Nevessünk!:)))

Nevessünk!:)))

2006. 09. 28. 20:25

Két szőke nő: - Nálatok sincs meleg víz? - De van, csak hideg!

Szőke nő először visz fel pasit. Nagyon izgul, zavartan keresztbe rakja a lábait, rendezgeti a haját, stb.. - Ideges vagy? - Aha. - Első alkalom? - Nem, nem dehogy, voltam már ideges....

Egy férfit felhívja az exfelesége a munkahelyén: - Szeretnék tőled segítséget kérni - kezdi az asszony. - Kiégett a fürdőszobámban az egyik lámpa. Megmondanád, hogyan kell kicserélni az izzót? - Először is - mondja a volt férj - engedd tele vízzel a fürdőkádat...

Egy motoros átkiabál a sisakja alól a másiknak: - Szia. Hogy jutok el a Váci útra? - Tesséééééék? Nem értem!!! - kiabál a másik. - A Váci útra akarok menniiiiii!!!!!! - kiabál most már hangosabban. - Jó! Menjéééééééééél!!!!!!!!!!!

Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...

2020. 10. 24. 12:02

Igen, szép élmény volt. Fotók is készültek, de "személyiség okán" nem tehetek belőlük ide.

jadzia

2020. 10. 22. 19:29

Hodfény nagy élmény lehetetta Németorzsági karácsony ésa szép koncert

2020. 10. 22. 15:46

Helyes!
Tudod, mi zeneiskolai tanárok kb. 5 éves kortól a felnőtt korig (mondhatnám, a halálig...) foglalkozunk emberekkel. Ezért nemcsak gyermekpszichológiát tanultunk a képzőben.
Nagyon, de nagyon másként kell tanítani a piciket, mint a felnőtteket.

Mikor "Rózsika" államtitkár asszony kirúgott 2013-ban bennünket, nyugger zenetanárokat is, igen jól jött nekem átmenetnek a semmi tevékenység ellentételezéseként, hogy bejelentkezett nálam egy volt tanítványom, aki orvos itt a városban, és karácsonyra kapott egy zongorát a férjétől, igaz, elektromosat, de a célnak megfelel, s eljött hozzám feleleveníteni a tanultakat.
Na, neki is írtam át könnyebb letétbe ismert dalokat, filmekből karácsonyra, stb.
A dallamhoz írtam egyszerű kíséreteket.
Két évig tanítottam, aztán a gyerekei miatt nem tudott jönni, mert az egyik iskolás lett, a másik ovis volt még, és hát nem tudott annyi felé szakadni. De ha találkozom vele, mondja, nincs náluk karácsony zene nélkül, sőt, azóta már a kislányai is zeneiskolások lettek.

2020. 10. 22. 11:39

Nem bizony. De ettől még lehet tisztelettel közeledni, csak ez nem a kalaplevevős, hajlongós tisztelet. 

2020. 10. 22. 1:01

Kedves Jadzia!
Nálunk is volt kis hangverseny szent estén, bár felnőttként ateistákként dec. 24-én karácsony estéjén mi a szeretet ünnep jegyében tartottuk a meghitt estét, s elzongoráztam a tradicionális karácsonyi dalokat: Mennyből az angyal, Csendes éj...

Mikor a nagyobbik kisunokám egy éves volt, elutaztam Németországba karácsonyozni (sajnos, csak egyedül, mert akkor már a férjem 3 éve elhunyt).

Ott meg a lányom a férjével rögtönzött egy karácsonyi hangversenyt, mert a vejem tud harmonikázni, a lányom meg fuvolázott, és zongorázott, majd meglepetésemre gitározott is, mert addigra megtanult gitározni is. Most az 50. születésnapjára kapott egy jó minőségű gitárt a férjétől.

A nászasszonyom nagyon élvezte ezt a rögtönzött karácsonyi házihangversenyt, azt mondta, ilyet még nem is hallott eddig.

