Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006.09.28. 20:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

2018.10.09. 23:29

Köszönöm a tanácsot, majd továbbítom Jadziának priviben.

2018.10.08. 16:10

Érdekes... Úgy kell felrakni a saját képet, hogy rákattint a kis fogaskerékre jobb oldalt, illetve a mellette lévő nyilra, ott kiválasztja a profil szerkesztését, és ott baloldalt talál egy olyan linket ami az avatar feltöltésére jó. Lehet, nem jól írom le, mindnesetre a link a #avatar...szóval kezdődik

2018.10.07. 0:35

És itt van a hozzá illő zenerészlet is, a kedvencem:
https://www.youtube.com/watch?v=uNUcuZ97FT0
Az Operaház fantomja - Csónak jelenet a filmből - Emmy Rossum & Gerard Butler
(Sajnos az előző hszbe nem lehetett betenni...)


2018.10.07. 0:22

Nem, nem azért kell rávinni a kurzort, hogy nagyobb legyen, és még kattintani sem kell, hanem ez még az ÉN saját fotóm, régebben itt lehetett egy saját albumunk, melyet egy képfeltöltőre kellett rátenni, majd onnan ide, és arra lehetett címet is írni, mely csak akkor látható, ha a képre viszed a kurzort.
Nagyobb nem lesz, ami nem is baj, mert ezek a saját fotók valójában kb. 1,5 Mb-osak, így itt használhatatlonok! A képfeltevő rendszer kicsinyítette le, így feltehető. A gépemről már rég nem tudok ide képeket tenni, túl nagyok, és nincs is már rá lehetőség...
Egyébként nem tudom, MOST hogy lehet profil képet választani, és feltenni, mint Te pl. a kutyádat, mert Jadzia panaszkodott privi levélbe nekem, hogy nem tud profilképet ide tenni. De sajnos én nem tudok segíteni neki, mert már mások a lehetőségek, mint régen voltak.
Esetleg TE segíthetnél neki, ha tudsz.
Itt egy másik kép a virágkarneválról:

2018.10.05. 20:26

Műkszik, bár ha rákattintok, ugyanazt látom, ugyanakkorában (majdnem)

2018.10.05. 11:26

LEGJOBB KABARÉRITKASÁGOK:

https://www.youtube.com/watch?v=Rj1rIEfpBx0
Markos-Nádas: Balatoni riport jelenet 1983-ból

https://www.youtube.com/watch?v=BUfi_sjZrPQ
Markos-Nádas-Boncz jelenet 1992-ből

Mecsoda hangvételi különbség! ;o)

 

2018.10.04. 23:01

Na igen Ott fiatal voltam, többet voltam boldog, mint nem. De nem volt szívderítő látvány gyönyörű virágok helyett kutyagumikat látni.
Viszont 2007-ben láttam soks szép virágkocsit a Virágkarneválon.
Egyik aktuális, és szép kép felül látható. (Vidd a kurzort a képre!

2018.10.03. 19:39

Na ne... Én voltam Sopronban a nászutunkon, és utána jó huszonöt évvel később a nejemmel egy hétvégén, és nem volt semmi negativ élmény... Amúgy a virágokat nem kellett kivágni, elég, ha nem gondozzák őket. Persze van egy jó tanácsom (az nem kerül semmibe), ne úgy menj oda, hogy minden olyan lesz, mint volt, vagy még szebb, hanem úgy, hogy "na, itt éltem, persze akkor minden más volt".

2018.10.02. 1:37

Egy tanácsot tudok adni ezzel a kert dologgal kapcsolatban:
SOHA ne menj vissza sok év elteltével oda, ahol valaha szépségben éltél, és boldog voltál!
Ugyanis:
30 év múlva jártunk a férjemmel Debrecenben, s kíváncsiak voltunk a régi házunkra..
Hááááát... Képzeld!
A volt rózsakert helyén puszta föld, minden virág kigyilkolva, a ház előtt a kert helyén egy nagy dromedár fekete kutya volt láncon, és kutyaszarral volt tele az egész 3 ablakos ház eleje! Ekkora csalódást még tán egy hűtlen férj se tud okozni, mint amit akkor éreztem!:(((

Volt szívük a kb. ilyen hortenziáit Édesnek kivagdosni?!:(((
A rózsákról nem is beszélve! :'(

 

 Képtalálat a következőre: „virágzó hortenziák”

2018.10.01. 12:42

Hát hallod, édesanyám és édesapám is szerette a növényeket, meg édesapám még értett is hozzájuk, mert volt annyi könyve, hogy még, de bizony az oltásai, meg a többi, nem igen sikerültek. Szemzés, oltás, minden volt, csak eredménye nem nagyon. Kivéve ezt az egy fát, amiről már írtam.

