24-e és a hónap hátralévő 5 napja egyet "ugrik".

Mi a helyzet külföldön?

Számos országban figyelmen kívül hagyják a szökőnap naptártörténeti eredetét, és a szökőnapot február 29-re helyezik. Ez a felfogás hazánkban is terjedni látszik, hiszen néhány kiadó naptárában a szökőnap nem február 24. napjára, hanem február 29-re van feltüntetve. Ennek logikája, hogy a tényleges toldaléknap február 29., mivel az az a dátum, ami csak a szökőévekre jellemző."

Ha engem kérdeznének, én is a február 29-ét választanám szökőnapnak, mert szerintem is ez a logikus.
Kit érdekelnek a névnapok?!:DDD
Sok országban (pl. Németországban) nem is ünneplik, csak a születésnapokat.

image.png

image.png


image.png
 
Érdekességként hoztam a szökőnapi hiedelmekkel kapcsolatos írást, amit kedves Dmolnár barátunknak nem ajánlok elolvasásra:
https://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/februar-29-szokoev-napja-energia-ezoteria-spiritualitas
Február 29. ajándék, vagy átok?

Természetesen én sem hiszek ezekben a "jóslatokban", csak azokat sajnálom, akik febr. 29-én születtek, mert azok CSAK négy évente ünnepelhetik a születésnapjukat, de ez nem jelenti azt, hogy pl. 40 évesen még csak 10 évesek lesznek majd!:DDD2021. 10. 13. 12:18

A tizenkettes számrendszer valahogy illet a dolgokhoz. Nem véletlenül alakult ki.  De hogy miért, azt ne kérdezd, de világjelenség. Amúgy a háromszázhatvanöt fokot (a kőr ugye) például 12-vel tökéletesen (maradék nélkül) lehet osztani, míg százzal nem... 

2021. 10. 12. 23:45

Hát a rendszerhez semmit, mert el senem tudom képzelni, ez milyen lehetett?!:(((
De magát a 12-es számot inkább egy számmisztikust kérdezz, milyen, az biztos tud adni választ rá.
Én Szepes Máriától csak az ú. "mesterszámokat" tudom, hogy nem könnyűek, különösen a 11-es (két skorpiófarka is van, amit nem kell ugye magyaráznom, MIT TUD?!:(((
Asszem, említettem már, hogy biztos nem lehet véletlen, hogy a "nagymenő" Forma1-es pilóták szinte mind mesterszámot visel:
Hamilton 44 (ez a legnehezebb szám a számmisztika szerint), Bottas 77, Verstappen 33, Perez 11, Sainz 55, Giovinazzi 99.  Érdekes, 22, 66, 88-as szám nincs. Az okot nem tudom, lehet, hogy volt, csak nemtom, kinek.

Azért az is érdekes, hogy a MÁS számrendszerekből egy-egy szám csak megmaradt ennyi ezer éven át is, az okát szintén nem lehet tudni.
Pl. el se tudom képzelni, hogy egy órányi idő 100 perces legyen, vagy csak 10!:(((
(Tíz perc az nagy idő, Elemér! - Szenes Iván dala)

jadzia

2021. 10. 12. 19:49

Lehet, hogy egy képregény erről: , szöveg, amely így szól: „-BUKSI! Téged keresnek.”

jadzia

2021. 10. 12. 19:41

Nem érhető el leírás a fényképhez.

2021. 10. 12. 11:31

Hát, te magad adtad meg a választ. tizenkettő az egy tucat, a féltucat meg hat. No de tudtad e, honnan származik a szó maga. Én se tudtam, meg kellett néznem a wikipédián és lőn. Valószínűleg újlatin szó a duodecim  eltorzult formája. Azt uis megtudtam, hogy a régi rendszerekben szinte kizárólag a tizenkettes számrendszer volt használatban (állítólag igen könnyen használható). Mit szólsz hozzá?

2021. 10. 11. 14:22

Szóval KÖZHASZNÚ, azaz gyakorlatilag: CSAK EGY TUCAT!!! (= 12! :DDD)

De vajon MINDENKI tudja, mi az a TUCAT?! ... És a FÉLTUCAT?! 
Goofy smiley. Illustration of a smiley goofing around. | CanStock

Mert ebből szerintem még ennyi is sok(K)!