2020. 10. 22. 0:31

Kedves Dmolnár!
Írásod lényege:
"Az én elvem az, hogy mindenkihez ... a korának megfelelő tisztelettel kell közeledni."
Ransburg Jenő mondta egyhelyütt:
"Vegyük mindig figyelembe, hogy a gyermek NEM KIS FELNŐTT!" 

jadzia

2020. 10. 21. 20:06

a ma már felnőtt fiam egyk nap így írt a gyerekkori karácsonyokról:

 

Mindig a középső szobában volt az ünnep...előre felfűtve, hogy ne fázzunk...a súlyos függönyöket behúztuk, a falikarok égtek, valahogy meghitt hangulat uralkodott a szobában néhány apró előkészülettől...a karácsonyfa az öreg Bösendorferen állt, rajta a sok régi, különleges dísszel, amiket még nagyanyám hozott a moszkvai turnéja alkalmával...rég volt, mégis tisztán emlékszem, hogy mindig készültünk műsorral, mi, gyerekek...énekkel, furulyával, saját, kézzel készített műsorfüzettel...mindenki örömmel hallgatta, még a dédi is, aki nagyon örült, ha láthatott minket...még gyerekfejjel is többet ért az ajándékok kiosztásánál mindaz a szeretet, ami felénk áradt és az a gondoskodás, ahogy minden évben vártak minket szentestére...

2020. 10. 21. 13:01

Hát a fene jobban tudja.. Az én elvem az, hogy mindenkihez, legyen az kisgyerek, vagy idős ember, a korának megfelelő tisztelettel kell közeledni. Hogy azután ez a tisztelet mivé válik, az már az egyéntől függ, főleg az idősebbek esetében... 

2020. 10. 21. 0:47

Kedves Jadzia, különleges kegy a Sorstól, hogy a szüleitek szeretetét olyan sok éven át élvezhettétek.
Milyen bennsőségesek lehettek azok a nagy családi ünnepek Karácsonykor!
Ez nálunk is így folyt, hisz közel laktak a férjem szülei, csak 15 km-re, így hatalmas nagy ünnepet tartottunk, nálunk mindig 26-án voltak ezek a karácsonyozások. Annyian voltunk (lévén a férjemnek 4 lánytestvére, a férjek és gyerekeik), hogy ajándékozáskor azt se tudtuk, ki kitől mit kapott! :)))
Sziveszterkor viszont az én szüleimhez látogattunk el, mert ők messze, Debrecenben laktak. Így osztottuk el a két szülőpár között a decemberi ünnepeket.

2020. 10. 21. 0:41

Bizonyára úgy neveltek Téged is a szüleid Napfény, hogy tiszteld az idősebbeket, a szüleidet és a nagyszüleidet is. De az idegen embereket is. Előlegezd meg nekik a bizalmat, s ha csalódsz, akkor még mindig ráérsz "kimért" lenni velük, de akkor se vislkedj lenézően velük szemben.
Az olyan unintelligens viselkedés szerintem.

jadzia

2020. 10. 20. 19:46

Mi is ebben a szellemben neveltük a gyerekeket és bizony tisztelik szeretik az időseket.Minkét nagymama hála Istennek 92 éves korig  élt és az unokák szerették őket velük voltunk minden szenteste nem mint divat , szűk családi körben azátn másnap jöhet a "mama" is Mi azt nem tartottuk ünnepnek  ,ha tudjuk az idős szülő egyedül ül a telwvízió előtt szentestén mikor együtt lehetnea család ..ez az igazi családi szeretet szerintem és bodog vagyok ezt megadhattuk nekik.És most is vasárnap kientünk  az öszes déd és nagymamához papához a temetőbe mécsest gyújtani virágot vinni  gyerekeinkkel együtt. a szeretet  síron túl is él.. és ez jó...

2020. 10. 20. 14:58

Én soha nem szoktam lenézni az idősebb korosztályt. Se fiatal koromban, se most. Gyermekeimet is úgy neveljük, hogy igenis legyen bennük tisztelet és megbecsülés. Az idősekkel szemben is és általában, embertársainkkal szemben. 

2020. 10. 19. 12:27

Mélységes részvétem. Valószinűleg igen rosszul nevelt fiatalok alkotják a környezetedet. Én szerencsére ilyenekkel eddig még nem találkoztam. Néha ugyan a gyermekeim és éltek a "vén hatvan feletti..." kifejezéssel, de ezen csak nevettem, ők meg velem nevettek, mert rájöttek, bizony hatvan feletti vagyok én is...  Egy viszont biztos, az állandóan morgó, a mindenben hibát kereső "ezek a mai fiatalok!" típust valóban nem kedvelik. De ki kedvelte ezt a típust bármikor is a fiatalok közül?

2020. 10. 18. 20:12

NEVESSÜNK! ;o)

Olvastam valahol:

Koldusopera

- Bocsánat, uram - mondja a vak koldus az adakozójának az operaház előtt -, de ez a százforintos már nincs forgalomban.
- Tegye csak el barátom, ez egy csodatevő százas! Már magát is látóvá tette.

