Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006.09.28. 22:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

2019.08.16. 19:01

Bizony, a szőlőhöz én se értek, pedig volt 2,5 hold szőlőnk, meg a keresztapámnak is volt ennyi, anyámmal örökölték közösen a szüleiktől.
Mivel mi 15 km-re laktunk onnan, keresztapám művelte mind az 5 holdat. Ő értett a szőlővesszők koratavaszi metszéséhez, és a fiai is. Mi gyerekek is dolgoztunk ám a szőlőben, szinte az egész nyarat ott töltöttük, de gondolom, keresztanyámnak elege lehetett 6 gyerekkel bajolni! Bár igaz, mindig tudott munkát adni egész napra is. 
EZT a mai gyerekek el se tudják képzelni, mennyit kellett dolgoznunk. És mit kaptunk érte? Semmit!!!
Hivatalosan dolgozni csak a 14 éven felülieknek lehetett, így nyolcadik után dolgoztunk az erdőgazdaságban a hugival, az amerikai szövőlepke által beszőtt ágakat vagdostuk le körtevágó ollóval, mert naná, hogy túl magasan voltak a fákon a kukacos ágak!!! Majd halomba hordtuk, és elégettük, mert EZ volt az egyetlen kiirtó módszer, ami hatásos volt.
Képtalálat a következőre: „amerikai szövőlepke”
Az amerikai fehér medvelepke (magyarul szövőlepkének hívtuk, tudta a fene az igazi nevét!) hernyói sűrű szövedékek alatt bújtak meg.

Ez itt a tojásrakó kifejlett lepke:
Képtalálat a következőre: „amerikai szövőlepke”

Ez pedig a hím párja:
Képtalálat a következőre: „amerikai szövőlepke”

Aztán ennek a korszakának is vége lett a gyerekkorommal együtt. Ugyanis a bátyámat felvették az egyetemre, engem meg a zeneművészetire, és a családunk Debrecenbe költözött. Anyám eladta a szőlőrészét, idegenek vették meg, jó karban volt, így tisztességes árat kapott érte.
Így tudtuk megvenni Debrecenben a 3 és félszobás házat kint kertvárosi részen, hogy eladták a mi, meg a nagyanyám házát, és a 2 hold szőlőt. A fél holdat már akkor eladta anyám, mikor azt a bizonyos valkik által lottón nyert, faragott, és intartziás hálószobabútort megvette, amiről már írtam.

Volt nekünk is itt a kerítés mellett egy szőlőlugas, 6 szál vesszőből nevelte a férjem, de a szomszéd bácsi permetezte, én csak kötöztem, kacsoltam, ahhoz értettem, mert gyerekkoromban keresztéktől megtanultam. Viszont mikor elhunyt a férjem, majd a szomszéd bácsi is, kivágattam a lugast: Amennyi szőlőt én megettem, azt simán megvettem a zöldségesnél, nem volt érdemes kínlódni vele.

Viszont ma délután, mikor a párom elment dolgozdába (20-án is dolgoznak!!!...), a munkáspólója teregetése közben megláttam a törpe fekete fenyőkön néhány rozsdásodó ágat. Odamentem, és a guta majd megütött, mert az a pár látszó gally csak a jéghegy csúcsa volt, ugyanis alul még több beteg ág volt!:(((
A tíz bokrot egy órán át tisztogattam a vörös ágvégektől, aztán meg azt az átkozott borostyánt fedeztem fel a pázsitfűben itt-ott kikelve, mert elárulja magát azzal a jellegzetes ezüstcsíkos levélmintájával.
Kitéptem gyökerestől mind, vagy legalábbis azt hiszem, mind....
Ezentúl úgy járkálok mindenhol a kertemben, hol látok olyan ezüst csíkmintás borostyánlevelet, nem is értem, hogy vethette el magát a kert másik végében is, mikor sosem láttam ajta virágot, nem is tudom, milyen?
Tény, hogy kis növények akadnak belőle bárhol a kertben.

