Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006.09.28. 20:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

2019.10.12. 20:02

Ja, még az EÜ biztosításról:
"Ha nincs munkád, vagy ha van, de beteg leszel, akkor nyugodtan készülhetsz a nyomorra, ha nincs megfelelő magán biztosításod. No de azt meg meg kell fizetni, méghozzá nagyon... Szóval nagyon nem Európa."

Az igazság az, hogy már Európában is van olyan LUXUS körülményeket nyújtó EÜ biztosítás, mint az USÁ-ban!
A lányom második férjének ilyen biztosítása van, fozet is akkurátosan érte! De a lányom mindkét gyereket igen luxus körülmények között szülte, szinte apartmanja volt, na és (természetesen!) magán orvosa!

Mindkettő császáros volt, mert a lányom medencéje nagyon keskeny, ő maga is vékony csontú, és egyik baba se akart lemenni a szülőcsatornába, folyton keresztbe fordultak! Talán érezték, hogy a szeméremcsontnál a halál leselkedik rájuk?:(((
Fura dolgok ezek! Nem is tudom, mi a története ennek a fajta szülési módnak, de biztos nem véletlenül nevezik CSÁSZÁR-nak!
Nekem egy debreceni szülész adjunktus mondta, nem igaz az, hogy csak egyszer lehet valakit császározni, mert ő mindhárom gyereküket így szedte ki a nejéből, hogy ne szenvedjen a szülés okozta fájásoktól.
A babák is szebbek, mert pld. nem nyúlik meg a koponyájuk.
 
Ettől függetlenül szerintem ha nincs rá egészségi ok, a természetes úton való szülés a normális.

2019.10.12. 18:24

Kedves Dmolnár kolléga!
Ezt nem egészen értem:
"18 éves kora után szinte kinézik, aki a szüleinél lakik. Mert miért? Vagy lakjon diákszállón, vagy bérlakásban, vagy bárhol, de a szüleinél? Mi van? Béna, vagy agyatlan? Nem is értik, ha ilyesmiről beszél az ember."

Nos, az angolszászok, no meg az USA lakossága EZT nem érti...
Én meg azt nem értem, hogy HONNAN van ott a 18 éven felülieknek pénzük lakhatási költség kifizetésére?!

Jó, tudom az amerikai filmekből, hogy sok fiatal egyetemista dolgozik valahol: hamburgeresnél, gyorétkezdében pincérkedik, újságot hord ki, stb. De nem mindenki talál munkát ott sem, gondolom én...

A lányom férje németben is külön élt már a szüleitől főiskolás korában, de úgy, hogy a szülei 4 szobás lakásából egy szobát leválasztva, s abból garzont alakítva abban lakott. 
A lányom, mikor férjhez ment hozzá, alig tudta rábeszélni, hogy költözzenek el ők ketten egy bérlakásba, külön az özvegy édesmamától, ugyanis se vége, se hossza nem volt a konfliktusoknak ő és az anyósa között, mert bizonyára ismerős:
"Édesanya kicsi fia!" :(((
DE!
Mindmáig nincs nap, hogy a tőlük kb. 15 km-re élő édesmamához a fiacskája el ne menjen. 
Ráadásul úgy ugrál ez a már 50 feletti kétszeres apa, mint a nikkelbolha, ha az anyukának kell valahová autóznia, mert ő nem vezet, ami németben igen ritka!:(((
Pünkösdkor is beletrafált a lányomék magyarországi látogatásába, miatta (is) kellett 2 nappal hamarabb hazamenniök, mert a nagyságos asszonyt a fiacskájának el kellett vinni autóval az Ő nyaralási helyére!:(((
Pedig ott van az a 300 km/óra gyorsvasúti lehetőség is...

Verhetetlenné vált az autóval szemben a Berlin-München vasútvonal
spiegel.de
 

Verhetetlenné vált az autóval szemben a Berlin-München vasútvonal

mti

2017.12.11. 10:03 Hegedűs Gergely

Tíz évig tartó kivitelezési munka után átadták a Berlint és Münchent összekötő új vasútvonalat. Az újraegyesítés utáni német gazdaságtörténet egyik legnagyobb állami beruházásában 10 milliárd euróból (3140 milliárd forint) jött létre az új vonal.