****************

Találós kérdés

- Mi az: amikor kell, kidobják, amikor nem kell, felszedik?
- A horgony.

******************

Pékségben

- Uram, ez a zsömle olyan kemény, mint a kő. Mai nincs véletlenül?
- Nincs, de holnap lesz!

******************

Torpedóromboló

Amerikai torpedóromboló a Fekete-tengeren

-Mi a különbség a hadihajó és a kiscica között?
- Az egyik topedóromboló, a másik törpe doromboló.

50 Best Catling images | cica, kiscica, cuki állatok

2020. 10. 17. 15:12

No igen... AKKOR MÉG akár ilyesmi is lehetett... Oszt közben eltelt közel száz év, és az internet, meg a MAGAS technikai műveltség korában aligha képzelhető el, hogy az ÖREGSÉG önmagában tekintélyt generálna, SŐT!
Éppen az ellenkezőjéről győződhetünk meg nap, mint nap!
"A VÉN HÜLYÉK! Nem értenek ezek SEMMIHEZ!" - gondolják, vagy - sajnos! - gyakran ki is mondják a fiatalabbak. 
Régen (???!!!) az ún. "nemzedéki ellentétek" olyan kb. 50-60 évesek lehettek. 
Manapság ez már lecsökkent 20-30 évre, vagy még kevesebbre.
Figyeld csak meg, miket mondanak ránk már a - hozzánk képest - középkorúak is!
Az embernek lesül a pofájáról a bőr, hogy ILYESMI megaláztatásokat kell megérnünk a fiatalabb generáció FELSŐBBRENDŰSÉGI nagyképűségei miatt.
KINEVETNEK bennünket!:(((
Amire én csak azt szoktam mondni:
"Csak annak örülök, hogy Téged is ki fog nevetni a saját gyereked  a majdani PRIMITÍVSÉGED miatt, EBBEN BIZTOS lehetsz!" :P

Persze nem mindegyik ilyen, de nagyobbrészt igen.
Le vagyunk már mi sajnálva, EZT tapasztalom.
 

2020. 10. 16. 13:57

Hát ma már nehezen találnál ilyen helyeket és népeket, de szerencsére a harmincas években még szép számmal akadtak. Nem az ujjamból szoptam, elhiheted. Igen, amúgy valóban, önként és dalolva követték az öregek tanácsait, vagy vadászat közben a legtapasztaltabb vadászok utasításait. Aki be akart kerülni esetleg mint irányító, annak a teljesítményével kellett igazolnia, hogy érdemes rá. Persze ez rossz megközelítés, mert a teljesítmény maga volt az, ami kiemelte, nem a szándék.. Persze mindenki szeretett volna a "legjobb vadász" lenni, de nem mindenkinek sikerült. Az öregeket se azért hallgatták meg, mert öregek voltak, hanem azért, mert az öregek ismerték legjobban a környezetüket. 

Néhány forrás: https://www.antikvarium.hu/konyv/duncan-pryde-most-mar-eszkimo-vagy-14335 vagy nagyon röviden: https://moly.hu/konyvek/jacques-yves-cousteau-philippe-diole-vizi-barataink

2020. 10. 15. 17:08

No, EZT most nem tudom hova tenni, kedves Dmolnár!
Mi az, hogy azt mondod, nem voltak "gazdagabbak" azok, akik irányítottak. 
Mondtam én, hogy voltak?!
Továbbá azt mondod, NEM PARANCSOLT SENKI SENKINEK!
Hmmmm...
Szóval az öreg csókákra ÖNKÉNT és DALOLVA hallgatott a közösség minden tagja...
Csak mert öreg volt, és afféle "korelnök", vagy mi... Ja, értem, A FEHÉR HAJ TEKINTÉLYT "PARANCSOLT" ÖNMAGÁBAN... Értem...
Hát azért megnéztem volna én ezt, hogy is nézhetett ki annó!:DDD

Ha mégis így volt, mindenképpen egy karizmatikus személyiségnek kellett kinéznie az illetőnek, aki puszta megjelenésével TEKINTÉLYT parancsolt - természetesen anélkül, hogy ténylegesen parancsolt volna... Mindenesetre igen-igen érdekes lehetett...