A másik, ami a mérgem, a vadkomló!
Az is előfordulhat sajnos bárhol a kertben, hogy honnan a fenéből, mikor nem tűrtük meg sohasem, irtottuk, ahol értük! 
Pedig látom, sokan ezt is ültetik sövénynek:
Képtalálat a következőre: „komló növény”

Engem aztán ugyan nem érdekel, hogy ez a sör egyik alapanyaga, mert antialkoholistaként a sört még jobban utálom, mint a bort... Kesere!:(((
Melegen meg valósággal lópisi, ebben az állagában találkoztam vele először a kedvelt bambi helyett, mert az már elfogyott a Szentesi Repülőnapon, ahol a szomjúság miatt ittam bele a bátyám sörös poharába. Még olyan rémes ízt, atyavilág!:(((
Azóta se tudnak rávenni, hogy sört igyak!:P

Szóval visszatérve a kertészkedésre, igaz a mondás: "Egy családi kertes ház SOSINCS készen!"...
Mindig van valami szöszmötölni való!:'(

2019.08.16. 17:25

A metszéshez én egyáltalán nem értek. Valahogy megcsinálom a maradék szőlőben, de hogy ez jó e a szőlőnek, vagy fordítva, azt nem tudom. Élnek és néha termés is van rajtuk. Édesapám értett hozzá, ő tudta, mit kell két, vagy három szemre metszeni, meg a többit, de én nem. Megtanulni meg nem tanulom meg, mert nem érdekel... 

2019.08.16. 15:18

Na igen, a metszésekhez nem értek, de amint látom, mások sem sokat, főleg a rózsákhoz...
Kb. két hete ún. "zöldmetszést" kértem, hogy végezzenek rajtuk, és mit látok?
Felében-harmadában végezték csak el!:(((
A futókat úgy szokták megfiatalítani, hogy kifűrészelik az öreg, vaskos ágakat, de ezek mindet ott hagyták, csak a szárazakat metszették ki...
Viszont gondoltam, nekidurálom magamat, és kivágom én, de ezeket fűrészelni kellene, az olló nem viszi a befásodott vaskos ágakat...
Ráadásul a mostani esőkkel a valamilyen betegség következtében teljesen lecsupaszodott rózsák most az újabb esőkkel egészséges, leveles ágakkal hajtani kezdtek.
Édesanyám mondta annak idején, hogy zöldmetszésnél feltétlenül hagyni kell leveles ágakat, mert a levél a rózsa"gyomra".
Így most én is hagyom őket, mert örülök, hogy hoztak új, leveles gallyacskákat.

Látom, a neten akadnak tanácsok  metszésre, majd átnézem a képeket:
Képtalálat a következőre: „megmetszett futórózsa”


https://nlc.hu/otthon/20170528/rozsa-nyar-metszes/
Képtalálat a következőre: „megmetszett futórózsa”

2019.08.15. 16:52

Mondjuk én földmunkát nem végzek. Fűnyírást igen, bokrok metszését, ágak fűrészelését igen, de egyebet nem. Vagy csak nagyon ritkán, attól meg nem megy tönkre a bőröm. Vizes kesztyűben meg egyáltalán nem lehet dolgozni, már azért sem, mert akkor a bőröd megy tönkre, mint a mosónőknek... 

2019.08.15. 0:57

Hát ez az! Hogy én is képtelen vagyok kesztyűben dolgozni!:(((
Pedig a földmunkától kiszárad a bőröm, és érdes lesz a kezem! Na, akkor meg nem tudok nejlon harisnyát felvenni, mert beleakad a megdurvult kezem ujjvégeim a finom vékony szálú harisnyába!:(((
Na meg a tujákat a folyamatosan ömlő vízzel szoktam lepucúlni! Mégpedig úgy, hogy a locsoló-szerkezet végével verem le a száraz kis ágakat, leveleket. Hogyan tudnám ezt a munkát csuromvizes kesztűvel végezni?!
Csoda, hogy nyáron havonta ellocsolok 10 köbméter vizet is?!:(((
Fúrt kutam nincsen, így az a 10%-nyi locsolási kedvezményem van csak. Igaz, az idén elég sok eső volt, így talán most kevesebb lesz a vízdíjam, mint tavaly.

2019.08.13. 17:34

Kesztyűnek híjják. Tessék felvenni (lehet kapnia boltokban) és akkor nem szurkál, illetve szurkál, csak nem a bőröd... Mondjuk engem is zrikálnak eleget, mert nem szoktam kesztyűt húzni, csak nálam az az oka, hogy akkor nem érzem annyira a fogást, mint anélkül...

2019.08.13. 14:10

Hát elég undorító is, bár szerintem a fenyőgyanta nem undorító, de azt is nehéz a kézről letakarítani.
Mikot még IGAZI fenyőt vettünk karácsonyra, papírral fogtuk a törzsét, mikor hoztuk haza, hogy ne gyantázza össze a kezünket.
Most meg a tujáinkkal hadakozom, mert mikor locsolom, akkor szoktam benyúlni az ágai közé, és lesöpörni az elhalt kis gallyacskákat, melyek - a kertész bácsi szerint állítólag - azért vannak, mert a fa belsejében sötét van.
És nekem allergiás a kezem a szúrós levélzetre, meg az ágacskákra, s kipörsög tőle a kezem és a karom.2019.08.12. 16:27

Hát a csiga nyálka nem csak arra jó, hogy ragadjon, bár arra is, de egyben olyan, mint egy síkosító szer. Könnyebben csúszik rajta a csiga teste. Mondjuk tényleg rém gusztustalan, főleg a meztelen csigáé, és pláne akkor ha az ember hozzáér, mert alig lehet levakarni. 

