Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006.09.28. 22:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

2019.02.20. 20:30

Nézd a "balhé szkeptikusok" (akiket az különböztet meg az igaziaktól, hogy ők csakis a nyilvánvaló tényeket kérdőjelezik meg), de inkább kissé zavart elméknek mindig kell valami, amin fel tudnak háborodni és valahogy reflektorfénybe állítani saját magukat... A hülyeségen kívül legtöbbször ártalmatlanok.

2019.02.20. 14:23

Na igen... Mindig az amerikai zászló "lobogásával" jönnek, akik tagadják, holott olvastam, vagy láttam, a csuda tudja, de valami szerkentyűvel direkt lobogást mímeltek, mert ugyebár EGY ZÁSZLÓNAK LOBOGNIA KELL, ATTÓL ZÁSZLÓ! - szlogen miatt meg kellett nekik oldani a zászló lobogtatását.

De van más magyarázat is:
Képtalálat a következőre: „amerikai zászló a holdon”

Ilyen egyszerű!;o)
Mári néni meg Tokodon higgyen, amit akar!:DDD

2019.02.19. 20:23

Ugyan, vannak akik nem hiszik el, hogy ember járt a Holdon, sőt, vannak, akik szerint a föld lapos... Mert az emberi hülyeség végtelen...

2019.02.19. 15:00

Biztos igazad van a miniatürizálással kapcsolatban, DE!
Szóval most készülök egy könyvet olvasni, a címe a fontos:
NULLÁRÓL AZ EGYRE - GONDOLATOK STARTUPOKRÓL, AVAGY HOGYAN TEREMTSÜNK JÖVŐT
 
A szerzők: Peter Thiel & Blake Masters (GABO Könyvkiadó, 2015.)

A könyv mottója:
"Teljesen új és frissítő gondolatok arról, hogyan teremtsünk értéket a világban." 
(Mark Zuckerberg, a Facebook elnöke)

Úgyhogy mit is kell ezen érteni?
Nos, azt, hogy a MI esetünkben (miniatürizálás) igenis a japánoké az elsőbbség, mert ha valaki valami ÚJAT teremt, az számít a "0"-ról az 1-re-nek. Azonban! Ha valaki ezt a már kitalált dolgot (kitaposott út!!!) továbbviszi, és fejleszt rajta, az már 1-ről a 2-re-nek számít!
Úgyhogy szerintem a miniatürizálásban a japánoké a babérkoszorú, az USA már csak a kitaposott úton lépdelhetett tovább, itt-ott a praktikusság kedvéért, vagy más vonalon is alkalmazva, módosítgatva rajta. Én így gondolom...
Ami meg az oroszokoat illeti, mindig is titkolództak, de igazad van, a mai világban, ahol még a lakásokba is bekukucskál a műhold, sőt, a beszélgetéseket is rögzíti, TELJESEN FÖLÖSLEGES, és álságos titkolódzni.

Hitted volna, hogy még mindig akadnak, akik nem hiszik, hogy Gagarin volt az első űrutazó?...
Csupán csak azért, mert OROSZÉ NEM LEHETETT AZ ELSŐBBSÉG!:DDD
Képtalálat a következőre: „gagarin az űrhajóban”

http://www.origo.hu/tudomany/20161018-jurij-gagarin-vosztok-1-emberes-urrepules-film-eletrajzi-film-kozmonauta.html
Nem sokon múlt, hogy Gagarin túlélte az űrutazást.

2019.02.18. 17:27

Meg fogsz lepődni. A miniatürizálás vezérei valóban a Japánok voltak... De csak voltak... Ma már a legfejlettebb alkalmazásokat az USA szállítja a mikroelektronika területén, bár a japánok és a kínaiak fogják gyártani... Az oroszok meg mindent titokban tartanak, pedig hát nekik is van szupergyors számítógépük, tehát elektronikai alkatrész gyártásuk is, csak éppen nem nyilvános (ami szerintem marhaság)