Németország legnagyobb völgyhídja épült meg

Az építkezésen 4500 ember dolgozott, a vágányokat nem zúzottkő ágyazatra fektették, hanem betonból készített talapzatra. A 156 ezer nagyméretű betonlap előállításához, a 37 híd és a 27 alagút megépítéséhez négymillió tonna betont használtak fel. Felépítették a többi között Németország leghosszabb, 8600 méteres völgyhídját, és összesen 63 kilométer hosszúságban építettek ki alagutakat. A nagyszabású állami beruházások többségétől eltérően a költségvetést és a kivitelezési menetrendet is sikerült betartani.

A 623 kilométeres szakaszon tehervonatok is közlekednek

az ICE Sprinter nevű személyszállító vonatok mellett, amelyek az óránkénti 300 kilométeres sebességet is elérhetik.

A jóval lassabban haladó teherszállító szerelvényeket úgynevezett előző-pályaudvarokon kerülik meg, ilyeneket minden huszadik kilométernél építettek

 

A repülővel is felveszi a versenyt

A beruházás eredményeként az eddigi hat óra helyett négy óra alatt lehet megtenni a Berlin-München távolságot vonattal. A Deutsche Bahn (DB) német állami vasúttársaság várakozása szerint a rövidebb menetidő révén megduplázódik, évi 3,6 millióra emelkedik a főváros és a bajor tartományi főváros között vonattal utazók száma. 

„A vasút az új vonallal verhetetlen lesz az autóval szemben, és felveszi a versenyt a repülővel a Berlin és München közötti közlekedésben” - mondta Richard Lutz, a DB vezetője az átadási ünnepségen. A társaság szerint nemcsak a két metropolisz között közlekedőknek hasznos a fejlesztés, a kapcsolódó járatok átszervezése révén évente 17 millió utas profitál belőle.
..................

Hát igen... Még jó, hogy van gyorsabb vonat az autónál is, ugye?!:DDD
Bár lehet, hogy németben nincs az állomásokon londiner?! ;o)

 

2019.10.10. 20:49

Diktátor ügyben egyetértünk. Ami meg az angolszász típusú családot illeti, ott 18 éves kora után szinte kinézik, aki a szüleinél lakik. Mert miért? Vagy lakjon diákszállón, vagy bérlakásban, vagy bárhol, de a szüleinél? Mi van? Béna, vagy agyatlan? Nem is értik, ha ilyesmiről beszél az ember. Ez tipikusan angolszász vonás, ami az USA-ban is általános.

2019.10.10. 18:11

Hát igen, szokták mondani ránk, nem vagyunk eléggé "mobilisek", azaz ragaszkodunk a lakhelyünkhöz, az ott felépített házunkhoz, nem váltunk lakhelyet az istennek se! :DDD Inkább ingáznak az emberek. Itt, a mi megyénkben még istenes a munkábajárás, mert sok busz van, és Pest is csak egy óra, vonat is van (VVV=Völner Villany Vonata:DDD)
Én is egész életemben buszoztam a Dorog környéki falvakban lévő tagiskoláinkba. Sok jó zenész van itt, a svábok és a tótok is jó zenészek! Akár hiszed, akár nem, náluk ismeretlen a botfül! Bezzeg a szinte csak magyarlakta falvakban! Érdekes, ott van sok.  Nem véletlen, hogy Kodály is kiszúrta ezt, és megalkotta nekik a "mankót", hallásfejlesztő énekgyakorlatokat (333), a biciniákat, na és a "relatív szolmizáció" bevezetését.

De vissza az ingázáshoz:
Sokan főiskolások is bejárnak, nem mennek drága albérletbe Pesten, a "Mama-hotel" olcsóbb nekik, és este itthon finom kaja várja őket.
Na, gondolom, Amerikában ilyen nincs, csak elvétve, bár annyi ott a magasvasút, igaz, én csak a filmekben látom.
Nekem New York nem tetszik.

Viszont amit a zenészeink Kínáról, különösen Sanghájról beszélnek, az valami csoda! Az a tömeg, te jó ég!

Kapcsolódó kép

Ami meg a diktátorokat illeti, nem kellene már lenniök sehol a világon!:(((

2019.10.09. 20:32

Hát bizony nem egy európai gondolkodásnak való az ottani élet. Nem is mernék belevágni. Ott az a mondás, vágj bele, vállalkozz, kezdj valami újba, mozdulj, csináld, kezd újra... Ha nincs munkád, vagy ha van, de beteg leszel, akkor nyugodtan készülhetsz a nyomorra, ha nincs megfelelő magán biztosításod. No de azt meg meg kell fizetni, méghozzá nagyon... Szóval nagyon nem Európa.