2019.08.10. 1:19

Az tutter, hogy szükségük van rá, hisz a túlélésüket - nagyképűen mondva a fennmaradásukat - biztosítják vele. 
S hogy ne legyen hiányérzeted, meg hátha valakinek hasznára lesz a következő undorító szokást figyelembe venni, ha legyet hesseget el az ennivalójáról, hoztam még egy undormányos szokást:
"Nyálszipkázás":
A házi légy ha rászáll a kajádra, te meg csak úgy megszokásból elkergeted, és tovább eszel, nem is tudod, mi történt közben az ételeddel. Nos, tessék:
A légy a lábain található érzékelősejtekkel ízmintát vesz, majd a nyálából és az emésztőenzimjéből elegyet bocsájt ki rá, mely ettől elfolyósodik, és a légy könnyen felszipkázza. Különösen undorító, ha arra gondolsz, előtte éppen valamilyen fekálián landolt a tappancsaival. Nos, van még gusztusod a légymászta sült csirkecombhoz?! :DDD
Képtalálat a következőre: „légy a húson”

Viszont meg kell, hogy jegyezzem, vannak állati szokások, illetve olyan undorító váladékaik, melyek fölöttébb érdekelni kezdte az embereket.
Pl. ilyen a "csiganyálka", mely biztosítja a csigáknak a bármilyen helyzetben való mászást, felfelé vagy lefelé, illetve akár a plafonon is. Ugyanis a nyálka odaragasztja őket bármilyen felülethez.

Pontosan ez a tulajdonság érdekli a legjobban a tudósokat és mérnököket, mert amikor az állat megáll, a ragasztóanyag újra formálódik, és gyorsan a felülethez tapasztja. Gondolom, amit hátrahagy, az a fényes csík bizonyára neked is ismerős.
Képtalálat a következőre: „meztelen csiga nyálka”

A mérnökök a kísérleteikhez szükséges nyálkát üveglapról gyűjtik össze, és ezt a vegyüléket a falmászó-robotoknál szeretnék majd alkalmazni.

Látod, látod, a természetben milyen sok minden hasznos, ami nekünk undorító látvány! :)))
Ezért is nagy érdeklődéssel olvastam G. Murphy könyvét. Bár gyerekeknek írta, de pont emiatt volt könnyen érthető, és igen élvezetes olvasmány.

2019.08.08. 19:59

Az is, mert ha képen nézed (élben még sohasem láttam), tényleg nagyon aranyos. És mivel eléggé bambácska, ha az ember az ápolója kezében látja, önkéntelenül is egy plüssállatka jut az eszébe..

Ami meg az élőlények "undorító" szokásait illeti, nos ez az ő egyéni specialitásuk, ami ki tudja, mi módon fejlődött ki. De hogy szükség van rá, mert hogy használják, az biztos...

2019.08.08. 14:27

Hmmmm. Megen egy "népi mondással" jövök példának okádék!:DDD
Ugyanis amiről itt írtál, az erősen hajaz a már említett "Gusztustalan tudomány" c. Glenn Murphy könyv 10 legundorítóbb állati szokásában írtakra.
Nos, a népi mondás így szól:
"Nagy mértékben MÉREG, kis mértékben ORVOSSÁG!"
Pl. ilyen a gyógynövények közül az erősen mérgező DIGITALIS nevű, kertekben is előforduló gyűszűvirág, melyből szívgyógyszert szoktak készíteni a gyógynövényszakértők.
Kapcsolódó kép

Nahhh...
Szóval ezt az indiánok gyomorgyógyszere juttatta az eszembe.
Viszont szóba hozza a szerző a békát is, de nem ám a közönséges varangyot, amely - akár hiszed, akár nem! - olyan pontosan tud célozni a fenekével, hogy szegény édesanyám egy pincemeszelés alkalmából tapasztalhatta, hogy milyen hatása van a béka váladékának az emberi szemre. Egy hónapig alig látott a lefecskendezett szemére!:(((