2018.09.30. 23:43

Édesanyám nagyon értett az ojtáshoz. Ő is csinált egy fából sokféle gyümölcsfát.
De rózsából is. Volt egy nagy futó rózsája, annak mindenféle színű virágai voltak.
Gyönyörű rózsakertje volt.
Egyszer meglátogattak, ahol tanítottam, és tanév vége lévén, sok rózsacsokrot kaptam a diákoktól. Édesanyám nedves zsebkendőben vitt róluk haza rózsaszemeket, és otthon beojtotta őket az ő rózsáiba. Mind megmaradt, és gyönyörű virágot hozak.

Legbüszkébb egy bordó bársony rózsára volt, melynek a fonákja matt, és szürke színű volt!
Egy kalauznő anyukától kaptam.
Szerette a kertjét nagyon. Voltak neki bokor rózsái, magastörzsű rózsái, és a futók a virágágyás két végén. Ezek zárták le a rózsafolyamot.
Debrecenben még díjat is kapott a zsűritől, akik a virágos kertes házakat pontozták.
Díszhelyet kapott a Nagyerdei stadionban aug. 20-án, a Virágkarneválon.
A menet ugyanis a Nagyállomásnál lévő Petőfi térről indult, és végig a Vöröshadsereg útján, el az Arany Bika szálloda, valamint a Nagy reformátusteplom mellett kifelé a nagyerdei Stadionhoz vezetett az útjuk, ahol minden kocsihoz tartozott egy műsoros stáb, akik táncokat mutattak be. Voltak mazsorettek, néptáncosok, sőt, olasz zászlódobálók is.

Szerintem nem elég a szakértelem, szeretni is kell a növényeket.
Édesanyám még puszit is adott egy-egy különösen szép rózsának! :)))
A hortenziái a Nagyerdőről valók voltak, nekem is hozott ide a kertembe róluk hajtást, és megmaradtak, gyönyörűek most is.

2018.09.28. 19:34

Valamikor, amikor még a szüleim művelték a kertet, nekünk is sokféle almánk volt. Jonathán speciel nem, mert édesanyám nem szerette. Amúgy azért tűnt el, mert van helyette jobb, ízletesebb. Bár, aki azt szereti, annak ezt magyarázhatják... Szóval, a kertünkben van egy almafa, amibe édesapám három, vagy négy fajta almát oltott. Nos az egyik fajta almát eddig még soha nem kóstolhattuk. Nem tudom miért, de valahogy nem került rá sor. Idén viszont csak az a fajta nmaradt meg rajta, és ne tudd meg, milyen finom. El vagyok képedve. 

2018.09.28. 1:04

Ájjájjjj!
Ez épp olyan leet, hogy a gazdák se ették meg a legszebb almákat, mert azt eladták!
Tudom, mert volt valaha az 5 hold szőlőnkben 94 almafa...
Bár abból jutott nekünk is a szép szemekből.
A fele jonathán volt (hogy az mostanra hová tűnt?!), a fele meg rozmaring. Ez utóbbi sárgás-zöld volt, de az egyik felén rózsaszín mosolygással....
Enni nem szerettük, csak a jonathánt. Viszont remek almárétes vagy almáslepény volt belőle.
Nyáron keresztéknek volt egy ún. "fontos almájuk". Azt ez volt  neve, mert jó nagyfajta gyümölcs volt, állítólag éppen egy fontot nyomott. Ez is jó volt süteménybe:
Kapcsolódó kép

Jut eszembe, volt négy starking fa is. Ez csak enni volt jó, és csak az volt finom, amelyik szép nagyra nőtt. Ha "almatermő év" volt, vagyis sok volt a fákon, kis görcsök lettek, és kesernyések.

Különben csoda finom fajta, apró fehér pöttyök vannak rajta, és mi "csöcsösnek" hívtuk az alján lévő dudorok miatt:
 Kapcsolódó kép


2018.09.27. 19:30

Valószínűleg sehogy. No nem azért, mintha csónakban nem lehetne egy kis tüzet rakni (bádog alap, vagy vaslábakon álló parázstartó), de főzni? Mikor a csónak mozog, a lé lötyög és kilottyan mindenre és mindenkire? A soha természetben nem élő ember képzelőereje ez, azt hiszem. Visont a halászok soha nem főztek (legalábbis a 45 előtti időkben) "jó" halból halászlevet, mert az ment a piacra. Erről nem egyszer olvastam, lévén horgász irányultságú, és bizony mindenütt az volt, hogy "jó hal, ami ízt adna, de pízt érő, nem került bele". Bizony, a halászlevet az "úri" népek találták ki, de jól tették, az biztos...  

2018.09.26. 22:09

Igen, így van.
A receptben különösen felhívják a figyelmet a jóminőségű fűszerpaprikára, és hogy jól zubogjon a leves, különben "leül" a paprika, és nem lesz jó a lé állaga...