Diktátorok már nagyon sokan az ameikai kontinensen nincsenek. Venezuela, Kuba, és tán Haiti Ez nem olyan sok, ahhoz képest, hogy pár évtizede, majd mindegyik országban diktátor uralkodott...

2019.10.09. 16:38

Hát nem tudom... Nekem nem nyerte el a tetszésemet az ottani életvitel, sem amit fimekből látok, sem olyanok elbeszéléséből, akik odalátogattak, vagy kint éltek egy ideig.
Több volt tanítványom is hazapucolt 3 hónap elteltével, állítólag ennyit lehet kint lenni probléma nélkül. Aki tovább marad, az nem jöhet haza, vagy ha mégis hazajön valahogy, nem mehet vissza...
Még a 70-es években volt egy tanítványom, aki orvos lett, és kimehetett egy éves ösztöndíjjal tanuni, az azt mondta, valami nagy-nagy tragédiának kellene történnie Magyarországon, hogy ő kint  maradjon Amerikába...
Vendégszereplő zenekarosok is arról számolnak be, jó ott lenni - egy ideig... De végleg?!... Na, azt már nem!

Hát én nem tudom, mi lehet ennek a nagy ódzkodásoknak, viszolygásoknak az oka, de bizonyára lenni kell valami negatívumnak, mert ilyet nem minden országra mondtak a zenészeink...

Hát igen...
Én azt gondolom, csak azok tudnak ott boldogulni, akik kalandvágyó és kockázatvállaló típusok.
"Megélek a jég hátán is" - a jelszavuk, és valóban meg is élnek...

Egy biztos!
A lányom se lesz soha igazi otthonra lelő német a németeknél, bármennyire is van már német állampogársága is, s hiába vannak olyan kozmopolita hajlamai, mint az apjának.
Én ha mentem hozzájuk, már Mosonmagyaróvárnál honvágyam volt.

A politikai menekültség az más téma... ez a "szükséges rossz"! Nincs választási lehetőség, ha életben akar maradni.

Diktátor?
Hát vannak, de még mennyire, csak nem az USÁ-ban...
Mert Amerika nem csak az USÁ-ból áll...


2019.10.08. 17:32

Az USA, mert gondolom arról beszélsz, egy elég különleges állam. Úgy alakult, hogy senki nem számíthatott senkire és mindenkinek egyedül kellett megoldani a minden baját, mert nem volt segítő kéz (ámbár az elején nem így mentek oda az új telepesek, hanem fordítva gondolták, de valahogy mégis úgy sült el a dolog). Ez egy nagyon individuális társadalom, de amit elértek (és sok mindent értek el) azt maguktól tették, külső hatások ellenében. Ott például nagyon erős a polgári és állampolgári önézet és büszkeség. Még akkor is, ha a segge kilátszik a gatyából. Már bocsánat. No meg ahogy nézem őket, minden hülyeség után korrigálni tudnak... Ott nem lehet diktátor senki, legfeljebb erölködhet...

2019.10.08. 6:45

Meg még egy csomó gazemberség!:(((

Igaz, ezek jó része oda lett "exportálva" Európából, no meg Kínából, s a franc tudja, honnan?!:(((
Hisz ha belegondolunk, tőlünk is odamenekült nehány jófirma pl. 56-ban, aztán HŐSKÉNT jöttek vissza 90-ben!:(((
Ez is valami olyasmi volt, mint a sárisápi partizánok, akik ezt beszélték egymás közt, mikor a magasabb nyugdíjért lehetett a markot tartani: "Kevesen voltunk, de SOKAN maradtunk!":(((
Még az orosz katonák is úgy nevezték a falut:
"Ja igen! Ahol az a sok-sok partizán van!" ;o)
Tisztelet a kivételeknek!:)))


2019.10.07. 17:38

Hát elég hülye elnevezés, az biztos, de hát istenkém...  Viszont azért Amerikát jó, hogy felfedezték, mert ugye onnan jött a paprika, paradicsom, krumpli és társai...

2019.10.07. 8:24

Hát sokszor eszembe jut, hogy Amerikát is kár volt felfedezni!:(((
Ó, ó, óóóó! "A világ csendőrei" :(((

Legkedvencebb mulatságos szavam ez:

TENGERÉSZGYALOGOS! :DDD

Régebben úgy tudtam a Bibliából, hogy Jézus Krisztus tudott csak a vízen gyalogolni.
Most meg egész Amerika katonai gyalogsága tud?! ;o) :P
Na, erre befizetnék!:DDD

Kapcsolódó kép
Csak nem annyira sós ez a tenger, hogy megtartja a tetején a tengerészgyalogosokat is?!

