Csak az egyház nem építkezhet

Csak az egyház nem építkezhet

2007. 09. 05. 10:16

Változtattak a képviselők 2007. júliusi határozatukon, mely változtatási tilalmat rendelt el a Várhegy és környékén. Az eredeti határozatból kikerültek azok a helyrajzi számok, amelyek nem kötődtek szorosan a Várhegyhez.

A város és az Egyház egyszerre pályázott a Nemzeti Fejlesztési Terv lehetőségeiből, melyek közül az egyházi koncepció, a Bazilika alatti pincerendszer idegenforgalmi hasznosítása került ki győztesként. Érdekes egybeesést gyanítanak hozzáértők, a kiszivárgott nyertesség időpontja, és a változtatási tilalom meghozatala között.

Bővebben az egominfó cikkében olvashatunk a hozzáértők gyanújáról.

2007. 09. 08. 2:02

Először odaadjuk dr. Erdő Péternek a díszpolgári címet, az indokolás szerint a Szent Adalbert Központ felújításáért. (A felújításra közel 3 milliárd forintot fordított az Esztergom – budapesti főegyházmegye, ebből 755 millió forintot az Esztergomi Hittudományi Főiskola vezette felsőoktatási konzorcium (tagjai: PPKE, VJRKTF) által megvalósított HEFOP 4.1.2 felsőoktatási infrastruktúra-fejlesztési projekt tett ki, ergo nem a város pénze)

Aztán miután az érsek megalapítja a borrendet, és elkészíti a terveit egy idegenforgalmi beruházásra már leállítjuk, hogy kösz, de kösz nem. Szép, mondhatom. Erdőn látszik, hogy törődik az ősi székvárossal, és pl egyeztetett politikusoikkal ESZTERGOM JÖVŐJÉRŐL. Legutóbb Völner Pállal talán. Még egy két ilyen húzás a város részéről és búcsút mondhatunk minden egyházi kezdeményezésnek egy ilyen barom(ság) miatt.