Na jó, egye fene, sajnos manapság itt nálunk is vannak ilyen "kárbunkulus-kisugárzású" egyének, tudnék is példát mondani ... ;o)

2020. 10. 15. 11:23

Ez egy fajsúlyos tévedés. A mai is létező közösségekben ugyan vannak olyanok, akik irányító szerepet töltenek be, de ez nem jelenti azt, hogy gazdagabbak a többinél. Az eszkimóknál például (amíg magukban éltek) az öregek vitték a prímet, mert nekik volt a legnagyobb tapasztalatuk, még ha vadászni nem is tudtak már. De a zsákmány közös volt, és szükség szerint osztották el. A vadászatban pedig a legjobb vadászok (értsd alatta, akik a legtöbbet zsákmányolták) voltak az irányítók. De nem főnökök. Azaz nem volt senki, aki a többieknek "parancsolt" volna. Ugyanez a helyzet az indián törzsek egy részénél is, ahol voltak, akikre hallgattak, akik esetenként irányítottak (mert szükség volt egységes cselekvésre) de ez semmiképpen nem jelentett parancsuralmat.

Éppen ez az oka nnak, hogy ha a társadalom fejlődését vesszük, akkor arra a feltételezésre jutunk, hogy a gazdasági fejlődés egy magasabb szintjén, bekövetkezhet hasonló állapot, mert mi akadálya lenne? Persze ehhez nem elég a gazdaság fejlettsége, hanem a társadalmi tudatnak is fel kell nőnie hozzá. Amit szintén a gazdaság fog megteremteni. 

2020. 10. 14. 12:09

Hát valóban, igazad van, az ilyen társadalom az nem lehet osztálytársadalom, hanem osztály nélküli, amikor ugye mindenki egyforma... Hát ez tényleg lehetetlen ma már, esetleg tényleg az ősközösség lehetett az, ahol ez realizálódhatott, de talán ott is elég hamar eldőlt egy-egy közösségben, ki a DOMINÁNS, és máris meg volt a nacsalnyik, aki uralkodott a többin...
Az egyenlősdi talán SOHA nem is létezett, részemről ez csak egy ELMÉLETI elképzelés!!!
Az emberben ugyanis - én legalábbis úgy gondolom! - mindig élt a vágy a VALÓS EGYENLŐSÉGRE , hisz senki sem szeretett volna rabszolga lenni, mindenki az URALKODÓ osztályhoz szeretett volna tartozni, de mint tudjuk, ez lehetetlen. Orwell is arra mutatott rá a műveiben, hogy a még egyenlőknek kikiáltottak  között is "MINDIG VANNAK EGYENLŐBBEK!"
Még tehát szerintem az indián törzseknél sem volt ilyen tökéletes emberi egyenlőség, ahol feltételezhetően osztálynélküi társadalom volt, amire hivatkoztál, mint lehetségesre, hisz azoknak is volt, illetve van a még ma is meglévő ilyen primitív embereknek törzsfőnökük.

Ami a mai fiatalokat illeti, az egoizmusuk jelentős részüknél szerintem nagyonis jelen van, de ez is azért van, mert ők ebben látják  az egyetlen lehetőséget a jelenlegi ordas eszmék és nem éppen ideális életkörülmények okozta veszedelmek túlélésére.
Először vagyok ÉN, aztán másodszor is ÉN, meg harmadszor is ÉN, aztán esetleg csak ezután jöhet más is...

Úgyhogy én azt gondolom, az ún. "klasszikus szocialista embertípus" a mostani káoszos világban egyenlőre hosszú időkre felejthető fogalommá vált, sajnos!:(((

2020. 10. 14. 11:01

Hát ugye a háztáji tyúkból készült tyúkhúslevest lehet siratni (hát bizony igencsak lehet), csak éppen a hozzá vezető út az, amit senki nem akar csinálni... Mert ki a fene akar tyúkokat nevelni háztájiban, azaz félig szabadon, megtermelve közben az ennivalójukat? Hacsak nem hobbiból csinálja valaki. 

Miért nem feltétlenül a gazdasági változásé az elsőbbség? Ugyan hol van erre példa? Mert én nem tudok róla, de ettől még lehet. Mondj már egyet, ami szerinted az.

Az "egyforma osztálytársadalom" fából vaskarika, nem tudom, vajh ki találta ki. Van osztálytársadalom és van osztály nélküli társadalom, mint példának okáért az ősközösség, vagy az eszkimók és az észak (meg a dél) amerikai indiánok néhány törzse. De olyan, amit említesz, a világon nincs, meg nem is volt.

Az én ismereteim szerint a fiatalok nem egoisták, csak egészséges mértékben. Azzal meg nincs baj. A szűkebb közösségükkel igencsak jól megvannak. Persze másképp, mint az sokan "illedelmesnek" vélnék. No de hét ez már így volt az ókorban is..