2019.02.15. 19:08

Bocsika, bocsika!!!!
Jut eszembe, hogy én még hamarabb láttam először számítógépet, mint Te, olyan 1974-75 lehetett, vagy még korábban? Nem tudom biztosan... A bátyám ugyanis - már említettem! - atomfizikusként végzett Debrecenben, de Pestre helyezték, és ott meglátott a "Vegyterv" nevű cégnél egy számítógéptermet, és azonnal átnyergelt a számítógépekre.
A hatalmas mágnesszalagok ott forogtak a szekrényekben, a padlózat faburkolata alatt futottak a vezetékek, és SZIGORÚAN 20 C foknak kellett lennie, különben"megbolondultak" volna a számítógépek, és rossz adatokat adtak volna ki... Mondta is még otthon, hogy vegyek fel kardigánt, mert fázni fogok. Igaza lett!
Én meg voltam róla győződve, hogy az életben nem fogok ilyenekkel dolgozni, ugyan, hol is tarthatnék a pici lakásunkban ekkora monstrumokat?!
Aztán eltel húsz év... A számítógépek egyre kisebbek lettek, míglen elérkeztünk a laptopokig....
Na, ez már adott reményt arra, hogy én is el tudom egy asztalon helyezni. Most épp egy széken van... Vezeték nélküli internettel persze, és külső egér nélkül.
A CD és DVD játszóim külön vannak, azokat használom is, mert szeretem őket, de ebben a laptopban is használhatók... még... 

Azoktól a picinyke pendrive-októl pedig idegenkedem, mert attól félek, elveszítem őket, olyan kicsik. Igaz, a digitális fényképezőgépem lemeze is már valami "papucsban" tehető be a fényképező gépbe, annyira pici. Mekkora teljesítményű? .... Sajnos, fogalmam sincs.

A miniatürizálás a japánok "asztala", hisz ők is - többnyire - elég kistermetűek.
Hogy ez hová fejlődik, nem tudom, de asszem, ezt már télleg kihagyom az életemből.

 Képtalálat a következőre: „pendrive”
Hogy mik vannak?! ... Magyar Paprika Pendrive.  
Nem kérem, mert úgy sem szeretem az erős paprikát! :DDD
Kapcsolódó kép

Ez már inkább tetszik, de akkor se köll!:(((
Már teljesen meg vagyok tőlük "felhősödve"!:DDD

2019.02.15. 14:13

Érdekes... Én az első számítógépet (egy szobányit, ma a mobilom a milliószorosát tudja) 1977-ben láttam, és írtam rá az első programot. Azóta részben rabja vagyok. Persze először csak ipari alkalmazásokra, majd mikor megjelentek az első "igazi" PC-k már majdnem házi használatra is. Bizisten soha nem tudtam megérteni, hogy lehet a technika újdonságaitól idegenkedni. Pedig van szép számú ismerősöm, akik hasonló felfogást vallottak, mint te, sőt, vallanak még ma is. Persze, használni tudni kell, mert nem mindent lehet ezekkel megoldani, de haértő kézzel nyúl hozzájuk az ember, rengeteget segíthetnek... Ami meg a CD, DVD írást illeti, nos ma már a terabájtos tárolók, isten tudja hány gigabájtos pendrivok, meg a "felhők" korában, valóban nincs sok szükség rájuk.... Rohan a világ...

2019.02.15. 0:07

Hát az igazság az, hogy számítógép ügyben fogalmam sincs, mikor láttam először gépet, sőt, azt se tudtam, mire való... Én csak a kézi számológépet ismertem még akkor... A gyerek lehetett olyan ötödökes vagy 7-es? Neki szereztünk be egy CASIO számológépet.
De hogy a később látott számítógép nem volt számozott, az biztos, és windows neve sem volt (mert úgy tudom, hogy az "ablakok"-at jelent, ugyanis ez az elnevezés már csak akkor jelent meg, mikor egyszerre TÖBB weboldalt - ablakot - is meg lehetett nyitni.)
Most is nyitva van hat!:DDD

Régebben tehát a sógornőméknél láttam szápítógépet, nagy randa monitora volt, nemtom, hányban, de az még COMMODORE volt...
Asszem, commodore 4. A keresztlányom számára kerestek hozzávaló játékot, és mondták, a csak commodore nem jó... 4-esnek kell lennie.
Én persze nem értettem az egészből semmit.
Asszem, 96-ban vagy 97-ben vett rá az iskolatitkár, vegyünk saját fénymásolót a zenekari kották fénymásolása miatt, ne kelljen állandóan könyörögni a városi irodában másolásért. Akkoriban még a hangverseny meghívókat valódi nyomdában készíttettük, a növendékekét meg stencileztük.

