Népszavazási aláírásgyűjtés - A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé . . .
Közélet
2009. júl. 15.

<p><strong>[Image:7455]...amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja." Ezzel szemben azt látjuk, hogy az Országgyűlés ülései érdektelenségbe fulladnak, érdemi vita nem történik, a padsorokban szavazógépek ülnek, akik az elhangzott érvektől függetlenül úgy szavaznak, ahogyan a pártjuk előírja nekik. "Frakciófegyelem" a diktatórikus viselkedésforma neve. A választók érdeke fel sem merül, a döntések a pártok politikai műhelyeiben, néhány ember politikai, gazdasági érdekei szerint születnek. <br /></strong></p>

Tehát az Alkotmány szerint a nép gyakorolja az országban hatalmat, de látjuk, hogy a valóság egészen más, a népnek a hatalomhoz valójában semmi köze. A népet megillető hatalmat ma a pártok, azon belül is a szűkebb pártvezetés gyakorolja. Az Országgyűlésben a pártok képviselői ülnek, az ország életét meghatározó döntések a politikai pártok vezető testületeiben születnek. A pártok döntik el, kiből lehet országgyűlési képviselő, majd azt is, hogy a képviselő mikor hogyan szavazzon, milyen törvényeket hozzon, ők döntik el ki legyen a kormányfő, a köztársasági elnök, ki legyen a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a főügyész, kiből lehet alkotmánybíró, és így tovább, egyszóval minden fontos döntés ott születik.

( ... ) a pártok jelenleg nem az alkotmányos kötelességüket teljesítik, hanem a népakarat kinyilvánítása helyett a hatalom kizárólagos birtoklására törekednek. Ezzel kapcsolatban pedig az Alkotmány 2. § (3) bekezdése kimondja, hogy az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenkinek joga és kötelessége fellépni.
Tehát a pártok hatalomgyakorlása teljességgel törvénytelen és alkotmányellenes, és ez az oka annak, hogy Magyarország mára a „következmények nélküli ország" lett: El lehetett tűntetni az ország minden vagyonát, tönkre lehetett tenni a gazdaságát, kultúráját, milliók életét, jelenét és jövőjét, - és felelőse nincs semminek. Persze hogy nincs, hiszen az ország fölött a tényleges hatalmat a pártok gyakorolják, nekik pedig jogszabályi felhatalmazásuk nincs, így jogi úton számon kérhető felelősségük sincs! Ez minden bajnak a gyökere.

Az Alkotmányunk jelenleg nem engedi meg, hogy a képviselők visszahívhatóságát, vagy bármilyen más ellenőrzési eszköz bevezetését kezdeményezzük, ezért kénytelenek vagyunk több lépésben megteremteni a képviselőink fölötti ellenőrzés jogát.

Ennek első lépése a jelenlegi népszavazási kezdeményezés, amelyen elérjük, hogy a képviselőink ne a pártoktól függjenek, hanem tőlünk, választóktól.


„Egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés törölje el az 1989. évi XXXIV. törvény 5. § (3) és (4) bekezdéseiben a pártok számára biztosított területi és országos listaállítási jogot, hogy ezentúl az Országgyűlésbe csak egyéni választókerületekből kerülhessenek képviselők?"

 

Letőlthető aláírásgyűjtő ív : itt

 

A népszavazási aláírásgyűtő lapok Esztergomban az alábbi címen adhatók le:

- Cinema dvd kölcsönző, Irinyi u. 7-9. térkép

- Medincont gyógyászati segédeszközök bolt, Petőfi út 45.

 

Népszavazásról a TV-ben : http://www.magyarokszovetsege.hu/sites/default/files/vukics.wmv

 

 

Forrás:

nephatalom.hu

magyarokszovetsege.hu

 

(forrás)