Hanem az undorító állati szokásoknak a tízes toplistáján 5. helyen áll az ún. VÉRPERMET, mely egy fajta, az Észak-Amerika sivatagaiban élő tüskés békagyíknak igen visszataszító szokása a vérrel való fecskendezés, mely az ember számára eleve igen kikészítő látvány, ugyanis A SZEMÉBŐL FECSKENDEZI A VÉRT a rátámadóra!!!
Képtalálat a következőre: „vért fecskendező tüskés békagyík”
Brrrrrrrrrrr!:(((

A "bűzös borz" CSAK a 4. helyen áll a listán, az előkelő ELSŐ helyet pedig egy sirályhoz hasonló tengeri madár, a sirályhajsza  vezeti az "okádékspray" nevű váladékával, mely undorító szagú, félig megemésztett narancssárga halfoszlányokból áll!:(((
Igencsak meglepődhet az a sziklamászó, aki váratlanul kap belőle a képébe, s elmegy tőle az összes afeletti öröme, hogy sikerült végre felkapaszkodnia a kipécézett sziklacsúcsra!:DDD

A múltkor emlegettem valamelyik topicban, hogy a koala maci nem is olyan aranyos állatka, mint hinnénk, ugyanis az a szokása, hogy 7 hónapos korában, mielőtt átszokna az anyatejről az eukaliptusz levél elfogyasztására, az ennek megemésztéséhez szükséges gyomornedvet az édesmamájától szerzi be oly módon, hogy kinyalogatja a kakit a mama szőrös fenekéből...
Bocs a gusztustalanságért, de "szükség törvényt bont"!!! :DDD
  Kapcsolódó kép
Tessék Neked:
A koalát a világ egyik legcukibb állatának tartják! ;o)

2019.08.07. 17:08

Hát igen, kifejezetten elképesztő. Mutatták egy tóban a harcsákat, két és fél méter hosszúak voltak, de a tó maga erősen sugárszennyezett. Én sem értem, azt hiszem, senki se nagyon. De a tény, az tény. 

A mérgek különfélék lehetnek. A mérgeskígyók és társaik a véráramba juttatják a mérgüket, ami a gyomornedvekkel találkozva nem hat. Ugyanúgy mint a kuráre nevű indián méreg, amit akár gyomor gyógyszerként is lehet használni, de ha egy pici kis seben keresztül kerül a szervezetbe azonnal öl. Amúgy olyan méreggel rendelkező állat is van, ami meg a hagyományos mérgezést produkálja, amikor meg akarják enni, erős, maró váladékot bocsát ki. Mint a varangyos béka.. 

2019.08.06. 20:10

Valahol valamit én is hallottam ilyesmiről, hogy egyes állatokra nem hat pusztítóan az atomsugárzás, és bevallom, ez nekem is magas, hogyan lehetséges!? Hmmmm... Még a bölény is? Mi a csuda van annak a szervezetében, ami az emberben, mint szintén emlősben, nincs?!
Már csak azért is hihetetlenül furcsa ez a dolog, mert most olvasom Murphy EVOLÚCIÓ c. könyvét, amelyben a tengerben élő mérges medúzáktól azok partra vetett, és elhalt példányainak a megérintésétől is óvnak, ugyanis még akkor is képesek halálosan megmérgezni a hozzá érő kíváncsi embert... PL. a kockás medúza, vagy a portugál gálya:
Képtalálat a következőre: „portugál gálya medúza”

Arról az atomtengeralattjáróról nem is beszélve, amelyről a múltkor vetítettek filmet "Atomcsapda" címmel... Borzalmas sebekkel húzták ki max. 10 perces benntartózkodás után a reaktort megjavítani akaró tengerészeket, többen meg is haltak!:(((
Kapcsolódó kép

Tudomásom szerint minden élő és élettelen tárgytól, lénytől el lehet kapni a sugárszennyezést.

Sokszor eszembe jutott már, hogyan lehet az, hogy egy méreggel megölt állatot megevő állat vagy ember miért nem hal meg attól a méregtől, amitől az állat pl. szívbénulásban elpusztult.
Az meg számomra különösen érthetetlen, és furcsa, hogy egy állat a zsákmányát bénító méreggel ejti el, majd megeszi, de ő maga hogy nem pusztul el a belefecskendezett SAJÁT mérgétől? Őrá nincs káros hatással az a méreg, amivel az áldozatát megöli?!:(((


2019.08.06. 17:11

Nemrég, a múlt héten láttam egy Csernobilról szóló filmet és ott a nagyon magas sugárzás közelében vígan élnek a farkasok, a halak és a halászsasok, sőt, még a bölények is. Rá se tojnak. És persze nem értem, mert az ember ott egy hét alatt meghalna... Nincs rá igazán jó magyarázat.