99-ben vettük meg az első számítógépet, a windows 97-est, és azzal írtuk meg a kötelező PEDAGÓGIAI PROGRAMOT.
Én persze nem értettem hozzá semmit, de az iskolatitkár ezt tanulta a közgazdasági szakközépiskolában. Így tehát meg tudtuk csinálni, könnyebb volt, mint írógéppel a javítás, ha hibát vétettünk.
Volt tehát fénymásoló, számítógép, na és sokaknak mobil telefonjuk is. 
Én ezeket MIND ki akartam hagyni az életemből...
Nem sikerült, mindegyikből régóta (2005) van sajátom is. 

Ez van.
Most nyúzom a 3. laptopot, 8.1-es op. rendszerrel: Azt mondták, a 10-es nagyon más, csak mérgelődnék vele.
Lemez...
Floppy lemezek voltak a sulinak tárolásra. Ezekre rögzített az iskolatitkár.
De hol van ez már? Nekem már nem is volt. Sőt!
Hallom, a mostani laptopokon már a CD-DVD lemezeknek sincs helye.
Pedig de sokat másoltam az első és 2. laptopommal!;o)

2019.02.14. 16:10

Világos, meg természetes. Az első egér 1992-ben került a kezembe. Hol volt akkor még tablet, meg laptop... Sőt, hol volt még akkor Windows? Illetve volt, a 3.1 verzió.Külön lemezen... 

2019.02.13. 19:32

Nem tudtam, hogy van, mert MINEK?!
Hát én sosem láttam a buszokon tablettezőknél - főleg diákoknál! - külön egeret, pedig mostanság is sokat buszozom...
Egyébként úgy gondolom, hogy azok tudják nehezen használni az egérpadot (ahogy Te nevezed, én nem is tudtam, hogy így hívják, "membránnak" hívtam eddig), akik a régi - normál - egérhez vannak szokva, miként Te is.
Én meg azokat az első, infra nélküli egereket végképpen nem tudtam használni, ezért mikor megláttam azokat a piros aljú infravörös egereket, a zenesulinak azonnal ilyeneket vetettem.
Azzal már nekem is könnyebben ment. De az biztos, hogy a laptopon lévővel tudok a legkönnyebben boldogulni, és nem értem, a párom miért dühöng, ha nem leli a külső (vezetéknélküli) kisegeret, amit direkt miatta vettem.
Mert nekem aztán ugyan nem köll!!!

Képtalálat a következőre: „tablet egérrel”

Te jó ég!
Hogy lehet ennyi vacakság közt eligazodni?! :'(

Fiatalabb koromban az androidot emberformájú robotokra értettük!...

2019.02.12. 17:08

Dehogy nincs... Csak nem muszáj. Lehet a képernyőt símogatni, vagy az egérpadot... Nekem kényszeríteni kellett magam, hogy az egérpadot használjam, mert a rendes egér nekem sokkal jobban kézre áll. Most már nagyjából mindegy, de azért nekem az egér az igazi.

2019.02.09. 13:31

Ez így igaz... Főleg a fiatalság, nálunk magyaroknál is fantasztikusan ötletes rövidítéseket alkalmaz "mobil-nyelvként".
Pl. vszleg = valószínűleg
Mobilon rengeteg karaktert veszítene, ha kiírná az egész szót.

Apropó, mobil, és laptop:
Én mindig jót vihogok az egérhasználókon, sokan régebben (2000-es évek eleje) képtelenek voltak megszokni a laptop egerét, külön kis egeret vesznek hozzá még mindig! Pedig már akkor megmondtam: EZ A JÖVŐ!
Én meg az egeret voltam képtelen használni!:((( Összevissza táncolt a monitoron a kurzor!:(((
És igazam lett, manapság a mobilokat, tabletteket csak simogatni köll! ;o)
Nyista egér hozzá!:DDD

Kapcsolódó kép

2019.02.07. 19:30

Igen, az angol esélyes, de ahogy tudod, nekem az a véleményem, hogy a jövő közösen beszélt nyelve egy angolra épült valami új, valószínűleg kotyvalék nyelv lesz. Csak gondolj bele az interneten használt nyelvre, ami egészen eltérő a beszélt nyelvtől, de néhány része kezd beépülni a beszélt nyelvbe. 

2019.02.07. 0:14

Hát én csak a FÖLD-terület miatt gondoltam.... Egyébként szerény véleményem szerint a LATIN betűk fognak győzedelmeskedni, és az angol lesz a világnyelv (lásd: internet-nyelv!), ha csak nem történik valami tragikus dolog ezzel a XXI. századi népvándorlással!:(((


2019.02.06. 19:31

No, no... A föld egynegyede nem cirill betűkkel ír. Csak olyan nyolcada, tizede. Mert a nagy része kínai írásjelekkel ír, a többi meg indiai jelekkel, bár ők már inkább átvették az angol ábécét. No meg hát arabul is írnak páran... 