2019.10.04. 16:31

Oda nem jutott el ember csak nagyon későn, amikor már viszonylag észnél volt... (Annyira azért nem, mert erről beszélhetnének a többi szigetek). No meg a Galapagos, vagy Komodó (komódoí varánusz) nem az a föld, ahol a hajósok ki akartak kötni... Elég vacak időjárása van, meg minden, ami csak lehetséges

2019.10.03. 22:07

Hát ez elég furcsa... A természeti népekről ezt nem gondolam volna!
Még jó, hogy a Galapagos szigetek "sárkányait", meg óriás teknőseit meghagyták nekünk, és nem zabálták fel!:(((
Kapcsolódó kép

2019.10.03. 17:26

Hát ötven év alatt sok minden történt a Húsvét szigeti történelem kutatásban is. Egy biztos, nem tudjuk milyen nyelvet beszéltek és nem tudjuk megfejteni a jeleiket se. De nagy vonalakban az van, amit leírtam. Sőt a szobrokat is azért hagyták félbe, sőt, még meg is rongálták némelyiket, mert hazudtak az istenek, nem jött bő termés se, meg eső se, meg semmi se... Igaz, az egész nem segített rajtuk már, hiszen ami lepusztult, az lepusztult...

2019.10.02. 0:06

Megvan nekünk "A Húsvét sziget titka" c. utazási könyv, amelyben le van írva, hogyan állították fel azokat a nagy randa képű, hosszú fülű szobrokat, de már nem emlékszem, mi végre csinálták őket. a hosszú fülnek is volt valami jelentése. Asszem, kiskortól nyújtották a fülcimpákat valamivel. Hogy minek, szintén nemtom!:(((
Érdekes, hogy mindegyik szobor egyfelé néz. Amelyik nem, az már valamilyen okból eldőlt.
Erre a fás korszakra nem emlékszem, hogy írtak volna, de attól még lehet, hisz már több, mint 50 éve én csak átnéztem a képeket, a vőlegényemnek vettem, mert ő szerette az utazási könyveket. A Marco Polot is neki vettem, azt se olvastam végig...
Marco Polo utazásai:
Képtalálat a következőre: „marco polo utazásai”

 

2019.10.01. 15:40

Hát a Húsvét szigetek a legújabb kutatások szerint az emberi ostobaság mintapéldái. Mert az első emberek, akik ott partra szálltak, egy csupa erdő, gazdag szigetre léptek, majd elkezdték felélni ( a természeti népek kifejezetten nem foglalkoznak a környezettel, minden romantikus elképzelés ellenére) és ezt oly sikerrel tették, hogy szinte kihaltak... 

2019.09.28. 23:04

Természetesen a teljesség igénye nélkül nem soroltam fel mindent, és sajnos, nem is ismerhetek mindent, hisz ha a műv. töri könyvünket felidézem (sajnos, rég nincs már meg!) a keleti művészi alkotásokról: kínai, japán, a csendesóceáni szigetvilág és alkotóinak képviselőiről egy kukkot se tanultunk! Pedig nagy kár! No meg az ismeretlen földrészekéről sem, mint Amerika, Ausztrália, erről főleg nem!:(((
Sem a régi korokból, sem a mai korból, pedig volna mit! Kár, hogy sajnos, szinte azt sem tudom, hogy miket nem ismerek!:(((
Régen, mikor tv-nk sem volt, olvastam Marco Polo utazásairól, a Húsvét szigetek titkairól, de az emberi agy szelektál ugyebár, és a megismerni valók meg csak gyűlnek, gyűlnek!...
Képtalálat a következőre: „húsvét szigetek szobrai”


2019.09.27. 18:34

Valamint a hindu művészet, valamint a mogul művészet (ámbár az mohamedán, bár a mongol szóból ered), valamint a khmer művészet (Kambodzsa).... 

2019.09.27. 18:24

Bizonyára ismered a véleményemet a vallásokról, és talán azt is, hogy egyetlen dolog, amit becsülök, illetve szeretek bennük, az a művészetek.
Építészet, festészet, szobrászat, na és a zenei alkotások.
Ezek közül is kiemelkedik a barokk kor muzsikája.
Azt hiszem, senki se számolta össze, hány jelentős építészeti alkotás jött létre, s milyen stílusok fejlődtek általa?
Nekem a kedvencem a gótika. Igaz, ez csak a keresztény vallás templomaira vonatkozik. 