2019.08.02. 20:45

Tudod, én a vírusok ELLEN vagyok inkább, mert a párom szerint is a Föld bolygó meg fogja tudni újítani magát, bármit is vétsen ellene az emberiség. Az ember nevű legkártékonyabb ÁLLATFAJTA már régen sehunba se lesz, mikor a "jó öreg Gaya" még mindig élni és virulni fog.
Lásd, Csernobilt, és egyéb ember által elhagyott helyeket:
Kapcsolódó kép

Ahol eltűnik az ember, ott újjáéled a természet:
 Kapcsolódó kép
A padlót átszakító fa, az udvart elfoglaló bokortenger, a falakon végigmászó kúszónövények mind a természet végtelen erejét mutatják, mely csak az ember távozására vár, hogy ismét burjánzásnak induljon...
Van még rá pár milliárd éve, amíg a jó, most középkorú Napunk fel nem perzseli a 800 C fokos hőmérsékletével...
De EZT már az unokáink unokái sem fogják látni!:(((


2019.08.02. 17:21

Hát ebbe nem nagyon lehet beleszólni... Pár ugye a papír alapú számlázás meg környezetvédelmileg káros... Viszont a papír nem lesz vírusos és nem töri fel senki...

2019.08.01. 20:46

Szerintem mindenki úgy oldja meg az online vásárlását, ahogy neki a legjobban megfelel, és amiben bízik.
Én egyenlőre CSAK könyvet vettem ilyen módon, de azt sokat.
Hogy aztán majd a későbbiekben fogok-e mást is vásárolni, vagy rendelni (pl. szállást), nem tudom.
Mindig "bombáznak" a szolgáltatók is ún. e-számlákkal, de én JOBB SZERETEM A PAPÍRALAPÚ kimutatásokat.
Nehogy már azért is be kelljen kapcsolni a gépet, hogy megnézzem pl. a folyószámlámat, vagy a befizetéseket.
Jöjjenek csak azok az értesítő levelek úgy, mint eddig! 
Számomra EZ a biztos! Amit kézbe vehetek...

2019.07.31. 16:32

Hát, ha nem muszáj, én se fizetek előre, de ha nem megy másképp, akkor bizony igen. Mert én nem is házhoz hozatom a csomagot, másrészt soha nincs nálam annyi készpénz. Úgyhogy azért elég gyakran előre fizetek, de mondom, csakis megbízható boltoknál.

2019.07.31. 15:16

Valóban sok fiatal választja az online vásárlást.
Én bizalmatlan vagyok, bár már vagy 5-6 éve az interneten vásárolom a könyveket, egyrészt mert olcsóbb, másrészt a helyembe hozzák INGYEN, mert összegyűjtöm, mit szeretnék, és 10 e ft felett ingyenes a kiszállítás.
Viszont!
A bizalmatlanságom okán kp. szoktam vásárolni, azaz akkor fizetek, mikor hozzák. Ez így nekem bevált, és nem is akarok változtatni rajta. Azaz nem akarok digitálisan (vagy hogy is hívják) fizetni, mert nem is értek hozzá, és a franc tudja, hová tűnik az a pénz?! A párom bátran kihasználja ezt a lehetőséget, igaz, neki van "OKOS telefonja", és azzal bonyolítja ezeket az ügyleteit (vett már nagy tv-t, fúrógépet, erősítőt a tv-hez, mikrohullámú sütőt, stb. én meg persze NEM értek hozzájuk, és ő állítja be).
Érdekes, hogy a lányom se kedveli az ilyesmit, pedig még 50 éves sincs, bár szokott nekem eurót küldeni interneten. Pl. az unokáimnak küldendő ajándékcsomagok postaköltségét mindig elküldi, mert a Magyar Posta olyan drága, hogy nyugodtan számíthatom a RABLÁS kategóriájába!:((( 
Mikor fizetek a postán a csomagokért (pedig 2 kg-ig levélként adom fel!), mindenki engem bámul a mögöttem várakozók közül!:(((


2019.07.30. 16:13

Hát igen, sokan akkor úgy gondolták, a bolt a legjobb üzlet, mert mindenki vásárolni akar. Így azután sokan meg is buktak vele. Mondjuk a nagy multik nem tudnak minden piaci részt lefedni, nagyon sok még az a hely, ahol megélhet egy vállalkozó. Csak persze a kereskedelem (az élelmiszert és a ruházatot kivéve) kezd áthelyeződni az internet világára, azaz az online kereskedelemre. Nem titok, magam is így veszek minden műszaki cuccot, persze csak megbízható áruházból. A fene se fog öt boltot megnézni, hogy vegyen magának egy fúrógépet, vagy egy akármit...