2019.02.05. 21:48

Gondolom, hogy "A tizedes, meg a többiek"-re gondolsz az idióta német tiszt szerepében!
Fantasztikus volt!:DDD

- Kompot, kompot!
- Nicht kompot! Az oroszok már a spájzban vannak! :DDD

Kapcsolódó kép

És ami a fő: Grísa (Cs Németh Lajos) tényleg tudott oroszul! - Biztos a moszkvai nénikéjétől tanulta meg!;o)

Én sajnos 11 évi tanulás után is csak nagyon keveset tudok. 
Bezzeg, mikor a németeknél voltam, oroszul jutott eszembe, mit kellene NÉMETÜL válaszolnom nekik. Na, lett volna nagy botrány! :DDD

Azért nem bánom, sőt, örülök neki, hogy mi még legalább megtanultuk a cirill betűket, hisz - gondolom én! - legalább a Föld 1/4-e ezekkel a betűkkel ír. Ha már beszélni nem is tudunk, de legalább el tudjuk olvasni az oroszul írt szövegeket.

2019.02.04. 20:00

Igen, igen... Márkus László. Nagy színész volt, színész óriás. El tudtam hinni neki, hogy idióta német tiszt, vagy tragikus szenvedő, vagy orosz hölgy... 

2019.02.04. 19:58

Most is így van, ha igaz.. A nejem pedagógus, ő is megerősítheti, persze némi kitétellel, hogy a nem rendezett körülmények között élők terjesztik igazán...És, bennük is van...

2019.02.02. 13:22

Ez ugyebár a "Nevessünk" topic.
Van egy egyáltalán nem nevetni való hír egy másik portálon:
https://kapcsolat.hu/cikkek/csaknem-szazmillioert-bereltek-tavaly-ferihegyi-vip-kormanyvarot-es-ebben-nincs-benne-minden#comment-60454

Mivel mindig is nagy kedvencem volt Márkus László (volt szerencsém élőben látni a "Játék a kastélyban" c. Molnár Ferenc darabban),
Kapcsolódó kép

elhoztam a cikkben említett jelenetet ide is, hátha valaki nem ismeri:
https://www.youtube.com/watch?v=iSnGtzYAQ2w
Kállai István: Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba? (Márkus László, Almási Éva)
Képtalálat a következőre: „mi került ezen a fotelon 7200 forintba”

Van még egy nagy kedvencem Márkus Lászlótól, egy Csehov dráma kabaré változata, melyet ezen feldolgozás óta nem lehet műsorra tűzni, ugyanis a közönség a tv műsorában előadott jelenet óta tönkre röhögte az előadást:
https://www.youtube.com/watch?v=NBb_1oOAXXE
'Három nővér' Márkus László, Haumann Péter, Körmendi János
Kapcsolódó kép
"Mása, ne fütyölj!" :DDD

"Dolgozni kell, dolgozni, dolgozni" ;o)


2019.02.01. 22:06

Na, ez éppen oyan, mint amikor az iskolában tetű járvány volt, és a gyereknek serkés lett a haja!:(((

Figyelmeztetett előre a tanító néni a járványra, de azt se tudtuk, mi, szülők, mit kell nézni...
Na, aztán megtudtuk!
De ne tudd meg, mit harcoltunk ellene! Mert ez a dög a hajszálra ráhüvelyezi a tojását, és egyenként kellett lehúzni róla! :(((
Akkoriban ráadásul nekem fenékig érő hosszú hajam volt, és rettegtem, hogy elkapom. Így a lehúzott serkéket a villanytűzhely égő lapján egyenként megsütöttem, ne maradjon véletlenül sem élve egy se!

Nos, ettől voltam én úgy, mikor megtudtam, mi a gyerek baja, nekem is a fejem búbjától a sarkamig mindenem viszketett!:(((
Állítólag még a szemölldökbe is belement ez a rémség!
És érdekes, a legtisztább (orvos, tanár, tisztviselő) gyerekek mind megfertőződtek. Azokban a bizonyos etnikumot képviselő gyerekekben viszont egyben sem találtak a védőnők...
/Kérlek, ne szólj meg ezért, amit írtam, de tényleg így volt!/