Valahol azt olvastam, hogy régen a halászok azon mód, ahogy kifogták a halat, mindjárt meg is főzték! Igen, igen, OTT a csónak aljában raktak tüzet neki! (El se tudom képzelni, hogyan csinálták?)
Az a halászlé aztán biztos FRISS HALBÓL volt!:)))

Itt egy igen régi, muzeális képeslap a Tiszán halászókról:
Kapcsolódó kép
Nagyon szerettem az ilyen régi képeslapokat, mikor tini koromban gyűjtöttem a képeslapokat.
Sajnos, az évtizedek és a sok költözés alatt elveszelődtek.

2018.09.26. 19:20

Mi az hogy. A töltött káposzta annál jobb, minél többször melegítették. Valószínűleg attól van ez, hogy idő kell, míg az ízek összeérnek. Van még ilyen étel más is. 

A bajai halászlé készítése egyszerűnek látszik, de éppen emiatt nagyon kell ügyelni a részletekre. Azaz a halra (milyen friss és hányféle), az egyes összetevőkre (hagyma só, piros paprika, mert más nem is kell), és a főzési időre... 

2018.09.26. 1:17

Azért csak kerül asztalra nálatok is karácsonykor töltött kápi!:)
Én szoktam főzni egy jó nagy fazékkal, savanyított levelekbe töltöm a tölteléket, és teszek közé füstölt csülökdarabokat is, jobb lesz tőle az egész fazéknyi káposzta íze:
Töltött káposzta

Több napig esszük kihagyásokkal, mert a töltött káposzta jó később  is felmelegítve.
Sőt! Szoktam befagyasztani is belőle, ha marad, mert igen jó úgy január végén ismét enni belőle.

Az a fránya halszálka meg mindig megtalálja, ki az, aki retteg tőle!
Én még a lében is találni szoktam! Hiába szedek magamnak csak ikrát és haltejet!:(((
Ez van!
Kapcsolódó kép
Bajai halászlé gyufatésztával.
Én ilyet szoktam főzni, mert ezt nem kell passzírozni, s max. 3/4 óra alatt kész is van.

2018.09.25. 19:31

Nos amíg pulyka nem volt (és nagyon sokáig nem volt) addig valóban a páva volt a fejedelmi asztalok dísze és fő fogása. Nem tudom, a húsa milyen lehetett. Valószínűleg nem annyira jó, mint inkább drága. Hogy miért nincs másutt pulyka kolbász? Nos, a pulyka tapasztalatom szerint rettentően kényes. Igen nehéz szakértelem nélkül felnevelni. Ugyanakkor amit nagyüzemileg állítanak elő, annak az értékelhető húsa (comb, mell, nyak,) a boltokba kerül, miből lenne hát kolbász?

Nálunk a karácsony este a hal a fő étel. Pisztráng sütve, igaz, előtte sóból, borsból és paprikából készült száraz keverékkel jó erősen bedörzsölve. Mondjuk abban kevés a szálka, ámbár anyósom mindig talál benne, meg a többiek is, úgyhogy én eszem egyedül késsel és villával... Nekem meg nincs benne valahogy szálka... A töltött káposzta másnapra marad...

2018.09.24. 21:27

Lehetséges, hogy igazad van, ugyanis a pulyka húsa pl. a sógorom szerint azért jó, mert olyan semleges ízű. Szarvason van állítólag pulykafeldolgozó üzem, és mintaboltjuk is. Nekik a közeli faluban van nyaralójuk, és gyakran járnak át pulykáért Szarvasra. Azt mondják, még kolbászt is szoktak csinálni belőle az üzemben. Megkóstoltuk, tényleg finom. Igazán nem tudom, itt miért nem lehet kapni azt is? Csak mell, comb és szárny van a hentesnél.

Karácsony előtt szokott itt is lenni ún. "bébipulyka", de az is eléggé nagy egy családnak.
Különben is nálunk a karácsonyesti étel a töltött káposzta.
Máshol meg a hal.
Én nem ugrom érte, csak a haltejet és ikrát szeretem halászlében. A szálkától irtózom, mert volt gyerekkoromban egy kellemetlen esetem vele!:(((

Egyébként én úgy tudom, régen a fejedelmi kaja a PÁVA volt, még a tollazatával együtt szolgálták fel, akár a foglyokat is:
Még versikét is mondtunk kis korunkban:
"Szebb a páva, mint a pulyka, 
Mert a puyka RÚT, RÚT, RÚT!"
Képtalálat a következőre: „páva feltálalva”2018.09.24. 19:37

Nos, a pulyka miért lett a fő étel? Pontos a válaszom, fogalmam nincs. :0) De annyi bizonyos, hogy ez a fajta pulyka, amit mi is eszünk, Európából került vissza az Észak-Amerikai kontinensre. Mert ott, a hidegebb körülmények között a vadpulyka nem volt megtalálható. Gondolom, azért eszik, amrt egyrészt jó a húsa, másrészt gyakori, azaz nem túl drága, harmadszor jó kiadós, negyedszer pedig, mert Európában akkoriban ez fejedelmi ételnek számított...