A pápa legidősebb gyógyszerésze
Egyház
2009. aug. 13.

<p>A 76 éves Martin Mendez testvér 33 esztendeje dolgozik a Vatikánban;</p>
<p>25 éven át a pápákat kísérő mentőautóban szolgált ápolóként, az utóbbi 8 évben pedig a Vatikáni Gyógyszertárban végez gyógyszerészi teendőket.</p>

 

 

A spanyol irgalmasrendi szerzetes madridi tanulmányai végeztével több spanyolországi településen, majd pedig Bolíviában dolgozott. Ő ápolta halála előtt VI. Pál pápát. I. János Pál 33 napos pápasága alatt nem tartózkodott Rómában, utána viszont hosszú éveken át kísérte II. János Pált. Az 1981. május 13-i merénylet pillanatában is mellette volt - írja a CNA.

A sokak által fáradhatatlannak tartott Martin testvér ma is sok örömet lel munkájában, csak egyetlen dolgot hiányol: a pápai mentőautót. „Elszomorodtam, amikor azt mondták, túl öreg vagyok már a mentőzéshez, és más munkát kellene végeznem. A mentőautó volt a második otthonom. De aztán megörültem, amikor megtudtam, hogy baj esetén továbbra is a pápa rendelkezésére állhatok" - mondta az idős szerzetes, aki szerdai szabadnapjain, az általános kihallgatás alatt mégiscsak elfoglalhatja szokásos helyét a pápai mentőautóban.

Arra a kérdésre, hogy mikor vonul vissza, Martin testvér így válaszolt: „Honnan tudjam? Amikor az Úr akarja. Ha azt kérdezi, mikor hagyom abba a munkát, megkérdezheti az elöljáróimat."

(forrás)