Zenében meg a barokk.
Na meg persze a klasszikus zene is, pl. Mozart Requiemje az egyházi zenealkotások terén szerintem verhetetlen.
Mindenki Verdit isteníti, pedig szerintem Mozarté sokkal jobb, és akalomhoz illőbb.

DE!
Nem elhanyagolhatók a muzulmán vallás építészete sem, a minaretek, éa dzsámik.

Kapcsolódó kép

Valamint a buddhista kolostorok. Itt van egy eképesztő építmény:
Képtalálat a következőre: „buddhista kolostorok”

2019.09.26. 18:04

Hát igen, a gyerekszobában nem a legszebb muzsika a sztálin orgona (katyusa) hangja. Szegényke... Nos akkor a keresztapádé a dicsőség a szandálokat illetően. 

Ami meg a templomokban található műalkotásokat illeti, valóban vannak köztük nagyszerű alkotások, én is nézegetem őket, ha eljutok valamelyikbe...

2019.09.25. 16:44

Igen, a hugi elég morcos volt kicsinek, hiába, ő kifejezetten "háborús gyerek" volt, 44-ben született, mikor nálunk volt a front, és a ruszki katyusa a nyárikonyha mögül eresztgette a sorozatot az elenségre.
A szandálokat minden gyereknek a keresztapám csinálta, mert apánk a fénykép idején orosz hadifogságban volt. A keresztpapa igazi ezermester szőlősgazda volt, mindenhez értett a ház közül, sőt! Ő volt a helybéli kántor is. Gyerekkorában egy cigánytól tanult hegedülni, fiatal felnőttként pedig autodidakta módon megtanult harmóniumozni, így ő lett a Tiszaföldvár melletti HOMOK község templomának kántora.
JÉZUS SZÍVE TEMPLOM, Homok
A képen a következők lehetnek: égbolt, fa és túra/szabadtéri

JÉZUS SZÍVE TEMPLOM, Homok (Tiszaföldvár mellett)

Homok a mai Tiszaföldvár déli részén valamikor önálló település volt. Saját vasútállomással, önálló plébániával rendelkezett.
A településen élő Beniczky család adott helyet először itt egy szerzetesrendnek, a Keresztény Iskolatestvérek Társulatának, melynek alapítója a francia De La Salle Szent János volt. Az általuk vezetett Beniczky Fiúotthonban nevelődtek és tanultak szakmát a 20. század első felében rájuk bízott szegény sorsú fiatalok.
Ebben, a homoki Beniczky kastélyból kialakított otthonban volt az első kis kápolna, ahová eljárhattak Homok hívő katolikusai.
A templomot 1937-ben kezdték el építeni Jézus Szíve tiszteletére. Ezért látható a főoltár közepén a Jézus Szíve szobor. A szentély mennyezetére festette fel a ’80-as években Dinyés László képzőművész a Torinói Halottas Lepel szerinti Jézus arcot.
Szépek a kétoldalt elhelyezett színes ablakok, melyeken Szűz Mária, Szent József, Szent Anna, Nepomuki Szent János, Szent Adalbert, Szent Antal és Kis Szent Teréz mellett magyar szentjeink is láthatók: Szent István, Szent Imre, Szent László, Szent Erzsébet és Szent Margit. A szentélyben található színes ablak az 1938-as Eucharisztikus Kongresszusnak állít emléket. Figyelemre méltó a Keresztút 14 stációja, amely domborműves ábrázolással mutatja be Jézus szenvedéstörténetét. A templomi szobrok közül kiemelkedik De La Salle Szent Jánosnak (1651-1719), a Keresztény Iskolatestvérek Társulata alapítójának szobra, amely az államosítást követően került ide a Beniczky Fiúotthon kápolnájából.
Az 1950-es évek elején a Beniczky Fiúotthont államosították, és sajnos ezzel egy időben kezdett elvallástalanodni Homok. Előbb-utóbb plébániája is megüresedett, és Tiszaföldvárhoz csatolták.
A maroknyira zsugorodó kis nyáj hűséges maradt, és ma is gondoskodik a templomról.

A templom gyönyörű üvegablakai közül kettő:
Képtalálat a következőre: „templom homokon”

Képtalálat a következőre: „Beniczky kastély Homok”

Az épület és a berendezése a hívek adományaiból készült el.

Gyerekkoromban ide jártunk templomba.
Hej, de sokat nézegettem a templom csodás üvegablakait!

Igen, vallástalanként mindmáig a művészet az, amelyet értékeni tudok a vallásokkal kacsolatos alkotásokban: épületek, szobrok, freskók, festmények, na és az üvegfestmények és mozaikok.